SEYİSLİK (oyun kuşu uçumu)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin turan
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
-Oyun kuşu muıhabbetinin olduğu her ortamda artık o eski kuşlar artı yok cümlesi çok sık konuşulur oldu.acaba gerçekten öylemi,ben böyle olmadığını düşünenlerdenim.o tarz kuşların hala var olduğunu beşlkide daha üstünlerinin de olabileceğini söylersem her halde çoğu arkadaştan tepki alırım.
-değişik bölgelerden kuşların artık yaşadığımız şehirde toplanmış olması bence dez avantajdan avantaja çevirilebilir.tabi bu farklı bir konu.ama benim burada işlemek istediğim konu çok farklı.SEYİSLİK.
-OYUN KUŞUNUN GÜCE DAYALI PERFORMANSINI acaba gerçekten yüzde yüz verimle ortaya çıkara biliyormuyuz.artık kuş uçumunuhangi kuşçu arkadaşımıza sorsak,yavruluğundan ekeliğine kadar kalıplaşmış bir ezber uçurma yöntemi çıkıyor ortaya.tabi ki yanlış yok ama her kuşun aynı ezberle uçması imkansız.kuşa göre uçum seyislik farkını ortaya çıkarıyor.
-evet ben her kuşun aynı şekilde uçurulmayacağını,bazı kuşların performansından daha iyi sonuç almakl içi,n farklı yöntemlerle uçurulması gerektiğine inanan bir kuşçuyum.kuşların karakterinden kaynaklana oyun tarzı farklılığı ister istemez farklı uçumu gerektiriyor.
-çoğu kuşun yanlış uçum sonucu pert olduğunu gördüğüm için böyle bir konuyu işleme gereği duydum.bazı arkadaşların beni çok ağır şekilde eleştireceğini bildiğim halde yazıyorum bunları.bir sürü kuşçu tanısım seyisliğinin iyi olduğunu söyleyen ama gerçekten oyun kuşu performansını helaliyle ortaya çıkaran sadece bir elin parmakları kadar insan tanıdım.

.....saygılar arkadaşlar.....

size tamamen katılıyorum.diger kusçu arkadaslarımında katılım göstermesini umud ederek öznel bir şekilde seyislikten ne anladığımı anlatmaya çalışacağım.Seyislik öncelikle beslediğimiz güvercinlere saygı duymaktan gecer.onlara bir meta olarak değilde bir emanet olarak bakmalı kusçu.eğer kuslarımızı Allah namına seversek (para icin değil) hakettikleri saygıyı ve özeni onlara göstermiş olacağız kanaatindeyim.Güvercin hırsla uçurulmamalı,sabırla uçurulmalı.çoğunlukla gördüğüm şey bu kusların, yetistiricilerinin hırslarına, mağlup olduklarıdır.Örnek:tüydeki kusu uçurmaya devam etmek.İyi bir seyis Kuslarını strese sokmaz azami derecede yuvalarına bağlı olan bu mübareklerin mutlu olmaları için elinden geleni yapar.Unutmamalıdırki At sahibine göre kisner kusda İNANIN sahibine göre ucar.İyi bir kuscu ve seyis istediği damarı bulmuş arayış icerisinde bocalamayan sağdan soldan madik yemeyen kisidir.Elindeki güzelliği muhafaza ve müdafaa etmesini ( :D ) bilir.Kus demek özgürlük demek olduğundan mümkün olduğunca kuslarını gerek salmasında gerek dısarıda havalandırır.İyi bir seyis kusunu yavru iken kümesine tamamen adapte etmesini bilen kisidir.gereksiz yere strese soktuğumuz kus evine gelecektir tabi ama nasıl...? yapısarakmı,uzaklara atıp evini kolacan ettikten sonramı...?. oyun kusu besleyen kisi uçuma hazırlayacağı yavru kusunu kovarak ve korkutarakmı yoksa sabırla tesvik ederekmi uçurmalıdır ? seyislik yapan kisi kötü bir kusu adam edemez ama iyi kusu da heder edebilir. Ve son olarak: derim ki İyi seyis kuslarının kendisine güvendiği kisidir.Ayaklarını dibinde dolasmaktan yada sahibi tarafından tutulmaktan korkmayan bir güvercinin uçarken sahibi icin uçaçağından zerre kadar şüphem yok çünki bu benim yasadığım bir tecrübedir.işin pratigiyle yani kus nasıl ucurulmalıdır kısmıyla alakalı olarak söyleneceklerden evvel bunları yazmak istedim.yanlısım varsa affola :) saygı ve sevgiler..

selam değerli dostum...yazdıklarınızı okudum;hiç de kızılacak şeyler yazmıyor..hatta kimsenin haddine değil size kızmak..aynı yaşlarda sayılırız bu sebep ile ki yıllarca SEYİS lik konusunu savunduk..genç kardeşlerimize sürekli bunu anlatmaya çalıştık..fakat çevremizde gördüğümüz örnekler de hep aynı sonuç çıktı meydana MUHTAR OLMADAN VALİ OLMAK şimdi herkes iyi bir kuş duyup(seyretmek bile yok çoğun da)hemen o kuşun halasının kızını ,kardeşini!!!yavrusunu bir şekilde paralar saçarak almaya çalışılıyor..alıyorda ne oluyor yavru alınıyor ee sonra veledi zina...şimdi imkanla mı alakalı bilemiyorum ,aslında biliyorum da dilim varmıyor söylemeye..uçurmaya çalıştığımı zkuşun eksiklerini sadece yüzeysel yani ; havada az kalıyor,kısa kaçıyor,gömülüp gelmiyor,taklasız iniyor gibi bir çok bahane ile antreman vermeden üzerine emek harcamadan,yaptığı yada yapmadığı hareketleri çözmek için ne danışıyor nede üzerine gidiyor çoğu kuş cu kardeşimiz...bakın yarış atları bile pist seçiyor.bizim kuşlarımızda serin sıcak havadan,rüzgardan yavru yumurtadan,herşeyden etkilene biliyorlar..arkadaşa diyorsun ne yi var kuşun ?abi dama gelmiyor sinekten inmiyor diyor..kaç kuş saldın havaya ,4 tane ee nediyecez şimdi..ya inanın buna benzer bir çok basit hatalar..bir arkadaş elin de araba araba lastikleri saksılar yada zincirli bir köpek kuşun attığı yerlere bağlıyor atamasın diye ..çakal da bol aslında 1 hafta yer etmeden kuşu seyrettirip satıyor ee sonra alanın gitti seneleri hadi bakalım güzel kuş bulduk dök paraları ama uçurma kaçar yavru alalım en iyisi ee ne oldu gitti seneler benim yavrular olmadı be abi ..olmaz tabiii..sen oldun mu ki..yani arkadaşlarımızın kular hakkın da kendilerini geliştirip neyi neden yapmaları gerektiğini öğrenmeleri lazım..kuşların soyuna kanına girmek istemedim sadece eldeki değerin nasıl daha iyi bir performans sergiletiriz janjan lı kümeslere harcadığımız zamana yakın zamanlar harcayarak tam bir seyislik ile olmuyorsa neden olmadığını öğrenerek nasıl olması gerektiği üzerine yoğunlaşarak performansı en üste çıkaracak kuşlarımız emin olunuz...yoksa kuşlar zaten ürkütünce kalkar,zaten ineceği yere taklalı iner ,kanadına yüklenmesi için senin vereceğin eğitim önemlidir ,uçuş süresini uzatmak için senin vereceğin uçum önemlidir.sersem dediğimiz durumdan çıkarmak emek ve zaman ister işte seyislik üzerine örnekleride çoğaltmak çok mümkün...yazdım yine okumadan bişeyler ama inanın genç kardeşler yıllardır en ince detaya kadar yazdık durduk değişen çok şey gördük arkadaşlarımızda ...haa birde kimse yanlış anlmasın bilgisi olan mutlaka çevresine aktarsın..mezara gitmez hiç bir şey...saygılarım la dostçakalın..ali hakan..

doğru şeyler yazmışsınız.her kuş aynı yapıya sahip değil

herkese merhaba. öncelikle güzel bir konu açmışsınız. teşekkür ederim.

bende buraya kadar yazılanlara katılıyorum. görüşlerimizi özgürce söyleyebilmeli ve tartışmaya açabilmeliyiz, ancak bu şekilde doğruyu bulabilir yanlışı görebiliriz.

seyislik konusuna gelince. öncelikle iyi seyisliğin kuş üzerinde olumlu etki yarattığı ve buna paralel olarak performans artışı sağladığı tartışılmaz bir gerçek. sitede bu alanda daha önce yapılmış paylaşımlarda mevcut.

