SIKKA GİRMEK ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozi_29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozi_29

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan tutar
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
sevgili abilerim elimde arka tepe erkek mavi var kuş önceleri odada bile tavandan inmezdi şimdi ise takla atmaktan yerde kalkamıyo ve yere çakılıyor...orta kuyruklarını çektim ama hiç işe yaramadı...şuan altında yavrusu var...kuşun geri düzelebilmesi için neler yapmam gerekiyor...tecrübelerinizi banada aktarırsanız sevinirim...saygılar...

Ekli dosyalar

• 205725_10150181339133188_671423187_6667353_6258154_n.webp
    205725_10150181339133188_671423187_6667353_6258154_n.webp
    70.9 KB · Görüntüleme: 1,933
saolasın ben oralarada baktım ama kuyruk çektim işe yaramadı kuşu uçurun diolar ama kuş şuan yerden kalkamıyo takladan artık ümidi kesmeye başladım bu kuştan

arkadasim kusun (deli takla) yani topaga girmis , eger eski düsenini istiorsan sabah günese koy aksama kadar dursun ve ucur o kus yirtilir. bence hic geregi yok sen onun yavrularini al yeter.

güneşe koymaya koyarım ama uçurmanın imkanı yok

S A OGUZHAN KARDESİM KUŞUN SIK TAKLA YANİ SERSEM OLDUGUN DAN BAHSEDİYORSUNUZ DEVAMLI UÇURMUŞ OLDUGUNUZ KUŞUN GEREK HAVA SARTLARINDAN YADA ENSEDE OLUP YUMURTLAMSINI BEKLEDİGİNİZ İÇİN BİR MÜDDET UÇURULMAYIPTA ANTREMANSIZ KALISINDAN DOLAYI SERSEM OLMUŞ AMA SU AN YAVRUSUDA VAR DİYORSUNUZ KUŞ MAYALIDIR ZATEN SERSEM DE OLMUŞ YAPMANIZ GEREKEN YAVRULAR TÜYLENENE KADAR BEKLEYİP MAYASINI ATTIKTAN SONRA TEKRAR KALDIRIP UÇURMAYA BASLAYINIZ HEM MAYALI HAM SERSEM VEDE NEFESSİZ OLDUGUNDAN ZORLANIRSINIZ LAKİN PES ETMEYİP UÇURMAYI DEFALARCA DENEMELİSİNİZ YADA KUŞLARINIZIN NESLİNİ BİLİYORSANIZ SERSEMLİK NE TARAFTAN GELİYOR İSE ERKEKTENSE ERKEGİ DİŞİDEN İSE DİŞİYI DEGİSTİRMELİSİNİZ PEK ÇOK KİŞİNİN ZAMAN DAN SİKAYETCİ OLUŞU FAZLA OLMAYAN ZAMANA BİRDE BU ŞEKİL SORUNLU KUŞLARA UGRASMAK ZOR OLUR

SAYGILAR

teşekkür ederim önerileriniz için hepsini dikkate alıcağım...

sevgili kardeşim
kırtasiyecilerde marketlerde ince paket lastikleri var kuşun kuyruğunu lastikle sıkıca bağla bir gün önceden aç bırak kuşu havaya at, birkaç atmadan sonra kesin uçacaktır
ikinci şık eğer evin açık alanda ise kuşu al evden biraz uzaklaş kuşu yere bırak çeketini al eline kuşa doğru fırlat
bu dediklerim kesin çözümdür denenmiş

selami06' Alıntı:
sevgili kardeşim
kırtasiyecilerde marketlerde ince paket lastikleri var kuşun kuyruğunu lastikle sıkıca bağla bir gün önceden aç bırak kuşu havaya at, birkaç atmadan sonra kesin uçacaktır
ikinci şık eğer evin açık alanda ise kuşu al evden biraz uzaklaş kuşu yere bırak çeketini al eline kuşa doğru fırlat
bu dediklerim kesin çözümdür denenmiş
lastikleme yöntemini denemedim ama kuşun kuyruğunu bantladım azda olsa düzelme var en azıldan yere çakılmıyo...buda olmadı lastiklemeyide denerim...gerçi kuşun kuyrukları çekildi çoğu 4 kuyruğu var önerileriniz için teşşekkür ederim...

kardeşim yavrular büyüdükten sonra küt (delizer) olan kuşunun kuyruklarını cek 1 gün aç bırak sonraq mahallede bulunan en yüksek çatıya cık kuşu olan güçünle havaya fırlat olmassa tekrar dene yine dene pes etme kuş kendini bi kaldırsın bulutta kendini çözer
ama bu yöntemle kuşu kaybedebilirsin dikkat et

mazidenbiri' Alıntı:
kardeşim yavrular büyüdükten sonra küt (delizer) olan kuşunun kuyruklarını cek 1 gün aç bırak sonraq mahallede bulunan en yüksek çatıya cık kuşu olan güçünle havaya fırlat olmassa tekrar dene yine dene pes etme kuş kendini bi kaldırsın bulutta kendini çözer
ama bu yöntemle kuşu kaybedebilirsin dikkat et
yavrular yeme düştüğü zaman denerim ama bi sorun var bulunduğum yer biraz dağlık kuş kendini çözemezse eğer dediğin gibi kaybetme ihtimalim yüksek...teşekkür ederim...

kuscu_marik' Alıntı:
S A OGUZHAN KARDESİM KUŞUN SIK TAKLA YANİ SERSEM OLDUGUN DAN BAHSEDİYORSUNUZ DEVAMLI UÇURMUŞ OLDUGUNUZ KUŞUN GEREK HAVA SARTLARINDAN YADA ENSEDE OLUP YUMURTLAMSINI BEKLEDİGİNİZ İÇİN BİR MÜDDET UÇURULMAYIPTA ANTREMANSIZ KALISINDAN DOLAYI SERSEM OLMUŞ AMA SU AN YAVRUSUDA VAR DİYORSUNUZ KUŞ MAYALIDIR ZATEN SERSEM DE OLMUŞ YAPMANIZ GEREKEN YAVRULAR TÜYLENENE KADAR BEKLEYİP MAYASINI ATTIKTAN SONRA TEKRAR KALDIRIP UÇURMAYA BASLAYINIZ HEM MAYALI HAM SERSEM VEDE NEFESSİZ OLDUGUNDAN ZORLANIRSINIZ LAKİN PES ETMEYİP UÇURMAYI DEFALARCA DENEMELİSİNİZ YADA KUŞLARINIZIN NESLİNİ BİLİYORSANIZ SERSEMLİK NE TARAFTAN GELİYOR İSE ERKEKTENSE ERKEGİ DİŞİDEN İSE DİŞİYI DEGİSTİRMELİSİNİZ PEK ÇOK KİŞİNİN ZAMAN DAN SİKAYETCİ OLUŞU FAZLA OLMAYAN ZAMANA BİRDE BU ŞEKİL SORUNLU KUŞLARA UGRASMAK ZOR OLUR

SAYGILAR

Geri