sevgili dostlar birde bunlara bakın....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alex de souza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan baş
Meslek
eczacı
İlgi Alanı
Kediler
değerli dostlarım bu kuşlar konyanın nesli tükenmekte olan okkıran dediğimiz cinsin orjinal temsilcileridir....yaşlı 19 yaşında olup diğer kuşlarda hep onun yavrularıdır...karamız geçirmiş olduğu ağır hastalık sonrasında uzun süre yavru vermedi ben yavuz işçen hocanıngüvercin bakımı ve ırk islahı yayınlarını takip ettikten sonra kuşuma uyguladım ...neticedede sağlıklı yavru almaya başladım.....be siteyi uzun süredir takip ediyorum..emeği geçen insanlara teşekkür ederim....ancak kuş aleminde dayanışmayı sağlayan sitemize sahip çıkmak anlamında bir de kuşçu dostlara göz seyri sevkine deste k olmak adına kuşlarımdan bir kaçını buraya resimliyorum.....

Ekli dosyalar

yorumlarınızla katkı sağlarsanız memnun olurum...

Ekli dosyalar

• DSC00464.webp
    DSC00464.webp
    82.8 KB · Görüntüleme: 1,477
yukarıdaki resim yaşlı karamdı ..ilk resimdeki külümsü yavrum kirkaç foto daha gönderearanın son yavrusuydu......

Ekli dosyalar

• DSC00447.webp
    DSC00447.webp
    100.3 KB · Görüntüleme: 1,529
karanın ailesinden birkaç resim daha...

Ekli dosyalar

• DSC00463.webp
    DSC00463.webp
    75 KB · Görüntüleme: 1,389
karamın yavrularından dört tanesini ve karayı gönderdim....devamını yorumlarınızı aldıktan sonra göndereceğim...tabiki daha iyi fotoğraf alabilmeyede çalışacağım.....

Ekli dosyalar

• DSC00434.webp
    DSC00434.webp
    96.8 KB · Görüntüleme: 1,487
devam ediyor..

Ekli dosyalar

• DSC00445.webp
    DSC00445.webp
    98.3 KB · Görüntüleme: 1,477
buda karanın başka oğlu..

Ekli dosyalar

• DSC00419.webp
    DSC00419.webp
    94.4 KB · Görüntüleme: 1,471
ha unutmadan......buda zeynom...karanın en sevdiğim kızı....

Ekli dosyalar

• DSC00413.webp
    DSC00413.webp
    102.1 KB · Görüntüleme: 1,430
süleyman canımızda ak sever .....karanın gizli aşıklarından...ama hiç belli etmez....

Ekli dosyalar

Kuşlarınız gayet sağlıklı görünüyor.Özellikle karalarınızı beğendim.yalnız bu okkıran diye bir ırkı ilk defa duyuyorum.biraz daha bilgi veriresniz sevinirim.bir ırkmıdır?bir soymudur?saygılar.

selamunaleykum
masallah guzel kuslariniz var paylasim icin tesekkur ederim guzel gunlerde huzurla beslemenizi dilerim
saygilarimla ferhat

selamın aleyküm hasan abi ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca derler ama benim olmasada güzele güzelderim MAŞALLAH hepside birbirini kıskandıracak derecede güzel duruyor abi mahsuru yoksa oyunları hakkındada bilgi ala bilirmiyiz birazda kendinizden bahsede bilirmisiniz saygılarımla

sevgili kardeşim:saygına karşılık teşekkür ederim....şerefin varolsun....kuşlarım okkıran aptal dedğimiz kuşlardandır...oyun stilleri bunlar orta menzil dediğimiz menzilde oyuna girerler. taban tokatıyla başlar deve boynu dediğimiz şekilde yükselerek oyununa devam eder.tokat arasını açar oyunda çok hızlıdır..toplamda yavruyken 20 tokat yapanıda var yumurta yavru gördükten sonra 8-13 tokat arası değişir...taban tokatıyla son tokat arasıda ortalama 30-50 metredir....oyunda çok sertdir....yerde çok güzeldir....eeeee bu zamanda hem yerde hem havada güzel kuş çok azbulunur......bana gelince.....ben içinde ALLAH doğa, hayvan ve insan sevgisi olan bir dostunuzum.....konyalıyım....şu sıralar en büyük hobim kuşlarım......

kemal,ben,kirli .....

Ekli dosyalar

• DSC00387.webp
    DSC00387.webp
    87 KB · Görüntüleme: 1,325
devam zeynooo...

Ekli dosyalar

• DSC00391.webp
    DSC00391.webp
    47 KB · Görüntüleme: 1,376
hasanbaş' Alıntı:
karamız geçirmiş olduğu ağır hastalık sonrasında uzun süre yavru vermedi ben yavuz işçen hocanın güvercin bakımı ve ırk islahı yayınlarını takip ettikten sonra kuşuma uyguladım ...neticedede sağlıklı yavru almaya başladım..........

s.a. hasan Bey
Kuşlarınız Maşallah çok güzeller.Sağlıklı yavru almanızı dilerim.

yavuz işçen hocanın güvercin bakımı ve ırk islahı yayınları makalesini araştırdım ama bulamadım.Bana tam linkini verirseniz sevinirim.Zira 4 yaşında bir dişim var,hastalık geçirdi ama şu an sağlığı iyi.
Fakat Yumurtaları boş çıkıyor.bir kaç tedavi uyguladım ama faydası olmadı.
Belki bu makale bana yardımcı olabilir.
saygılarımla

kemalimiz....kardeşimizde gökçü ve karacıdır......ha bu arada onunda başı sağolsun erkek çimkelisi kirlinin elinde bu hafta vefat etti.....kirli kuşu severken kuş ölmüş.....ALLAH RAHMET EYLESİN.... rahmetlik 20 yaşındaydı.....olsun.kemalde onun çok güzel torunları var..nasip olursa onlarıda burada yayınlayacağım...

