SEYİSİN STANDARTA ETKİSİ.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin turan
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR MERHABA,

BAKTIM UZUN SÜREDİR YENİ BİR KONU AÇAN YOK,BARİ BEN AÇAYIN DEDİM.ARKADAŞLARIN KONUYA İLGİ GÖSTERİP KATILACAĞINA EMİNİM.

DURUM ŞUDUR:

ELİMİZDE STANDART OYUN YAPAN YAVRULAR VEREN BİR ÇİFT EKEMİZ VAR.BU KUŞLARDAN FARZEDELİM 5 ÇİFT UÇURDUK VE BÜTÜN YAVRULAR AYNI TARZ VE STİLLE AYNI ŞEKİLDE OYNADI.(TABİ BU MÜMKÜN DEĞİL DE ÖRNEK TEŞKİL ETSİN DİYE BÖYLE OLDUĞUNU FARZ EDELİM.)KUŞLAR 15 METRE 5 TAKLA İLE OYNUYOR.YENİ BİR KARDEŞLERİNİ UÇURACAĞIZ.

İŞTE MEVZU...USTA BİR SEYİS BU YENİ UÇACAK YAVRUNUN 5 TAKLA İLE 25 METRE GİTMESİNİ SAĞLAYABİLİRMİ?YAPABİRSE NASIL YAPABİLİR.

USTA ÇIRAK FARKETMEZ,HER KESİN YORUMUNU BEKLİYORUM.

SAYGILAR ARKADAŞLAR.....

selam siz konu actınız bende ilk konuya yorum yapmak istedim :) konuya gelince . bir seyis kuşa performas verebilir inicegi yer konusunda ve kalkıcagı yer konusunda eytim verebilir ama takla sayısı ve yukseklik veremez o kuşun içinde olan bir şey bence olmaz saygılar.

s.a konu çok yerind inşallah güzel bilgiler paylaşılır. şahsi kanatim seyisin kuşa katacagı şeyler çok fazladır. evet oyun kuşun içinde var ancak seyisin onun ne kadarını dışarı çıkarta bildigi çok önemli eger kosta arkadaşımın dedigi kadar basit olsa KARATAŞTA ( at binen bir jokeydir ) bu kadar aranan bir jokey olmaz saygılar !!!

hüseyin turan' Alıntı:
ARKADAŞLAR MERHABA,

BAKTIM UZUN SÜREDİR YENİ BİR KONU AÇAN YOK,BARİ BEN AÇAYIN DEDİM.ARKADAŞLARIN KONUYA İLGİ GÖSTERİP KATILACAĞINA EMİNİM.

DURUM ŞUDUR:

ELİMİZDE STANDART OYUN YAPAN YAVRULAR VEREN BİR ÇİFT EKEMİZ VAR.BU KUŞLARDAN FARZEDELİM 5 ÇİFT UÇURDUK VE BÜTÜN YAVRULAR AYNI TARZ VE STİLLE AYNI ŞEKİLDE OYNADI.(TABİ BU MÜMKÜN DEĞİL DE ÖRNEK TEŞKİL ETSİN DİYE BÖYLE OLDUĞUNU FARZ EDELİM.)KUŞLAR 15 METRE 5 TAKLA İLE OYNUYOR.YENİ BİR KARDEŞLERİNİ UÇURACAĞIZ.

İŞTE MEVZU...USTA BİR SEYİS BU YENİ UÇACAK YAVRUNUN 5 TAKLA İLE 25 METRE GİTMESİNİ SAĞLAYABİLİRMİ?YAPABİRSE NASIL YAPABİLİR.

USTA ÇIRAK FARKETMEZ,HER KESİN YORUMUNU BEKLİYORUM.

SAYGILAR ARKADAŞLAR.....
....
.....eğerki tekrar aynıkişi uçurur ve uçurma ortamını ve şeklini değiştirmez ise gene aynı sonucu alır...
...
....eğerki kuşumuz taklayı vurduktan sonra kanadına yüklenen bir kuş ise ....
uçurma sitiline bağlı olarak hergün aynı saatte uçurup 1sefer uçuyorsa sonucun değişmesi için
tabiki her kuşta aynı olmamakla beraber...2güne bir uçurulmaya devam ederse......kuş fişek uzunluğunu yükseltir
ve taklasını artırır ama sefer sayısı aynı kalır....
....
....
eğer kuşumuz seri çıkıp takla vuruyorsa vurduğunda çokaz duruyorsa ve bağlama yapıyorsa bu kuş ve püskürerek oynayan bir kuş ise ozaman işler değişir....kuşumuz bu sefer takla ve fişek sayısı aynıkalacaktır...ama sefer sayısı ve uçuş süresi çoğalacaktır...
...
...
tabiki havaşartlarıda etkendir...nem ve sıcaklık ,rüzgar gibi...

aynı kuşumuzu günde 2 uçuş süresine çıkartırsak aynı doğrultuda performansları azalır....eğer kuş 2 uçurmada kenndisini bozmayacak bir kuş ise...(yukarıda anlattıklarım eksiksiz uçurabilen seyisler için geçerlidir)
...
...
not:
arkadaşlar söylediklerim standartı yakalanmış ve dediğim sitildeki kuşlar için geçerlidir...
kuştan emin değilseniz..aynı saatte günde 1kere uçurmaya devam edin...