asıl soru şu: iyi seyis nasıl olunur? bu işin bir kuralı kanunu yok, genç kuşakların paylaşımda bulunabileceği kişi sayısı kısıtlı. herkez bu işi en iyi ben bilirim havasında. bilgiyi bilmek kadar günlük hayatta uygulayabilmekte önemli. herşeyi okuduk, anladık, danıştık öğrendik ancak ya zamanımız dar yada sabrımız sınırlı birde bakıyoruz iki üç kuşu atıvermişiz havaya. farkında olmadan uçuruvermişiz yumurtlayacak kuşu. güzel oynuyor diye ezmiş pestil etmişiz caanım yavruyu. bunlar hepimizin zamanla yaptığı hatalar. ancak önemli olan hatalardan ders alabilmek. düşünerek hareket edebilmek oyun kuşu ile empati kurabilmek onun penceresindende hayata bakabilmektir. işin maddi yönünü zaten eşelemeye gerek yok sıkıntılar ortada. yaani gidecek çoook yolumuz var. bu yolda yürümekten zevk alan birisi olarak genç arkadaşlarıma tavsiyem okuyun araştırın kulak verin. ve kümesiniz üzerine düşünün. nasıl daha iyi verim alabilirim, nasıl kuşlarımı rahat ettiririm.

ulu önderimizin çok sevdiğim bir sözünü hatırlatmak isterim. " hedefe ulaşmak için yapmanız gereken tek şey, önünüzdeki engelleri kaldırmaktır."

problemleri doğru analiz edip acele etmeden birer birer çözmek gerekiyor. bu problemler arasında öncelikle sağlıklı kümes ve kümes ortamı geliyor. ancak sağlıklı kuş performans üretir. uçum süresi uçum saati yemleme zamanı ve miktarı. damızlık yavru ve performans kümeslerinin ayrılması gerekliliği gibi problemler ilk akla gelenler. ilk etapta çözebildiğimiz problemleri çözdükten sonra. uçuma yoğunlaşabilir kuşlarımnızı daha iyi tanıma fırsatı bulabiliriz.

konuyuda fazla dağıtmadan. bu tip paylaşımları yapabileceğimiz çevremizdeki kuşçularla arkadaşlık ilşişkilerimizi geliştirip. damızlık alışverişi ve fikir alışverişinde bulunmak çok önemli.

iyi seyis olmak zor. hepimiz olma gayreti içerisinde olmalıyız. eğer etrafınızda bu işi layıkıyla yapan birileri varsa (lafla değil havada uçan kuşa bakacaksınız ) o değerli insandan ne kapsanız kardır. her türlü paylaşım ve sohpet imkanını değerlendirmek gerekir. saygılarımla.

değeğerli arkadaşlar yapmış olduğunuz çok çok kiymmetli bilgiler için teşekür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun bilge insanlarla karşılaştırsın

selam değerli dostlar...SEYİS kelime anlamı hepimizin bildiği at yetiştiricisi at bakıcısı dır..hatta at sahibine göre kişner de günlük hayatta kullandığımız değimlerden dir..
eğer buradan yola çıkarsak SEYİS sıfatının aslında bir ünvan olduğunuda görebiliriz..yani durup durken olan bir şey değil,kişinin kendini çeşitli yollar ile yetiştirmesi ve emek harcadığı evcillerine verdiği tımar-eğitim sonucu toplum tarafından kişiye verilen bir ünvandır...ben buna inanıyorum..yani yetiştirmeye çalışmaktan önce yetişmek gerek...
eğer konu başlığımız iyi bir seyislik nasıl olur yada seyislik hakkında bildiklerimizi paylaşalım olsa idi farklı konulara değinirdik...hüseyin turan dostuma düşünceleri konusun da katıldığımı belirtmek isterim...hani vardır ya büyüklerimizden gerçek seyis olarak bildiğimiz abilerimizin ustalarımızın havada ki kuşa şöyle bir kaç dakika bakıp eksiği gediği hakkında yada olumlu hareketleri hakkında kısada olsa güzel yorumları..işte bu kendince nedenleri ile bunu saptayıp yorabilmek seyislik yani tecrübe...saygılarımla..ali hakan...