Konya,da okkıranın oğluyla tanışmıştımara mahallerin birinde çok güzel pide yapan lokantaları vardı.Kuşların akıbeti için bizde kalmadı demişti.Çok ilginç bir hikayede anlatmıştı neden okkıran oldu hangi kuşların birleşimiyle çıktı.Sizin bildiklerinizide öğrenmek isteriz teşekkür eder saygılar sunarım.

Sitemize , aramıza hoşgeldiniz.. Paylaşımınız için çok teşekkürler , kuşlarınız güzelmiş maşallah , özellikle dumanlı dişiniz dikkatçekici gerçekten.. selamlarŞEREF

Kardeşim güle güle besle ancak, son dönemlerde ben bu tür üzerine yoğunlaştım. Bende konya da besledim. Ancak şu an iş nedeni ile Konya'dan ayrıldığımdan tamamını sattım. Külümsüler araştırmalarım ve benim beslediğim türden, biraz farklılar. Okkıran da, kuyruğu be genel tüy yapısı fenerli (beyazımsı tonlar) olacak, verdiği yavrular devetüy ve sıçantüy ağırlıklı olacak, duruşu da tüfek gibi olacak (uzun ve görkemli), eline almaya çalıştığında kaçmayıp sinecek, 3-4 saat uçacak, yeni uçan bir yavru dahi olsa evine son derece sadık olacak, oyuna girdiği zaman ise hem ses hem takla hemde mesafe olarak OKKIRAN olacak. Saygılar Balıkesir Mehmet

hasan bey kuşlarınız maşallah çok güzel gözüküyor.acaba satılık mıdır?ben de konya da yaşamaktayım.sizinle tanışıp kuşlarınıza bir de yakından bakmak isterim......

sayın timsah kardeşim:kuşlarım satılık değildir.....zaten bende parayla kuş vermek yada almak yoktur.....ayrıca topu topu 5 tane kuşum var...ne bana yeter nede dosta....

hasanbaş' Alıntı:
karamız geçirmiş olduğu ağır hastalık sonrasında uzun süre yavru vermedi ben yavuz işçen hocanın güvercin bakımı ve ırk islahı yayınlarını takip ettikten sonra kuşuma uyguladım ...neticedede sağlıklı yavru almaya başladım..........

s.a. hasan Bey
Kuşlarınız Maşallah çok güzeller.Sağlıklı yavru almanızı dilerim.

yavuz işçen hocanın güvercin bakımı ve ırk islahı yayınları makalesini araştırdım ama bulamadım.Bana tam linkini verirseniz sevinirim.Zira 4 yaşında bir dişim var,hastalık geçirdi ama şu an sağlığı iyi.
Fakat Yumurtaları boş çıkıyor.bir kaç tedavi uyguladım ama faydası olmadı.
Belki bu makale bana yardımcı olabilir.
saygılarımla

S.Aleyküm Hasan abi öncelikle maşallah kuşlarınız çok güzel ALLAH saglıkla huzurla beslemeyi nasip etsin okkıranlarla bundan 20 sene önce tanışmıştım izlediklerim çok iyi kuşlardı ama soyunun hastalık ve hırsızlıktan dolayı yok oldugunu biliyorum mutlaka degerini bilen ve saklayan olmuştur dediginiz gibi o kuşların özleriyse ALLAH saglıkla huzurla uçumayı nasip etsin eger kısmet olurda otaraflara yolumuz düşerse uçurmaya başladıgınızda izlemekte isterim öyle keyifli kuşlar artık az bulunuyor Erdekten sevgi saygılar

MEHMET618' Alıntı:
Kardeşim güle güle besle ancak, son dönemlerde ben bu tür üzerine yoğunlaştım. Bende konya da besledim. Ancak şu an iş nedeni ile Konya'dan ayrıldığımdan tamamını sattım. Külümsüler araştırmalarım ve benim beslediğim türden, biraz farklılar. Okkıran da, kuyruğu be genel tüy yapısı fenerli (beyazımsı tonlar) olacak, verdiği yavrular devetüy ve sıçantüy ağırlıklı olacak, duruşu da tüfek gibi olacak (uzun ve görkemli), eline almaya çalıştığında kaçmayıp sinecek, 3-4 saat uçacak, yeni uçan bir yavru dahi olsa evine son derece sadık olacak, oyuna girdiği zaman ise hem ses hem takla hemde mesafe olarak OKKIRAN olacak. Saygılar Balıkesir Mehmet
MEHMET ABI BALIKESIRIN NERESINDENSIN

Geri