Sivas Gezisinden Notlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Çok faydalandığım bir gezi oldu, Çorum-Sivas-Samsun gezim. Bir hafta boyunca Hermann Hesse'nin Knulp isimli kahramanı gibi hissettim kendimi. Yeni yerler, yeni isimler, yeni güzellikler...
Her ne kadar hava şartları için, "ben yağmurumla, rüzgarımla gelirim" desem de, yağmurun ve rüzgarın etkileyemediği sohbetler ne büyük kazançmış.
Prof. Dr. Ahmet Turan Alkan'ın Altıncı Şehir olarak yazdığı Sivas, benim için de kuşçuluk adabına dair çok şey öğrendiğim şehir oldu. Yaşı 55 ve üzeri olan, onların deyimiyle "kuşbaz" abilerle yaptığımız sohbetler, Sivas'taki kuşçuluğun bir çok ilimize örnek olması gerektiğini düşündürttü. Kuşun bir değeri yok onlar için, kuşun hazırladığı ortamın, dostlukların yanında. Güzellikleri paylaşmayı seven, "sende de olsun" diyen, misafirperverlikleriyle misafiri mahcup eden, derin düşüncelere daldırtan güzel Anadolu insanları. "Gardaş" deyişlerindeki derinlik, nasıl bir yakınlık kuruyor aranızda anlatılamaz.
Sivas'ta yaşamak istedim, oranın kuşbazlarını görünce. Onlardan öğrenecek çok şey var. Yaptığımız sohbetler sadece bir çok şeyin mayalanmasına neden oldu. Şimdi, ne zaman tekrar Sivas'a gideceğimi düşünmeye başladım.
Tekrar gitmek eminim yeni bir çok şey daha katacak bana. Hem etli ekmeği bu kadar özleyeceğimi düşünmemiştim.
Darısı Sivas'ı görmeyenlerin başına.
Selamlar.

s.a hayırlı geceler senol kardeş yediğin içtiğin senin olsun,gezdiklerin gördüklerin neler?muhabbetlerinizde neler geçti anlatta bizde görmüş gibi duymuş gibi olalım.
GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVAHANE GÖNÜL MUHABBET İSTER İÇMEK BAHANE

Merhabalar;

Gezmek çok şey katıyor kişiye.
Muhabbetlerimizde o kadar çok şey konuştuk ki. Sivaslı ustaların kuş eşleştirme, uçurma, uçuş özellikleri hakkındaki bakış açılarını konuştuk daha çok. Hepsi sanki aynı cümleleri kurdu. Yani orada "iyi kuş" tanımı herkesin zihninde aynı.
Orada ziyaret etme fırsatı bulamadığım çok yer de kaldı.
İnşallah bir daha ki sefere.
Selamlar.

Şenol

Sayın hoca gezmeye diye gittiğin sivasa samsun vs vs heryerden kuşları toplamışın gelmişsin İstanbula Maşallah Maşallah EEE yapışan kuş diyede de forum da açmışsın, duyduğumuza göre paşa abinin kuşları yapışıyorlarmış ,)) paşa abeyinin kuşlarını kırdığın ( şampiyonun anasını babasını aldığın) İsmail in kuşlarından aldığın yavrularularda yapışıyorlarmış.. 12.000 lira vermişim 2 takım kuşaaaa Paşa abinden özel,) Bunlara nediye forum açacaksın merakla bekliyoruz..!

Merhaba;

Attığınız yazıyı okuduktan sonra, size cevap vereyim mi, vermeyeyim mi diye çok düşündüm. Gramer hatalarından dolayı ne anlatmaya çalıştığınızı tam olarak anlayamadım, cevap vermek istemememin nedenlerinden biri buydu. Diğeri de sizin gibilerle uğraşmaktan artık sıkılmış olmam. Dedikodularla varolmaya çalışan kişilerle muhattap olmamaya çalışıyorum ama maalesef, oluşturduğunuz bilgi kirliliği, size cevap vermeye mecbur kılıyor beni.
Yazdıklarınızı tekrar okuyun; ne amaçla yazdınız bunları? Yani yazarken amacınız neydi? Bunu çok merak ediyorum. İnsanlar istedikleri kuşu beslemekte özgürdürler. Ben kanat açanı, sessiz ve yamuk fişek yapanı, gezmeyeni, yapışanı seviyorum; bu sizi ilgilendirmez.
Ben bu başlığı, güzel bir paylaşım için açmıştım, ama burayı da kirletmeyi başardınız. Meslek kısmına "kara" yazmanız da manidar. Sivas'tan ve Samsun'dan kuş toplamışım öyle mi?
Her neyse, yine payıma sizin gibi "kara" çalanlara karşı sabretmek düştü.
İyi günler.

Şenol

ali kardeş hocam uzakta ben yakınım sana zile ye gel ben sana kuş ucuruyum yapışıyomu yapıştırıyomu canlı gör hemde paşa kardeşimin kuşlarından bekliyom

hocam gramer hataları ilerisi gerisi teferruat ki bunu sende gayet iyi biliyorsun Anlattıklarımıda gayet iyi biliyorsun İnsan ne olursa olsun bir işi yaparken her yönden değilde en azından bir yönden delikanlı bir duruşu olmalı kendine saygısı olmalı değilmi..! cvp vermekten bile acizsin kalmış bana nelerden bahsediyorsun hey hocammm heeyyyy

adım ali soy adım kar ..! murat kardeş gecen sene uçmuş bu sene yavruya kusmuş kuşunuz varsa gelir izlerim büyük bir zevkle.! ha bak kuşun yumurtasını alıpta başka kuşa baktırmadıysan ağzına gagasına bakarsak Ama sende paşanın kuşunu uçuruyon gerek yok gerekirse paşanın orada da izleriz Muratcığım sen önce paşayı bırak öyle uç sora kuşcuyum diye burada yorum yap Paranın kuşcusu' sunuz siz kuşcu değil..!!!! Bunu hocada sende ayırt etmeyi işallah öğrenirsiniz ozaman kuşculuk için bir adım atmış olursunuz DEĞİLMİ..!

Sayın hoca Gezmeye diye gittiğin Sivas a samsun vs ,vs her yerden kuşları toplamışın gelmişsin İstanbul’a Maşallah, Maşallah.. KUŞCULAR ORG. A da yapışan kuş diye de forum da açmışsın, duyduğumuza göre paşa ağabeyinizin kuşları yapışıyorlarmış ,)) paşa ağabeyinin kuşlarını kırdığın ( şampiyonun anasını babasını aldığın) İsmail in kuşlarından aldığın yavrularularda yapışıyorlarmış.. 12.000 lira VERMİŞSİN 2 takım kuşaaaa Paşa abinden özel,) Bunlara ne diye forum açacaksın merakla bekliyoruz..!

Grameri düzelttim bakalım bunu anlıya bilecekmisin.. Hoca olmak kolay değil anlaman gerek

Merhaba;

Eğer gerçek isminiz bu ise, sizin kim olduğunuzu bilmiyorum. Sizi tanımıyorum. Yazdıklarınızdan bizi yakından takip ettiğinizi düşündürtüyorsunuz. Siz bizi takip etmeye devam edin. Galiba iyi kuşunuz yok, arıyorsunuz hissine kapıldım.
Dinler misiniz bilmem ama bir tavsiyem olacak size. Bu dedikodu işini bırakın, başkalarıyla uğraşmayın. Bu işin tadını kaçırırsınız yoksa. Nitekim, kaçırıyorsunuz da. İnsanlar istediği kişinin kuşunu, istediği özelliklerde kuşları beslerler, böyle bir özgürlükleri var. Siz veya bir başkası buna karışamaz, karışmamalı da.
Düzeltme yapmaktan bıktım artık, ama 12.000 lira nereden çıktı Allah aşkına. Hem başkalarının verdiği para neden sizi alakadar ediyor, neden size rahatsızlık veriyor anlamadım. Beni bu kadar düşünmeyi bırakın. Ne de olsa sizi tanımıyorum. Ne alıp veremediğiniz var benimle açıklar mısınız? Tutup ta Tokat'tan yazıyorsunuz. Hem de sizi tanımayan birine. Çok tuhaf.
Belli ki mide bulandıran birisiniz. Bunun size hiçbir şey katmayacağı, kazandırmayacağı acı gerçeğini söylüyorum.

Şenol

Aslında buarada bir suistimal söz konusu olduğunu düşünüyorum ben Şimdi insanlar sizi seviyor sayıyor ama kuşunuzun yapıştığını saklıyorsunuz Bazı kişilere kuş sattığınızdfan herkes haberdar saklamanız söz konusu indsanların paralarını almak gib birdetten gelebilir madem sanal alemde gerçek dünyada konuşuyorsunuz E bizimde hakkımız var konuşmaya benim sizinle aslında bir derdim yok PARAnın gücüyle kuşculuk yapanlarla..! ve o verdiği parayıo cıkartmak için her yolu mubah bilenlere Şimdi şöyle bir durum söz konusu Ben cok para harcadım onlarda harcasınlar diyen zihinler için.

ayrıca senin hissetiklerin benim için önemli değil mide bulandırıcı felan duygusal bakma her şeye olan bişeyi söylüyoruz yalan yanlış bir ifitira varsa söylebilirsiniz sen ve murat bey

Merhaba;

Öncelikle kim olduğunuzu, neden ikinci bir kullanıcı adıyla yazdığınızı açıklarsanız seviniriz. Kaçak güreşmek kim olursanız olun, size yakışmıyor. En basit ifadeyle "ayıp"tır bu yaptığınız. Benim aklıma kim olduğunuza dair düşünceler geliyor. Eğer aklıma gelen kişiyseniz, sizi yakınen tanıyorum ve nasıl biri olduğunuzu da biliyorum. Bana akıl vermek sizin haddinize değil. Tuhaf ama eleştirdiğiniz kişi ben miyim, kendiniz misiniz anlamadım. Eğer o kişiyseniz, eleştirdiğiniz her şeyi yaptığınızın farkındasınızdır umarım. Sürekli yalan, yanlış bilgilendirmelerle insanların kafasında olumsuz bir imaj oluşturmaya çalışıyorsunuz. Sanki bizim bileğimizi kuş konusunda bükememişsiniz de, burada çeşitli iftiralara bizi maruz bırakarak bükmeye çalışıyorsunuz. Ama boşuna çabaladığınızı söyleyeyim.
Havanda su dövmeye gerek yok. Bundan sonra, eğer kimliğinizi açıklarsanız size cevap yazacağım. Muhattabım kim, öğrenmek en doğal hakkım. Tabi eğer yüreğiniz varsa, açıklarsınız. Eğer yoksa söyleyecek bir sözüm yok.

Şenol

Sizin beni tanımanız tanımamanız la neyi değiştireceksiniz siz bana karşı ben size karşı değiliz ortada bir durum var senin ve senin gibilerin yaşatmış olduğu ben onun karşısındayım. ha birde başka kullanıcı ismi hikayesine onu da anlamış değilim..! konuyu saptırıp hedef sen sin gibi davranmanı kınıyorum hedef sen değil ben dedeğil kuşların ve Güvercin severlere yapılan yanlış Paşa büyük paralara kuşlar satar tüğe girdiği zaman yavruya döş koyduğu zaman yumurtladığı yada enbseye düştüğünde oyunu bozar. sen ondan örnek alarak kuşların yapıştığı halde forum açar yapışmadığını sölersin benim takıntım buna,insanların iyiniyetlerinin suistimal edilmesi..! Senin gibiler oldukça ve böyle davrandıkça topluma nasıl örnek kişilermiş gibi iyi kuşcuymuş gibi davranıyorsunuz hadi herkesi kandırıyor aslında değilmidir aptallık kendini kandırmak......!!!

Yani ben diyorum ki senin kuşların cup yere konuyor.
boş taklasız iniyor.ve sen forum acıyon boş inen kuş makbulmü diye

Sen 12.000.00 tl ye paşadan kuş almışşan uçurmuşsan 'SEN İYİ BİR KUŞCUMUSUNDUR' yoksa senin yaptığını parası olan herkes yapabilirmi.

bunların abna cevabını bukadar insanın içinde verebilirmisin.

Merhaba;

Anlaşıldı ki siz, kendinizi açıklamak yürekliliğine sahip değilsiniz.
İnanılmaz iftiralar atarak zaten kendinizi açıklayamazdınız. Ancak bu şekilde, takma bir takım isimler kullanarak yapabilirsiniz bunu zaten. Her neyse.
Ben, sizi davet ediyorum, gelin bakın bakalım "cup" diye iniyorlar mı? Ben her zaman açtığım forumdaki görüşlerimin arkasındayım. Yapışan kuş, benim kümesimde duramaz diyorum.
Hangi güvercin severe yanlış yapmışız, siz ne diyorsunuz? Neler uyduruyorsunuz? Bana isim verir misiniz, kimin iyiniyetini suistimal etmişim?
Öyle uzaktan, klavye başından çamur atmak ne kadar kolay değil mi? Neden çekiniyorsunuz anlamadım.
12 bin lira meselesi de tamamen uydurma. Yine attığınız bir iftira. Ben hiç bir zaman o kadar para vermedim. Ama veririm, vermem bu sizi veya bir başkasını ilgilendirmez. Uydurup duruyorsunuz. Ama bunların hesabını vereceğiniz de aklınızın köşesinde bulunsun. Parayla veya değil, bence iyi kuşçuluğun bunlarla hiç bir ilgisi yok. "İyi kuşçu"dan ne anladığınızı bilmiyorum, ama "iyi insan" ve "ahlaklı insan" olmadığınızı düşünüyorum.
Paşa abinin kuşlarını bilenler biliyor. Sen bilmiyorsun. Bu konuda da çok iyi yaptığın şeyi, uydurmayı iyi beceriyorsun. Ben en az 10 tane kuş izledim Paşa abinin orda, 1 tanesi bile yapışmadı, taklasız konmadı. Siz 1 tane izlediniz mi, Paşa abinin kuşlarından? Sanmıyorum. Ama öyle şeyler uyduruyorsunuz ki!. Hem sizi Zile'ye davet ettiler, gidin oraya, Paşa abinin kuşlarından uçuyormuş. Yoksa orada uçuran arkadaşın söylediği gibi "yapıştırılmaktan" mı korktunuz.
Başka sorunuz var mı?
Yeni şeyler inşallah uydurmazsınız. İshale tutulmuş zihninizi umarım temizleyebilirsiniz.
Sizi, kuş uçurduğum yere bekliyorum. Yeri benden iyi biliyorsunuz. Şu yapışma işini çözmemiz lazım.

Şenol

Bu konu başlığı altında devam eden karşılıklı minakşanın bir anlamı varmı bilemiyorum , konuyu okuyan kimseye hiç bir katkısı yok .. Yunus 81 adlı kullanıcının açtığı konu başlığı ile diğer ali kar isim li üyemizin ikili diyaloğu nun , bize bir katkısı yok .. Sayın Ali kar değerli kardeşim ifade etmeye çalıştığınız şumu ; Paşa kaya ve yunuz 81 adlı üyemizin kuşlarını beğen miyorsunuz ve bu kuşlarla ilgili olumsuz fikirleriniz var .. Birde bu iki yetiştirici ile daha farklıo başka bir münasebetinizdemi var size bir şekilde zarar vermiş olabililer örneğin canınızı yakmış olabilir ler veya başka bir kiisel sıkıntı ..
Ancak Sayın Ali kar sorunlar yada size ters gelen konular rın bu konu başlığı altında bir yeri yok ..
Bu bahsettiğiniz iki üyemiz ve veya kuşları ile ilgi fikirlerinizi daha anlaşılır bir dille ve daha olgun bir üslupla elinizdeki delillerle yada bildiğinizi yada düşündüğünüzü nezaketle aktara bilirsiniz ..
Kötü kuş beslemek suç değil , bu konu eleştiri konusu olabilir, ama kişileri hakir görmeye yaftalamaya tu kaka olarak nitelemeye gerek yok ve buna kimseninde hakkı yok ..
Beğenide eleştiride yolu ve yordamı ile yapılmalı şimdi sizin burad isminiz dahi muallakta Ali kar olduğunuz belli değil kendinizdahi hala bu isim konusuna takılma deyip geçiştiriyorsunuz ..
Amma velakin bu sitede sade siz ve yunuz 81 yok anlamsız ve niteliksiz itiş kakışıonızın bize bir katkısı asla yok ..
Kaldıki siz adınızı gizleme ihtiyacı içindesiniz bu durumda kim olduğu dahi net omayan bir şahsa veya şahıslara neye istinaden burad kim itimat etsinki .. Attım ortaya bir laf gerisini kim düşünürse düşünsün .. Varsa ki bir teziniz öncelikle gerçek isminizi kullanarak cesurca bir duruş sergileyin , ve bize bildiğinizi insan gibi olgunluk içinde aktarın , Öfkeli ve itici birtakım iddialar ve sahibi yok .. NEDİYE KİM kaale alsın ..
Çalma çırpma , kazık atma , yalan söyleme gibi farklı durumlar varsa bunlar bırakın kuşçuluğu insanlıkla bile alakalı değil .. Bunları söyleyin bizde çekinelim bu şahıslardan .. Kuş kötüdiye yada size göre kötüdiye kuşçu kötü diye yada size göre kötü diye kimseyi asacak değiliz . Mal sahibi hoşnutsa bizene yad sizene .. Bu aydınlatma çabası değil senin yoğurdun ekşi tu kaka buda kuşçuluk değil sizin üslubunuz da kuşçuluk hiç değil .. Aslında biliyor musunuz bu tarz diyalokları yapan bazı üyelerimiz zaman zaman oluyor , ama kısa sürede antipatik olup kayıp gidiyorlar .. Yni yöntem üslup medeni cesaret olgunluk ve vakar daha mantıklı bir tutum ve iletişim yolu tercih ederseniz daha ikna edici olursunuz .. Tabi en önce gerçek siz kimseniz biz burada onu muhatap görmek isteriz .. Şimdi ben bir şekilde yunuz 81 adlı üyeyi savunur gibi oldum .. Ama savunmaya çalıştığım başka şey ben samimiyeti ve adabı savunuyorum .. Avet sammiyerti ve adabı .. Size ve sizin sözlerinize bunlar bir nitelik kazandırır .. Ben Yunuz81 ide buradan tanıyorum yani sizn gibi ve sizin kadar .. Onun kuşçuluğu kuşları yad nasıl bir şahıs olduğu ileki fikrim sadece buradaki paylaşımları ile kısıtlı aslında tüm üyelerimiz için bu durum aynı .. Başka ca çok şeydaha var ancak sanırım burada yazmayı bırakmalıyım .
Biz burada edepli ve nezaketli paylaşımları beğeniyoruz , kuş isterse saksağan olsun burası profesyoneller kulübü değil .. Atmaca besleyen dahi oluyor aramızda zaman zaman, ona dahi değer veriyoruz ve saygı duyuyoruz kaldıki biz kuşçular atmacadan çok hoşlanmayız .. Kötü kuşbakanda bizim için değerli olabilir, önemli olan insani vasıfları yeterli olsun .. selamlar şeref

Arkadaşlar biraz hızlı yazdım , cümle düşüklüklerinden ve yazım hatalarından ötürü hepinizden özür dilerim ..

ben size bir şeylerden bahsediyorum siz o konuyu ele alıp vcevirip okuyorsunuz Yani doktor yönünüzü kullanıyorsunuz..! 1o defa sordum yeni cvp ama cvp niteliği taşımayan cvp 12.000 e kuş alıyorsun almadım diyorsun kuşların cup yapıyor paşa abinin kuşlarıda dahil yok diyor sağa sola kakalıyorsun ben hepsine sahidim sağa sola gerek yok arkadaşım sen derneğe gelince arkandan konuşulanlardan bahsediyorum ben. ağzını yüzünü de bozmaya başladın....ben zihnimi ne senin nede senin gibi zihinleri ishal etmeye calışanlarla ishal bile olmam ama siz doğuştan ishalli doğmussunuz oda sizin sorununuz.! Seref bey anlatmak sitediklerim cok farklı 12.000 e kuş alınca acısını gardan garibandan cıkartmakmı lazım.! paşanın kuşu yapışıyor kartlığında cup yapıyor oyunu bırakıyor. bende kral cıplak deyince herkes bana cephe alıyor Yüzlerce kişi paaşadan kuş aldı biri dürüst olup evet haklısın kardeşim demiyor ben paşa gibi doktor gibi zihniyetlerin karsısındayım ama doktor pisikoji yapıyor konuyu anlattırmıyor anlamamış gibi çeliştiriyor saygılarımla.!

Tamam Ali bey;

Sizinle aynı frekansta değiliz. Anlaşamıyoruz. Bu nedenle sizin kuşunuz, kuş anlayışınız sie benim ki bana.
Her dernekte, dedikoducu insanlar vardır, galiba onlardan bahsediyorsunuz. Meyve veren ağacı taşlarlar.
Siz de sanıyorum Tokat'ta değil de bizim oturduğumuz yerdesiniz.
Biz, elimizden geleni yapıyoruz, kuş uçurmaya, çevremize izletmeye çalışıyoruz. Siz de bu işin dedikodusunu yapıyorsunuz. Ben 12 bin lira para vermedim hiç bir zaman diyorum, siz hala verdiniz diyorsunuz. Benden iyi mi biliyorsunuz? Anlamadım.
Şeref Bey için de bir şeyler söylemek isterim. Elbette ki bu tarz tartışmalar hoş değil. Ama maalesef sürekli yapılan iftiralar var ortada. Siz ne yapardınız acaba bu durumda? Adının Ali Kar olduğu söylenen şahıs, ne benim ne de Paşa abinin kuşlarını tanıyor. Sadece uyduruyor. Bu nedenle beğenip beğenmeme durumu da söz konusu olamaz.
ADMİN, bu şahsın 2. bir üyeliğini tesbit etmiş ancak duruma müdahele etmemiş. Ben üyenin adının açıklanmasını, açıklanmak istenmiyorsa da, 2. üyeliğinin iptal edilmesini istiyorum.
Herkese selamlar.

Şenol

S A Ben her iki üyeyi de şahsen tanımam ama bu çatı altındaysak gönül verdigimiz bir ugraşı paylaşıyor isek BİZ BİR AİLEYİZ DİYORUM BEN ŞAHSIM OLARAK HEP BÖYLE DÜŞÜNDÜM BÖYLEDE DÜŞÜNECEGİM farkındaysanız hiç bir zaman yorum ve eleştirilerim kişilerin şahsına olmamıştır olmayacaktırda her kes te böyle düşünebilmelidir iki kişi tartışırken karşılıklı birbirlerinden ziyade okuyan takip eden kendilerine örnek arayanlarıda olumsuz düşünceleri ile etkilediklerini hobiden soguttuklarını da düşünebilmeliler aslında elimizin altında pek çok istifade edebildigimiz dima da edecegimiz güzel bir paylaşım sitemiz var her böyle düşünenleri uzaklaştırmak banlamak tecrit etmek çözüm olmamalı oyle olursa kazanım ne olurki burada yapılabilmesi gereken karşılıklı anlayış saygı ve sevgidir bunları yapabilmek tartışmaktan kırıcılıktan daha kolay olsa gerek yine söylüyorum her iki arkadaşa da taraf degilim olamamda ama bir aile ortamında aynı havayı teneffüs ettigimiz için bu durumlar pek çogumuzu da haliyle üzmüştür üzülmemizde gerekir neyi paylaşamıyoruz ki iki kanat bir kuyruk kim kaça alırsa alsın kimin kuşu yapışırsa yapışsın kim kandırılmışsa kanmasın uyanık olsun ama bu durumları uzatmak karşılıklı kırıcı olmak kimseye bir şey kazandırmaz dost arkadaş kazanmak daha güzel belki haddim olmadan konunuza karıştım ama yanlış anlaşılmasın karşılıklı anlaışlı olalım birbirimizi kırmayalım diyorum saygılar snuyorum

Üye ısrarla farklı kullanıcı adları ile girmeye çalıştığı için silinmiştir.

