SIRP YÜKSEK UÇUCULARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tolgaakgoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Tolgaakgoz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tolga AKGÖZ
Meslek
GÜVENLİK GÖREVLİSİ
İlgi Alanı
Yüksek uçuş meraklısı tüm kuşçu dostlar.SIRP YÜKSEK UÇUCUSU hakkında bilgisi,tecrübesi olan herkesten katılım bekliyorum.Herne kadar ülkemizde bu ırkı besliyen kuşçularımız az olsada bu ırkın Trabzon kuşlarına,Denizlinin kuşlarına şekil olarak bir yakınlığının olduğu aşikar.

Ekli dosyalar

• SER-1-2[1].webp
    SER-1-2[1].webp
    24.7 KB · Görüntüleme: 1,984
  • sirp3[1].webp
    sirp3[1].webp
    72.8 KB · Görüntüleme: 1,793
  • Bijeli%20boz[1].webp
    Bijeli%20boz[1].webp
    15 KB · Görüntüleme: 1,869
Ben son 2 yıla yakın bu kuşlarla ilgileniyorum.Uçurma imkanım oldu.uçuşları mükemmel denecek kadar kusursuz.Takla özelliği bulunmayan bu kuşlarda yükseklerde kaybolmak onlar için inanın sadece bir oyun.Her ırkın kendine has özelliklerinin verilmesi, sırp yüksek uçucusunada ayrı bir dayanıklılık ve dinanizm getirmiş.Tabiki yüksek uçuş performansının yanında zaafıda var.Uçuş sitili itibari ile havada kısa mesafede daireler halinde çok çabuk bir şekilde yükselmesi.kuşu yırtıcılara karşı savunmasız bırakıyor.yırtıcı saldırılarında daireyi bozup açılarak kaçmak gibi bir harekette bulunmuyor.pike yapıp kaçmak,terse uçup yırtıcıdan uzaklaşmak gibi şeyleri pek beceremiyor.bu yüzdendirki saldırılarda zaiyat oranı fazla oluyor.bu konuda İstanbullu bir abimizin tabi benim sırpçılığa başlamama vesiledir kendisi.çokça yırtıcı saldırılarına maruz kalmıştır kuşları.kendisi benden çok daha tecrübeli olduğundan sadece hafta sonları kuş uçurarak zaiyatı azaltmaya çalıştı.

tolga bey uçuşları hakkında bilgi verirmisiniz , gözden kaybolmaları ne kadar zaman alıyor , yavaş yavaşmı yükseliyorlar . uçuş süreleri sizin ulaştığınız max kaç saat .
saygılarımla
erdem

Phoenix arkadaşım biraz dikkatli araştırırsan Denizlinin Çal ilçesinde köylüler tarafından katal kuşu ve şehir merkezindekilerinde köy kuşu ismiyle andıkları kuşlara fiziki özellikleriyle yakınlığını görebilirsin.elbette ben bu yörenin kuşlarından beslemedim fakat bende yaptığım araştırmada şekil benzerliğini ön plana çıkarmaya çalıştım.ilgilendiğin için Teşekkür ederim.

Erdem kuşları ilk aldığımızda;alıştırdıktan sonra ki kuşlar bir hafta içinde açıldı.Ağustos ayında sabah 06.30 salındı dişisini 17.25 indi erkeği o gece karanlığa kadar uçtu indiremedik.sabahta gelmedi.tekrar bir erkek almak zorunda kaldık.bundan sonraki yavruları kapadım uçurmadım.bu geçtiğimiz yaz bir erkek daha havada kaldı ama hata bendeydi öğleden sonra saldım.kısa zamanda kuşu açıp yükselttim.sonrada inmedi.bulutlarla beraber kayboldu gitti.şu an saldığım sadece bitane beyazım var onuda kavalar kapadığından beri salmıyorum bahara doğru kısmet olursa yeni yavrularla birlikte salıcam.

Erdem ben Tekirdağda oturuyorum.İstanbula gittiğimde senden bahsetmiştik.seninde bu kuşlarla bayağı meraklı olduğunu söylemişlerdi.selamlar.

Güzel kuşlar paylaşım için tşkler.UşAkTaN SeRDaR aRSLaN...

Geri