silik tüy ile kaba tüy ayrımı nasıl olur ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan melee121
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

melee121

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oguzhan yılmaz
Meslek
Lise
İlgi Alanı
Kediler
merhaba kuşçu arkadaşlarım .. bir sorum olacak .. kuşta silik tüy ile kaba tüy nedir nasıl anlarız .. saygılar

EDİT : FORUMDA YETERİNCE ARAŞTIRMA YAPTIM AMA SONUC BULAMADIM

Canım kardeşlerim eksik olmayın yazıyorsunuz hiç birşey bilmiyorsanız çevrenizde kuş besleyen sohpetleri düzgün ve samimi adam gibi kuşçulardan feyz alıp basit şeyleri onlardan öğrenebilirsiniz bilgisiz kişilerin verdiği yanlış bilgiler sizleri eksik bilgi sahibi oluyorsunuz veya yöresel sözleri veyahut uydurma sözlüğünden alınma kelimeleri yazınca dolayısıyla cevap bulamıyorsunuz anladığım kadarıyla yeni çıkmış tüy ile onun arkasından gelen tüyü tarif etmek istemişsin onlarda hayvanın almış olduğu vitamin ve minarel yapısına göre farklılık gösterir güneşi ve havayı görmesi ile canlanır eğer bu dediklerim olmaz ise ince tüy olmamış kıllar çıkar bunlar da hastalık belirtisidir selamlar.

Ahmet kardeşim yanlış anladın galiba.Kaba tüy ile silik tüy meselesi zannedersem erkek ve dişi eş edilirken önemli....

zelkif karaaslan' Alıntı:
Ahmet kardeşim yanlış anladın galiba.Kaba tüy ile silik tüy meselesi zannedersem erkek ve dişi eş edilirken önemli....

kardeşim haklı

Canım kardeşim Zelkif Karaaslan bir kısmıda bu yazdıklarımın bir kısmıda sana birfiil 55 senedir kuş besliyorum eğer daha güzel ve iyisini biliyor isen üşenme yaz genç kardeşlerimiz öğrensin yanlız yöresel tabirler olmasın selamlar.

selamun aleyküm,takibim biraz geç oluyor ama...AHMET abiciğim bildiğimden değil, zeten bilmediğimden dolayı fikir beyan etmiştim...Fikir beyan etmemin asıl sebebide,iki güzel kuşu eş ettik,(ekelerde kanat yeme falan yoktur)yavrular oynadı ama kanat tüylerinde patlamalar oluyor yani kanat tüylerini yiyor;belki bundan dolayı birşeyler öğrenebiliriz diye yazmıştım...Kanat yapısına göre eşleme iyi yapılırsa bu olmaz sanırım...Ve benim memleketimde(BAYBURT)ciddi manada oyun kuşu bakan kimse yok desem yeridir...

Geri