SİNDİRİM BOZUKLUĞU KURSAKTA SU TOPLAMA VE KİLO KAYBI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siverekli hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet akkoyun
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
ARKADAŞLAR MEVCUT KONULARA BAKTIM TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA BULAMADIM. GÜVERCİNİM 2 AY ÖNCE KİLO KAYBI YAŞADI. UÇUŞUNDA KANAT SESİ KAYBOLMUŞTU. KONARKEN GÖZLE GÖRÜLÜR BİR DENGESİZLİK VARDI. ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ YAPTIM KUŞ BİRAZ TOPARLANDI. AMA BU KEZ KURSAĞINDA SU TOPLUYO YEDİĞİNİ SİNDİREMİYO SANKİ. AĞIZ İÇİNE DE BAKTIĞIMDA BOĞAZ KISMINDA SULU CIVIK BİR İLTTİHAP GÖRÜYORUM. AĞZINDA GÖRÜNEN KADARIYLA ÇİÇEK DİYE TABİR EDİLEN BEYAZ LEKELER YOK. KUŞ İŞTAHSIZ DEĞİL. YİYECEĞİ KADAR YİYİYO. YETERİNCE AÇIKLAYABİLDİMMİ BİLMİYORUM AMA BU DURUMLA İLGİLİ HAYIRSEVER KARDEŞLERİMDEN YARDIM BEKLİYORUM. LÜTFEN ACİLEN YARDIM...

Muhtemelen kuşunuz yavru kızması sıcaklarda bu durum çok olur üst solunum yollarında sıkıntı var büyük ihtimal ağız içi balgam dediğinize göre genel tedavi uygularsanız Ornimix toz 2litre suya bir poşet 4-5 gün hergün sularını değiştirmek şartıyla uygulaya bilirsiniz.Tek kullanmak isterseniz Ornitap ilk gün sabah aksam bir er tane sonki günler günde 1tane olarak bir hafta boyunca uygularsanız düzelir.Üst solunum yolları kümesinizin çok sıcak olması havalandırma yetmemesinden kaynaklanır içerdeki kokunun dışarı çıkması lazım...Kuşu görmeden söyliye bilceğim bukadarlık tabi belkide başka sıkıntıları vardır ama kursakta su toplamasının sebebide ateşlenmesidir bu arada...

evet dediğiniz gibi kümesim biraz sıcak ama yeterince hava alıyo ve içerisi son derece kuru. kuşum 3 yaşında. şimdiye kadar ilaç olarak 2 günde 1 olmak üzere 5 defa armapen (antibiyotik) iğne yaptım deri altı göğüs bölgesine. tetra 250 mg hapı arada sularına kattım kuşlarımın. güvercinciler derneği başkanının bir arkadaşıma kursakta su toplaması için verdiği tozu sularına katıyorum. üst solunum yolları için floksil diye bir ilacı sulandırarak içirdim. hipradoxi die bir damla var onu da denedim. en ufak bir düzelme olmuyo. kuş daha kötüye doğru da gitmiyo. dişisi başka bir erkekle çiftleşti. benim için tüm yollar kapalı sanki. tek umudum burada bana yardımcı olacak tecrübe sahibi hayvanseverlerdir. yukarıda bahsettiğiniz ilaçları yaşadığım yerde bulamıyorum. nereden bulabileceğimi de yazaresanız çok minnet duyarım. tşkkrler

Bizim buralarda onları bulmak kolay hemen hemen her yerde var derneklerde pazarlarda dükkanların bazılarında ama tabi o tarafları bilemem.Tüy dönemi şu sıralar hastalıkların kırılmaların en yoğun oldugu zamanlardan biri ve birde havaların bu kadar bunaltıcı sıcaklar olduğu için bol bol banyo yaptırın kuşlarınıza.Kuşunuz tüye girme sorunu yaşamışta ola bilir belki karın ağrısından ateşlenme ve üst solunuma vurmusta ola bilir eğer öyle bi sorun varsa biraz göğüsten tüy yolun ve kuyruk altını boşaltın ama eke kuşum diyorsunuz genelde yavrularda görülür o tarz sorunlar tabi daha bilgili ustalar mevcut elbet konu içinde cevap verirler geçmiş olsun...

siverekli hoca' Alıntı:
evet dediğiniz gibi kümesim biraz sıcak ama yeterince hava alıyo ve içerisi son derece kuru. kuşum 3 yaşında. şimdiye kadar ilaç olarak 2 günde 1 olmak üzere 5 defa armapen (antibiyotik) iğne yaptım deri altı göğüs bölgesine. tetra 250 mg hapı arada sularına kattım kuşlarımın. güvercinciler derneği başkanının bir arkadaşıma kursakta su toplaması için verdiği tozu sularına katıyorum. üst solunum yolları için floksil diye bir ilacı sulandırarak içirdim. hipradoxi die bir damla var onu da denedim. en ufak bir düzelme olmuyo. kuş daha kötüye doğru da gitmiyo. dişisi başka bir erkekle çiftleşti. benim için tüm yollar kapalı sanki. tek umudum burada bana yardımcı olacak tecrübe sahibi hayvanseverlerdir. yukarıda bahsettiğiniz ilaçları yaşadığım yerde bulamıyorum. nereden bulabileceğimi de yazaresanız çok minnet duyarım. tşkkrler
DOĞRU İLAÇLARI YANLIŞ KULLANIYORSUNUZ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri