SEYİS LİGİN ÖNEM İ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
oyunlu taklacı güverin besleyen beslemek isteyen arkadaşlarımız kardeşlerimiz bu ugraşa gönül verenlerimiz kendim de dahil herk es elinde olanın daha iyisine sahip olmak ister yada hiç ugraşmadan arkadaşından dostlarından öylesine hatıra degerinden emaneten bir şekilde iyi kuşa sahip olmak isterler olurlar da ancak önemli olan bundan sonrasıdır nedir kendini ne kadar yetiştir digi tecrübesinin ne kadar oldugu bu ugrası isteyerek severek ne kadar yaptıgı vede yapabilecegidir yani demek istemem bir şekilde hazır hale gelmiş o kuşları sahiplenmiş olmak onların hazını oyunların izlemek tatmak çok güzel olabilir ancak işte burada yeni yetişen kuşcu olacak kadeşlerimiz bu şekil kuşlarla ugraştıkları sürece kendilerini geliştirmede yetiştirmede yetersiz kalabiliyorlar halbuki etraflarında bu ugraşa emekler veren kendilerini yetiştirmiş bilgi vede tecrübeye sahip yaşça büyüklerini agabeylerini takip edebilseler o kişilerin kuşlara kattıgı deneyim ve birikimlerinin nasıl yapılabildigini ögrenmeye çalışsalar ögrenmiş olsalar da ögrenileni her zaman uygulayabilme çabasını da gütseler kuşçulugumuz gelecegi daha güzel daha bilinçli daha ileri gidecektir iyi kuşu bulmak sahiplenmek hazırla ugraşmak bu ugraşın daha ileriye gidemeyişine engel olabiliyor her kuşçu olacak kardeşlerimiz uygulayabilme çabasını da gütmelidirki hem kendileri kazansın hem kuşçulugumuz mesafe kat etsin yetiştirici ve ustalarında bu sevda ile ugraşırken mutlaka ve mutlaka kendilerini aratmayacak bilgi ve tecrübelerini aktarabilecekleri genç kardeşlerimizi yetiştirmeyi de ihmal etmemelidir pek çok yazım da dile getirdigim her zaman da getirecegim kuşçulugun gelecegi ahlaklı saygılı yetinebilen SEYİS lık ten geçer diyor
SAYGILAR SUNUYORUM

güzel abicim siizn yazılarınızı takip ediyorum yorumlarınız çok güzel..her kelımenız birikiminizi ifade ediyor..ve en güzeli ahlaklı kuşçuluk ifadeniz..gerçekten de insan karakterinin el verdiği kadar yükselir ya da yükseldiği yerde durabılır..sizinle tanışmak istiyorum birikiminiz ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum...16 yıldır oyun kuşu beslıyorum az çok tecrübem var ama hiçbir zaman kendimi yeterli görmedim ve görmeyeceğim de bundan dolayı sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum saygılarımla...