MRHABA ARKADAŞLAR,

seyisliğin oyun kuşunda ne kadar etki edici bir faktör olduğunu her halde kabul etmeyecek kuşçu arkadaşımız yoktur.bugün bu duruma bir kez daha şahit oldum.

bu yıl banim için kuşçuluk açısından gerçekten çok şansız ve sorunlu geçti.bahardan bu yana aldığım tüm yavruları önce çiçek,daha sonrada veba illetinden telef ettim.buda benim kişisel problemlerimden dolayı kuşlarla fazla ilgilenemememden kaynaklandı.neyseki bu aralar kuşlara özen gösterip sağlıklarına kavuşturduk.ben bu yıl yavru kaldıramadım ama elimde şu anda 25 kadar yavru var artık onlarla bahara kadar uğraşacağız.tabi kuşta bahane olmaz.bizden kuş uçumu bekleyen dostlarda ister istemez bize karşı olumsuz düşünceler başladı.ama sağolsun bizim kuşlarımıza çalışan arkadaşlar bizleri mahçup etmeyerek,bizim soyumuzdan güzel kuşlar oynattılar.

evet bugün kartaldan ali arkadaşın kümesinde kuş seyretmeye gittik.yaklaşık bir aydır arkadaşımla sürekli kuşların durumu ve uçumu konusunda sohbetimiz oluyordu.elimizden geldiği kadar uçum konusunda bilgi paylaşımında bulunduk.bir kaç kez de seyretme imkanım oldu kuşları.bu gün artık hazır dedik ve bir kaç arkadaşla seyir için terasına çıktık.kartalın en iyi kuşçularında birisi diyebileceğim kırıkkaleli ismail de oradaydı.oturup çayımızı içip sohbetimizi yaptık bir yandanda kuşu izledik.kuşun oyunu hakkında fazla birşey söylemek istemiyorum ama tek kelime ile mükemmeldi.bu kuşun videosunu daha sonra paylaşacağım sizlerle.ama seyislik probleblemini ali arkadaşında yaşadığını gördüm.kuş yoğun uçumdan dolayı biraz ezilmişti.hatta ilk kalktığı dakikalarda bizi mahçup edeceğini düşünmeye başladım kısa dönüşler yapmaya başlayınca bayağı korktum ama kanadını ısıtınca kendini buldu.kuşa arkadaş fazla yüklenmiş.fazla zamanı olmadığından kuşları sabah havaya atıp işe gidiyormuş,akşamları zamanı fazla olmadığı için böyle bir yol bulmuş kendine.kuş gün içinde kaç kere kalkar iner artık allah bilir.ismailde bende aliyi biraz üzdük seyislik konusunda uyarılarda bulunduk.ama arkadaşın 4,5 yavrusu bir anda oynayınca sorun büyümüş tabi.daha önce seyretmeye gittiğim her günde kuşlar geceye kalmıştı,bir kaçı kaybolmuş.bugün bir tanesini seyrede bildik.hepimiz kuşu çok beğendik ama bu şekilse uçuma kuş ne kadar dayanacak bende çok merak ediyorum doğrusu.

yinede zor şartlar altında oynattığı bu kuşlardan dolayı ali kardeşimi tebrik ediyorum.ali bir aydır kuş konusunda yıllardır verdiği emeğin meyvesini topluyor.umarım bizlerin yorumlarımızı dikkate alır ve bu keyfi uzun yıllar sürer.

.................. saygılar.......

Çok güzel bir konu açılmış teşekkürler.Sorularım olacak yazıyor ama soru cevap şeklinde yaparsak.Sorularıma eklemek soru eklemek isteyen arkadaşlar olursa sevinirim yetersiz kalabilir...

1)Seyis nedir?
2)Seyisin amacı nedir?
3)Seyis kuşun ineceği yeride belirler mi?
4)Seyisin kullandığı alet v.b. şeyler varmıdır.(Sopa gibi)
5)Kuş satıcısı olan kişi veya hediye ettiği güvercini (Farklı ırk besleyecek olan kişiye) seyislik öğretiliyor mu...
6)Seyis olmanın kuralları nelerdir...

Saygılar sunarım aynı yere çıkıyor cevaplar ama ne bileyim a dan z ye öğrenmek istiyorum...
msn:[email protected]

herkes bildiyi kadar seyis bilmediyi kadar acemidir eksiyi olan kisi kendinden ustun gorduyu kisilerle guzel bir sekilde sohbete girse elbet bir tanesinden bir tanesi anlatir yardimci olur ama seyislik nedir bilmez kusta hatayi gormez ne beslediyinden bir haber kisilerin masada sagda solda anlattiklari ve konusma sekilleri buyuk ustatlarin ve onlarin yolunda gidenlerin hosuna gitmeyip o sekilde anlatanlari biraz cevrelerinden uzaklastirmak zorunda kaliyorlar deyerli bir buyuyum ismini vermeyim okursa yaziyi zten anlar biz derdi kuscuya gittikmi kendimizden buyuk olursa kesinlikle kusa yorum yapmazdik yapamazdik eksik arayamazdik ama seyrettiyimiz kustan iyisi elimizde mevcutsa davet ederdik gelir izler eksiyini fazlasini kenisi gorurdu her kuscunun kumesine gitmezdik her kuscunun kusunu beslemezdik her keside kumesimize sokmazdik derdi ( her kuscunun kusu alinmaz her kuscunun dediyi tutulmaz ) birakin herkez bildigi kadar seyisliyini yapsin eksiyi olduguna inanan zaten bir sekilde oyrenme cabasi gosterir eksiyi olduguna inanmayanda sagda solda anlatir durur bir sey bilmeden biliyor gibi saygilar

kazimcankurt' Alıntı:
Çok güzel bir konu açılmış teşekkürler.Sorularım olacak yazıyor ama soru cevap şeklinde yaparsak.Sorularıma eklemek soru eklemek isteyen arkadaşlar olursa sevinirim yetersiz kalabilir...

1)Seyis nedir?
2)Seyisin amacı nedir?
3)Seyis kuşun ineceği yeride belirler mi?
4)Seyisin kullandığı alet v.b. şeyler varmıdır.(Sopa gibi)
5)Kuş satıcısı olan kişi veya hediye ettiği güvercini (Farklı ırk besleyecek olan kişiye) seyislik öğretiliyor mu...
6)Seyis olmanın kuralları nelerdir...

Saygılar sunarım aynı yere çıkıyor cevaplar ama ne bileyim a dan z ye öğrenmek istiyorum...
msn:[email protected]

.............KAZIM BEY BİLGİM DAHİLİNDE SORULARINIZA CEVAP YAZMAYA ÇALIŞAYIM.EKSİKLERİMİ EMİNİM ARKADAŞLAR TAMAMLAR.

...1....

ALİ HAKAN arkadaşımızın dediği gibi seyislik kelimesi atçılıkta kullanılan bir kelime.anlamı at bakıcısı.ama atın sadece bakımını(beslenme,temizlenme ve sağlık ile ilgili) yapan insan olarak kabul edilir.ama atın ayrıca antrenörü ve binicisi vardır.kuşçulukta ise hem bakımın,hem yetiştiriciliğini hamde uçumunu yapan kişiye seyis diyoruz.

.....2....

seyisin amacı,kuşların bakım ve üretimini yapmak ve uçum zamanı gelmiş kuşların oyun performanslarını,gücü ve potansiyeli bakımından en üst seviyede elde etmektir.

....3.....

iyi oyun kuşu kuşun üzerine oynar.bu yüzden kuşta herhangi bir sağlık problemi yoksa,uçtuğu yerden başka bir yere iniyorsa bu seyis hatasıdır.kuşta kanat açma,taklaya sarma gibi yada yavru zamanında oyuna ilk başlayan bazı kuşlarda yatığa düşme durumlarından haricinde kümesine inmeyen kuşun hatası seyisindir.

.....4....

yavru kuşun yeni uçuş döneminde ve kuşları kümese kapatma durumlarında sopa kullanıla bilir.ama bunun kuşları ürkütmeden alıştırarak yapılmalı.

......5....

oyun kuşu eşleme ve uçumu diğer kuşlardan daha farklı ve daha zordur.bu yüzden kesinlikle tecrübeli birilerinden fikir alınıp o şekilde uygulama yapılması gerekmektedir.ayrıca kuşun oyun özelliğine göre uçumunda farklılıklar olabilir.buda iyi bir seyisin yardımı ile mümkün olabilkir.

....6....

kuş sevgisi olamayan insanların seyislik konusunda başşarılı olacağını sanmıyorum.bu iş büyük sabır isteyen bir iş.usta çırak ilişkisini zorunlu olduğu,bilgi paylaşımının gerek duyulduğu oyun kuşu besleyiciliğinde insan ilişkileri her zaman ön plana çıkar.kadir kıymet bilmeyen iyi kuşçuda olamaz.

