selamun aleykum arkadaslar bir sorum vardı merak ettigim!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tavsanli43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tavsanli43

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umit elyak
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
bir tane kus aldımdı sonradan farkettim kusun catısı kırılmıs gibi kırık yanı catal kitlenmis 6aydir bende yumurtlamadı hala resmen birbirine deyiyor yumurta cıkıs yeri kitlenmis anlıcanıs kırıktır demi buyuk ihtimal ve onun duzelme imkanı yokmu yada vererinere gitsem operasyon yapabilirlermi bi bilginizi almak istedim saygilarimi iletirim

Re: selamun aleykum arkadaslar bir sorum vardı merak ettigim

Kolay gelsin kardeş Benim kuşlarda çalı çırpı topluyar nezamana yavru yaparlar ?

abi benim demek istedigim catali kırılmıs bi kusun birdaha yumurta yapma ihtimali varmıdır yokmudur.

tavsanli43' Alıntı:
abi benim demek istedigim catali kırılmıs bi kusun birdaha yumurta yapma ihtimali varmıdır yokmudur.

merhaba

catali kirildiysa birdaha yumurtlamasi imkansiz...

yumurtlamaz doğal olarak kısırlaşır

bu konu tam olarak net değil dikkat ettiyseniz usta isimler yorum yapmamış.
bana göre çatı kırılması olayı hurafe ve uydurmadır..
kuş kısırsa kısırdır genetik olarak yumurtlayan kuşun çatısı kırılınca bi daha yumurtlamayaçakmı yani.
saçmalık

benim başıma geldi ondan konuşuyomm

mazidenbiri' Alıntı:
bu konu tam olarak net değil dikkat ettiyseniz usta isimler yorum yapmamış.
bana göre çatı kırılması olayı hurafe ve uydurmadır..
kuş kısırsa kısırdır genetik olarak yumurtlayan kuşun çatısı kırılınca bi daha yumurtlamayaçakmı yani.
saçmalık
abi kus daga once yumurtluyan bir kustu damızlık sonra catısı kırıldı kırdık yalnıslıkla ve yumurtayı kesti resmen o kızak gibi catısı ince kemikleri kırıldı saga sola belli yani hissediyorsun kitlenmis orası ve kırık yumurtlamıyor artık burdaki arkadaslarda aynısını demis kesinlikle yumurtlamaz o artık diye bencede oyle mantıkende oyle kus yazın basında bir kırıldı catısı o zamandır yumurta yok altına sursem direk yatıyor ama geri cekiyorum hemen ama tık yok

ABİ benim arkadaşlarımda oldu ÇATALI KKIRILINCA YUMURTA oluşmmuyor çünkü zaten çiftleştiğindede bir faydaı olmuyor yinede sen başka kişilerede sorabilirsin
:evet:

2013 TE DERECELİ BİR DİŞİ GÜVERCİN BURSAYA GETİRMİŞLER .KUŞ ;2 YIL YUMURTLAMAMIŞ.OLDUĞU SÖYLENDİ.PAÇALI KUŞ BESLEMEM FAKAT KİŞİ HATRINA BAKTIM.

ÇATAL KIRIK İDİ.
İLAÇ KULLANDIM.KULLANDIĞIM İLAÇLAR ŞÖYLEDİR.
-------------------------------------------------------
ECZANEDEN *CİPRO *
VİTAMİN
RONIDOZOL
-----------------------------------------------------------
DİŞİYE SABAH -AKŞAM YARIM TABLET CİPRO YUTTURDUM.SULUĞA ZENGİN VİTAMİN KOYDUM. 10 GÜN
10 GÜN SONRA 6 GÜN RONIDOZOL LU SU İÇİRDİM.

HER AY 15 GÜNDE BİR BUNU USANMADAN , TEKRARLADIM ..O DÖNEMDE YAZIN OĞLUMLA PARKTA GEZERKEN ,KÜÇÜK 8-10 YAŞLARINDA ÇOCUKLAR BİR KANATSIZ GÜVERCİN HAVAYA ATIYORLAR .ÇİMENLERE DÜŞEN KUŞU TEKRAR HAVAYA ATIYORLARDI .GÖRDÜM YAPMAYIN DEDİM..ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİM..BESLEYECEK YERLERİ DE YOKMUŞ .ABİ SANA VERELİM DEDİLER SEN BAK BU KUŞA..ACINACAK DA DURUMDA OLMASINDAN ..ALDIM..ALACALI BİR TAKLACI KIRMASI **FAKAT ERKEKTİ *O NU DA O KISIR DİŞİ İLE EŞLEŞTİRDİM..
BU KUŞLAR EŞLEŞİYOR FAKAT YUMURTA YAPMIYORDU .DİŞİYE DE DÜZENLİ OLARAK İLAÇLARINI AKSATMADAN İÇİRMEKTEYDİM.
6-7 AY BANA BAKICILIK YAPTILAR GÜZEL YAVRU BAKTILAR ...

7 AY SONRA * :heyo: DİŞİ YUMURTLADI ÇATALI DA , SALLANMIYOR,KIVRILMIYOR ,AÇIKLIK DA KALKMIŞTI..! YAVRULARI DA BÜYÜDÜ ,YAŞADI ,HER İKİ GÜVERCİN DE ŞU AN SAĞLIKLI .ERKEK OLAN KIRMA OLDUĞU İÇİN KAPALI KÜMESTE BAKICI OLARAK GÖREV YAPMAKTADIR..

DİŞİ GÜVERCİN DE *SAHİBİNE TESLİM EDİLMİŞTİR..*

tesekkur ederim abi verdigin bilgiler için hic ummazdım boyle bir seyi demekki duzebiliyormus zaman gerek ve duzenli tedavi işin gucun rast gelsin bursaya selamlar.

tavsanli43' Alıntı:
tesekkur ederim abi verdigin bilgiler için hic ummazdım boyle bir seyi demekki duzebiliyormus zaman gerek ve duzenli tedavi işin gucun rast gelsin bursaya selamlar.
:tamam: :slm:

Geri