Sırp yüksek uçucularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeki karadaşdan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Zeki karadaşdan
Meslek
Kuaför sac tasarım
İlgi Alanı
4 yıldır bu ırkın takipcisiyim havada bıraktığım gümeler ve atmacalara kaptırdığım kuşlarını hattı var hesabı yok ama yılmadan usanmadan bu kuşları beslemeye devam edicm kuşlarımın hepsi takım

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    239.8 KB · Görüntüleme: 2,596
  • image.webp
    image.webp
    197.3 KB · Görüntüleme: 2,522
  • image.webp
    image.webp
    220.1 KB · Görüntüleme: 2,703
  • image.webp
    image.webp
    315.3 KB · Görüntüleme: 2,417
  • image.webp
    image.webp
    249.5 KB · Görüntüleme: 2,653
Teşekkür ederim arkadaşlar

hepsi çok güzeller yüksek uçan kuşu daima çok severim benim elimde de var orjinal sırp. bir sonraki sezonda daha fazla üretmeye çalışıcam. nede olsa dönekçiyiz kaliteli çobanımız olmadan bu iş olmaz.

ama size şunu sormadan edemicem 3. resimdeki kuşlar da bir kırıklık var mı ? misal sırpla origler karışımı gibi gagaları diğerlerinden kısa ve elimdeki olan sırplardan da kısa orig gagası kadar. başka yerlerde de gördüm kısa gagalı tepeli sırp diyenleri ama soyunu bimediğim kuşlar sahibi ne derse tmm diyoruz.

elimdeki sırpların orjinalliği konusunda endişem yok sırbıstandan getirmişler oradan da benim usta almış ayagındada sırbistandaki yetiştiricisinin adı yazıyordu okudum. adı tam aklıma değil bi ara o adamı araştırıp iletişime geçmeyi düşünüyorum.

konuyla pek alakası yok ama pazardan bu sırplar abenziyor diye aldım sarı gözlü olmasına rağmen kırma isede kırmadır bakalım pazarda üreyen bu tepeliler ne halt ediyor diye 1 ay sonra uçuş süresini ölçmeye başladım. ozamanlarda nisan yağmurları var hava 1 saatte çok değişiyor uçurmaya başladım 30 dk oldu hava kapanmaya başladı anladım ben saganak geliyo indirmeye çalıssamda pırıltıya bakmıyor öyle böyle derken havada kaldı. o arada yumurtadan yeni çıkan 2 yavrusu vardı diken tüye girmedi onu elimdeki origlerle kırdım o yavrulara erkek tek basıan büyüttü. gelen yavru 1 i tepeli diğeri tepesiz sarı tüydeler cikcik sesi var hala kendi bildigine kaltılar havaya kardeskardeşe cıktıkca cıkıyolar ben pırıltı verıyorum onalr daha çok cıkıyor ozamanalrda hava 8-9 arasımı ne kapanıyor kusalr 6 ya yakın bir saatte kaltı saat oldu 9 hala ucuyolar 10 oldu artık gözden kaybetttim bende indim asagıya saati kurdum 4.50 ye günes 5.25 de doğuyo 5 de çatıda idim ve hava birden aydınlandı bir baktım bulutta 2 tane kuş var saat 7.30 larda indirebildim uzun uğraşın sonunda galiba bütün gece havada uçtular. ozaman çok hoşuma gitti ama ertesi gün 1 ini kacırdım gece yıne aldı ındırdı msabah ama kumese gırmeyınce acık bırakıp okula gittim ozaman gitmiş. kardeşini makazladım 6 ay sonra kanat verdim cikcik ken 3 defa ucan bir kuşu makazladım. 6 ayın sonunda kanat verince ilk gün buluta gitti 6 saat bekledim zorla indirdim. ve sonunda oda bulutta kaldı.ve hala bulutta kuş bırakıyorum durmadan.

Geri