Sert Yapıdaki Ur Tedavisi Kraterimsi Fungi Urlar - Güncel!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Angrybird

Üye
Katılım
25 Ağu 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Göksel
Meslek
Öğrenci
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Merhaba,
Ur ile ilgili forumda bir çok bilgi var biliyorum ancak biraz kafam karıştı tekrar bilen abilerimize danışmak istedim.
Posta cinsi güvercinimin ayağında ur var 1 hafta once veterinere götürdüm sıvı ise alırız katı ise aldıktan sonra kanamayı durduramayız dedi ve katı çıktı sadece antibiyotik verdi 4 gün kullandım. Ayrıca kuşu elime aldığımda kaburgasını hissediyorum elimde sanki zayıflama var gibi iç kuruma olabilirmi ? yeme içmesinde hiç bir sıkıntı yok gayet iyi bir şeilde yemek yiyiyor. Uçma performansında düşme var. Ayrıca kuşu bir haftadır uçurmuyorum. Konduğu yerde saatlerce kalmaya başladı. Forumda baktığım zaman AYKUT KARABULUT beyin önerdiği dekort ve streptomisin iğne karışımını tavsiye eden çok kişi var ama cesaret edemiyorum onu yapmaya. Sizce ne yapmalıyım ? Birde şuan antibiyotik bitti, mineral taşlarından vermelimiyim?
 
Merhaba,
Sert yapıda derinin dışına vurmuş, kötü kokulu sıvı salgılayabilen, kraterimsi/mantar/fungi/siyah, koyu kahve veya mor renkli çatlaklar: Genelde göğüs altında veya tüylü bölgelerin arasında oluşabilmektedir. Ve çeşitli çarpmalardan sonra dezenfekte edilmediği için mikroplardan kaynaklanabilmektedir. Bu urları çok kanayabileceğinden ellemiyoruz! Fazla kan kayıpları ölümle sonuçlanabilir! kan yapıcı olarak pekmez+vitamin takviye ediniz. Hastalık sinsi yapıda bazen yetişkin kuşlarda görülen salmonella kaynaklı olabilmektedir. Devam eden günlerde kanadı veya kanatları sertleştirir ve kullanamaz. kanat sertleşmelerine karşı gecikmeden yapılabilecek tedaviyi buradan bulabilirsiniz: http://goo.gl/m61z6 (dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız) Urlu kuşlara da tam bir salmonella tedavisinin yapılması faydalı olacaktır. Tedavinin en başında ur kendiliğinden düşene dek dış çiçekte uyguladığımız gibi ya gliserin iyode “veya batticonlu cortymycine” yada direkt göztaşılı suyla “tercihen içine bir miktar elma sirkesi de ekleyebilirsiniz” hergün dezenfekte ederek “göze yakın değilse damlalıkla bol bol - göze yakınsa pamukla ve dikkatlice uygulayın/göze kaçması durumunda bol suyla yıkayıp visine göz damlası damlatın” urun kuruyup düşmesini ve bölgenin tamamen temizlenmesini bekliyoruz. Genellikle üçüncü veya altıncı gün bu çeşit urlar fungi olduklarından göztaşı ile çabucak düşmekte, bölge tertemiz olmakta ve hayvana iyi bakılıyorsa, kuşta hastalığın bir daha tekrarı görülmemektedir. Bir mercimek kitlesinde göz taşını “bakır II sülfat” boş temiz bir ilaç şişesine “örneğin boşalan damlalıklı mikostatin şurup şişesi gibi” ekleyip üzerini temiz suyla tamamlayıp karışımı eritiniz. Bunu aynı şekilde dikkatlice “dozu fazla olduğundan ve sık kullanımı göz/ağız/burun içi teması sakıncalı” her gün pamukla pansuman ediniz (göztaşı diğer ilaçlarla etkileşebilir, dozu da fazla olduğundan ilaç kullanılıyorsa ağız içi hariç, sadece diğer bölgeler için kullanınız).
hastalıklar için mümkünse daima kanatlı uzmanı olan bir veterinerden hekimden yardım alınız! Gerekli tahlilleri yaptırmanız faydalı olacaktır. Dekort ve Streptomisin sülfat gibi oldukça tehklikeli uygulamalardan kaçının! Yardım alırken de lütfen ameliyat gereken durumlarda müdahale öncesi ve sonrası alınacak tedbirler konulu yeri aşağıdaki dökümandan: https://goo.gl/TVOLqb çeşitli urlar müdahale ve tedbirlerle ilgili konuları ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeyi yazıp bulabilirsiniz. Aksi halde kuşun uyanamama veya iyleşememe durumu oluşabilir! oradaki uyarıları dikkate alınız ve hekiminizi de uygun bir dille bilgilendirip uyarınız! dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. konuları siteden de aratabilirsiniz. tedavisine geç kalmayınız. geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst