Sirkeli su

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan danua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

danua

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat Koç
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
Tek bir kuşum var ve kuşta kaşınma var üstünde ufak uzun böcekler var.
Kuşun üstüne sirkeli su yapıp püskürtürsem faydası olur mu , şirke muhtemelen üzüm sirkesi ?
Banyo yaptıramam kümes ufak ve su koyarsam dökülür yeni olduğu içinde kümes dışına salamıyorum.

abi bak blotic diye bi ilaç var onu suyla karıstır bi legende.5litreye bir kapak olması lazım.al eline kuşu kafası asla suya degmeyecek sekilde sıkıca tut ve kuşu içine sok.ama kafası suya degmeyecek unutma.üstünde hiçbişey kalmaz ve koruma da saglar o ilaç

evet Berat kardesimin dedigi ilaç mükemmel..fakat kuslar kuruyuncaya kadar yerlerinde durmuyor bu yüzden ilaçlama bitmeden kuslar kurumadan salmamanızı tavsiye ederim..ayrıca ben 10lt suya bi kapak kullanıyorum ve sonucundan memnunum..fiyat olarak da yanlıs hatırlamıyorsam 4 ya da 5 tl..en az 1 sene kullanabilirsin aldıgın ilacı..fazlasıyla yeter.. saygılar

Kesinlikle Boltic tavsiye ederim.

Arkadaslar bu ilaci Almanyada bulabilirmiyim acaba? arastirabilmem icin ilacin ismini dogru olarak tekrar yazarmisiniz? Osman Uğur kardesim Boltic, Berat kardesim blotic diye yazmis, hangisi dogru?. Saygilar Kenan

merhaba kenan bey, almanyada bu ılacı bulamazsınız cunku topkim in ilacıdır, adı BLOTIC ancak ıcerıgı aynı olan bır cok muadıl ılac bulunabılır, ilacın içeriği ; Cypermethrine 5.5 g. Propetamphos 2.7 g.

Özellikle dikkat etmek lazım zamanında bu ilaç yüzünden hastaneye yatmış ve serum yemiştim köpeğimi yıkarken.

Evet blotic kullanabilirsin artanıylada kuşları çıkartıp içerde yem su bırakmadan içeriye pompayla püskürtürsen içerdede birşey kalmaz.

Ayrintili bilgiler icin tesekkür ederim Özgür bey. Saygilar Kenan

Arastirdim Berat, Özgür kardesinde dedigi gibi burda ismarlayabilecegim bir yer bulamadim. Isvicrede varmis fakat icerigi desik: "Propetamphosum 350 mg, Excipiens ad emulsionem pro 1 ml" ve büyükbas hayvanlarda kullaniliyormus, bit, pire ve kene gibi parasitlere karsi cok iyi bir ilacmis. Tekrar hepinize tessekkür ederim. Saygilar Kenan

Kenan bey Bayer in BOLFO diye bir tozu var onu deneyebılırsınız sanırım onu rahat bulabılırsınız bulunduğunuz yerde. bu arada sız tam olarak neredesınız?

Merhaba Özgür bey, Bayerin Bolfo ilacini arastirdim fakat kedi ve köpekler icin diye yaziyor, 3 aydan kücük olan köpeginize kullanmayiniz diye yaziyor, güvercinlere bir zarari olabilirmi? siz hic denedinizmi? veya denemis olan kuscu arkadaslardan biri varmi? Ben Almanyada hamburg sehrine 38km yakinlikta olan Buxtehude diye bir kasabada kaliyorum. Kasaba diye geciyor ama Almanyadaki kasabalar sehir denebilecek kadar büyük ve gelismis oturum yerleri. Selamlar Kenan

benım babam veteriner olduğu için zamanında al bundan dok diye vermişti bolfo yu, kullanmıştım kuşlara bir zararı olmadı, kanat altlarına ve sırtlarına koyuyordum, hatta bı ara kumese yenı kus sokacagım zaman kusun baçalarına kadar atıyordum sorun olmuyordu. kedi köpek için yazması önemli değil çünkü harici kullanılan ilaçlar bunlar, sadece dozajı azaltmak gerek =)

bende bochum/witten daydım bır zamanlar, yakınlarım hala oradalar.

Su anda kuslarimda bit böcek yok ama önümüz yaz, sayet olursa denerim, fiyatida uygun (12,-Euro civarinda)
Saygilar Kenan

Geri