sert güvercin kanat patlattı!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hukukcupigeon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmets
Meslek
mertet
İlgi Alanı
Kediler
yavru ekesi güvercinim çok sert.kanadını patlattı.daha sonra dinlerdim.dinlenme süresine yeniden tüy çıkardı.kanadını tamamlayınca uçurdum.bir kaç kez uçtuktan sonra hayvan yine patlattı.bayağı bir yükseklikten sonra takla ata ata ama yavaş bir şekilde düşüyor.hayvanın damarı çok iyi ve uçurmak istiyorum.bu kuşu gevşetmek için ne yapmam gerek?yavruya kussa ne kadar faydası olur.veya yavruya kusması tek çaremidir?kuğruğunun en uçtaki birer tüğünü yoldum.ama yine işe yaramadı?ne yapmalıyım?

selamunaleykum ahmet bey
oncelikle siteye hos geldiniz umarim ii vakit gecirir ve guzel dostluklar kurarsiniz
arkadasim once kanat acma bana gore genetik bir hatadir kus tuyde iken tektarafli hafif bir sekilde eller ise bu kuscu hatasidir kusun deyil
anladigim kadari ile senin kus tuyden sonra gine ayni bence basa donup once ana babayi deyisik ve biraz daha yumusak kuslarla dene cunku bu kanat elleme genetik oldugu ve ileride karsilasma olasiligi yuksek oldugu icin
her ii iki kusun yavrusu tutacak yada ii olacak diye birsey yok ii kuslari es ederiz sadece sansimizi artirmak icin kusculuk bir arayistir ii sini bulana kadar ama ii kusu buluncada kusu bozmamaktir tabi bunlar benim fikrim ve benim dusuncem
tekrar hosgeldin
saygilarimla ferhat

bu olayı geçmişte bi çok kez münazara etmiştik benim kendi görüşüm kanat açma işi kuşun sertliginden degil aksine yumuşak sesi kırık kuşlarda kanat açıyo ne sert zıpkın gibi kuşlar var kanat açmıyo çözümü anne ve babayı başka kuşlarda denemek abimin dedigi gibi genetik bi kusur hee bu yavruyu illaki uçuracam diyosan kuş tüy olayını bitirdiyse yarasına diş macunu sür yatır 10 gün sonra tekrar hava göster altına kuş sermeden uçumu ver kuşu sonraları altına azar azar bigün 3 bi gün 5 kuş sererek artır bu şekil uçur tekrar açarsa devamlı uçurucan havada kurutucak kanadında açtıgı yeri dirsekliyip nasırlıyacak ve bi daha açmıyacak.. atmacasız uçumlar...

hoşbulduk.sağolun beyler.şimdi bu yavruyu uçurmak istiyorum ki zaten yuva ikizi çok güzel oynuyor.dediğiniz gibi biraz genetik.ama yuva ikizinde sorun olmayınca foruma yazmak gereğini hissettim.ikisinde de aynı sorun ola amenna.yav bir de kuş çok güzel.duruşu falan göze hitap ediyor.bu kuşu uçurmayıp araya vermek istemiyorum.

hukukcupigeon' Alıntı:
hoşbulduk.sağolun beyler.şimdi bu yavruyu uçurmak istiyorum ki zaten yuva ikizi çok güzel oynuyor.dediğiniz gibi biraz genetik.ama yuva ikizinde sorun olmayınca foruma yazmak gereğini hissettim.ikisinde de aynı sorun ola amenna.yav bir de kuş çok güzel.duruşu falan göze hitap ediyor.bu kuşu uçurmayıp araya vermek istemiyorum.
selamunaleykum
ben meseleye tek kus olarak bakmadim ayni ciftten yavru aldigin surece bu karsilasabilecegin bir sorun alarak goruyorum veya o kusun yavrusunda torununda gine karsina cikacaktir madem ii kuslarin yavrusu bence vakit kaybetmeden ana ve babayi baska eslerle dene
kusa gelince ucurmak isteginizi ii anliyorumama kusun cani yaniyor ondan bazen oyle inis yapiyor bazi kuslar kizinca gevser tabi kusuna gore ama o kus ucacaksa once o yaradan kurtulmasi gerekli dis macununu deneyebilirsin vazelin kullananlari duymustum ve mumkunse resminide paylasirsan sevinirim
saygilarimla ferhat

