Şimdide Şahinler Gitti Daha Ufak Ve Seri Bi Kuş Geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OzanALAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

OzanALAN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ozan alan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamlar
Arkadaşlar kümesimin bulunduğu yer Dağ Eteklerinde Bursanın Mollafenari Mahallesi ağustos ayına girmeden önce Her Gün Şahin Gelirdi Dalardı Kuşlara Ama Pek Seri Değildi Ve BirazAcemi Gibiydi Şimdiye Kadar 10 Tane Kuşa Daldıysa 1 Tanesini Aldığını Gördüm
Ağustos Ayına Girdiğimizde İse Şahin Gitti Bu Kez Daha Ufak Ama Çok Hızlı Ve Ani Refleksler Yapan Bi Kuş Geldi Bilmiyorum Ne Olduğunu Ama Hep Kuşlarıma Dalıyor :sinirli:
Nedir Acaba Bu Yırtıcı Kuş :ne:
Teşekkürler .

Arkadaşım İnş Fazla Zaiyat vermeden kurtulursun benim Görüşüm Atmaca herkez Atmaca Güvercin Almaz diyor ama bence alır diyorum Rabim Kuşlarını Kaza ve beladan korusun.... Bursadan Paçalı Dönekçi SAMET

atmaca güvercin almaz diyen arkadaşlar demekki kuş uçurmuyor:) vallahi kanımı emdi bu atmacalar...

atmaca değil kerkenez almaz diyorlar yanlış anlaşılma olmasın atmaca refleks konusunda en hızlılardandır.

SİZİN ŞAHİN DEDİĞİNİZ O ESKİ KUŞLARA ONLAR ATMACA DİYORLAR.
Sorun ,anlaşmazlık ordan kaynaklanıyor.
yani onların almaz dedikleri atmaca nın da küçüğü kerkenez.

Onların şahin dedikleri ise sizin bu yeni keşfettiğiniz atmacadır.

bızım burada ona kerkenez denıyo sankı kırlangıcın buyugu gıbı hilal seklınde kanatları var sivri ve cok hızlı dalıyo cok sıkıpgelıyo

Kerkenezler bizim burda uçan kuşa dalmıyo ağaçlardan yabani güvercin kumru serçe fln alıyolar.Atmacadır osenin dedigin yırtıcı.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun;

Kuşlarını alan kuşun gökdğan olabileceğini tahmin ediyorum.Bu kuşlar çavuk vazgeçmezler süratleri 360 km hıza ulaşabilir ;Atmaca gibi sadece dalış yapıp tek hamlede yılmazlar.Güvernini kovalarlar eger yükseğe çekerse güvercinin hiç sansı yok diyebiliriz.Kanatları genelde hilal şeklindedir.

atmacalar.jpg

Numara 1 en tehlikelisi , numara 2/3/4 de guvercin yakalayanlardan.Digerleri guvercin avlamiyor.
Numara 1 hem havada hem karada avlar , Fare/Tavsan/Guvercin gibi hayvanlari avlar.
Numara 2 olanin erkegi daha cok kucuk kuslari avlar , disileri daha cok guvercin avlar.Bunlar fazla yukseklerde ucmazlar ve avinin pesini kolay kolay birakmazlar hatta guvercini havada kovalarken kumesin icine dahi girerler avini yakalamk icin asla kolay kolay pes etmezler.
Numara 4 yukseklerde avlar , sivri kanatlidir..ben bu yaz bunlardan az cekmedim.Havada buyuk yarasa gibi goruntuleri vardir.

Dediğin kuş kerkenez.Ama bazı arkadaşların kerkenez güvercin almaz demeleri beni çok şaşırtıyor.ya hiç görmediler yada kuş uçurmuyolar.Valla öyle bi alıyo ki o ufacık hayvan donar kalırsınız. :evet:

benim kerkenez dediğim ; güvercinden az daha buyuk 4 numaradaki gibi bı kusu gözüne kestirsin o kusu yakalıyor yakalamasa bıle pence leriyle vurup kuşu düşürüyo veya yaralıyo sizin dediğiniz 2 numaradaki agaclara dalıyor kolay kolay o da bırakmıyo kusun pesını serce kumru vb. seylere dalıyo bence en tehlikeli 4 numaradaki sizin kuşun yanından gecer siz gitti sanırsınız sonra havadan bı gelır kendısı camın kozalagı gıbı olup kuşu yakalıo o yuzden ona
DİKKAT!!!!!

