sevgili kuş sevenler güvercin ile ilgili bi bilgisayardan kayıt tutulan resimini koycağımız yumurtla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
konu başlığımda da sölediğim gibi bilgisayara kurduğumuz bir program sayesinde kuşların kaydı yumurtlama tarihi resimlerimizide ekleyerek güzel tam sürümlü bi bildiğiniz program var mı paylaşırsanız sevinirim..!!

arkadasım sen ne diyon öle bizim amacımız sana yardımcı olmak herşeyi pc ye baqlamıyacaksın!!
hem böyle bişi yoq zatennnn :hmm:

KARDEŞİM BEN EXCEL PROGRAMIYLA BÖYLE BİRŞEY YAPTIM SENDE YAPABİLİRSİN

soy ağacı olarak kullanılan programlar var
ama bildiğim kadarıyla onlar sadece aile bilgilerini tutuyo yumurtlama tarihi için kullanamayabilirsin
ama yinede senin işine yarayabilir

bilader ne sert çıkıyon bişi sorduk yoksa öle bişi yorum fln yazma sadece bi arkadaşımda sordum belki vardır die yazdım sen gel bakalım 300 tane kuşun yavru yumurta yem filan hesabını yap kolay iş değil kaç defter harcadım

kardeş bilgisayarla uraşacağına yuvanda temiz bir yerde kağıt kalem bulundur oraya not al en basiti bu bence

saygılar

2 tane 2*1.5 büyük yuva 1 tane de 1*1 yuvam var ufak olanda malzemeleri yemleri ilaçları ve yumurtaları saklıyorum orada bir deftere not alıyorum yanlız çok kuş olunca karışıyo kolay bi yolunu bulmayya çalışıyorum başka öneriniz var mı acaba

Bir klasör oluşturun. Klasörün içerisinde de klasör oluşturup, düzenlediginiz metin belgelerini ve çekilen resimleri atin. Ana klasörün içerisinde ki klasörüde kuşun türüne göre isimlendirin ve her türlü bilgiyi atin. Çok basit bir şey. Programa filan gerek yok.

yapılabilir bir iş, profesyonel çalışan arkadaşların çok işine yarayabilecek bir şey olur.

TempesTs' Alıntı:
Bir klasör oluşturun. Klasörün içerisinde de klasör oluşturup, düzenlediginiz metin belgelerini ve çekilen resimleri atin. Ana klasörün içerisinde ki klasörüde kuşun türüne göre isimlendirin ve her türlü bilgiyi atin. Çok basit bir şey. Programa filan gerek yok.

bende boyle tuttum dosyaya resim falan ekledim cokiyi oldu tavsiye ederim

lugat16' Alıntı:
konu başlığımda da sölediğim gibi bilgisayara kurduğumuz bir program sayesinde kuşların kaydı yumurtlama tarihi resimlerimizide ekleyerek güzel tam sürümlü bi bildiğiniz program var mı paylaşırsanız sevinirim..!!
aslında çok güzel bi fikir böyle bi program olsa mesela kuş ne zaman yumurtladı yavru ne zaman çıkması gerekiyor.ne zaman hangi hastalıgı geçirdi hangi ilaçları verdik vs. profösyönel olarak çok işimize yarabilirdi.aslında olabilire niye olmasın.

arkadaşlar benim yapmış olduğum güvercin secere kaydı tutan programı, Künye ve Secere kaydı isimli konu içine ekledim. program access veri tabanı ile yazılmıştır. Bilgisayarında microsoft access yüklü olan arkadaşlar kullanabir. Sürüm tam olup kısıtlama yoktur. Sorunu veya istekği olan arkadaşlar burada belirtebilir, elimden geldiği kadar bir şeyler yapabilirim.

yakında güzel bi program çıkıcak bitirsinler kısmetse paylaşırım sizinle saygılarımla...

ŞÖyle bir Yötemi de tavsiye edebilirim.Çocukların defterlerine yapıştırdığı etiketlerden alın.Hani isim soy isim vs. yazan ettiketler.Onları folluğun biryerne yapıştırın.Böylece hiçbirisi karışmaz ;) :)

selam program güzel olmuş eline sağlık , aşağıda yazdığım eklentileride yaparsan süper olur
1.kuşun genel bilgilerinde kuşlar girildiğine göre , eş kayıt kısmında erkek güvercin ve dişi güvercin bölümlerine, "genel bilgiler" den kayıtları seçme yapabilirsek süper olur . ring no kısmında tıklayıp mevcut kayıtlardan seçim yapılabilmeli.
2. yavru takibi tablosunda yer alan field lar genel bilgiler kısmındaki ile aynı olsa ve yavru bilgileri genel bilgiler kısmına otamatik giderse birdaha yavrulara genel kart açmakla uğraşılmaz.

saygılarımla
erdem

http://www.zooeasy.com/en/pedigree-soft ... index.html
yapılmış olan bir program burada var 79$ gerekli olan bütün bilgileri yapmışlar. deneme sürümünü indirip kullanabilirsiniz. sanırım kayıt etmede sınırlı olması lazım. İyi kullanımlar.

Program ile ilgili bir kaç resim:

scr-en-2-1.jpg

scr-en-2-11.jpg

Re: sevgili kuş sevenler güvercin ile ilgili bi bilgisayardan ka

Birds Evolution Pro Harika bir program ben kullanıyorum. :oley: süper :oley: Google' a ismini yzarsanız bulabilirsiniz. Ücretsin indirebiliyorsunuz..

SİNAN ÖZTEKİN

aslınde degerli arkadaşımız güzel bir konuya deginmiş
lakin su anda bögle bir program yok
istediği şey
kuşlara belirli numaralar verecek bir cift kuştan 4 çift yavru aldım yavrulardan şu çiftin yavrusu gibi sınıflandırmak ve yumurtanın günü gelince daha bakımlı yem verebilmek için istemiş ben çalışmalar yapıyorum bazı degerli arkadaşlarımız kagıt kalem ile diyor haklısın canım arkadaşım amma velakin ben hangisini kagıt kaleme yazayım 25 çift güvercin var bunlar sezon sonuna 3 çift yavru verse toplam 100 eder satmayı düşünmüyorum 100 kuşu seneye sezona hazırla ve secere tut bakalım kagıtla pcde böyle bir program güzel olur aslında
bunun için belki ineklere ait progrtam olabilir aşı zamanı dogum zamanaı doganın yaşı cinsi gibi bakayım araştırmak lazım
sewgilerimle

silsile (soyağacı) adında bir program ekledim.
30.000 adet kayıt grebilirsiniz. Her kuşun bütün soyunu karıştırmadan takip edebileceğiniz bir programdır.
İşinize yarayabilir düşüncesi ile ekledim.

Ekli dosyalar

Secere kayıtlarını tutabileceğiniz,Silsile (soyağacı) adlı bir program. İşinize yarayabilir düşüncesi ile ekledim.
basit kullanışlı bir programdır.

Ekli dosyalar

Re: sevgili kuş sevenler güvercin ile ilgili bi bilgisayarda

yazılanların hepsini unutun. buyurun size tam profesyonel güvercin programı istediğiniz herşey bunun içinde mümkündür. dilerseniz demosunu indirip deneyebilirsiniz ama tam sürümü profesyonel bakıcılar için idealdir. Fiyatı 105$ saygılar. http://www.plosoft.com

kesinlikle cok iyi olur ve gereklı ama yinede yeriniz kucukse en iyisi tek soy beslemek zaten kuş coksa takıbide cok zor ve yetişemiyorsun
ve arap sacına dönüyo iş
ben künye kullanıyorum ama takıbi cok zor her seferinde yakalayıp bakacan zor iş ki ben kuşu pek elıme almam
tek iyi yönü kayıp ettin zaman telefonla ulaşıyorlar ve geri alıyosun hemde dost oluyosun güzel diyaloklar oluşuyo
herkese saygılar

Ben burayı kullanıyorum mükemmel ve ücretsiz versiyonuda var. İnsanlar için yapılmış, hayvanlara böyle bir hizmet fazla bile :)
http://www.myheritage.com.tr

Geri