S.a.
Geçmiş olsun ...
Aynı sorun benim de basıma geldi yaranın ileşmesi için yara kurutucu kremler var eczenelerde cok faydalı 3-5 gün içinde yara kayboluyor...

abilerim ustaalrımm benim baba hattı süper bi yavrum var babasının 3.5 sattlik bi uçuşu var..bu 3 satte 25 den fazla sefere geliyor...çıkışı dümdüz 8-9 la göz zevkimi doyuruyor...bu hayvanın yavrusunu aldım...yavruyu şu an 2 haftadır uçuruyorum ve hayvan söküldü yani şu an hala cik cik ötmesine ragmen seside deişmedi daha 1.5 sat yapıyor çatıya sefere geliyor kısa çekiyorr zaten kısa çekmesi gere yavru daha 5-6 vurup kaçıyorr çok açılıyor..kanat sesi ortalıgı yarıyoo yani babası bile bu kadar kanat sesi çıkaramıyor..benim bu kuşum bugün kanat patlattı ve bi çatıya düştü akşam sag salim geldii..bi baktım kanat patlamış..

sorum şuu acaba niye kanadı patladıı patladı dediysem hafif çok ufak yara açılmış kanaış kanat tüyleri kanlıydı..

şimdi bu hayvan için iyi bişimi yoksa kötü bişiymii yanii ilerde uçamazmıı yoksa uçamyı oyunu bırakırmı bi abi dedikii bu kuşş kanat patlatıysa bu kadar küçükken dedii 1-2 ay sonra 4-5 saat yapar 12-13 le çıkar dedi...

tek merak ettigim kuş içinkanat patlatması iyimi kötümü kuş eke eil yavruu..sesi yavaş yavaş deişiyo henüz..

acaba aşırıı eforr ve sarfettigi güçten dolayımı kanadı patladı yoksa bu ilerde dahada iyi olacagının habercisimi..ben gerekli müdaleyi yaptım kanat patlamaları için özel ilacım vardıı sürdüm..

durumu arkadaşınkiyle aynı galiba ama onunki ikinci kere patlatmışş...

selam.kus dirsek acmis olabilir.eger öyleyse iflah olmaz.genetiktir.ana-babasinda,ikisinde yada sadece birinde vardir bu gen,ilacla gecmez yine acar,kus oyun birakir.selamlar.

kullandıgın metodlar yanlıs kardesım.Yapacagın en ıyı sey baska ca bır saglam ve yumusak damarla o kusu kır.Hasılı o kusu damızlık olarak kullanmanı onerıyorumçselamlar.

kardeş selaymın aleyküm ben 20 yıldır besliyorum oyn kuşu bigün 6 aylığına biyere gitmişttim bi geldim 4 takım kuş getirmişler bunları çoğaltmışlar 20 adete çıkarmışlar ama hiç uçurmamışlar kuşları sordum nerden geldi dedim kuşların soyu sağlam dediler ortaklar ama hiç birini uçurmamışlar neyse dedimki uçurmadığınız kuşu nasıl soy yaparsınız denemek istedim ve aralarından bi kuş çıkardım havayi baş sert de falan derken kuşu tek uçuma soktum 1 ay uçtu kuşun takla sesiyle kanat sesi arasından fark lı ses gelmeye başladı kuş her yere baş almaya başladı ama sonuçta kuş dirsek açtı erkeğini denedim aynısını yani bayı oda aynısını yaptı yani benim ortakları zehirlemişler onları 10 dakka içinde kutu yaptım bedavaya birine verdim 20 kuşu birden dirsek olayını kesinlikle yok edemezsin kuyruk çekmele olcak şey değil o soydan bitane bile tutma kardeş onun çaresi yok öyle kuşdanda bi numara olmaz yıllarını çürütme

ben siteye ilk geldiğim sıralar böyle bir konu açmıştım birçok yorum geldi hepsini tek tek okudum büyük bir çoğunluk elimden çıkarmamı söyledi hepsine saygı duyuyorum yorum yapanların elimden çıkar diyenler haklı çıktı çünkü kuşun yavrularındada aynı sıkıntılar çıktı.SAYGILAR