....teşekkürler..........

....
.....eğerki tekrar aynıkişi uçurur ve uçurma ortamını ve şeklini değiştirmez ise gene aynı sonucu alır...
...
....eğerki kuşumuz taklayı vurduktan sonra kanadına yüklenen bir kuş ise ....
uçurma sitiline bağlı olarak hergün aynı saatte uçurup 1sefer uçuyorsa sonucun değişmesi için
tabiki her kuşta aynı olmamakla beraber...2güne bir uçurulmaya devam ederse......kuş fişek uzunluğunu yükseltir
....
....
eğer kuşumuz seri çıkıp takla vuruyorsa vurduğunda çokaz duruyorsa ve bağlama yapıyorsa bu kuş ve püskürerek oynayan bir kuş ise ozaman işler değişir....kuşumuz bu sefer takla ve fişek sayısı aynıkalacaktır...ama sefer sayısı ve uçuş süresi çoğalacaktır...
...
...
tabiki havaşartlarıda etkendir...nem ve sıcaklık ,rüzgar gibi...

aynı kuşumuzu günde 2 uçuş süresine çıkartırsak aynı doğrultuda performansları azalır....eğer kuş 2 uçurmada kenndisini bozmayacak bir kuş ise...(yukarıda anlattıklarım eksiksiz uçurabilen seyisler için geçerlidir)
...
...
not:
arkadaşlar söylediklerim standartı yakalanmış ve dediğim sitildeki kuşlar için geçerlidir...
kuştan emin değilseniz..aynı saatte günde 1kere uçurmaya devam edin...

....teşekkürler..........

GENÇ OSMAN KARDEŞ,

YAZDIKLARININ ALTINA
BENDE İMZA ATARIM DOĞRU ŞEYLER AMA BUNLARIN STANDAT HER AYNI TARZ OYNAYAN YAVRUDA UYGULADINMI AYNI SONUCU ALIRSIN ZATEN.

BENİM ARKADAŞLAR İLE PAYLAŞMAK İSTEDİĞİM BU STANDARTI BOZACAK,SEYİSİN KENDİ UYGULAMALARIDIR.

BİR ÖRNEK VEREYİM MÜSADENİZLE,
İNSAN BOYU GENETİK BİR ÖZELLİĞE SAHİPTİR VE GEN AKTARIMI SONUCU BELİRLENİR.BESLENME,SPOR VE BAKIM YADA YIPRANMA BU SÜREÇTE BELİRLİYİCİ ETKEN OLSADA BUNLAR DOĞAL DURUMLAR.AMA SON YAPILAN TIBBİ DENEYLER İLE 10CM KADAR UZATILA BİLİYOR.

İŞTE ANLATMAK İSTEDİĞİM BU SEYİS DOĞAL ŞARTLAT DIŞINDA KUŞUNA BİR ŞEYLER KATACAK YÖTEM VE METODLAR GERÇEKLEŞTİREBİLİRMİ?

....SAYGILAR........

"....eğerki kuşumuz taklayı vurduktan sonra kanadına yüklenen bir kuş ise ....
....
....
eğer kuşumuz seri çıkıp takla vuruyorsa vurduğunda çokaz duruyorsa ve bağlama yapıyorsa bu kuş ve püskürerek oynayan bir kuş ise ozaman işler değişir....kuşumuz bu sefer takla ve fişek sayısı aynıkalacaktır...ama sefer sayısı ve uçuş süresi çoğalacaktır..."

bu bölümü pek anliyamadim, aydinlatabilirmisiniz aceba?
mesela püskürerek oynayan kus ne demek? kanadina yüklenen kus demek ?

yardiminiz için tesekkurler :)

s.a arkadaslar sanırım burda bir yanlış anlama var. sizler olmuş oyun oturtmuş bir kuşdan bahsediyorsunuz. o seyislik degil jokeylik olur. seyis kuşu yavruluktan yetiştirmektir. şöyle bir örnek veriyim elinizde kendini kanıtlamıs oyun sıtandardı olan bir damar var .altından gelen yavrular bir birlerine çok yakın oyunlar sergiliyor. bu kuşlardan bir yaruyu başka birine uçurturup oyunatması ? böyle bir işlem sonucu ne nakadar degişe bilir diye anladım ben konuyu . şahsi kanatim çok farklar ola bilecegi.el işciligi burda ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum saygılar !!

selam benim anladıgım kadarıyla kuş benim elimde 3 takla ile takla arası 2 m giderken bir başkasına verildiginde 4 takla ile takla arası 5 m ye cıkarabilirmi diye soru soruluyosa ? seyis bunu yapamaz bu kuşun karakteridir dahada acmak gerekirse ben hergun saatinde ucuruyosam antramanı veriyosam ve o kuş a başka biri degişik bir metotla ucurup taklşa adedini ve mesafesini yukseltebiliyomu diye soruluyo sanırım dogrumudur ? şayet böyle ise . seyis bişey yapamaz sutcu beygirine karataş binsede o sutcu beygiridir ama bir ingiliz atını sutcu beygiri yapabilirsinbuda seyise baglıdır. saygılar

