Evet haklısınız malesef,şu an zafer mahallesinde bir çok kişi avarecilikle uğraşıyor,ancak gerçek kuşçu olan yetiştiricilerimizde var,mesela oradan tanıdığım bir ahmet abim var çok değerli bir abimizdir,özellikle kırmızı kesmelerde baya bir yol katetmiştir,ancak ne varki kolay kolay kuş satmaz kendisi.
Şimdi özellikle dikkat ediyorumda gerek pazarlarda gerek ihalelerde,bundan 10 yıl öncesindeki şeşlere pek rastalayamıyorum,sanki şeşlerin popülasyonu bursada azalmış gibi bir durum aldı ve aynı şekilde yine 10 yıl öncesine kadar bu kuşların parasal olarakta değeri bir hayli fazla idi.Bunu bursalı kuşçular çok iyi hatırlar,o yıllarda neredeyse pazarın en pahalı kuşları şeş kelebeklerdi inanılmaz paralara alınıp satılırlardı.
Sevgili kardeşim,keşke tanıdığım şeşçi arkadaşlarım olsa sana yardım etsem ama gerçekten yok.
Çifte havuzlar mahallesindeki çifte havuzlar güvercin severler derneğine bir gitmeni tavsiye ederim,kelebek mezatları hangi gün oluyor bilmiyorum ama öğrenebilirisin,oarada bazen gözüme çarpıyor bu kuşlar.Umarım gönlünce kuşlar bulup beslersin.