ŞEŞ ALIRKEN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Thugix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Thugix

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay şevik
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
slm arkadaşlar şeş kafa arap beslemeyi düşünüyorum , bugün bursa kuş pazarında çok vardı ama şeş ten anlamadığım için almadım sizce alırken nelere dikkat etmeliyim :heyo: :heyo: :heyo:

bence pazardan alma alcaksanda erkenden git sabah 7de falan ordaol ama sade kelebek satanlardan al bence bide şeş kafa benim beğendiğim arap bkafa beyaz kesme gibi az çilli bide çiçeklilerede bakabilirsin ama önemlisi erken git parayadabiraz kıy hani tavsiye tabi ama pazardan alma bence mesela kpaşada sade kelebek şeş kelebek bakanlarda v ar onlardan al yada bursadan uçan kuş al kümesinde gör...

kuşu kümesinde, uçarken görüpte nerelerden alabilirim

alıntıdır

Ekli dosyalar

• herschaaldekopievandscnzb3.webp
    herschaaldekopievandscnzb3.webp
    39 KB · Görüntüleme: 1,089
Bursanın özellikle zafer mahallesinde yani eski halin orlarda kelebek besleyen çoktur.Eğer o semtte tanıdığın bir kuşçu arkadşın varsa,o semtten çok güzel kelebekler satın alabilirsin.

bn orda oturuyorum zaten

alıcamda anlamıyorum pek şeşten

Gerçektende çok güzel bir tesadüfü tarif etmişim size :haha: Açıkçası ben kelebek ırkından pek anlamam,geçmişte sadece bir kaç çift çingene araplarından bakmıştım,ancak orada çok güzel şeşleri uçarken gözüme çarpıyordu,biraz araştırma yaptığınızda eminim ki çok güzel şeş kafalar bualabilirisinzi oradan.

gökhan @k' Alıntı:
Gerçektende çok güzel bir tesadüfü tarif etmişim size :haha: Açıkçası ben kelebek ırkından pek anlamam,geçmişte sadece bir kaç çift çingene araplarından bakmıştım,ancak orada çok güzel şeşleri uçarken gözüme çarpıyordu,biraz araştırma yaptığınızda eminim ki çok güzel şeş kafalar bualabilirisinzi oradan.

gökhan @k' Alıntı:
tarifiniz için teşekkür ederim , bnce mahallemeizde az sayıda kaliteli kuşçu kaldı çoğu kuş çu avarecilik yapıyor bnce bu kötü bişey
(:

Evet haklısınız malesef,şu an zafer mahallesinde bir çok kişi avarecilikle uğraşıyor,ancak gerçek kuşçu olan yetiştiricilerimizde var,mesela oradan tanıdığım bir ahmet abim var çok değerli bir abimizdir,özellikle kırmızı kesmelerde baya bir yol katetmiştir,ancak ne varki kolay kolay kuş satmaz kendisi.
Şimdi özellikle dikkat ediyorumda gerek pazarlarda gerek ihalelerde,bundan 10 yıl öncesindeki şeşlere pek rastalayamıyorum,sanki şeşlerin popülasyonu bursada azalmış gibi bir durum aldı ve aynı şekilde yine 10 yıl öncesine kadar bu kuşların parasal olarakta değeri bir hayli fazla idi.Bunu bursalı kuşçular çok iyi hatırlar,o yıllarda neredeyse pazarın en pahalı kuşları şeş kelebeklerdi inanılmaz paralara alınıp satılırlardı.
Sevgili kardeşim,keşke tanıdığım şeşçi arkadaşlarım olsa sana yardım etsem ama gerçekten yok.
Çifte havuzlar mahallesindeki çifte havuzlar güvercin severler derneğine bir gitmeni tavsiye ederim,kelebek mezatları hangi gün oluyor bilmiyorum ama öğrenebilirisin,oarada bazen gözüme çarpıyor bu kuşlar.Umarım gönlünce kuşlar bulup beslersin.

gökhan @k' Alıntı:
Evet haklısınız malesef,şu an zafer mahallesinde bir çok kişi avarecilikle uğraşıyor,ancak gerçek kuşçu olan yetiştiricilerimizde var,mesela oradan tanıdığım bir ahmet abim var çok değerli bir abimizdir,özellikle kırmızı kesmelerde baya bir yol katetmiştir,ancak ne varki kolay kolay kuş satmaz kendisi.
Şimdi özellikle dikkat ediyorumda gerek pazarlarda gerek ihalelerde,bundan 10 yıl öncesindeki şeşlere pek rastalayamıyorum,sanki şeşlerin popülasyonu bursada azalmış gibi bir durum aldı ve aynı şekilde yine 10 yıl öncesine kadar bu kuşların parasal olarakta değeri bir hayli fazla idi.Bunu bursalı kuşçular çok iyi hatırlar,o yıllarda neredeyse pazarın en pahalı kuşları şeş kelebeklerdi inanılmaz paralara alınıp satılırlardı.
Sevgili kardeşim,keşke tanıdığım şeşçi arkadaşlarım olsa sana yardım etsem ama gerçekten yok.
Çifte havuzlar mahallesindeki çifte havuzlar güvercin severler derneğine bir gitmeni tavsiye ederim,kelebek mezatları hangi gün oluyor bilmiyorum ama öğrenebilirisin,oarada bazen gözüme çarpıyor bu kuşlar.Umarım gönlünce kuşlar bulup beslersin.
öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim bence bu kuş fiyatlarının düşmesini, kuş gribi etkiledi, demiştiniz ya 10 yıl önce en pahalı kuş şeşti bi aralar ortalama fiyatı ne kadardı acaba merak ettimde :evet:

Yanlış olmasın ama 98 li yıllarda hatırladığım kadarıyla 2oo milyona kadar alıcı buluyorlardı,o yıllarda malumunuz bu para oldukça değerli bir rakamdı.Zaten bursada yine o yıllarda kelebekçi ve oynarcılar arasında gerek meddi gerek manevi çok büyük rekabetler vardı.

şeş alırken kuşun yapısını iyi incele çok iri yada çok ufak olmamalı, rengi parlak mat olmamalı, gagası siyah olmalı, bide kanat altlarına bak benek olmasın, kafasındaki beyazlıkta siyah lekelerden fazla olsun kafası kesme olsun, bu tarif ettiğim şeşleri yaklaşık olarak 100 ytl ye kadar bulabilirsin, daha ucuz olsun dersen hiç kimseye danışmadan pazardan istediğini alabilirsin...kaliteli kuş üretmek istiyorsan imkanları zorla kümesten al, pazara pek sağlam damar kuş gelmez,gelsede den gelme ihtimali düşük,

dushekimi' Alıntı:
şeş alırken kuşun yapısını iyi incele çok iri yada çok ufak olmamalı, rengi parlak mat olmamalı, gagası siyah olmalı, bide kanat altlarına bak benek olmasın, kafasındaki beyazlıkta siyah lekelerden fazla olsun kafası kesme olsun, bu tarif ettiğim şeşleri yaklaşık olarak 100 ytl ye kadar bulabilirsin, daha ucuz olsun dersen hiç kimseye danışmadan pazardan istediğini alabilirsin...kaliteli kuş üretmek istiyorsan imkanları zorla kümesten al, pazara pek sağlam damar kuş gelmez,gelsede den gelme ihtimali düşük,
öncelikle yorumunuz için saolun, siz kafasındaki benekler siyahlıktan çok olsun demiştiniz ilk yorum yazan arkadaşlardan birisi de benekler az olsun demişti bn bu durumda arada kaldım :heyo:

merhabalar, tugay şevik kardeşimin koyduğu resimler hangimizin tabirine uyuyor sizce, işte kafa şeş bunlardır, kafası kesme beyaz benekleri fazla ama kafasından başka bir yerinde de olmayan, paçalarında, kanat altında, vs.hiçbiryerinde beyaz benek olmayan, rengi parlak olmalı kalite şeş,

tırnaklarınada dikkat ediliyomuş sanırım

MRB.LAR KESİNLİKLE YORUMLAR BİRBİRNDEN DEĞERLİ FAKAT YİNEDE KÜMESİNDE ENAZ 10-15 ÇİFTİ OLAN BİRİNDEN ALMANI TAVSİYE EDERİM KUŞUN GEÇMİŞİNİ GÖRME ŞANSINDA OLUR.

evet dediğiniz de haklısınız bu kuşun vereceği yavrunun nasıl olacağını da gösterir

abier benim abimin arkadası 10 yıldan beri kelebek besliyor çok güzel şeşleri var odun depolarında oturuyor yıldırım bursa satılık oraya sor adı niyazi çok uygun fiyata kelebek ler satıyor

Yorum yapmadan önce en son mesaj tarihine bakalım...

Geri