sezon yavrularım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8468.webp
    IMG_8468.webp
    299.3 KB · Görüntüleme: 1,411
  • IMG_8470.webp
    IMG_8470.webp
    247 KB · Görüntüleme: 1,412
  • IMG_8477.webp
    IMG_8477.webp
    449.4 KB · Görüntüleme: 1,423
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8478.webp
    IMG_8478.webp
    649.8 KB · Görüntüleme: 1,441
  • IMG_8479.webp
    IMG_8479.webp
    381.8 KB · Görüntüleme: 1,430
  • IMG_8489.webp
    IMG_8489.webp
    272.9 KB · Görüntüleme: 1,430
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8490.webp
    IMG_8490.webp
    178.3 KB · Görüntüleme: 1,447
  • IMG_8491.webp
    IMG_8491.webp
    192.7 KB · Görüntüleme: 1,463
  • IMG_8498.webp
    IMG_8498.webp
    520.7 KB · Görüntüleme: 1,407
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_8511.webp
    IMG_8511.webp
    363.4 KB · Görüntüleme: 1,337
  • IMG_8512.webp
    IMG_8512.webp
    446.9 KB · Görüntüleme: 1,366
  • IMG_8509.webp
    IMG_8509.webp
    486.6 KB · Görüntüleme: 1,386
değerli dostum ..maşallah çok güzel ve sağlıklı duruyor kuşlarınız..tüyleri kadar ömürleri olur inşallah

ibrahim bey benim dönek piyasasıyla ilgili hiçbir bilgim yok ama dönek beslemek istiyorum
dönek piyasası kaçtan başlar?
sizde satılık dönek var mı?

[isikli]...HERKES KUŞ YETİŞTİRİR AMA HERKES KUŞÇU DEĞİLDİR...(HAYIRLI BAYRAMLAR)[/isikli]

abi 5'ten başlar

berat bey yaşınızı tam bilmiyorum bu nedenle böyle yazıyorum

ben dandik,işe yaramaz dönekten bahsetmiyom dişe dokunur,kalite dönek ortalama kaç liradır?

merhabalar yorumlar için teşekkür ederim. öncelikle burak bey bir taklacı yetiştiricisi olarak dönek piyasası bilmemekte haklıdır, zira aynı şey benim için de geçerli, bazı taklacıların renklerini çok severim(basık mermeriler favorim) ama piyasalarını hiç bilmem. ama genel olarak söylemek lazım ki, fiyat olayı tartışılır bir konudur. nitekim ben, sahibinin 500ytl hatta 1000ytl istediği kuşları gördüm. herkesin kuşu kendine göre değerlidir bu bakımdan fiyat aralığı arasında yorum yapmak istemiyorum. burak bey benim kuşlarımın içinde satılık yok. yaklaşık 5 ay oldu kümesimi kuralı ve ancak oturtabiliyorum. üretmek ve üretimden doğan fazlalığın kümes sağlığını bozabilme tehlikesini gördüğüm anda ancak kuş verebilirim, gerek hediye, gerek satma usulüyle.
genel olarak dönek piyasası hakkında, izmir şartları için konuşabilirim. bir arkadaş 5 ytlden başlıyor demiş ama izmir kuş pazarında bile artık 5 ytlye dönek kalmadı, zaten onlara da dönek denmez. havada gördüğünüz, dönüşünden memnun kaldığınız bir kuşun fiyatı 50ytlden başlar. bu kuşun dönüşünün yanında kostüm zarafeti de varsa minimum 100ytlden başlar. ben taban fiyatları söylüyorum, tavan fiyatlarında çok uçuk olan arkadaşlarımız da oluyor tabi. ama benim kanaatim güzel dönüş ve güzel kostümlü bir çift döneğin ederi 200ytlyi geçmemeli. memleketimizde asgari ücret 500ytl. şimdi kuş fiyatı belirlerken de insaflı olmak lazım. tamam, sonuçta bir canlıdır ve büyütmesi emek ister, meşakkatlidir, ama bir kuş, insan gibi 9ayda yavru vermez. dolayısıyla 1 senede en kötü şartlarda bile 6 yavru alınır. yani bu işten para kazanmak isteyen bir arkadaş bile yılda 600ytl sadece 1 çiftten kazanabilir. sözü çok uzattım ama umarım düşüncelerimi net bir şekilde dile getirmişimdir.
yavrularım sağlıklı bir biçimde çoğalırsa sizin taklacı yavrularınızla da takas ederiz böylelikle karşılıklı merakımızı paylaşarak gidermiş oluruz.
dostlukla...

İbrahim bey sezonunuz gayet bereketli geçmiş gördüğüm kadarıyla.
Allah daha çok yavru almayı nasip etsin.
Kuşlarınızın maşallahı var güle güle besleyin.

Selamlar. İbrahim kardeşim maşallah demek gerekir sana. Maşallah.
Yavruları bu sene istediğin miktarlarda aldın sanırım. Ama dikkatimi çeken kırmızı akbaşları çoğunluğu. Kırmızı akbaş ağırlıklımı bakıyorsun. Birde kostüm olarak sanırım önem vermedin kırmızı akbaşlara. Biraz açık gibi geldi renkleri. Dönüşleri hakkında bilgi verirmisin.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

yorumlarınız iiçin teçekkür ederim. aslında yavru bakımından istediğim verimi alamadım, hastalık oldu, bakıcılar rahatsızlandı derken epey yavru kaybettim. ama şükür aldıklarım da beni tatmin etti. bunlar sadece kırmızılar, siyahlar da var onların fotoğraflarını çekemedim. kırmızılar arasında uçurduğum 1 tane var. malum bahçede beslediğim için kaçırıyorum ve kediler hala pusuda. ayar olan oluyor, olmayan arkasına bile bakmıyor zaten. şimdilik kaplamalı bir yavrum var oyuna başladı, istediğim oyunu verdiğinde videosunu eklerim inşallah. kostüm olayına gelince, Hüseyin kardeşimin "açık" tan kastı zannederim kanatlarındaki işlemelerdir. yoksa renk tonu olarak bir açıklık söz konusu değil. işlemeli kuşlardan kapalı, kapalı kuşlardan da işlemeli yavrular çıkabiliyor bu benim için önmli değil. damarını bildiğim kuşlar olduğundan öyle özel bir kostüm yakalama girişimim olmadı.
dostlukla...

abi döneklerin süper dencek bişey yok 10 numara

teşekkür ederim kardeşim, en güzelleri senin olsun :hhh:

ustalar bu kuşlara taktığınız künyeyi nerdewn alıyonuz
ben bulamıorum BENİ BİRİNE YÖNLENDİRİRMİSİİNİZ
BENDE POSTA VARDA ONLARIN YAVRUULARINA TAKACAM
100 CİVARI LAZIM
MSN:[email protected]

:unlem: KUŞÇULUK YAŞA BAKMAZ :kitap: YETENEĞE BAKAR :heyo:

sayın ibrahim bey. künyeleme işini benim çevremde yapan çok kişi var. gerek isim künyelemesi gerekse, posta kuşu tarihli künyeleri. sipariş üzeri çalışıyorlar. isim künyelerinden ben sipariş vermiştim 100tanesi 100ytl. posta kuşlarının tarihli künyeleri daha ucuz olması lazım. 100tanesi 75 ytl civarı olabilir.
dostlukla...

ABİ BUNLAR BASKA MI :ne:

arkadaşlar kuşların hepsi salmonella virüsünden ölmüştür ilgilendiğiniz için teşekkürler

Geri