.......SAYGILAR.......

s.a hüseyin usta saydığın 6 madde ye katılıyor bu seyislik konusu dikkate alınmalı

cok guzel yazilar var umarim her kez bu konuyu okur. kusun kullanma kilavuzu yok ucuracak arkadasin kustan birseyler bekliyen arkadasin ucurdugu kusa gore once bilgiye guzel gozleme ihtiyaci var
ucacak kus once yer eyitimi inecegi yer kalkacagi yer ogretilmeli .kusun dayaniklilik gucune gerede ucum pilani artiralarak baslamali kus taklayi cevirdikten sonra verilecek disiplin ozen duzen artirilmali kusu hissetmeli .
muharrem<inekci> dayiyi ziyaretimizde muhabbet rahmetli suvaci omer abiye geldi konu. rahmetliden her bahsinde gozleri doluyordu arkadasligini kusculugunu anlata anlata biteremiyordu rahmetlinin mekani cenlet olsun bir kus baslatmis yanliz kus istedigi yerden deyil de cok ters bir yerden gelmiye baslamis kusun ordan yeryapmasi kus icin sorun olacagindan gunlerce kusun geldigi yerde hic kimildamadan beklemis taki istedigini kusa yaptirana kadar .
kus oynatmak bence vucut gelistirmeye benziyor bir cogumuz yapmisigizdir bir iki saat calisip aynanin karsina gecip vucutta deyisiklik gozlemisigizdir kuscuda kusda taki olasiyakadar calismali olunca aynaya bakmali olunca oturup izlemeli
saygilarla

S A Konu güzel ama ben affınıza sıgınarak fazla yorumlarda bulunmayacagım nedeni ise kendimce çok inanınız sayfalar dolar lakin yanlış anlaşılmasın ben iletilerimin hepsinde parça parça bu soruların cevaplarını ailemizi bilgilendirmek amacı ile zaten yazmıştım Bilinip ögrenilmesi istenilen bu cevaplar DAHA DEDAYLI SAİM USTA KUŞLARININ DAMARI KİMDE VAR NE OLDU adı altında açılan konu başlıgına verilen cevaplarda tamamını okuyan lar zaten yeterince USTALARDAN ögrenmiştir içinde oldugumuz şu anın kıymetli ustaları ama yazışarak ama canlı röpörtajlarda zaten vermişler O yazılanları okuyan bir kişi olarak kendim olarak bir şeyler yazmam benim burada verebilecegim cevaplardan farklı degil TABİİ BURADA O KONU BAŞLIGINA KATILDIIGIM NOKTALAR SORDUGUNUZ SEYİSLİKLE İLGİLİ OLAN KISIMLARDIR oradlarda pek çok ustalar yazmışlar
Bende birkaç satır karalamak istedim Seyis yakınıyormuş ya usta bize bildigin her şeyi anlatıyorsun ama manalarını açmıyorsun demiş USTA CEVAP VERMİŞ biri sana meyveyi çigneyerek ikram etse hoşuna gidermiydi
Yani misal veriyorum iyi bir çoban sürüsü nün kılını kırpmalı
ama derisini yüzmemeli Çok iSteyip hepsini elde edemiyorsak az istersek ozaman istedigimiz her şey olur inandıgı şeyi iyi yapma ugraşı içinde olanın enerjisi zaten tükenmez benim kendi kuşculugumun zamanlarında ben seyislik yapamadım zamanımızın eksikliği buydu her keste olmasada iyi kuşlar herkeste birkaç tanede olsa vardı kendi kendimi yetiştirmeye çalıştım söyleneni degil görerek yaşayarak şu itirafıda yapmak zorundayım 35 yıl kuş besledim 20 yıl kuş besledigimi sanmışım boşa hizmet etmişim kendimi aldatmışım bu ne zamana kadar 20 yıl öncesi bilenler bilirler MEMUR AHMET AHMET GÜNGÖR SOYADINI YANLIŞ HATIRLIYOR OLABİLİRİM MEMUR AHMET DİYE TANIRLAR ARKADAŞIMIN ARKADAŞI OLUR BU KİŞİDE BEYAZLAR SEYREDİNCE KUŞCULUGA YENİDEN BAŞLADIM yani seyislik nasıl olmalı derken bunun cevabı bence çok fazla
KİŞİYE GÖRE
KARAKTERE GÖRE
USTAYA GÖRE
KUŞA VE KUŞUN KALİTESİNE GÖRE
KUŞ UN ORJİNİ BELLİ OLSADA OLMASADA SEYİSE GÖRE
ONA OLAN GÜVENE ONUN SİZE DUYDUGU GÜVENE GÖRE YANİ CEVABI ÇOK AMA BENCE BİZİM BİLGİ VE SÖYLEMLERİMİZ DEGİL SEYİS OLACAK KİŞİYE BAGLI BU BENİM DÜŞÜNCELERİM DOGRUDUR YANLIŞTIR ÇOK BİLİYORUM HAVASINDA HİÇ OLMADIM OLAMAM ZATEN BİLDİGİNİ ZANNETMEK ÖGRENMENİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR DAHA ÖGRENECEGİM ÇOK ŞEY VAR SAYGILAR KONU BAŞLIGI İÇİN TEŞEKKÜRLER

