Sıfırdan Dolapçı Besleyeceğim Tavsiyelerinizi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sakalsakal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

sakalsakal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Fırat Kuşçu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
Merhabalar,

Değerli abilerim ve arkadaşlarım ben güzel önü arkası açık bir alanda teras dairede dolapçı beslemeye karar verdim. 18 Yaşındayım 3 senedir ara vermiştim kuşçuluğa şimdi kalıcı olarak dolapçı beslemeye karar verdim.Kümesim şu an bomboş ve hazır durumda. Kuşta öncelik olarak sağlık aramaktayım bu yüzden kümesimi hijyenik olmasına, havadar aynı zamanda fazla soğuk ve rüzgar almamasına dikkat ederek yaptım. Ben siz değerli dolapçı üstadlarımdan eğitim ve disiplin hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben sistemimi kurdum kümesime 2 çift dolapçı alacağım. Buradan siz üstadlarıma sesleniyorum satmakta olduğunuz güvendiğiniz takım dolapçılar varsa irtibata geçiniz. 2 takımdan ayrı ayrı soy yapıp anaçlar damızlık kalıp yavrularını uçuracağım.1-2 sene sonunda dişileri sabit tutup erkekleri değiştireceğim ve değişik birşeyler deneyeceğim.Gerçekten dolapçı kuşuna gönül vermiş üstadlarım irtibata geçerse sevinirim. Çünkü çocukluktan beri dolapçı kuşuna ayrı bir hayranlığım var lütfen ciddi bir anlayışla tek soy yapabileceğim güvendiğiniz satılık takım dolapçınız varsa irtibata geçiniz.

Hepinize teşekkür ediyorum.

Kardeşim önce bango veya iyi yedekçi al en az 10 takım.Sonrada dediğin gibi alabileceğinin en iyisini almaya çalış en az iki takım.Bir tavsiye daha vericek olursam havada izlemeden alma derim.Yavrularıda uçurup inceledikten sonra elinde hangilerine bakıp bakmayacagına karar verirsin.Ama hiçbir yavru birbirine benzemez.Birinin oyunu daha iyi olur diğerinin daha az olur.Kafalarıda birbirine benzemez Kafalı dediğimiz dolapçılardan yakalananlarda oluyor.
Ama benim gibi tek kümes varsa yedekçilerin dolapçılarına binebilir.Bende 3 tane ıskarta çıktı =]

Yakalanma değil de benim çok iyi bir dolapçım vardı 20 metre ilerimde kuş besleyen biri vardı kuş dürtüyodu yüksekteyken benim dolapçıya dönüyodu onun karşı damına iniyodu 1 dakika geçmeden hemen geliyodu benim kümese bu sorun olur mu

Geri