Sevgili abim Ramazan ABA'ya ziyaret

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanlmslz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tanlmslz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökşen açıkkol
Meslek
Kamu çalışanı
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkeze selamlar saygılar.
Buradan herkesin geçmiş kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Kurban bayramının ikinci günü kuşçular aleminde en değer verdiğim abim Ramazan ABA 'nın kümesine bir ziyaret gerçekleştirdim.Hem bayramlaşma hemde salma ziyareti adına gayet güzel bir gün geçirdim.Öncelikle Ramazan abi on numara bir insandır ve bu şekildede karşıladı sağolsun.Öncelikle yavruların uçtuğu kümesi ziyaret ettik.Benim şansıma o gün kuşlarda bir kırgınlık bir isteksizlik vardı ancak yine de bir kaç yavru izledik Duman perçemli erkek de buna dahil.Ancak görmenizi isterim bozdumanlı bir yavru vardı uçurduğu kuşlar arasında ben doyamadım şahsım adına.Henüz oyuna binmemiş bir çift yavru uçurdu boz ve bozkirli onlarında sonunu merak ettim doğrusu gerçi bu kuşların oynamıyanı yok ama :haha: orada çayımızı felan içtikten sonra eke kümesini ziyaret ettik.Gerçekten çok ilgi çekici belki ben gibi bir adamın ömrünce göremeyeceği kuşlar var .Bir takımdan gelme 2-3 farklı damardan kuşlar var bozlar bozkirliler bozdumanlılar gerçekten rabbim nazardan saklasın çok güzeller.Oyunlarını anlatmama gerek yok sanıyorum.Oynamayan bir yavru yok :) Saolsun Ramazan abi deneyimlerini de paylaştı bizimle ilginç notlar aktardı.Düşünün aynı kümeste erkek ve dişiler var ama yavru yumurta yok ona göre ayar vermiş :) Ramazan abi paylaşmayı seven dostlarından desteğini esirgemeyen muhteşem bir kuşçu .Yavru kümesinin seyisi Gökşen Amca da tıpkı ramazan abi gibi değerli bir insan.Tabi ki adamına göre muamele yapılır . Kuşçulardan yakınma oldu biraz ki yüzde yüz haklı .Buradan isim vermek doğru değil ancak anlattıklarına da katılmamak mümkün değil.Sadet itibariyle Herkeze nasip olmayacak bir ziyaretti. Çok memnun bir şekilde ayrıldım .Yedik içtik izledik Ramazan abi ve ailesi hakkını helal eder inşallah.
Bu arada yoğun iş temposundan ancak şimdi yazabiliyorum anlayışınız için çok teşekkürler.Resim çekmedik yani ben bilerek çekmedim .Ki çeksemde paylaşmazdım.Kedisi var köpeği var ondan yani :haha:
Saygılarımla..

paylasım ıcın tesekkurler evet ramazan abı gercekten guzel ınsan yuz yuze tanısmıs ınsanlar zaten bunu gercekten ıyı bılır (:

Marik abi oraya kadar gelip seninle de görüşememek gerçekten üzdü ancak bayram bayram rahatsız etmek istemedik.Ancak bir dahaki gelişime senide rahatsız ederiz inşallah

tanlmslz' Alıntı:
Marik abi oraya kadar gelip seninle de görüşememek gerçekten üzdü ancak bayram bayram rahatsız etmek istemedik.Ancak bir dahaki gelişime senide rahatsız ederiz inşallah

hayırlısı kısmet insallah göksen

Ramazan abi, bayadır yok ortalarda, bilgilerinden mahrum kalıyoruz bu aralar, kendisi bu yazımı yoğun hayat ve iş temposu arasında okursa şayet (Ramazan abi ellerinden öperim) :)

mesut kardeşim ramazan abi bugünlerde pek girmek istemiyor nete.

s.a arkadaşlar gökşen arkadaşa böyle güzel bir konuyu açtığından dolayı teşekkür ederim evet ramazan abi gerçektende benim gözümde çok büyük bir usta hiç kimsenin kalbini kırmayan hiç bir zaman kuşçularla dalga geçmeyen ben çok yakın tanıyan biri olarak bunları yazıyorum bilmem belkide kıza bilir ama her zaman bizlere söylediği bir şey var aman gençler arkadaşlar der bir kuş için sakın birbirinizi üzmeyin bunun iyisi hiç bir zaman bitmez der ya gerçekten de çok saygılı düzgün kuşa değer vermeyen bir usta benim gözümde ne zaman gitsek ziyaretinine çok ağır ankaranın veya ankara dışından misafirleri gelse herkese aynı davranıyor ya bi insanda büyüklenme böbürlenme olmazmı çok farklı bir kişiliği var acaba üzdümmü üzüldümü diye kendi kendine iştiraler yapıyor hemen kısa bir olayını anlatayım bir zamanlar kuş uçuruyor bayağı bir kalabalık çok güzel bir kuş uçurdu bizde çay hizmetlerine bakıyoruz o büyük abiler vallaha yemin ederim kuşta çatır çatır oynuyo ramazan abide büyük bir mütavazilikle kenarda oturuyor hala kuşu normal diyor ne kendini nede kuşu övüyor sadece bir yazı dikkatimi çekti kuşun uçtuğu yerde AĞZIN KONUŞMASIN HAVADA KUŞUN KONUSSUN DİYE ozaman anladım ramazan abininin çok iyi bir kuşbaz olduğununu eskiden kümes ziyaretine kim giderse gitsin ramazan abiden kuş istesin hemen sorar kaç kuş besliyorsun diye evet ben ramazan abinin kuşlarından besliyorum eğer fazla kuş besliyorsan ramazan abi hemen insanın kanına giriyor 2çift besle temiz besle eskiden ben kalabalık kuş besliyordum hiç başarılı olamıyordum ramazan abi tamamen sistem diyor az olacak kuşta biraz kaliteli olacak tamamen seyis işi ben tek kelimeyle diyorum ramazan abi kendi kuş konusunda aşmış ben kendi adıma böyle güzel bir abimi tanımaktan gerçektende kendimi çok şanslı hissediyorum onunla konuşan gerçektende fikirlerini değiştiriyor çünkü nediyor bu bizim zevkimiz diyor zevkte satılmaz diyor paylaşmayı bilecen diyor. saygılarımla.

Haklısın mehmet kardeşim gerçekten daha anlatmadığım bir çok şey var bilen bilir kendinin anlatılmasını sevmiyor.Ama şu kadar söleyim üç kelime ile anlatmak gerekirse kuşçuluğu muhteşem , insanlığı harika , adamlığı ve karekteri olağanüstü.

ZATEN RAMAZAN KARDESİMİZE ANLATACAGI BİR SEY BIRAKMAMISSINIZ AGZINIZA SAGLIK

ÇOK MENMUN KALACAKDIR

Onunda muhakkak söylemek istedikleri vardır marik abi ama bilmezmisin her doğruyu her yerde söylemez.

arkadaşlar bayağı bir abartmışlar bu kadar gözünüzde büyütmeyin sonuçta bende bir insanım hiç kimse 4x4 lük deyil bende deyilim hepimizin ortak noktası kuş tekrar hepinizden özür dilerim bayağı bir etkide bırakmışım burdan birkez daha söylüyorum kuş besleyipte yalan söylemedim diyen yalan söyler hepiniz hakkınızı helal edin?

saygılarımla,

Ramazan ABA

Geri