Merhaba Arkadaşlar ;

İşte kuşlarımızı alan mükemmel mahlukat , hayran olamamak elde değil !

Orta boylu bir dogandir, siyah biyigi, beyaz yanaklari, ve bogazi ile kontrast olusturur.Üst tarafi gri alt tarafi beyaz yada krem rengi üzerine enine koyu cizgilidir gencin üst tarafi koyu kahve rengi alt tarafi boyuna koyu cizgilidir.Ayakalari, göz ve burun derisi eriskinlerde saridir. Gencinde mavi gridir. Kanatlari dar ve uzun sivridir.Kuyrugu kisa ve yuvarlaktir.
ucarken kanatlarini cok hizli cirpar ve süsülerek yükselir. gökdoganin havada avlanma ustaligi öbür doganlardan daha üstündür. havada ucan bütün kuslari avlar. avini bir kilometreden takip eder. bu sadece havada olan kuslar icin gecerlidir. ve gökdogan avina pike yaparak dalar. saatte 350 km hizla avina dalar. pencelerini keskin bicaklar gibi kullanir. gökdgan dünyanin en hizli kusudur. yirtici kuslarda disiler erkeklerden daha iri ve güclüdür. güvercin besleyenler tarafindan pek cok hos görülmez sünkü sik sik güvercin avlar. gökdogan kendinden büyük kuslari pike yaparak keskin penceleriyle boynunu kirar. ve yere düsürür. sonra üzerine cöker. doganlarda gagasinin ortasida dis dedimiz bir kertik bulunur. ve onun sayesinde avinin can damarini kopararak öldürür. bu sadece doganlarda bulunur.gökdogan dünyada cok tutulan bir dogandir. genellikle av kusu olarak dogancilar tarafindan beslenir.
yasadiklari yerler: her türlü kayalik alanda yasar. kisin deniz kiyisinda ve sulak alanlarda sikca bulunur. yari cöl düz ovalari ve vadileri sever. yurdumuzda bulunan bir tür dogandir. gökdoganin dünyada 16 irki bulunur. dünyanin her yaninda görülen dogandir. erkeklerin boyu 38 cm dir kanat uzunlugu 95 cm bulur agirligi ise 650 g dir disilerin boyu 48.cm dir agirligi ise 1100g arasidir. beslendigi türler :gökdogan sadece kus avcisidir havada ucan bütün kuslari avlar. cit kusundan ta yaban ördegine kadar hepsini avlar. deniz ve tatli su kuslrini güvercin marti tahtali keklik ördek sülün cil culluk ve kaz dahil hepsini avlar. avlandigi listede 300 den fazla kus türü vardir. nerelere yuva yapar: genellikle kaya cikintilarina ve nadir olsada agaclara yuva yapar. Balikcin yada baska yirticikuslarin, kargalarin yuvasini kullanir
gökdogan mart sonu yada nisan basi kuluckuya yatar 3 ve 4 yumurta yapar. Kulucka dönemi 30 gündür daha sonra yavrular cikar. Yavrularda bir bucuk ay sonra yuvayi terkeder. Gökdoganin ömrü yada yasi 15-18 sene arasinda olur.
Egitilmis bir disi gökdoganla her ucan kusu avlayabilirsiniz, örnegin kaz, ördek, keklik, cil, sülün, karga, saksagan, tahtali, marti gibileri.

Ekli dosyalar

• gokdogan.webp
    gokdogan.webp
    12 KB · Görüntüleme: 2,632
  • doganucarken.webp
    doganucarken.webp
    6.9 KB · Görüntüleme: 2,578
Arkadaşlar Size Tavsiyem Güvercin Uçururken Sabah 6.50 Aksam ise 19.00 Gibi uçurun Şahin vb. yırtıcı hayvanlar bu saatlerde Gelmez gelse bile güvercine saldırmaz benim bu sene illahlah ettim gökdogan bu sene 10 tane almıstır cok açıktıklarında elektirik diregi yuksekligine kadar iniyor..

aslında kimse doğru bilmiyo kimisi şahin kimisi atmaca kimiside doğan diyor ama kuşlarımıza dalan ALACA DOĞANDIR bu yırtıcı kuşlar daldımıydı hayatta affetmezler isterseniz alaca doğanın bi öyküsünü okuyun ve videolRINI izleyin sizin dalıpn alamadığı deikleriniz şahin veya atmacadır alaca doğan hayatta affetmez

Merhaba Arkadaşım ;

Alaca Doğan Türkiyede az bulunan bir doğan türüdür ve yerleşimin olmadığı kesimlerde yaşar .genelde kuçük memelilerle beslenir.Güvercinler beslenme menüsünde bulunmaz.Avına dalış yapmaz yataydan takip ederek alçak mevkide kovalama yapar.

Lütfen doğru bilgilendirme yapalım.

herkese merhabalar.bibilgi paylaşayım istedim belki yazan oldu ama ben görmedim.kuş uçuran tüm ark.kuşlarımızın ortak düşmanı atmaca,şahinler ve ala doğanlardır.onların düşmanı baykuşlar yada halk dilinde büyük puhu kuşlarıdır.doğulu bi kardeşimiz kuş uçururken şahin yada atmaca geldiğinde sakız naylonunu gerip ağzıyla üflediğini çıkan sesin baykuşun saldırı anındaki sesine benzediğini o esnada yıryıcının ordan uzaklaştığını söyledi.bi kere denk geldi tesadüf yada şans olayı birebir yaşadım kuşu kurtardım.sanırım denemekte fayda var.takdir sizin saygılar.

kardesım tufek atsana dagdayım dıyosun kusuna atmaca dalıyo valla ben sakaryada sehırınmerkezındeyım saat 9 dan sonra geldımı atıyorum ılkınde alamassa kusu kurtarıyorum dahada gelmıyo tufek at

bencede seri ise gök doğan ve doğan çeşitleridir atmaca gibi peşinde kovalamaz en fazla 2 kez dalışa geçermiş 2 3 km uzakdan izler öyle hedefe kıtlenıp gelırmış garıp hayvan bı kere benım kuşumada daldıda alamadı sonra tekrar kaldırdım bıdaha gelmedı ben okudum bıraz gokdoğanları felan tünekliyerek vakdini geçirirmiş.340 km hızlamı ne dalış yapıyomuş yanılmıyorsam atmaca bana göre seri değil benim görüş ve düşüncelerimi söyledim saygılarımla

Fenerbahcem' Alıntı:
atmacalar.jpg

Numara 1 en tehlikelisi , numara 2/3/4 de guvercin yakalayanlardan.Digerleri guvercin avlamiyor.
Numara 1 hem havada hem karada avlar , Fare/Tavsan/Guvercin gibi hayvanlari avlar.
Numara 2 olanin erkegi daha cok kucuk kuslari avlar , disileri daha cok guvercin avlar.Bunlar fazla yukseklerde ucmazlar ve avinin pesini kolay kolay birakmazlar hatta guvercini havada kovalarken kumesin icine dahi girerler avini yakalamk icin asla kolay kolay pes etmezler.
Numara 4 yukseklerde avlar , sivri kanatlidir..ben bu yaz bunlardan az cekmedim.Havada buyuk yarasa gibi goruntuleri vardir.
4 numarali resimdeki malta ;sahinidir

Merhaba Arkadaşlar.
Bir Yırtıcı Kuş meraklısı olarak size diyebilirim ki sonbahar ve kış aylarında kuçük ve seri bir yırtıcı olarak yurdumuza kışı geçirmek için Bozdoğan (Falco columbarius) denen kerkenez ayarında hatta daha küçük bir doğan türü gelir.Özellikle dişisi güvercin ve kumru büyüklüğündeki kuşların da baş düşmanıdır.Zaten diger bir adı da güvercin Doğanıdır.Şaşırtıcı ama bu doğanın büyüklüğü iri bir güvercinin büyüklüğünü geçmez.Bu küçük canavar ülkemizde üremez sadece kışları ziyaret eder.İşte atom karıncadan biraz resimler:

016355395-big.jpg

arkadaşlar herkeze slm türkiyede yaşayan atmacalar almıyor asıl düşman alaca doğan yada gök doğandır o kuşa dikkat
bende şahinde var doğanda

Sa Arkadaşlar Benimde Başıma Atmacalı Bir İş Geldi

BENDE CİFT ZİLLİ ARAPVARDI DİŞİOLANA ATMACA SALDIRDI FAKAN ATMACA COK ACEMİYDİ ARAP KURTULDU 2 HAFTA SONRA ARABIMI KAPTI BENDE ARAŞTIRDIM BU ATMACA ŞAHİN VS KERKENEZ GİBİ KUŞLARI
1]SES
2)IŞIK

BUNLAR ONALRI KACIRIYOR 1TANE DÜDK BULURANIZ YANINIZDA BULSUN BİDE AYNA IŞIKTAN COK RHATSIZ OLUYORLAR SAHSEN BASIMA GELDİ KAÇTI GİTTİ

Geri