sevgili güvercin dostları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan is_ko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

is_ko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
i s t ismail
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle herkese hayırlı günler dilerim ,dün akşam çok sevdiğim bi kuşçu abimle oyun kuşları yüzünden bi münakaşaya girdik,onun sölemesiyle oyun kuşu orjinal öntepe( yani soyu öntepe) olan kuşlaradan oyun kuşu gelmezmiş ve yine gerçekten çok güzel oynayan güvercin arkatepe veya düzden kuştan gelir demesii ben buna katılmadımm ama anlatamadım neyse siz güvercin seven arkadaşlarlada paylaşmak istedim sizce bu işin doğrusu nedir arkadaşlar şimdiden teşekkürler.......

selamlar öncelikle şöyle desek herkes arkatepe yada düz besliyor oran olarak 100 90 bu katogoriye girer düz nerdeyse 100 80 dir. öntepe ve arkatepe 100 10 grubuna girer .bu öntepelerinde kaçı ucuyor muamma yani öntepeden fazla oyunlu cıkmaması doğal ama ondan gelir aslı bundan gelir bunu bilicek yaşta olan yoktur sanırım.

bencede haklısın arkadaşım bundan 15,20 sene önce ön tepe kuşlar farklı olduğu için değerli gözü ile bakılıp fazla uçma şansları yoktu

Kuşta renk ,gül , perçem , arka tepe , vs , bunlar oyunkuşu için bir ölçü değildir , kostüm ağırlıklı beslenen açıkrenkli ve süslü kuşlar , genellikle çok oyun yapmaz evet ...
Bunları oyunkuşu dışında değerlendirmek lazım , geriye kalan oyunkuşu soyu , özelliği olan her renk ve desende süslü - süssüz tüm kuşlar oyun potansiyeli taşır ,ölçüt olarak bu kuşun gülü var yok oyun yapmaz diye bir değerlendirme ben yapmam ,.. Gidin bakın Sivaslı Ali Rıza amcavar Kırıkkalede ,beyaz perçemlileri var, yörede popüler kuşlar ...
Bende bir dönem Perçemli kalemli kırmızılar baktım mükemmel oyun yaptılar , şuanda'da bezlarım var damızlık erkeğini çok uçurdum yılarca ,gülü falanda var kuşun , ..

Bu demkek değil tüm beyaz güllüler oyunlu olur ,yada tüm kalemli kırmızılar peçemliler oyunlu olur ,yok böylebir ölçü bana göre kuşun soyu sopu oyunlu ise düzde olsa , aksesuğarlıda olsa oyun yapması beklenir ..
Piyasada daha çok düz ve arkatepe kuşvar birazda yöresel Ankara ve civarında dahaziyade ..
Ha , kostüm kuşu kırıkları yada kostüm ağırlıklı bakılan açık renk kuşlar oyun özelliği olarak daha geridedir taklaatarlar bazıları seferede gelir ama çoğu nun sonu boş çıkar , yerde gergefgibi gerilen kapalı alanda ağzı açıkbırakan çok aksesuğarlı kostüm lü kuş gördüm bunları besledimde yıllar evvel bundan 15 yıl önce belki şebap kuşun , masa kuşunun adını bilmezken ,ben bunları oyun için besledim uçurdum , hatta kırdım kapalı renk kuşlarla yazıkki sonunu hep boş gördüm adamgibi istikkarralısı uzunvadeli oyununu koruyanı çokmadı ..
Bende şöyle söylüyorum oyunkuşu için miski ,göğsü kınalı , şampanya , ispirto vs renk özelliği taşıyan kalıplı açıkrenk kuşlardan hiç hazetmiyorum bu kuşlardan veya kırıklarından oyun kuşu uçuracağım diye çabalamanın nafile olduğunu söyleyebilirim kendi adıma .. selamlarŞEREF

HER KUŞ OYNAR UCURMASINI BILENE ARKA TEPE OYNAMAZ PERCEM OYNAMAZ DIYE BIRSEY OLAMAZ KESINLIKLE KUSUN ICINDE VARSA KIRKANATIDA OYNUYOR PERCEMLISIDE TAKKALIDISA
HATTA SUAN BI PERCEMLI UCURUYORUM GAYETTE GUZEL OYNUYOR

Benim kanaatimce değerli kuşçu abimiz perçemli güllü vs. vs.. kuşlar iyi oymanaz derken şunu demeye çalışmış..perçemli, güllü,takkalı, göğüs sarılığı vs. gibi özellikleri taşıyan kuşlar birbirleri ile yapılan kırılmalar sayesinde elde edilir.. gerçek safkan oyun kuşları hiç kırılmamış ve tek renk olurlar lakin günümüzde rastlamak pek mümkün olmasa gerek.. dolayısı ile kuşçu arkadaşımız günümüzde pek sık rastlanmayan kırılmamış soylardan bahsediyor olabilir.. (lakin, süslü kuşlar oynamaz denilemez,oynar her taklacı gibi oynar) selamlar..

Filo arkadasıma katılıyorum orjınal oyun kusları hic kırılmamıs duz olur kırılma sonucu percemller takkalılar ortaya cıkmıstır tartıstıgın kuscu arkadas dogru soyluyor sanırım...

saygılarımla

kuşlar bencede düzden gelme çünkü tepe fln gibi değişiklikler sonradan gelme gibi duruo.çevremde gördüğüm bütün damızlıklar hep düz.

selamlar.bence tercih meselesi.çok güzel oynayan perçemli boz görmüştüm.perçemli gök de hatırlıyorum.yani bunlar ölçü değil.bence ikisinden de olmalı.takkalı pek hoş durmuyor oyunlu kuşta. demkeş gibi geliyor bana.perçem güzel duruyor kuşta.

işte oyun kuşu

başlığı altında
taklacı videolar bölümünde
videosunu attığım kuş dumanlı PERÇEMLİ
30 seferden fazla yaptı ben 4-5 tanesini yakalıyamadım 27 tanesi videoda gözüküyor
ve benim nette gördüğüm en performanslı oyun diyebilirim
ama oyunun perçemiyle ilgisinin olduğunu sanmıyorum
kuşun kardeşlerinde perçemli ve düz olan kuşlarda vardı

bunların ataları takkeli perçemli diyebilmemiz için ya o devirde yaşamamız lazım yada belge ıspat lazım
her renk ve her türden kuşların oynayanı çıkıyor

oyun kuşunda renk paça perçem aranmaz
oynayanı makbüldür
ama tercihe bağlı olarak sevdiği kuşları herkez besleyebilir

saygılarımla

Komik Bir Yorum Damarı Guzel Bir Kuş Ne Olursa Olsun Düz Olsun Güllü Tepeli Olsun Perçemli Olsun Arkadeteli Olsun Hepsi Damarına BVağlı Oyun Yapar.

:) Öyle Bir Kısıtlama Yok Bende Perçemli Var Maşallah Fişek Gibi.

Geri