S.A. ARKADAŞLAR BEN PAŞA KAYA ÖNCELIKLE BU YAZIŞMADAN UZAKDURMAYA CALIŞDIM AMA BAŞKA İSİMLE SİTEYE GİRİB İNSANLARIN SANAL ORTAMDA KUŞU ILE ILE YOK SEN BU PARALARA KUŞ ALMIŞŞIN YOKSEN SATMIŞŞIN YOK SENIN KUŞUN YAPIŞIYO NE GARIB İŞLER BENİM SANAL ORTANDA YAZAN ARKADAŞA SORUYORUM BENİ NERDEN TANIYORSUN BENIM KUŞUMU NERDEN BİLİYORSUN İNSAN KENDINE SORAR BEN İŞİM YOKMU KARIGIBI DEDIKODU İRETİYORUM HASETLIK YABMAYIN İŞİNİZE BAKIN İNSANLARIN KUŞDAN ÖNEMLI İŞLERI VAR AMA SEN İŞİN OLSA BUNLARLA UGRAŞMAZSIN. ARKADAŞLAR BENİM GECİMİM KUŞDAN DEGİL BEN KİMSEYEDE DAVET VERMİYORUM KUŞLARIMIDA SEVEREK BESLIYORUM VERDİGİM KUŞLARINDA ARKASINDAYIM . SENDE LAFININ ARKASINDA DUR SANA 3 YASINDA KUŞ UCURACAGIM YAVRUMU OYNUYO EKEMI OYNUYO BAKALIM YAPIŞMAYI BIRAK YAPIŞMA EMARESI YABSIN KUŞ BESLEMYI BIRAKIRIM AMA BENİM DEDİM YA KUŞDAN ÖNEMLI İŞİM VAR BUNUNDA BEDELI OLMALI SANAL ORTAMDA BOŞ KONUŞMA RAKAM ACIK SEN BANA YAVRU UCUR BEN SANA EKE UCURACAGIM .AMA ÖNCE KİMLIGINI SÖYLE ASIL ISMIN TELEFONUN KİMSİN AMA SENDE O CASARET YOK OLSA KENDİ KIMLIGINLE GIRERDIN BEN TOKATLIYIM DIYE FORMA GIRMIŞŞİN BEN ASIL TOKAT TURHAL LIYIM SENI NE TAYIYAN VAR NEDE İSMİNİ BILEN YANI SEN BİR YALANCISIN SENIN GIBI İNSANLAR YUZUNDEN SENOL BEY GIBI İNSANLARI KAYBEDIYORUZ İNSANLARI TAKIB EDENE KADAR SENDE ARAŞDIR EMEK VER SENINDE OLSUN ALLAH HASAT EDENE VERMEZ KOMSUNUN KUŞU OLMASINI İSTE SANADA VERSİN ALLAH SENİ ISLAH ETSIN SANA BAŞKA BIRSEY DEMEYE GEREK YOK .

BİRDE İSİM VER BENİM İSMİM BU BEN SENİN KUŞUNU ŞURDA SEYRETDİM BURDA SEYRETDIM DE ŞURUYA VERMİŞSİN ORDA GORDUM SEYRETDIM DE SEYREDDIGIN INSANIDA BURDA KONUŞDURALIM KIM YALAN SOYLUYOR KIM GERCEK ISPATLA ISPATLAMAYAN NAMETDİR.SENDE YUREK VARSA KIMLIGINI ACKLIYACAK ACIKLAMASSAN BU INSANLAR SANA NE SÖYLERLER DUŞUN.

Geri