S.A.
Ben kuşculuğu bütün olarak görüyorum, yavru büyütme, besleme, eğitimini verme, sürekliliğini sağlama, vb..
-Günümüzde hala sağ, Türkiye de sayılı kuşculardan olduğunu duyduğum ama şahsen tanımadığım bir abimizin yaşadıklarını dinledim çok hoşuma gitti. Yer ve isim vermiyorum yanlış anlaşılmasın, konu birkaç ağız değiştirerek bana geldiğinden, olay ilk halinden sapmış olabilir ama anlatmak istediği anlaşılacaktır. Geniş bir arazide, ancak etrafta da yüksek dağlar var, kuş izliyolar. Ama kuş istendiği gibi değil. Kuşun sahibi olan abimiz, misafir büyük kuşcuya diyor ki; Bana bu dağları araziyi kıvıracak, bu düz alana adam gibi oynayıp, adam gibi inecek bi kuş ver paranın ucu açık. İyi kuşcu abimiz, hiç sesini çıkarmıyor. Ama uzun süren sohbet sırasında daha önceden tanımadığı kuş isteyen abimizin, kuşculuğunu da tartıyor . En son ziyaret bitip giderken, kuş isteyene dönüyor; bende bu araziyi kıvıracak, yavru eke adam gibi oynayıp adam gibi inecek kuş var, ama o kuşu sen kıvırabilirmisin emin değilim diyor, tabii kuş vermiyor.
Kuşculuk çok önemli, kuşu büyük paralar ile belki alabilirsiniz, ama kuşculuğu parayla alamazsınız. Ben bundan 10 yıl kadar önce elime geçen kuşlardan sonra tamam kuşcu oldum sanmıştım, ama kuşcu olmaya yeni adım atmışım o kuşlarla bugün onu anladım, ve halaa çok eksiklerim var.
Allah rahmet eylesin rahmetli Sıvacı Ömer, Alanya'da bir kümesi ziyaretinde daha yuvayı görür görmez kuşlara bile bakmadan burda kuş oynatamazsınız demişti. Aradan 2 yıl geçti hala oynamadı yuvayı değiştirdi arkadaş, daha yeni.
Yani marifet sadece kuşta da değil, kuşcuda da. Hacı murat ralliye Schumaer ile girse ne yapar, Ferrari ye ben binsem ralli de ferrari ne yapar. Uzun süre aynı kuşları besleyenlerin tecrübeleri, sık kuş değiştirenlere göre daha iyi oluyor onu gözlemledim.Saygılar..

ferro18' Alıntı:
cok guzel yazilar var umarim her kez bu konuyu okur. kusun kullanma kilavuzu yok ucuracak arkadasin kustan birseyler bekliyen arkadasin ucurdugu kusa gore once bilgiye guzel gozleme ihtiyaci var
ucacak kus once yer eyitimi inecegi yer kalkacagi yer ogretilmeli .kusun dayaniklilik gucune gerede ucum pilani artiralarak baslamali kus taklayi cevirdikten sonra verilecek disiplin ozen duzen artirilmali kusu hissetmeli .
muharrem<inekci> dayiyi ziyaretimizde muhabbet rahmetli suvaci omer abiye geldi konu. rahmetliden her bahsinde gozleri doluyordu arkadasligini kusculugunu anlata anlata biteremiyordu rahmetlinin mekani cenlet olsun bir kus baslatmis yanliz kus istedigi yerden deyil de cok ters bir yerden gelmiye baslamis kusun ordan yeryapmasi kus icin sorun olacagindan gunlerce kusun geldigi yerde hic kimildamadan beklemis taki istedigini kusa yaptirana kadar .
kus oynatmak bence vucut gelistirmeye benziyor bir cogumuz yapmisigizdir bir iki saat calisip aynanin karsina gecip vucutta deyisiklik gozlemisigizdir kuscuda kusda taki olasiyakadar calismali olunca aynaya bakmali olunca oturup izlemeli
saygilarla
?

