Sıcaklık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berkin2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 864

Berkin2

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
berkin irak
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
S.a Öncelikle Kış Ayındayız Kümese Elektrik Çekmek gibi Bi durumum yok Kümesi Nelerle ısıtabilirim Benim aklıma Küçük Bir Izgara var Aynı Soba Tipinde Onu Yakıp Dumanı Gittikden sonra kümese koysam ve etrafına telden kafes yapsam[kuşlar zarar görmesin diye] Nasıl olur 1fikir yerine sizin fikirlerinizide okumak isterim.

ısı yalıtım malzemeleri kulanabilrsiniz silkonlada açık yerleri kapatırsınız

Eğer kuşlarında bir hastalık yoksa , sağlıklı iseler ,rüzgar tek taraflı ve ceyran yapmıyorsa soğuk hava kuşlara pek etki yapmaz sadece biraz pusturur.Ama kuşlarda hastalık varsa soğuya karşı dirençsiz olurlar veya yuvanda yavrular varsa bu soğuklar yavruların ölümüne neden olabilir...

Sıcaklık içinse ; yuvan fazla büyük değilse yuvana strafor çekerek kışın fazla soğuma , yazınsa fazla ısınmanın önüne geçebilirsin.

turkish_00' Alıntı:
Eğer kuşlarında bir hastalık yoksa , sağlıklı iseler ,rüzgar tek taraflı ve ceyran yapmıyorsa soğuk hava kuşlara pek etki yapmaz sadece biraz pusturur.Ama kuşlarda hastalık varsa soğuya karşı dirençsiz olurlar veya yuvanda yavrular varsa bu soğuklar yavruların ölümüne neden olabilir...

Sıcaklık içinse ; yuvan fazla büyük değilse yuvana strafor çekerek kışın fazla soğuma , yazınsa fazla ısınmanın önüne geçebilirsin.

Ek olarak; kuşlarına karışık yem ver ve ağırlığı burçaktan oluşsun, kışın buçak kuşları kızıştırıp sıcak tutmada birebirdir.

(Not: ızgarayı yakıp gözle görünür duman bittiğinde kümese koyman içeride gaz duman oluşmayacak manasına gelmez, yanan meteryal her daim gözle görülmese de karbonmonoksit yayar, zehirler.. )

kardeşim ne ızgarası kuşları zehirlemeye niyetlisin galiba
kerim abinin dediğine katılıyorum
kuşlar soğuktan fazla etkilenmez hasta değilseler yavrularda sorun olabilir sadece

herkese teşekkürler fakat kümesin önü boydan boya cam terleme yapıyor tavanda en az 400 su damlası oluşuyor.
Strafor köpük yapsam engellermi biri demişti köpük terleme yapar diye o yüzden yaparken döşememiştik köpügü,
Teşekkürler tekrardan kümes ile sormak istedigim 1-2 şey daha var onu resimlerle anlatıcam inş.
Sağlıcakla Kalın

Hasta olduklarını düşündügüm kuslarım baslık açmıyıım dedim üst üste

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    474.2 KB · Görüntüleme: 380
  • image.webp
    image.webp
    597.1 KB · Görüntüleme: 400
  • image.webp
    image.webp
    504.7 KB · Görüntüleme: 382
  • image.webp
    image.webp
    494.5 KB · Görüntüleme: 380
büyük ihtimalle o camdan dolayı terleme yapıyodur kümese havalandırma yaparsan terleme yapmaz
kümesindeki pis hava kuşları hasta eder soğuk etkilemez kümese havalandırma yapmalısın acele camın bi kenarını kaldırıp tel cekersen sorun ortadan kalkar

mazidenbiri' Alıntı:
büyük ihtimalle o camdan dolayı terleme yapıyodur kümese havalandırma yaparsan terleme yapmaz
kümesindeki pis hava kuşları hasta eder soğuk etkilemez kümese havalandırma yapmalısın acele camın bi kenarını kaldırıp tel cekersen sorun ortadan kalkar
abi Zaten Öylede Ne Zamn Açsaqm Hasta Oluyorlar o yüzen açmıyorum dışardada karvcar gerçi eriyor yavas yavas
resimdede oldugu gibi pusuyorlar acaba hastalarmı yoksa üşüyorlarmı?

Geri