Selanikçiler içeri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eko16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

eko16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
furkan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Abiler kardeşler selanik güvercinlerini besliyorum bahçemde bahçem çok geniş büyüklüğü var kuşlarım rahat fakat anlamadığım bişey var sopayla kaldırıyorum gidiyorlar taşa konuyorlar taştan kaldırıyorum gidiyorlar karşıdaki binanın çatısına konuyorlar ordan iniyorlar neden hiç yukarda dönmüyor 3 4 tur veya neden sineğe dikilmiyorlar anlamadım kuş sayım 7 ondan olabilirmi 7 tane selaniğim var

Sorun yerinde değil güvercinlerinde istediğin kadar kovala pazardan 10 15 tl aldığın selanik onu yapar onları çıkart elinden selanikçi bir büyüğümüzün kümesinden izleyerek güvercin al onların yavrularını uçur direk yükselecektir hiç bir yere konmadan tamamem şahsi düşüncem.tabiki yavruyu ilk önce babasıyla uçur yavrularda konabilir

Niyeki 10 20 ile alakası yok bence az kuş var diye öyle bence öyle düşünüyorum ama yinede firki olan söylesin sağol teşekkürler

Furkan kardeşim, emre arkadaşımızın dediği çok doğru, 10-20 liralık selaniği en fazla 10-20 metre uçurursun, veya uçurursun döndüremezsin. Ayrıca selanik kuşu kalabalık değil çok çok 3-4 tane uçurulur ve döndürülür.

Senin problemini çözmek için öncelikle şunu bilmen gerekir, selanik kuşu, yerden kolay kalkan kuş değildir, bir selanik kuşunu ani olarak ürkütmeden bir değnek yardımı ile 2 mahalle hiç kanat çırpmadan yürütebilirsin :) bu yüzden yerin alçaksa, kuşları eline alıp tek tek havaya fırlatmanı öneririm, bu da yetersiz kalırsa ve kuşlarının kümese çevrene alıştığına kanaat getiriyorsan, kuşlarını 1-2 sokak öteden salıp, uçmaya zorlayabilirsin, zamanla uçmaya alışırlar ama öyle uzun süreli uçuşlar bekleme, selanik kuşu show kuşudur dönüş kuşudur, işi orta havaya kadar yükselmek, altta seyisten parıltı beklemek, parıltı gelince de dönerek yere çakılırcasına aşağı inmek ve konmak, yani toplam süre 5 ila 15 dk arası :)

eyvallah abi bu söylediklerinle teselli oldum vallahi içime kurt düşmüştü

ASLINDA FURKAN BUDAPEŞTE YÜKSEK UÇUCU BESLESE MEMNUN OLUR GİBİ GELDİ BANA.. SEVGİLERİMLE.. :slm:

SELANİKLER 5-10 DK UÇAR.. :evet: :slm:

selanikler bangosuz uçmaz bir bango ve bir selanik yani iki kuş uçurulur
havada yere bakıp kayık verdimi pırılyıyı verirsin aşağı doğru dönmeye başlar tabi dönekse yavrularda 3 -4 tane bangoyla uçur selanik kuşu çok zordur

sağolun abileriim çok teşekkürler yarın bi deniyeyim 1 sokak geriden salayım bakalım nolcak

mazidenbiri' Alıntı:
havada yere bakıp kayık verdimi pırılyıyı verirsin aşağı doğru dönmeye başlar tabi dönekse yavrularda 3 -4 tane bangoyla uçur selanik kuşu çok zordur

dursun, selanik kuşu kayık verirse, o kuş çöptür yozdur :)) selanik nasıl alıştırıldıysa orada parıltı bekler, benimkiler takribi 60-70 mt hava mesafesinde 45 derece açıma geldiğinde kafasını çevirir gözüme gözüme bakar, bende tıkırtı yoksa 1 tur daha döner, bu şekilde her tur aynı yere geldiğinde kafayı çevirir bakar, ben parıltıyı verince de koyverir kendini aşağıya :) yani senin dediğin şekilde sen kuşu beklemezsin, kuş yerine gelir seni bekler :) kendi kendine kalabalıkken veya yerde çok kuş varsa dönmeye başlar, onun harici sen parıltı vermeden selanik kuşu oynamaz (bu anlattıklarım orjinaller için) :) (taklacıdan senin kadar anlamam belki ama, selanik dediğin zaman hooopp, daş düşebülü ayu çıkabülü) :))

(bango (oring - macar bangosu) da genelde makedon döneklerinde (paçalı selanikler, macır selanikleri) kullanılır, paçasız muradiye selaniklerinde pek tercih edilip kullanılmaz)

FeLix_' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:

dursun, selanik kuşu kayık verirse, o kuş çöptür yozdur :)) selanik nasıl alıştırıldıysa orada parıltı bekler, benimkiler takribi 60-70 mt hava mesafesinde 45 derece açıma geldiğinde kafasını çevirir gözüme gözüme bakar, bende tıkırtı yoksa 1 tur daha döner, bu şekilde her tur aynı yere geldiğinde kafayı çevirir bakar, ben parıltıyı verince de koyverir kendini aşağıya :) yani senin dediğin şekilde sen kuşu beklemezsin, kuş yerine gelir seni bekler :) kendi kendine kalabalıkken veya yerde çok kuş varsa dönmeye başlar, onun harici sen parıltı vermeden selanik kuşu oynamaz (bu anlattıklarım orjinaller için) :) (taklacıdan senin kadar anlamam belki ama, selanik dediğin zaman hooopp, daş düşebülü ayu çıkabülü) :))

(bango (oring - macar bangosu) da genelde makedon döneklerinde (paçalı selanikler, macır selanikleri) kullanılır, paçasız muradiye selaniklerinde pek tercih edilip kullanılmaz)

Dursun bence yanlış ifade etmiş. o yaptığı kayık değilde, işaret beklerken yavaşlaması diyebiliriz. benim izlediklerim de hemen hemen öyleydi. kayık çekmeye benzer bir hareket, fakat tam değil. kayıkçıları bende hiç sevmem... (:

Bende bangoda var zaten allaha şükür bugün bangoyla hiç sıkıntı yaşamadım havada 5 6 tur döndü geldi :)

Geri