Sıvacı Ömer

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Biraz daha eskileri yad edelim ne varsa eskilerde varmış.dostluk ,dürüstlük,temizmiş o zamanlar kuşculuk.şimdiki gibi ticret değilmiş o zaman.
sıvacı ömer abimizle ilgili bilgisi,yaşanmışlığı olan,kuşlarının şeklinin şemalini bilen neden bugün e kadar hala unutulmadığını,abimizin nerde yaşadığını kısacası onunla ve kuşlarıyla ilgili birşeyler bilenler bizleride bilgilendirirse seviniriz.

Hepte iyi kuşçular ömer'lerden mi oluyor bilmem.Kardeşim ömer isminle gurur duymanı isterim...Saygılar efendim

Allah rahmet eylesin. Allah taksiratını affetsin..

arkadaşlar sıvacı ömer abi hakkın rahmetine kavuşmuştur allah rahmet eylesin

Ne zaman rahmetli oldu,ben yakın zamana kadar sağ olduğunu duymuştum.Selamlar

2 gün önce bu konuya mesaj atmıştım ulaşmamış Sıvacı Ömer tanıdığım kuşçular içinde en iyilerinden biriydi daha doğrusu en iyisini görmüş birisiydi Çok ağır hastaydı zaten uzun zamandır hastanede yatıyordu,kendisine Allahtan rahmet diliyorum.

selamun aleykumdegerli abibizi şahsen tanımam ama ismini çok kez duymuşlugum var gölbaşılı ömerdiye ALLAH RAHMET eylesin mekanı cennet olsun. Saygılarla

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hasta oldugunu biliyordum ankarada hastanede yatıyordu gölbaşındaki kuşcu büyüklerimiz hastanede ziyaret ederlerdi demek vadesi doldu allah mekanını cennet etsin sıvacı öemer gölbaşında oturuyordu en son oturdugu yer antalyadır hayatımın son günlerini ankarada gecirmek istiyorum deyim ankaraya hastaneye yatırılmışdı en son gördügümde gölbaşında oturdugumuzda turp gibi adamdı boylu boslu kalıplı allahın taktiri işde allah rahmet etsin ailesine baş salıgı dilerim.

Sıvacı Ömer;eğer benim bildiğim sıvacı Ömer'se (Ömer Polat) namideğer Gölbaşılı sıvacı Ömer'se benim enaz 45,50 senelik arkadaşım,yanlız ortalama 10 yıldır görüşmüyorduk çünkü kendisi Alanya'nın küçük bi kazasına ev yepıp yerleşmişti.
Eğer bizim Ömer vefat ettiyse Allah (cc) imanı kadar rahmet eylesin,mekanı cennet olsun,Rabbim geride kalan ailesine sabır versin.
Not:Ben genede Mühye Köyünde oturan İnekci Muharrem ustayla görüşüp işin aslını öğrenmeye çalışacağım.

cevdet özbayer' Alıntı:
Sıvacı Ömer;eğer benim bildiğim sıvacı Ömer'se (Ömer Polat) namideğer Gölbaşılı sıvacı Ömer'se benim enaz 45,50 senelik arkadaşım,yanlız ortalama 10 yıldır görüşmüyorduk çünkü kendisi Alanya'nın küçük bi kazasına ev yepıp yerleşmişti.
Eğer bizim Ömer vefat ettiyse Allah (cc) imanı kadar rahmet eylesin,mekanı cennet olsun,Rabbim geride kalan ailesine sabır versin.
Not:Ben genede Mühye Köyünde oturan İnekci Muharrem ustayla görüşüp işin aslını öğrenmeye çalışacağım.
selamun aleyküm cevdet abi bizim gölbaşılı sıvacı ömer abi doğrudur .vefat eden allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesın,mekanı cennet olsun.

Evet konuda kı ömer abı golbasılı sıvacı ömer abı.

