SİVAS KUMRUSU BESLEYEN KAÇ KİŞİ VAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

k.murat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat ÖZYANAR
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
S.A

bu aralar çok merak ettigim bir güvercin ırkı hakkında bilgi sahibi olmak adına bi araştırma yapmak istedim ve buradan başladım araştırmama

ARAMIZDA SİVAS KUMRUSU BESLEYEN KAÇ KUŞÇU VAR

orjinallerinin erkegi öterken bayılır belirbi bir süre sonra kendine gelir
bir degişik cinside gülen kumrudur öterken sesi sanki gülen bi bebek gibi çıkar bu kuşlardan bir çift bana hediye edildi ve çok begeniyorum meraklısı çokmu diyede araştırıyorum

besleyen ve yetiştirenler varsada rica etsem resimlerini paylaşa bilirlermi

saygılar

Dün edirnekapı pazarına birisi getirmişti,çifti 80 100 arası satıyordu.Toplam 20 30 arası vardı.Gaziosmanpaşa karayollarında oturuyormuş,komşuların şikayeti üzerine pazara getirmiş.selamlar sevgiler

ben besliyorum bunların özelliği aynı takla gibi ötmeye başlar ama ses çok ince olur ve uzatır benim gördüğüm dişilerin sesi daha ince ve uzun oluyor bir diğer özelliği ise diğer kuşlardan yapı bakımından cok küçük olmaları bir sivas kumrusu için ötüş ne kadar ince,uzun ve yapı küçük olursa o kadar değeri artar benim kuşların resmini koymuştum sitede bakabilirsiniz

BU KUŞLAR GÜVERCİN DEİL SANIRIM

S A Murat kardeduydum ama görmedim ben yozgat kumrusununda ünlü oldugunu duymuştum çocukluk zamanlarımızda komşumuzda vardı uzun zaman beslemişlerdi normal güvercinlere göre daha küçük ötüşleri meşhurdur hatta sırtüstü bayılanlar olurdu ilk gördügümde öldügünü sanmıştım meger öylesi makbulmüş bu kadarını biliyorum ama hiç beslemedim SAYGIAR

bende vardı sivas kumrusu çokta damarlı çıkıyorlar. saygılar

güvercinbirliği.com ırklar- kumru
Kumrular uçuculuktan çok görünüm ve sesleri dolayısıyla beslenirler.

*Sivasta iyi kumrular yeni adı Altınyayla, eski adı Tonus olan ilçemizde yetiştirilir.

*İyi bir kumrunun gövdesi son derece ufak olmalıdır.

*Sesi çok tiz olmalı ve uzun süreli ötmelidir. Bazıları öterken tardan düşerler.

*Ayakları ve gagası kırmızı olmalıdır.

*Gövde rengi ne olursa olsun gözleri iri ve simsiyah olmalıdır.

*Makbul olan renkleri mor, arap ve sütbeyazdır.

*İyi bir kumru yeni yerine çok kısa sürede alışır.

*Yavru verimleri çok iyidir. Yavrularına aşırı düşkündürler ve iyi bakarlar.

*Karakter olarak son derece sakin bir yapıya sahiptir. Erkek kumru eşine çok sadıktır, sürekli birlikte uçarlar.

*Kısa süreli ve sık uçuş yaparlar. Yere konma zorluğu olmadığı için yeşil ve açık alanlarda toplu halde yayılmayı severler.

*Üveyiklerle çifleştirilmesinden elde edilen yavrular çok değerlidir. Bu yavrular hem çok dayanıklı olurlar hem de çok iyi öterler. Ancak bu yavrular kısırdırlar...
Bahadır Kekeç - SİVAS
E-Mail: [email protected]

selamu aleykum hemserim bende kale koyluyum ama gurbetteyim suan elimdeki kumrular cins degil sesi cok super ama nedense boguluyor birde kisa cekiyor nasil bi disi ile es yapmaliyimki iyi cucuk alabileyim

Geri