ADALI KOSTA' Alıntı:
selam benim anladıgım kadarıyla kuş benim elimde 3 takla ile takla arası 2 m giderken bir başkasına verildiginde 4 takla ile takla arası 5 m ye cıkarabilirmi diye soru soruluyosa ? seyis bunu yapamaz bu kuşun karakteridir dahada acmak gerekirse ben hergun saatinde ucuruyosam antramanı veriyosam ve o kuş a başka biri degişik bir metotla ucurup taklşa adedini ve mesafesini yukseltebiliyomu diye soruluyo sanırım dogrumudur ? şayet böyle ise . seyis bişey yapamaz sutcu beygirine karataş binsede o sutcu beygiridir ama bir ingiliz atını sutcu beygiri yapabilirsinbuda seyise baglıdır. saygılar

SENDE OYNADIKTAN SONRA YAPAMAZ.AMA BU İŞİN FARKLI USULLERİ VARDIR.YAVRULUKTAN BAŞLAYIP OYUN OTURTANA KADAR YANİ EKE TÜYÜNE KADARKİ DÖNEMDE UYGULANACAK TAKTİKLRLE BU İŞ OLUYOR.

AT YARIŞINDAN ÖRNEK VERMİŞSİN,BENDE UZUN ZAMAN OYNADIĞIM İÇİN BİLİYORUM BAZEN ATLAR JOKEYLERİ İLE ÖZDEŞLEŞİRLER.O JOKEY O ATA BİNDİNMİ KENDİ GURUBUNU ÜSTÜNDEKİ ATLARI GERİDE BIRAKABİLİYORLAR.VERİLECEK ÖRNEK ÇOKTA FAZLA AT YARIŞINI BU İŞE SOKUP ARKADAŞLARI ÖZENDİRMEK İSTEMEM.

SAYGILAR.....

kosta kardeşim hüseyin turan kardeşimiz uçmamış yavrudan bahsediyor. standardı belli üç aşagı 5 yukarı aynı oynayan kuşların uçurulmamış bir yavrusundan bahsediyor. burda seyis çok şeyi degiştirir ancak bunları biri buraya yazamaz. onu kuş uçarken söyleyecek ite kuşun havada ki isteklerine bizim ne kadar cevap verdigimiz seyisligimizi ortaya çıkarır. bazı örnekler ilk yanında uçurulacak kuşların oyun şekileri ve adeti yani kaç kuşla uçurulacagı . yanındaki kuşların yavrunun oyununa göre kaça ve nazaman düşürülecegi teke nezaman düşecegi. yatırılıp yatırılmayacagı. uçumuna göre kaç günde bir yada günde kaç kez uçurulacagı .uçum sonrası bulunacagı ortam. tek biyere kapatıla bilir .eşlene bilir gibi. ve bir sürü daha şey kuş bunu bizden ister ama biz ne kadarını anlarız ve ne kadarına cevap vere biliriz olay budur . hüseyin kardeşimin örnek verdigi kuşu belki 25 m ye çıkaramaz . ama o kuşu 10 m ye düşürmeside bi seyisliktir buda hüseyin kardeşimizin iyi bir seyis olduguna delalettir saygılar herkeze hayırlı cumalar ben namaza kaçar .

öncelikelr herkese selam arkadaşlar,

ben bir çırak olarak naçizane yorumumu paylaşmak istedim, öncelikle benim görüşüm eğer kuşun kanında yoksa bunu kim uçurursa uçursun 1 metre uzattıramaz, ama eğer kuşun içinde varsa ve şu kriterler mevcutsa, teke uçan bir kuş için :
1-) kuş tok kaldırılıyorsa
2-) 1 gün içerisinde birden fazla kaldırılıp çok fazla zorlanılıyorsa
3-) kuş ince tüye girmişse
4-) uçuş kurallarına uyulmuyorsa ( pırıltı vermek, yem serpmek,kuş çıkarmamak gibi)
5-) kuş sağlıklı değilse halsizse hastaysa veya kırgınsa
6-) kuş uçarken kuş katılırsa
7-) kuş hedefe alıştırılmadıysa

bu kuş 25 mt oynama kanına sahipken 15 mt de kalır ! burda seyislik girer devreye, aç ve sağlıklı olarak yukarıda belittiğim kurallara riayet edilerek 'DÜZENLİ' uçurulan bir yavru bir süre sonra takla sayısını da mt sini de uzatır.kuşu sadece beslemek yetmez eğitmek ve sağlıklı kalmasını sağlamak da yetiştiricilğin ana kuralıdır.ama benim için öncelik kuş sağlığı ikincisi açlık üçüncüsü açlık dördüncüsü açlık beşincisi açlık...
aç kuş eğitime de açtır sahibine de....

saygılarımla

Geri