sırbistandan sırp yüksek uçucuları - Golubarstvo Srbije

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loutremonty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eroleskici
Meslek
ressam
İlgi Alanı
24782177.jpg

34158974.jpg

97880871.jpg

30273031.jpg

87320485.jpg

44511668.jpg

81633930.jpg

25583306.jpg

70091086.jpg

70975935.jpg

010svt.jpg

011rq.jpg

013qq.jpg

012fa.jpg

014nj.jpg

015dr.jpg

016pf.jpg

017sf.jpg

018ke.jpg

020op.jpg

021zvk.jpg

022lw.jpg

022lw.jpg

024vw.jpg

023ay.jpg

025pk.jpg

026vs.jpg

027gd.jpg

028je.jpg

029ou.jpg

030mk.jpg

031dgz.jpg

041pbb.jpg

044sv.jpg

045dq.jpg

047cj.jpg

050vih.jpg

053ev.jpg

054sp.jpg

055oi.jpg

056jf.jpg

057ze.jpg

058scc.jpg

060vf.jpg

065rb.jpg

059ks.jpg

068ch.jpg

070v.jpg

067if.jpg

072yu.jpg

071dx.jpg

046vfm.jpg

037qr.jpg

039fs.jpg

GÜZEL KUŞLAR ÇOK YÜKSEK VE UZUN SÜRELİ UCUYOLAR. AMA AŞIRI YÜKSELDİKLERİ İÇİN YERLERİNİ KAYBEDİYOLAR. ARKADAŞIMDA VAR SIRP , PAZARCIK ,İNGİLİZ TİPLERİNDEN.VAR BULGARDAN GETİRİO. YÜKSEK UÇUÇU BAKIOO. ÇOK KAYBOLMA ÖZELLİKLERİ VAR. YÜKSEK UÇTUKLARI İÇİN SADECE SIRPLAR DEĞİL GENELİ ÖYLE. BENİM GÖZLEMDİKLERİM. AMA UÇUŞ PERFORMANSLARINA DİYCEK YOK ÇOK GÜZELLLER.

bu sırp bangoları kısa gagalı olup boylar ufakmı oluyo ?

''bu sırp bangoları''? böyle birşey yok. ayakları kısa, sıkı yapılı olurlar. standart bir boylarıda yok aslında, yani: bazıları daha iri olabiliyor özellikle yaşlı erkekler. fotoğraflarda olmamasına rağmen burunları mantarlı ve iri göz halkaları daha belirgin olabiliyor. çoğunluğu mavi renklidir. zaten bu fotoğrafları seçerken mavi dışında ve daha nadir bulunan renkleri seçtim özellikle. kuşlar benim değil fakat baktığım bir ırk.özellikle şampiyon kuşların çoğu çakmaklı ,mavilerden çıkıyor. özkan sanırım murat kaymak arkadaşımızdan bahsediyorsun havzadan. isimde yanılıyorda olabilirim. geçen sene kendisiyle net ten konuşmuştuk .aşağıdaki forum konularında bilgileri mevcuttur.
teşekkürler

Çok güzel bir paylaşım ellerinize saglık.
Çogu yetiştiricinin bilgisi olmayan bu kuşları bize biraz tanıtırmısınız.

denizliye özgü olan fakat ne yazıkki denizlide de artık kaybolma derecesinde az sayıda kalmış olan KATAL ırkıyla görüntü olarak birbirlerine çok benziyolar hatta aynı diyebilirim.katal ırkıda menşei olarak anadoluya yugoslavyadan gelen bir ırk olduğu düşünülürse büyük ihtimalle elimizde bol olduğunda düz uçucu diye kıymetini bilmeyip beslemediğimiz, değer vermediğimiz katal ırkı yüksek uçucu sırp kuşu olup tekrar yurdumuza dönüyo.aynı hünkaride, buharada ,sivas kumrusunda olduğu gibi.