Rahmetli ölüm döşeğinde bile aklı kuşlardaymış.
burdan çıkarsam sag salım bır kus ucuracam ankara 20 sene daha konusacak demıs rahmetlı
Son pıknık olayında cok gezdık ustalarla muhabbet etme fırsatımız oldu en samımı dostu inekci muharrem amcamızla ve cok kişiyle kulaklarını çınlattık.

Piknige getırcektık onuda gecen seneden berı aklımdaydı hep vadesı yetmedı.

Millet sağken ,hastanedeyken yanına ugramayanlar sımdı kuslarının pesıne dusmus :(

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
burdan çıkarsam sag salım bır kus ucuracam ankara 20 sene daha konusacak demıs rahmetlı
Son pıknık olayında cok gezdık ustalarla muhabbet etme fırsatımız oldu en samımı dostu inekci muharrem amcamızla ve cok kişiyle kulaklarını çınlattık.

Millet sağken ,hastanedeyken yanına ugramayanlar sımdı kuslarının pesıne dusmus :(
selamunaleykum
evet omer allah rahmet eylesin duyduklarim benide sasirtti yok 8 kusu varmis 2 si yok burday mis kendi nerde rahmetlinin hepimizin gidecegi yerde deyilmi her kimde ise kuslar birakin orda dursun demekki kendisi oyle istedi
omer rahmetlinin resmi vardi sende sanirim o resmide yayinlamani rica etsem mumkunse
saygilarimla ferhat

Abı cengız abı bıtsa cdlerı koycaz da RESMINI RAHMETLININ.

S.A.
Ömer Dayıyla(Allah Rahmet eylesin) ben çok geç tanıştım. Alanya da. Yüz yüze 5-6 defa görüşme imkanım oldu.Hastalanıp Ankara ya gelmeden 1-2 hafta önce de ziyaretine gitmiştim. Ankarada da bir defa evine gittim, geçmiş olsun için. Rahmetli benim kuşculuğumu çok etkiledi. Kuşculuğa, kuşlara bakış açımı değiştirdi. "Ömrüm boyunca kuş sayım 10'un üzerinde pek olmazdı" derdi. Uçuracağı yavruları bizzat kendisi alır, olsun bulunsun diye yavru almazmış, kesinlikle uçurmak için.
Kuşları da bildiğim kadarıyla duruyor. Çocuklarından kuşcu olan yok, bir çift hatıra olarak ayırıp gerisini satacaklar sanırım. Saygılar..

[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_0145.webp
    IMG_0145.webp
    778.6 KB · Görüntüleme: 2,583
  • IMG_0146.webp
    IMG_0146.webp
    777.1 KB · Görüntüleme: 2,495
  • IMG_0147.webp
    IMG_0147.webp
    778.7 KB · Görüntüleme: 2,546
orta resimde olan kişi inekçi muharrem diğeri de rahmetli olan sıvacı ömer usta. resimlerden görmek bile yetmekte ustayı bir kere daha mekanı cennet olsun

Değerli Ustamız mekanı cennet olsun çok güzel kuşlar uçurdu şahsını tanıma şansımız olmadı ama camiyada ismi her zaman var oldu

Saygılarımla

Allah rahmet eylesın nur içinde yatsın.
Tanımayanlar ıcın resımler guzel oldu tesekkurler cengız abı.

evet arkadaşlar inşallah bunlar gibi daha başka kuşçu ustaların resimlerini koyarız.güzel bi paylaşım olmakta

genelde bu işler böyle oluyor ömer kardeş öldükten sonra kıymet biliniyo allah rahmet eylesin inşallah onun adına biz uçuracağız.

arkadaşlar ömer dayımızı tekrar saygıyla anarak başlıyorum.mekanı cennet olsun.benim aldıım bi duyuma göre rahmetlinin kuşlarını oğlanları bir çift bırakıp gerisini satacaklarmış diye duydum. bu konuda başka bilgisi olan varmı acaba?ve coğu kişiler bu kuşların peşindeymiş arkadaşlar. saygılar iyi akşamlar

Yok kuşlar asım bey boşuna aramayın.

Geri