Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Sincapların Özellikleri Nelerdir?

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Sincaplar otobur canlılardır. Doğadaki besinleri yaşadıkları ormanlık yerlerde bulunan ağaçların yaprakları ve meyveleridir. Sincaplar çiftleşme dönemi dışında hayatlarını tek başlarına sürdürmektedirler.

Yetişkin bir sincap ortalama 5 yavru doğurduğu hamilelik sürecini hayatı boyunca defalarca tekrarlayabilmektedir. Bilinen en iyi özellikleri oldukça iyi birer tırmanıcı ve zıplayıcı olduklarıdır.

Sincaplar ormanlarda ve ağaçlarda yaşayan kemirici yapıdaki canlılardır. Ömürlerinin neredeyse tamamını ağaç üzerinde geçirmektedirler, çok iyi tırmanma ve zıplama yeteneklerine sahip olmaları ağaçlar üzerinde yeryüzüne temas etmeden ne kadar kolay seyahat edebildiklerini kanıtlar niteliktedir. Özellikle gündüz vakitlerinde her zamankinden daha hareketli ve enerjik olabilmektedirler.

Her ne kadar vahşi doğaya ait bir hayvan olsa da bilinenin aksine sincaplar eğitilebilmektedir. 3 aylıktan küçük alınarak evcilleştirilen sincaplar tıpkı hamsterlar gibi oldukça neşeli ve hareketli bir ev arkadaşı olmaya adaydır. Yaşadıkları alanın onlara sunduğu besinleri en iyi şekilde değerlendiren sincapların, yemek konusunda seçici olmadıklarını söylemek mümkündür.

Her türlü bitki tohumu, mantar, kozalak, ceviz, badem ve iğne yapraklı ağaçların dalları onlar için besin niteliğindedir. Buna ek olarak bazı küçük böcekler, salyangozlar ve kuş yavruları ile beslendikleri nadiren de olsa görülmektedir.

Kış uykusuna yatmazlar, fakat havanın çok soğuk olduğu zamanlarda birkaç gün uyuşukluk hali yaşarlar. Yeryüzündeki canlılar arasında en meraklı olanlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Etrafında olan biten her şeyi öğrenme ve merak etme isteği vardır.

Bilinmesi gereken bir başka önemli özelliği ise ağaçlandırma faaliyetlerine sağladıkları desteklerdir. Daha sonra yemek için sakladıkları ceviz veya badem gibi tohumları sakladıkları yerlerde unutan bu sevimli canlılar, farkında olmadan bir ağaç dikmiş olurlar.

Unutulan bu tohumlar bir süre sonra orada kök salar ve bir ağaç fidanı olarak yaşam bulur. Bu özellikleri öyle ileri boyuttadır ki, Kayseri yöresinde her yıl ağaçlandırma faaliyetlerine destek olması amacıyla sincapların ormanlık alanlara bırakıldığı bilinmektedir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular