SiRKE - LiMON - SARIMSAK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkzazo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

darkzazo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Elçi YEŞiL
Meslek
Temizlikçi
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar arkadaşlar. Geçenlerde YouTube’da epey yaşlı usta kuşçu diyebileceğimiz bir amcanın videosu vardı. Videoda bi kür tarifi verdi bunu yapın kuş hasta olmaz diyordu.
Tarifine gelince....
500 Ml Elma sirkesi (yarım litre)
1 baş Sarımsak tanelerini küçük küçük doğradı
1 tam limonu küp küp kabuğuyla doğradı
Şişede 15 gün mayalanmasını bekleyin ondan sonra kullanın haftada 2 kez sularına katın 3 kiloluk suluğa 2 yemek kaşığı bu kürden katarım kuşlar hasta olmaz diyordu
Sirke-limon-sarımsak üçlüsünden bi kür bu 3 lü karışımı deneyen var mı ? Nasıl bi sonuç verir ve nelere etki eder... bilir kişilere sormak isterim.... sarımsak doğal antibiyotik sirke iç parazit dezenfektanı olarak kullanılabilir mantıklı geldi ama limon nedir ?

Son düzenleme:
Limon sitrik asittir ve bolca C vitamini içerir, besin emilimini arttırır özellikle kışın yararlıdır, aşırı kullanılmazsa bir zararı olmaz, zaten aşırı limon katıldığında kuşlar tadından hoşlanmayacaktır içmezler, ayarı iyi yapmak gerek, aynı şey koku açısından sarımsak için de geçerli.

Son düzenleme:
Limon sitrik asittir ve bolca C vitamini içerir, besin emilimini arttırır özellikle kışın yararlıdır, aşırı kullanılmazsa bir zararı olmaz, zaten aşırı limon katıldığında kuşlar tadından hoşlanmayacaktır içmezler, ayarı iyi yapmak gerek, aynı şey koku açısından sarımsak için de geçerli.
sen uyguluyor musun bu kürü ? bu 3 lü karışımın nasıl bi faydası var ?

Ben daha ziyade sularına Diazyme 256, kefir veya yoğurt suyu, elma sirkesi katıp veriyorum, limon suyu ve sarımsağı kullanmıyorum, haftada bir multivitamin için Polivit veriyorum, Nifuramycine diye bir ilaç var, acil durumlarda bulundurmanı tavsiye ederim, kısa sürede kanat tutukluğu salmonella gibi hastalıklarda hemen netice verir.

Limon suyu sarımsak kürünün insan sağlığına faydası büyük, kuşlarda da benzer etki yapacaktır, probiyotik açısından zengin olan yoğurt suyu veya kefir kullanmak daha faydalı olur, devamlı kullanılabilir bir yan etkisi de olmaz.
https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/limon-suyu-ve-sarimsak-kurunun-muhtesem-faydalari-35113291

Son düzenleme:
Geri