Selimiye'nin güvercinlerini zehirlediler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McCarthy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

McCarthy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Sağlam
Meslek
Yazılım
İlgi Alanı
Kediler
Bu haberi yazmak hiç hoşuma gitmiş olmasa da bir tepkide göstermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii külliyesi civarında barınan güvercinler zehirlendi.

Yıl boyuncu sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettiren güvercinler, sabah saatlerinde telef olmaya başladı. 30 civarında güvercin tarihi mekanların çatılarında öldü, bazıları son demlerini yaşamaya başladı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, güvercinlerin ölümü üzerine Sokak Hayvanları Barınmaevi veterinerini olay yerine gönderdi. Veteriner hekim, cami etrafına atılan yemden numuneler aldı, ölen hayvanlardan birkaçını otopsi için barınağa götürdü. Yapılan ilk incelemede onlarca güvercinin ekmek arasında yerlere atılan zehirli ayçiçeği tohumundan öldüğü belirlendi.

Ayçiçeği tohumu, kurtçuklar tarafından yenilmemesi için zehirle ilaçlanıyor. Selimiye Meydanı'nda yerlere atılan tohumların da bu cinsten olduğu belirlendi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, güvercinlerin yüzde 90 oranında zehirden öldüğünü söyledi. Gelen ihbar üzerine uzmanları olay yerine gönderdiklerini anlatan Tanrıkulu, ekibin atılan yemlerden numune aldığını ve ölen hayvanlara otopsi yapıldığını kaydetti. Hayvanların ilk belirlemeye göre zehirden öldüğünü anlatan Tanrıkulu, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi.

Selimiye Camii ve külliyesi, Edirne'de güvercinlerin en fazla konduğu mekanlardan birisi. Binlerce güvercin yaz kış bu bölgede hayatlarını sürdürerek asırlık yapılara canlı bir görünüm kazandırıyor. Şehrin farklı noktalarına uçarak karınlarını doyuran güverinciler dinlenmek için Selimiye Camii kubbelerini ve Arasta Çarşısı'nın üstünü tercih ediyor. Selimiye'ye gelen ziyaretçiler alandaki seyyar satıcılardan buğday alarak hayvanları besliyor. Ziyaretçiler tarafından atılan buğdaylara yüzlerce güverincin akın ediyor.
Cihan - bugun.com.tr

895399_0.jpg

895399_1.jpg

895399_2.jpg

895399_3.jpg

895399_4.jpg

ÜZÜCÜ BİR DURUM HAYVAN HAKLARI DİYE KEDİ KÖPEKLER İÇİN ORTALIGI AYAGA KALDIRANLAR

BAKALIM GÜVERCİNLER İÇİN NE GİBİ BİR TEPKİ VERECEKLER MERAK EDİYORUM ÇÜNKÜ GÜVERCİN DOSTLARI VE KORUYUCULARI DİGER HAYVANLARA GÖRE YOK DENECEK KADAR AZ BİLMEDEN KUSLARI YEMLEMEK ADINA YAPILMIS BİR HADİSE İSE GÜNAH ALINMAMALI AMA BİLİNÇLİ OLARAK YAPILAN BİR SEY İSE HER KİM İSE

EDEN BULUR HAK ETTİGİNİDE ER YADA GEC YASAR RABBİM BÜYÜK PAYLASIM VE BİLİNÇLENDİRME İÇİN MUSTAFA KARDESİMİZE KENDİM VE KUSCULAR ORG OLARAK TESEKKÜR EDİYORUM

SAYGILAR

bu mesele vebal meselesi, bir karıncanın bile hak sorabileceği dünyadayız. bunu uygulayanlar emri verenler çoook çile çekerler, kolay kolay can veremezler. (içim burkuldu)

Bu konuyu geçiştirmeyelim bence kuşcular camiası olarak.
Sonuçta bizler hayvanseveriz.
Bütün hayvanları toplumdaki diğer bireylerden daha çok seviyoruz.
Hele ki güvercinlere böyle bir hareketin karşısında hepimiz durmalıyız.
Bu konuyla ilgili nereye ne şikayetinde bulunabiliriz,nereye başvurabiliriz bu konuları daha iyi bilen üyelerimiz vardır bu tarz yerlerde çalışanlarda vardır lütfen onlarda yardımcı olsunlar.
Ya bir mail hazırlayıp gerekli yerlere topluca atalım.

Birisi bilmiyerek ayçiçeği tohumu vermiş olabilir, bu olay tekrarlanırsa şayet o zaman kasıt aramak gerekir ve sorumlular cezalandırılır.

Çok yazık Çok üzüldüm gerçekten , umarım kasıtlı bir tarafı yoktur . Kuş pisliği vs gibi gerekçelerle de bu işi birileri yapmış olabilir ..Malum herkes Hayvan sevmeye biliyor ..Umarım çok fazla hayvan telef olmamıştır ve bir daha yaşanmaz ..

MAALESEF ; HAYVAN SEVMEYEN O KADAR ÇOK CANLI VAR Kİ..ONLARA BU YÜZDEN İNSAN DEMİYORUM..

KATLIAM YAPILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..KAKA ,TÜY , SES, ....RAHATSIZLIK DUYANLARIN İŞİ

İLAÇLA YEMLERİ DÖK .

[email protected]' Alıntı:
MAALESEF ; HAYVAN SEVMEYEN O KADAR ÇOK CANLI VAR Kİ..ONLARA BU YÜZDEN İNSAN DEMİYORUM..

KATLIAM YAPILMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..KAKA ,TÜY , SES, ....RAHATSIZLIK DUYANLARIN İŞİ

İLAÇLA YEMLERİ DÖK .
Yazık ki aynı fikri taşıyorum kasıt olduğunu düşünüyorum ..

halbuki doğada avcı hayvan bile avının canını bu kadar yakmazken "iki ayaklılar" hakkı varmış gibi gayet rahat biçimde hayvanların canını yakıyor, ama yaptıklarını yaşamadan ölmeycekler.. bir de şunu düşünün o hayvanların anne babasını bekleyen yavruları ne olacak?
"Hayvanlar insanlara alıştı, ama insanlar hayvanlara alışamadı! Vehbi Doğan"
ne güzel ifade etmiş..
Hayvan hakları ihlaline girdiğinden www.change.org gibi sitelere girip ilgili kurumlara iletilmek üzere; sorumlularına gerekli caydırıcı cezaların uygulanması için imza toplanabilir. güvenlik kameralarının yaygınlaşması gerekiyor. bunun yanında hayvan hakları ihlallerinde çok daha caydırıcı cezaların gündeme getirilip yasaya uyarlanması için aynı şekilde imza toplanmalıdır.

BU DENLİ ÖNEMLİ BİR KATLİAMIN GÜNDEMDEN KALKMASINI, OLDU -BİTTİYE GELMESİNİ HİÇ İSTEMEM.

[email protected]' Alıntı:
BU DENLİ ÖNEMLİ BİR KATLİAMIN GÜNDEMDEN KALKMASINI, OLDU -BİTTİYE GELMESİNİ HİÇ İSTEMEM.

biz kuscular böyle durumlara emek hırsızlarına kusları çalınanlara kendi basımıza gelmedigi sürece malesef bir seyler yapamayız ne zamanki bana dokunmayan yılan bin yasasın sözünü kullanmaz her kime ne dokunursa nasıl dokunursa birlik beraberligi saglarız işte o zaman

çok seyler kazanmıs mesafeler kat etmiş oluruz baska türlü zor halbuki her durumda birlik olalım kim istemezki
ama malesef öyle konulara egilimimiz yok denecek kadar az

saygılar

BURSA' DA BİR ERDOĞAN AĞABEYİMİZ ;

BÜYÜĞÜMÜZ DEĞER VERİRİZ. BİR GECE KUŞLARININ İSHAL OLDUĞUNU SÖYLEDİ ..GEL İLLA BİR BAK SEN BU

KONULARDAN ANLIYORSUN DEDİ. GECE BELKİ DE 00-01 GİBİYDİ.. İLGİLENİRKEN.. GÖZÜME 10-15 TANE YABANİ GÜVERCİN TAKILDI. ONLARI YAKALAMIŞ , AYRI BİR KÜMESE KOYMUŞ.SORDUM , CEVAP KORKUNÇTU.

YABANİLERİ KESİP YİYORUM.

BİRÇOK KEZ DAVET ETMESİNE RAĞMEN BİR DAHA ERDOĞAN BEY'E SOKULMADIM.

MADDİ DEĞERİ NE OLURSA OLSUN BEN GÜVERCİN AŞIĞIYIM

yazık günah lanet olsun ya zamanın da evcil köpeğimide belediye zehirli etle zehirlemişti allah ıslah etsin berbat bir iş yapan yaptıran vesile olan eli emeği değen herkesi allah cezalandırır inş. kınıyorum insanlık dışı bir olay yazık valla yazık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri