Sevgili arkadaşlar teselliye ihtiyacım var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

slim

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selim mmm
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Herkese tekrar merhaba,

Daha önce http://www.kuscular.org/guvercin-besleme/besleyip-buyuttugum-kumru-kusu-hakkinda-t7778.html başlıkta siz değerli arkadaşlara durumumu anlatmıştım ve sağolsun uğurk81 kardeşimiz bana cevap yazmıştı.
Ben de gerekeni yapacağımı söylemiştim ama yapamadım ve kuşumu düne kadar salamadım.
Yaklaşık 10 aydır odamda serbest bir şekilde beraber yaşıyorduk ve kuşum düne kadar dışarısı diye biryerin farkında bile değildi.
Güneşi,diğer kuşları ben onu aldığımdan beri ilk defa dün gördü ve haliyle çok şaşkın vaziyetteydi.
Bugün ise defalarca bakınmama rağmen en ufak bir iz yok.
Bıraktığıma çok ama çok pişman oldum.
Çünkü hiçbir şekilde alışık olmadığı bir ortama bir anda terkettim onu.

Biliyorum belkide biz nereden bilelim yahu diyeceksiniz ama sizce yaşama şansı var mı?
Uğurk81 kardeşimiz bana, açlık evcil kuşları bile yabanilerle birlikte sokak yaşamına adapte eder demişti...
Umuyorum ve diliyorum ki öyle olsun.
Meğer ne kadar da alışmışım ben sana Cancan'cığım.
Eğer başına birşey gelmediyse geri kalan yaşamında çok mutlu bir kuş ol sen.
Seni çok seviyorum.

Merak etme kardeşim sen o doğru Yolunu buLur yaşamını sürdürür... Ev üstlerinde güvercin besleyenLer doyurur onu ben yem bırakıyorum dışarda nasipLerini alsın evsiz barksız kuşlar diye ve emiynim ki böyle yapan daha bir çok arkadaşım vardır !

ll_Suleyman_ll' Alıntı:
Merak etme kardeşim sen o doğru Yolunu buLur yaşamını sürdürür... Ev üstlerinde güvercin besleyenLer doyurur onu ben yem bırakıyorum dışarda nasipLerini alsın evsiz barksız kuşlar diye ve emiynim ki böyle yapan daha bir çok arkadaşım vardır !

Umarım kardeşim.
Bu yaşımda hüngür hüngür ağlıyorum.
Sizler gibi bu işe gönül vermiş kardeşlerimden bunları duymaya ihtiyacım var.
Çok teşekkür ederim

S.a. Selim Bey,

İşte güvercin beslemek böyle bişey... Yavruya çok iyi bakmışsınız Maşallah tüy yapısı parlıyor. Erkeğe de benziyor. Ben onun çok rahatlıkla hayatını idame ettireceğine inanıyorum. Kumrular çok zeki, eşlerine sadık ve cesur hayvanlar. Güvercinlere de kunduz ve özellikle yavruları için de saksağanlara kafa tutarlar. Endişeden çok sizin içinizi ağrıtan hayatta bizleri hassaslaştıran yegane duygu olan alışkanlık sonrası eksikliktir. Ne yaparsam yapayım vazgeçemediğim şey; Bu hayvanların evimin bir köşesinde beni bekliyor olmasını bilmektir. Eğer kuşlarım yoksa inanın evim saray, konak...dahi olsa eksiktir bana göre. Kuşlarımıza çok bağlanıyoruz, onları maddiyatla satamaz hale geliyoruz. Siz de tam bir kuşçu yüreği var. Umarım şartlarınız uygunsa bu sevginizi kendi beğeninize göre evcil güvercin yetiştiriciliğiyle devam ettirirsiniz. Sakın muhabbet kuşu felan beslemeyin konuşup alışıpta ölünce evlat acısı gibi adamın içine oturuyor :))))

Kendinize iyi bakın.

ugurk81' Alıntı:
S.a. Selim Bey,

İşte güvercin beslemek böyle bişey... Yavruya çok iyi bakmışsınız Maşallah tüy yapısı parlıyor. Erkeğe de benziyor. Ben onun çok rahatlıkla hayatını idame ettireceğine inanıyorum. Kumrular çok zeki, eşlerine sadık ve cesur hayvanlar. Güvercinlere de kunduz ve özellikle yavruları için de saksağanlara kafa tutarlar. Endişeden çok sizin içinizi ağrıtan hayatta bizleri hassaslaştıran yegane duygu olan alışkanlık sonrası eksikliktir. Ne yaparsam yapayım vazgeçemediğim şey; Bu hayvanların evimin bir köşesinde beni bekliyor olmasını bilmektir. Eğer kuşlarım yoksa inanın evim saray, konak...dahi olsa eksiktir bana göre. Kuşlarımıza çok bağlanıyoruz, onları maddiyatla satamaz hale geliyoruz. Siz de tam bir kuşçu yüreği var. Umarım şartlarınız uygunsa bu sevginizi kendi beğeninize göre evcil güvercin yetiştiriciliğiyle devam ettirirsiniz. Sakın muhabbet kuşu felan beslemeyin konuşup alışıpta ölünce evlat acısı gibi adamın içine oturuyor :))))

Kendinize iyi bakın.

Aleyküm selam Uğur bey,

Cancan'cığıma elimden geldiği kadar iyi bakmaya çalıştım, umarım becerebilmişimdir.
Aynen dediğiniz gibi kuşum erkek.
Etrafında gördüğü tek canlı bendim ve aynı erkek kuşların dişilere yaptığı gibi bana kur yapıyordu zavallıcık.
İşte zaten biraz bu yüzden biraz da bu foruma ilk yazdığım ve sizin cevapladığınız yazıda anlattığım sebelerden dolayı artık bırakmam gerektiği hissi bende iyice yerleşti ve çok üzülsem de bırakıverdim.

İnanın odam bomboş kaldı resmen...
Odama girdiğimde onu bir köşede sıcaktan pamuk gibi tüylerini kabartmış bir halde görmek bana o kadar keyif veriyordu ki size anlatamam.
Evet içimi acıtan şey ona fazlasıyla alışmış olmak ve şu anda yanımda olmamasının verdiği eksiklik.
Ama aynı zamanda da sanki bir evladın kaybolması ve başına birşey gelip gelmediğini bilememek.

Hayvanları çok seviyorum ve hayatım boyunca da çeşitli defalar evcil hayvanlarım oldu.
Hangisi olursa olsun başına birşey geldiği zaman o kadar çok üzülünüyor ki sırf bu üzüntüye boğulmamak için beslemekten kaçar oldum.
Ama bazen görüldüğü gibi arkamızı dönüp gidemediğimiz durumlar oluyor ve mecbur kalıyoruz.
Bu vesileyle de olsa kuş beslemenin diğer evcil hayvanlardan farklı bir hissinin olduğunu artık kesinlikle biliyorum.

Çok teşekkür ederim, siz de kendinize iyi bakın.

Selam
Ben çok kumru gördüm ama bu resimdeki kumrunun tüyleri bakımdan dolayı olacak çok parlak güzel ve sağlıklı siz merak etmeyin o doğada eşini bulup mutlu olacaktır.Dışarıya alışması fazla zaman almaz.Sizede her sabah dua edecektir.Fazlada uzakta değildir tahmin ediyorum.İyiki sizin gibi insanlar hala var.
Saygılarımla...

Ben o kumruyu birdaha birdaha birdaha göreceginize emiynim !!! Üzülmeyin dışarıya ayak uyduracaktıR

Sizinle acımı, derdimi paylaştım ve bana destek oldunuz.
Eğer canım kuşumu bir kere daha görürsem buraya sevincimi de yazıp sizinle paylaşacağım.
Hepinize çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu kadar çabuk olabileceğini tahmin etmemiştim ama kuşum geri geldi (:
Yemeğini yiyip suyunu içti ve birkaç yeni arkadaşıyla beraber çatıya doğru uçtu.
Sanırım hafif bir itiş kakış yaşamış diğer kuşlarla, çünkü kuyruğu kopmuş.
Onun dışında nazar değmesin çok iyi durumda.
Dış dünyaya bu kadar çabuk alışması beni hakikaten şaşırttı.
Hiç korkulacak bir durum değllmiş.
Kendinize iyi bakın. :slm:

ooOoOo coK MutLu oldum allah evladına bağışlamış seni abicim :)

slim' Alıntı:
Arkadaşlar bu kadar çabuk olabileceğini tahmin etmemiştim ama kuşum geri geldi (:
Yemeğini yiyip suyunu içti ve birkaç yeni arkadaşıyla beraber çatıya doğru uçtu.

Merhabalar...

Kuşunuzun geri gelmesine sevindim, umarım bulacağı eşini sizin balkonunuza yuva yaptırır ve hep yanınızda olur. Balkonunuzda ona yem verebileceğiniz hem de yavru yapabileceği, çöp çekebileceği bir yer yaparsanız belki orayı benimser. Tabi öyle bir durum olursa eşinden dolayı ve kuşunuzun insanlardan ürkmesini sağlamanız için biraz uzaktan severseniz kuşunuza iyilik yapmış olursunuz. Sonuçta o yabani bir hayvan ve içgüdüsel koruma mekanizması oluşturabilmesi için insanlardan da çekinmesi gerekir. Küçük bir çocuk tarafından yakalanıp kanatlarının çekilmesini, kuşunuzun ziyan edilmesini istemezsiniz. Bundan sonra bence balkonunuza gelirse sevmeyin, elden yemlemeyin. Ben evcil güvercinlerimi bile çok elime almam ki içgüdüleri güçlü olsun, yanlışlıkla bir yere düşerse yakalanmasın diye... Ona dediğim gibi bir ortam hazırlayın, o geldikçe oraya yem ve su koyun ki balkonunuzu benimsesin. Hayırlı günler dilerim.

Başkaları Kuşunu İndirir Yuvasına BesLer O Yaşar Abicim Sen Merak Etme :evet:

ugurk81' Alıntı:
slim' Alıntı:

Merhabalar...

Kuşunuzun geri gelmesine sevindim, umarım bulacağı eşini sizin balkonunuza yuva yaptırır ve hep yanınızda olur. Balkonunuzda ona yem verebileceğiniz hem de yavru yapabileceği, çöp çekebileceği bir yer yaparsanız belki orayı benimser. Tabi öyle bir durum olursa eşinden dolayı ve kuşunuzun insanlardan ürkmesini sağlamanız için biraz uzaktan severseniz kuşunuza iyilik yapmış olursunuz. Sonuçta o yabani bir hayvan ve içgüdüsel koruma mekanizması oluşturabilmesi için insanlardan da çekinmesi gerekir. Küçük bir çocuk tarafından yakalanıp kanatlarının çekilmesini, kuşunuzun ziyan edilmesini istemezsiniz. Bundan sonra bence balkonunuza gelirse sevmeyin, elden yemlemeyin. Ben evcil güvercinlerimi bile çok elime almam ki içgüdüleri güçlü olsun, yanlışlıkla bir yere düşerse yakalanmasın diye... Ona dediğim gibi bir ortam hazırlayın, o geldikçe oraya yem ve su koyun ki balkonunuzu benimsesin. Hayırlı günler dilerim.

Evet çok haklısını Uğur kardeşim, artık biraz yabanileşmesi lazım.
Kesinlikle bu dediğini uygulayacağım...Malum her insan evladı iyi niyetli değil.
Hepinize ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim.

BEN OLSAM ARTIK CAM YA DA BALKONA HERGÜN BUĞDAY GİBİ YİYECEKLER BIRAKIRDIM.HEM DE O 'NU HERZAMAN GÖRMÜŞ OLURDUM.SU DA KOYMALI BELKİ..SEVGİYLE KALIN.

Geri