katalları biliyorum. hatta gidip görmüşlüğümde var.bunun üzerine araştırma yapan arkadaşlarımda oldu.yazılar yazıldı.açıkçası herşeyi hap halinde yutmaktansa arıştırmayı ve şüphelenmeyi herzaman tercih eden biri olarak bu kanının çok heterokli bir durum olduğunu,yani alışıla gelmişin dışıda ve bir tür alışkanlıktan bağımsız,tali bir örnek olduğu düşünmemeyi şu an için doğru buluyorum neden: sadece akıl yürütme. katallar , çalda besleniyorda aynı zamanda. bu kuşlara bakan kişiler gördüm. sırplarla fiziksel olarak benzeştikleri yanları var fakat trabzon kuşuylada ince nüveler dışında benzer çok fiziki ortaklıkları var. aslına bakarsanız tahran kuşlarınında tepeli olanlarının bir kısmıylada çok benzer fiziki özellikleri var. şu durumda fiziki olarak birbirine benzeyen her kuşun illaki birbirleriyle akraba oldukları kanısı biraz şüpheli bir durum. aslında sıplarında yazdıkları yazılarda bu kuşların kökeni olarak cinperiyi göstermeleride yine şüpheli bir durum. katallar uçucu kuşlar değiller en azından svl ile kıyaslanamaz derecede. yüksek ve uzun süreli uçum performansı gösteren kuşların diyafram ve ciğer yapıları uçucu olmayan kuşlara göre daha farlıdır. yani eğer genlerinde böyle bir şey varsa bu ortaya çıkarılabilir pekala. yada bu kuşların sadece denizlide değil başka yerlerdede görülmesi gerekirdi. bugün bile türkiyede kaç tane sırp vardır? bir elin parmağını geçmeyecek kadar yetiştiricide , hepside yurtdışı kaynaklıdır. hünkaride yada buharada durum böyle değil bu kuşlar zaten türkiyede bir çok bölgede bir çok yetiştiricide mevcut vede sayısal olarak bir hayli fazla. ordaki sorun patent ,standard belirleme ve bunu tescilleme sorunu. tabi bu bir tez yada düşünme biçimi öbür taraftada sırpların kuşlarına verdikleri isimlerde bu kuşların anadolu kökenli olduğuna dair teze bir dayanak noktası oluşturabilir. işin birde bu boyutu var, yani maviye mavijan beyaza beaz kızıla darçın arap a arap demelerinden bahsediyorum . oysa sırpçada ne mavi mavijan ne beyaz beaz diye geçer. fakat bizim veryansın ettiğimiz noktada bile en ufak bir haklılık payımız yok. farzedelimki sırplar bu kuşları göç ettiklerinde burdan götürmüş olsun sonuçta neden taklacıyı değilde bunları götürmüşler? belliki o tezde bile bu kuşlara bakanlar bu insanlardı. yani giderlerken ya durum hüseyin amcanın falancanında kuşlarını çalıp götürelim sonrada kendimize mal edelim dememişlerdir. (şöyle bir şey duymuştum ortadoks sırpların inanışlarında tanrı aslında bir çok semantik dinde olduğu gibi gökyüzündedir. neden ulaşılamaz da ondan e o dönemler takdir edersinizki uçakta yok gökyüzü en ulaşılamaz bölge. bu kuşlarda yüksek uçtukları için tanrıya yakın uçtuğuna inanılıyor-muş. diye duydum ne kadar gerçek bilmiyorum. ben sırp kkökenli arkadaşıma sordum kendisi tarihçidir böyle bir inanış var fakat işin içinde böyle bir güvercin yok dedi.) nerde kalmıştık evet sırplar giderken götürüyor bu kuşları yani burda yaşarlerkende bu kuşları bu adamlar besliyor demekki. öteki bir akıl yürütmede bu kuşların sırplar tarafından götürülmüş olsa bile türkiyenin başka yörelerindede görülmesi gerekmiyormuydu?pekala bu kuşlarıda anadoluya ilk getirenler sırplarda olabilir. yada onları anadoluda şimdiki fiziksel yapısını oluşturacak şekilde üretmiş olabilirler. haksız olduğumuz tarafta şu: varsayalımki efsane bu. götürmediklerini farzedin böyle bir kuş olacakmıydı sizce. hiç zannetmiyorum hatta katal diye bir kuş olduğunu bile çallı Ali amca Mehmet efendi dışında bilen bile olmayacaktı. katallar dua etsinde abilerinin ünü sayesinde birkaç kişi tarafından merak edilmiş vede buralarda adı geçmiş olsun. bence mesele nereden geldiğinden çok nasıl geliştirildiğidir.bence bu artık bunun tartışmasını yapmanın bir anlamı yok. anadolu kökenli diye bize aittirler gibi bir hakta talep etmek ne kadar mantığa uygundur tartışılır. çünki adamda sana katallar bizim giderken geride bıraktığımız kuşlardır diyebilir... en nihayetinde bizde bu topraklarda 5000-10000 yıldır yaşamıyoruz. bizden öncede nice uygarlık yaşamış, kim bilir belki beslenen bir çok ırkın daha ilkel ataları onlar tarafından beslenmiş yada geliştirilmiştir. ne zamanki bizim memleketimizdende yazmayı araştırmayı eleştirmeyi bu konuda babalanmadan dünyayı ben yarattımcı olmadan olaylara olgulara nesnel bir şekilde bakan taksonomiden ornitolojiden anlayan insanlar gelir o zaman seninde sahip olduğun güvercin türleri araştırılır tescillenir ... aksi halde hurafe ve efsane hırla gür gider herzaman olduğu gibi.

Arkadaşlar herkese selam...
iskeenderundan katılıyorum. Sırp y.u. orjinal budapeşta Y U arıyorum..4,5 takım alabilirim. yardmcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürler. 0537 977 69 38 Kansu Güneş ALKIM- HATAY

Eğer sırp yüksek uçucuları bu kuşlarsa ozaman tip ve sırp yüksek uçucusu tartışması son bulmalıdır bu kuşlarlaa tiplere benzeyen sırp yüksek uçucuları arasında dağlar kadar fark var...
Saygılar...

sırp a benzettiğim 2 kuş aldım aceba bu kuşlar sırpmıdır .

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0012.webp
    Fotoğraf-0012.webp
    2.8 KB · Görüntüleme: 1,229
  • Fotoğraf-0010.webp
    Fotoğraf-0010.webp
    2 KB · Görüntüleme: 1,274
  • Fotoğraf-0004.webp
    Fotoğraf-0004.webp
    2.9 KB · Görüntüleme: 1,227
  • Fotoğraf-0014.webp
    Fotoğraf-0014.webp
    2.6 KB · Görüntüleme: 1,175
  • Fotoğraf-0002.webp
    Fotoğraf-0002.webp
    3.3 KB · Görüntüleme: 1,189
Maşallah usta güle güle besle..

sirp kusu beslemek istiyorsaniz sirp kusu besleyen birisi ile kontaga girip ondan bir takim alin bence hem aklinizda soru isareti olmaz hemde gercek sirp kusu beslemis olursunuz

enesistanbul' Alıntı:
sirp kusu beslemek istiyorsaniz sirp kusu besleyen birisi ile kontaga girip ondan bir takim alin bence hem aklinizda soru isareti olmaz hemde gercek sirp kusu beslemis olursunuz

1 çift gerçğinden var tanıdık birinde de üretim konusunda sıkıntılıyız.

selam geç fark ettim mesajını kusura bakma. pek girmiyorum siteye artık. fotoğraflar çok küçük fakat büyük de olsa (benim)anlamam çok zor. gözlerden de anlaşılmıyor maalesef. bacak boyları kısaysa sırp diyeceğim ama katalların da bacakları kısa.Uçurunca anlarsın diyeceğim ama her sırp da sular seller gibi uçmuyor dolayısıyla tembel ya da antremansız bir sırp'a katal deme riski de var. nerden aldığın önemli dolayısıyla ve bir de bir kaç ay uçurmuş olup sonuçlarına bakman ben bir süredir kuşlarla ilgilenmiyordum geçen bir kurcalayayım dedim, ben görmeyeli bangoface, tepeli bir takım kuşlar çıkmış piyasaya, sırp diyor bu kuşları besleyen kişi. tuhaf.

siyah sivri tepeli olan erkek hantal ve yumusak bir ucusu yok sert uçuyor ve fazla yülselmediği için bende yedekc istatüsüne koydum yavru baktırıyorum dişiyi de ucurmaya baslayalı 2-3 hafta olmustu bulutlarda kaybettim 1 saat olmustu birden yaz yagmuru basladı hava kapandı o saganak da havada durması olanaksız gıbıydı ozamandan sonra gelmedi geri. bacak boyu dişinin kısa idi ve tepesi geniş idi onu pazardan almıştım aldıgım kişide avareciymiş yakaladım diyordu. suan ondan aldıgım 2 yavru var orig kırmasıyla eş etmiştim yavrular ilk ucuslarına ragmen 30 dk da hiç agzı acık durmuyorlar sarı tüyleri yeni döküldü.
diğer sıyah olan yani erteklede bir bango esledim 2 yavru aldım. eger yavrular yumusak ve uzun süre ucarlar ise erkegin eşini degıstırıp birde öyle yavru alıp deniyeceğim. benim burada sormak istediğim bir orjinal sırp olup olmadıgı değildir. zaten orjinalini bulmak milyonda bir ihtimal nice kuşlar var türürnün 100 yıllık değişmeye nkanı ama gönünüşü bir yozdan farksız. ve bu kusların gözlari sarı. idi yavruların tam sar ıolmayacak gibi kusalr yetıskın hala gelsınler ozaman belli olucak göz renkleri sırp lar ıarastırdım biraz gözler beyaz vücut uzun oynar vücüt yapısıan yakın bir yapı dolgun kanat tüyü vs özellikler sayıyolar.

arada elime çok güzel bangolar geliyor bende bunalrı değerlendirmeye calısıyorum. ileride tip yüksek ucucular yarısına katılabilirim :D

Geri