mehmet21' Alıntı:
güzel abicim siizn yazılarınızı takip ediyorum yorumlarınız çok güzel..her kelımenız birikiminizi ifade ediyor..ve en güzeli ahlaklı kuşçuluk ifadeniz..gerçekten de insan karakterinin el verdiği kadar yükselir ya da yükseldiği yerde durabılır..sizinle tanışmak istiyorum birikiminiz ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum...16 yıldır oyun kuşu beslıyorum az çok tecrübem var ama hiçbir zaman kendimi yeterli görmedim ve görmeyeceğim de bundan dolayı sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum saygılarımla...
A S MEHMET KARDEŞİM HAKKIMDA Kİ DÜŞÜN CELERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM KUŞ VE KUŞÇULUK CAMİASI GELECEGİ SİZ KIYMETLİ GENÇLERSİNİZ BENİM ŞAHSIM OLARAK DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİM BU YÖNDE HA TABİKİ BENİM GİBİ DÜŞÜNEN ÇATIMIZ ALTINDA BİR BİRİNDEN KIYMETLİ USTA VE YETİŞTİRİCİLER VAR AMA BEN DÜŞÜNCELERİMİ İFADE EDERKEN SADECE VE SADECE KENDİMDEN SORUMLUYUM KİŞİ YADA KİŞİLER GÜZEL SÖZLER SÖYLEYEBİLİYORSA AGZINDAN ÇIKANLARA SAHİP OLABİLİYORSA OLMAMASI SÖYLENMEMESİ GEREKEN KIRICILIK OLUMSUZLUK VEDE AŞAGILAYICI KELİMELERİ SÖYLEMEMEYE DE DİKKAT EDEBİLİRLER BURADA UNUTULAN YADA GÖZDEN KAÇAN VEYAHUT FARK EDİLEMEYEN SÖYLENİLMEK İSTENEN KUŞLAR VE KUŞÇULUK İKEN KİŞİ VE KİŞİLİKLERİN KARIŞTIRILMASI TARTIŞMAYI ALEVLENDİREN ÇIGIRINDAN ÇIKARAN GENÇLERİN YENİ YETİŞENLERİN MENFAATLERİNE OLACAK OLAN BİLİGİ BİRİKİM VEDE TECRÜBENİN AKTARILAMAMASINA BU KİŞİLERİN BU SEBEBLERLE PEK ORTAYA ÇIKAMAMASINA SEBEB OLABİLİYOR UNUTULMAMALIKI BURALARDAN DUYULAN SÖYLENEN LERLE ARANILANIN BULUNAMAYACAGI İSTENİLENİN DÜZGÜN BİLİNÇLİ SABIRLI DAHA DA ÖNEMLİSİ UYGULANABİLMESİYLE OLACAGIDIR HER ŞEYİ BİLMEK GÖRMEK ANLAMANIN YETERLİ OLMADIGI ANCAK UYGULANABİLİRSE YAPILABİLECEGİDİR KENDİM OLARAK BİLGİM TECRÜBEM KADARI İLE BÜTÜN İYİ NİYETİMLE DAİMA BU AMACI TAŞIYIP KUŞÇU VE KUŞÇU OLACAKLARI YAPABİLDİGİM KADARIYLA AKTARMA TARAFTARIYIM BU AMAÇLA BU NADİDE KUŞÇULAR ORG SİTESİNİN BİZLERE SUNDUGU İMKAN ARACILIG İLE BAŞARABİLDİGİM KADAR İLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAGIM HER ZAMAN YANINIZDA OLDUGUMU BİLMENİZİ İSTERİM
AMA HER KEZİNDE BİLMEDİGİ BİLEMEDİGİ OLABİLECEGİ GİBİ HALEN BENİMDE BİLEMEDİGİM ÖGRENMEK İSTEDİGİM PEK ÇOK ŞEY VARDIR BU UGRAŞI TAM MANASIYLA KİMSE ÇÖZEBİLMİŞ DEGİLDİR NE TAM YAZILMIŞ KİTABI NEDE HERŞEYİNİ TAM MANASIYLA BİLENİ VARDIR BİLİNEN BİR ŞEY VAR İSE BU KENDİ GÖRÜŞÜM ANLAYIP SABIR GÖSTERİP UYGULAYABİLENLER İÇİN KUSCULAR ORG YETİŞTİRİCİSİ İLE USTALARI İLE BİR BİRİNDEN KIYMETLİ ÜYELERİYLE TAM BİR OKUL DUR DİYOR SAYGILARIMI SUNUYORUM

merhbalar;
Bir elmas madeniniz var diyelim, madenden çıkardığınız elmaslar ne kadar değerli olsalarda sonuçta görünüşte birer taş parçasıdır. Bu taş parçaları ne kadar ustasını bulursa o kadar değerlenir, bir okadar değeri artar. İşte bence seyislikte böyle birşey diye düşünüyorum. elinde kuş olur meydana çıkaramazsın, bir başkasında sıradan bir kuş olur oynatır ondan alabileceği maksimum randımanı alır...diye düşünüyorum, saygılar...

selamlar bende seyisliğin önemini kabul edenlerdenim ama ondan daha önemli bir kuşçu için her türlü uçum kuşu için geçerli bu zamanı yoksa seyisliğide yok olur ustalığıda bence zamandan önemli kuş yetiştiricisi için hiç bir şey yok seyisliği öğrenir iyi kuşu bulur iyi kuş izlersin ama zamanın yoksa kümesine getirdiğinde hepsi sıradan kuştur. ne kadar kaliteli seyis olursan ol. ucurarak ögrenilir seyislik dinleyerek değil hata yaparak o hataları gidererek.

tengelli' Alıntı:
selamlar bende seyisliğin önemini kabul edenlerdenim ama ondan daha önemli bir kuşçu için her türlü uçum kuşu için geçerli bu zamanı yoksa seyisliğide yok olur ustalığıda bence zamandan önemli kuş yetiştiricisi için hiç bir şey yok seyisliği öğrenir iyi kuşu bulur iyi kuş izlersin ama zamanın yoksa kümesine getirdiğinde hepsi sıradan kuştur. ne kadar kaliteli seyis olursan ol. ucurarak ögrenilir seyislik dinleyerek değil hata yaparak o hataları gidererek.
TABİKİ SEYİSLİGİN GEREKTİGİ GİBİ
İYİ KUŞ
İYİ SEYİS
BOL SABIR
VEDE ZAMAN BENİMDE ANLATMAK İSTEDİGİM SEYİSİN YETİŞTİRİLMESİDİR
SAYGILAR KENAN KARDEŞİM

yalovaguvercin' Alıntı:
merhbalar;
Bir elmas madeniniz var diyelim, madenden çıkardığınız elmaslar ne kadar değerli olsalarda sonuçta görünüşte birer taş parçasıdır. Bu taş parçaları ne kadar ustasını bulursa o kadar değerlenir, bir okadar değeri artar. İşte bence seyislikte böyle birşey diye düşünüyorum. elinde kuş olur meydana çıkaramazsın, bir başkasında sıradan bir kuş olur oynatır ondan alabileceği maksimum randımanı alır...diye düşünüyorum, saygılar...
merhaba orhan kardeşim işte kuşcu olacakların elindekini nasıl uygulayabilecegini neyi nasl bir kuşla eşleyebilirse ardıgını bulabilmesini kolaylaştıracak yada istegine bilinçli bir şekilde nasıl ulasabilecegini daha çabuk yapabilmesi açısından seyisligin öneminden bahsediyoruz tabiki yerinin zamanının olmasıda çok çok öemli kuş uçurmaya zamanın olmayışı yersizligin olmayışı seyisligini geliştirmeye pekde engel degil diye düşünüyorum uçurulan ugraşılan olumlu yada olumsuz her kuş kendisini geliştirmek isteyen kişi için bir tecrübedir sizinde dediginiz gibi elmes olacak taş parcasını ustasına verırsen ondan elması çıkarabilir ama elmas olacak taş parçasını tutarda marangoza verirsen hiçedersin anlatılmak istenen bu tabiki anlatıldıgı gib kısa zamanda olacak işde degil zaman sabır vede yaptıgın işi sevmekten geçer
SAYGILAR

MERHABA ARKADAŞLAR;

ÜERTİM VE YETİŞTİRİCİLİK,BAKICILIK VE SEYİSLİK.OYUN KUŞU İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR.

AMA BU ÜÇ TEMEL KURALDAN SADECE BİR TANESİİ BECERMEK USTALIK İSTETEYEN BİR DURUM ODA ÜRETİM VE YETİŞTİRİCİLİK.BAKICILIK VE SEYİSLİK YAPILMASI GEREKEN TEMEL İLKELER UYGULANDIĞINDA HERKESİN BECEREBİLECEĞİ BİR DURUM.

SADECE ŞU ÖZETLEME SEYİSLİĞİN ANLAMINI ANLATABİLİR.SEYİSLİK BİR KAYIĞIN KÜREĞİDİR YADA BİR UÇAĞIN PİLOTU YADA BİR ÇITALININ İPİDİR.SEYİSLİK BAŞARILI YAPILMADIĞI SÜRECE ELDEKİ ALTIN,SONUÇTA TENEKEDİR.

SAYGILAR.....

BU ÖNEMLİ KONU BAŞLIGINA TECRÜBELERİ VE YORUMLARI GENÇLERİN BİLGİLENEBİLMESİ AÇISINDAN YETİŞTİRİCİ VE USTALARDAN BEKLİYORUZ ZAMAN AYIRABİLİRLERSE MENMUN OLURUZ

SAYGILAR

hüseyin turan' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR;

ÜERTİM VE YETİŞTİRİCİLİK,BAKICILIK VE SEYİSLİK.OYUN KUŞU İÇİN OLMAZSA OLMAZLAR.

AMA BU ÜÇ TEMEL KURALDAN SADECE BİR TANESİİ BECERMEK USTALIK İSTETEYEN BİR DURUM ODA ÜRETİM VE YETİŞTİRİCİLİK.BAKICILIK VE SEYİSLİK YAPILMASI GEREKEN TEMEL İLKELER UYGULANDIĞINDA HERKESİN BECEREBİLECEĞİ BİR DURUM.

