sıka girmiş kuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BeowulFz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

BeowulFz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
harun Koçan
Meslek
Lise
İlgi Alanı
Kediler
çok rahatsız ettım bu aralar :D benım kusum takla cok atıyor ve ucamıyor bı yere atıor kendını sıka gırıyor yanı ne yapmam lazım kanatlarınımı cekmek lazım mı hangı yerlerını cekım ?

Hiç bir yerini çekmene gerek yok.Bazı arkadaşlar yok kuyruklarının ortasından , yok her iki taraftan 2-3 tane yok araları boşalt gibi söylemler kullanıyorlar fakat hiç onayamıyorum.10 Senelik mardin oyun kuşu güvercini besleme yaşantımda sıka giren hiç bir kuşun kuyruğunu kanadını çekmedim.Elinden geldiğince kovalama bak.Zamanla açılır.Düz uçuşa ve sefere gelmeye başar.

bazı arkaşlar kanat cek dıyor evet kuşu beklettım 3 hafta ucurmadım ucurım dedım gıne olmadı sıkda kuş düz uçsa iyi olcak takladan ucamıo , bilemedim nasıl duzelcek.

Bekletmek çözüm değil değerli kardeşim.Şahsi fikrim , onu sadece kovalamak paklar. Elinden geldiğince kovala. Eğer uçurduğun diğer kuşlarda varsa onlarla beraber sal tura girsin.Tek başına tura girmiyordur belki.Yanında kuş olunca ona takılır.Beraber uçarlar.Eğer çatın diğer çatılardan alçakta kalıyorsa ve kalkar kalkmaz yan çatılardan birine düşüyorsa yapıcak bişey yok.Sen yinede kovala zamanla açılmasını beklemekten başka çare yok (:

:D kuşu tekde ucursun abi cok kuslada ucursan takladan ucamıo duz :D benım catı yuksek yerde kovalım dıosun :D ? ucmasın ama :D

aynısı durum banada oldu , kus yerden kalkamıyordu takla atıyordu hemen kenarlardan 2 tane bırakmak üzere kuyruklarını cekdım takla sayıısı azalsın dıye sonra 2 hafta boyunca hergun ucurdum duzenlı bır sekılde , sana tavsıyem tek ucurma yanında 2 - 3 guvercın olsun onlara katılmaya calıssın ve kendını oyuna degıldı bir süre ucusa versın . dedıklerımı uygularsan yararını goruceksın

hep bırlıkte ucuruyom katılamıyor takladan. kuyruk sayısı fazla kenarlardan 2 tane bırakmaz uzerı cekımmı sımdı ?

çekmenı tavsıye ederım faydasını görceksin...

kenarları bırakıp cekıcem yarın .

ben kuyruk çekmeden düzelen görmedim bugüne kadar

çekdım zaten kenarlarda 3 tane bırakdım bakdım attım havaya bıraz duz ucdu yanı eskısınden ıyı alısır ıns .

Sıka girmiş kuşlarda önemli şey nefesdir. Nefesi sağlam kuşlar sıka girmesine rağmen havada güzel hünerler sergileyebilirler. Sıka giren kuşunu biraz yüksekten bırak eğer uçmaya istekliyse kovalayarak kuşunu açabilirsin. Kuyruğu çekilen güvercinler görüntüleri güzel olmadığından fazla göz zevkime uymadığı için hiç denemedim. Eğer sıka giren kuşun olgun ve eşli ise iyi damızlık olabilir diye düşünüyorum.
SAYGILAR-

Geri