kuscu_marik' Alıntı:
S A Konu güzel ama ben affınıza sıgınarak fazla yorumlarda bulunmayacagım nedeni ise kendimce çok inanınız sayfalar dolar lakin yanlış anlaşılmasın ben iletilerimin hepsinde parça parça bu soruların cevaplarını ailemizi bilgilendirmek amacı ile zaten yazmıştım Bilinip ögrenilmesi istenilen bu cevaplar DAHA DEDAYLI SAİM USTA KUŞLARININ DAMARI KİMDE VAR NE OLDU adı altında açılan konu başlıgına verilen cevaplarda tamamını okuyan lar zaten yeterince USTALARDAN ögrenmiştir içinde oldugumuz şu anın kıymetli ustaları ama yazışarak ama canlı röpörtajlarda zaten vermişler O yazılanları okuyan bir kişi olarak kendim olarak bir şeyler yazmam benim burada verebilecegim cevaplardan farklı degil TABİİ BURADA O KONU BAŞLIGINA KATILDIIGIM NOKTALAR SORDUGUNUZ SEYİSLİKLE İLGİLİ OLAN KISIMLARDIR oradlarda pek çok ustalar yazmışlar
Bende birkaç satır karalamak istedim Seyis yakınıyormuş ya usta bize bildigin her şeyi anlatıyorsun ama manalarını açmıyorsun demiş USTA CEVAP VERMİŞ biri sana meyveyi çigneyerek ikram etse hoşuna gidermiydi
ama derisini yüzmemeli Çok iSteyip hepsini elde edemiyorsak az istersek ozaman istedigimiz her şey olur inandıgı şeyi iyi yapma ugraşı içinde olanın enerjisi zaten tükenmez benim kendi kuşculugumun zamanlarında ben seyislik yapamadım zamanımızın eksikliği buydu her keste olmasada iyi kuşlar herkeste birkaç tanede olsa vardı kendi kendimi yetiştirmeye çalıştım söyleneni degil görerek yaşayarak şu itirafıda yapmak zorundayım 35 yıl kuş besledim 20 yıl kuş besledigimi sanmışım boşa hizmet etmişim kendimi aldatmışım bu ne zamana kadar 20 yıl öncesi bilenler bilirler MEMUR AHMET AHMET GÜNGÖR SOYADINI YANLIŞ HATIRLIYOR OLABİLİRİM MEMUR AHMET DİYE TANIRLAR ARKADAŞIMIN ARKADAŞI OLUR BU KİŞİDE BEYAZLAR SEYREDİNCE KUŞCULUGA YENİDEN BAŞLADIM yani seyislik nasıl olmalı derken bunun cevabı bence çok fazla
KİŞİYE GÖRE
KARAKTERE GÖRE
USTAYA GÖRE
ONA OLAN GÜVENE ONUN SİZE DUYDUGU GÜVENE GÖRE YANİ CEVABI ÇOK AMA BENCE BİZİM BİLGİ VE SÖYLEMLERİMİZ DEGİL SEYİS OLACAK KİŞİYE BAGLI BU BENİM DÜŞÜNCELERİM DOGRUDUR YANLIŞTIR ÇOK BİLİYORUM HAVASINDA HİÇ OLMADIM OLAMAM ZATEN BİLDİGİNİ ZANNETMEK ÖGRENMENİN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR DAHA ÖGRENECEGİM ÇOK ŞEY VAR SAYGILAR KONU BAŞLIGI İÇİN TEŞEKKÜRLER
?

OKUYALIM BİLGİLENELİM :evet: :slm:

Kerim TÜRK' Alıntı:
OKUYALIM BİLGİLENELİM :evet: :slm:

Yavruların uçurulmaya başladığı şu zamanlarda bu gibi konuların öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum. :tamam:

:tamam:
kuscu_marik' Alıntı:
KİŞİYE GÖRE
KARAKTERE GÖRE
USTAYA GÖRE

kuscu_marik' Alıntı:
KİŞİYE GÖRE
KARAKTERE GÖRE
USTAYA GÖRE

kuscu_marik' Alıntı:
KİŞİYE GÖRE
KARAKTERE GÖRE
USTAYA GÖRE

Geri