SADECE ŞU ÖZETLEME SEYİSLİĞİN ANLAMINI ANLATABİLİR.SEYİSLİK BİR KAYIĞIN KÜREĞİDİR YADA BİR UÇAĞIN PİLOTU YADA BİR ÇITALININ İPİDİR.SEYİSLİK BAŞARILI YAPILMADIĞI SÜRECE ELDEKİ ALTIN,SONUÇTA TENEKEDİR.

SAYGILAR.....

şimdi yazdığım şu yazıyı okuyunca kendi kendime bir eleştiri yapayım dedim.seyisliği ne kadar hafife almışım ben bu yazımda.oyun kuşunda final işi seyislikte işte bu yüzden elinizdeki kuş ne kadar iyi olursa olsun bu işi yani seyisliği beceremezseniz sonuç sıfır.

bence seyislik iki türlüdür.
1-ezberci bir anlayış ile yapılan seyislik.
2-kuşa göre yapılması gereken seyislik.

ezberci bir anlayışla yapılan seyislikte sadece kuşu oyuna sokabiliriz.buda herkesin bildiği rütun uçurma taktiğiyle.ama bence çoğu kuşun yavrulukta harab olması(kaybolması,başka yere düşmesi,uçmaya vurması,bazen oyun bozması) seyisin kuşu anlayamamasından kaynaklanıyor.çünkü her kuş aynı standartı kaldıramıyor buda kuşa göre seyisliğin yapılmasını gerektiriyor.

aslında ben bu konunun ayrıntılı bir biçimde tartışılması için seyisin standarta etkisi diye bir konu açmıştım ama ilgi olmayınbca bende kendi düşüncelerimi yazmaktan vazgeçmiştim.bence bu işin en püf noktası budur.kuşun karakterini çözüp ona göre idman veremezseniz,kuşu harab edersiniz.

saygılar arkadaşlar.......

evet hüseyin kardesimiz bile yetiştirici olarak geçmişdeki yorumlarında da seyisligin ne kadar önemli oldugunu her zaman söylemiştir
çok haklıdır kendim olarak da hep söylerim seyislıgin olmadıgı olamadıgı yerde bu ugras topallayarak mesafe kat eder kuscu olacak kardeslerimizin bu bu ugrasda aranılana kavusabilmesi yada çabuk kavuşması kendini yetiştirip seyisligini yapabilmesiyle alakalıdır hüseyin kardesimize görüs ve düşünceleri için tesekkür ediyorum

SAYGILAR

Seyislik
1. Zaman
2. Bilgi deneyim
3. Sabır
4. Sevgi ve enerji
Bana göre bu 4 unsur seyisliğin olmazsa olmazıdır. Zaman sıkıntısı bende mevcut haftada bir pazar uçurma fırsatı bulabiliyorum. Bazen aklıma şu soru geliyor "acaba tavuk beslemekten farkım nedir?"
Çocukluk evresinde bilgi deneyim dışında bütün unsurlar mevcuttu, ama yanlış ama doğru bir nebze seyislik yapılabiliyordu.
Çalışma evresinde ise zaman dışında bütün unsurlar mevcut. Seyisliği çok zor icra ediyorum. Demek ki zaman bilgi deneyimden daha önemli bir unsur.
Yaşlılık evresinde bütün unsurlar olacak sadece enerji eksikliği olacak. Bakalım zaman neyi gösterecek.

(kuşun karakterini çözüp ona göre idman veremezseniz,kuşu harab edersiniz.)
Olayin püf noktasi bence...

İyi güzel de bunlar size katılıyorum demekten öte bir şey değil.Herkes bunu düşünür.Yanlış anlaşılmasın yorumum demek istediğim şu ki ben isterdim ki bu konuda bahsettiğiniz geliştirmeye katkı sunacak bilgiler yer alsın.

Seyislik nedir nasıl yapılır daha geniş ele alınması güzel olurdu.Mesela yumurtadan damızlığa kadar neler yapılmalı neler yapılmamalı.Nasıl davranmalı nasıl davranılmamalı.Mesela bir yavrum yakında uçacak bir seyis olarak bu kuşu hangi zamanda ve ne gibi izlenimlerden sonra uçurmam gerekecek.Bu yavruyu nasıl bozmadan sökebileceğim.Hangi dönemlerde bu kuş uçmayacak bu dönemleri nasıl anlayacağım hangi dönemlerde uçacak hangi saatlerde vs bu konu böyle ele alınmalı.Yada bu tarz bir konu açılıp günlükte olsa yavaş yavaş bilgi aktarmak daha güzel olacak.

Geri