KANAT PATLATMA VEYA DİRSEK AÇMA OLAYI
Kanat patlatma veya dirsek açma olayı, genelde sesli kanat yapısına sahip olan güvercin ırklarında görülür. Bu güvercinler, ayni zamanda taklacı ve performans güvercinleridir. Bu güvercinler işe yarım takla ile başlar, daha sonra tam taklasını çevirir ve başa gelmeye çalışırlar. İşte takla atma veya başa gelme aşamalarında, bazı sert (kavi) güvercinler dirsek açar, yani kanat patlatmaya başlarlar. Bu kanat patlatma veya dirsek açma olayını, bence üç gruba ayırarak incelemek veya dile getirmek doğru olacaktır. Bunu bir hafif düzeyde dirsek açma, iki orta düzeyde dirsek açma ve üç ağır düzeyde dirsek açma diye yazabiliriz.
Hafif düzeyde dirsek açan taklacı güvercin, genelde kanadında tek taraflı dirsek açar. Lakin iki taraflı dirsek açanlarda oluyor. Ama bu dirsek açma durumları çok küçük bir yara olduğu için güvercin uçtukça bu yarasını havada kapatıyor. Çünkü güvercin uçtukça yarası kabuk bağlar ve kurur bir süre sonra kurumuş olan bu kabuğu atarak temiz bir deriye ve deriyi örtmeye başlayan, değişmiş temiz bir tüye sahip olur. Ve bu şekilde güvercin yarasından kurtulmuş olur. Bu güvercinler kanatlarını çok hafif kanatırlar, yaranın kapanması için bu güvercinleri yatırmamak lazım. Zira yatırıp tekrar uçurmak, eğer güvercinin iyileşme şansı varsa bile bu yatırıp uçurmayla güvercini bozmuş ve yarasının daha da büyümesine neden olursunuz. Dolayısıyla ufak olan yarasının kapanmasını istiyorsanız, dediğim gibi düzenli bir şekilde güvercini uçumda tutmanız gerekir.
Orta düzeyde dirsek açan taklacı güvercinler, yaraları bir önceki gruptan daha büyüktür. Tek taraflı dirsek açabildiği gibi çift taraflı dirsek de açmış olabilir. Bu güvercinleri yatırmadan uçmalarını sağlamak ve ilaç tedavisini de yapmak lazım gelir. Bu konuda kuşçu arkadaşlar birbirlerine diş macunu, dağlama veya vazelin gibi tedavi yolları önermektedirler. Burada doğru yöntem, güvercinden anlayan bir Veteriner Hekime kanadını patlatarak dirsek açmış bir güvercini göstermektir. Çünkü taklacı güvercin ırkında, gelişebilecek olay ve gelişmelere, elden geldikçe bilimsel yaklaşılmasında, sayısız fayda vardır. Dolayısıyla kanat patlatmadan dolayı yara almış bir güvercinin kanadını, Veteriner Hekime göstererek, Veteriner Hekimin önerebileceği tedaviyi uygulamaktir. Güvercinin iyileşip iyileşmemesi ise ayrı bir tartışma konusudur. Yalnız önemli olan doğru ve bilimsel yöntemi yani tedaviyi güvercine uygulatabilmektir. Uygulatabildiğimiz ölçüde güvercin yetiştiricimizin, kanat patlatmış güvercini yüzde elli yüzde elli iyileşme şansı olabilir.
Ağır düzeyde dirsek açan taklacı güvercinlerin, yaraları bir önceki gruplara göre çok daha ağırdır. Bu grupta yer alan ve dirsek açıp kanat patlatan güvercinlerin, sık sık uçuma koymak veya tedavi görmelerini sağlamak bile, bir güvercin sever için nafile bir cabadır. Çünkü bu türden güvercinleri uçuma koymak ve tedaviyle kanat patlatmalarını iyileştirmek mümkün değildir. Bu güvercinlerin kan hattı ne kadar temiz olursa olsun, kendi kan hattından gelen, performansını sergileyebilmesi mümkün değildir. Güvercin kendi performansını sergilemek için mutlaka kendini zorlayacaktır. Ama kendi asil kanından gelen bu zorlamaya devam ederse, yani güvercinin uçumuna devam edilirse, güvercin kendini bozacak ve bir süre sonrada kümesine taklasız inecektir.Şimdi bu türden güvercinlere ne yapılabilir veya bu konuda izlenecek yol ne olmalı diye bir soru gelebilir.Lakin sitemin www.rakayguvercin.com da makaleler kısmında “Güvercinlerde Eşleştirme” (1) diye bir yazıyı, karınca kararınca kaleme aldım.Belki bu soruya bir nebzede olsa, katkı sunabilir düşüncesiyle sizleri selamlıyorum.29.06.2010 Refik AKAY

Sevgili Kuşçu arkadaşlar
Bir önceki yazımda bir hata yaşadım.Yazı siteye eksik aktarıldı.Eksik olan kısmını aşağıya alıyorum.Saygı ve sevgiyle

"Ancak kesin bir bilgim olmamasına rağmen bu türden güvercinlerin kanat patlatması yani dirsek açmaları acaba kanadındaki kemik yapısından mı? Veya kanat yapısındaki ince ve kalın derisinden mi? Yoksa genetik yapısından mı? kaynaklandığını anlamış değilim. Bu konuda Veteriner Hekimler tarafından bir inceleme konusu yapılmasında fayda var diye düşünüyorum"

eski soy kuş kanat patlatır

düzenli uçurmak gerekli zamanla kuş kanatları düzelir bende vardı zamanla dirsek kemikleri basıklaştı birdaha patlamadı

bence öbür kuşları dışarı at dirsek patlatan kuşları besle en kıral kuşların dirsekleri patlakdır hatta kuş alırken dirsekleri kotrol ederim yassılaşmış ezilmişse o kuş kaçmaz ama bu kuşlar taklaya yeni binince perdakta sayar durur çok rüzgarlı havalarda uçur ya gider yada kuş açılıp gelir tanıyamassın

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
ben siteye ilk geldiğim sıralar böyle bir konu açmıştım birçok yorum geldi hepsini tek tek okudum büyük bir çoğunluk elimden çıkarmamı söyledi hepsine saygı duyuyorum yorum yapanların elimden çıkar diyenler haklı çıktı çünkü kuşun yavrularındada aynı sıkıntılar çıktı.SAYGILAR

:evet: :tamam: :tamam:

Abilerim kardeşlerim bizimde böyle bi kuşumuz var malesef gün geçtikçe kötüleşiyor her uçmasında daha çok kanıyor bi türlü iyileşmedi kömür gibi oldu kurumuyor düzelmiyor 2kanadıda malesef. Ne yapacağımızı bilmiyoruz uçursak kanıyor uçurmasak yatıklaşıyor :(

refik34' Alıntı:
Sevgili Kuşçu arkadaşlar
Bir önceki yazımda bir hata yaşadım.Yazı siteye eksik aktarıldı.Eksik olan kısmını aşağıya alıyorum.Saygı ve sevgiyle

"Ancak kesin bir bilgim olmamasına rağmen bu türden güvercinlerin kanat patlatması yani dirsek açmaları acaba kanadındaki kemik yapısından mı? Veya kanat yapısındaki ince ve kalın derisinden mi? Yoksa genetik yapısından mı? kaynaklandığını anlamış değilim. Bu konuda Veteriner Hekimler tarafından bir inceleme konusu yapılmasında fayda var diye düşünüyorum"

beslenmemesı gereken kuş türlerindendir.boşa ugrasmayıp elden cıkarın

Geçmiş olsun sorun benim başımdada var

Geri