Siyah Yaban Güvercini

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuğbek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tuğbek

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tuğbek Demir
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Merhaba,

çukurova bölgesinde yaylalara gidip gelen arkadaşlar bilir burda yaban güvercini dedikleri bir kuş var siyah renkli beslediğimiz güvercinlerin 2 katı falan oldukça büyük, hızlı ve çevik bir kuş ormanlık alanlarda bulunuyor yakından görme fırsatım olmadı birkaç kere uçarlarken görmüştüm geçen yaz oranın yerlisi olan birine sormuştum ismine labut demişlerdi sanırım, yumurtasını kuşun altına sür besler büyütür çok değerli dediler bu kuş hakkında bilgisi olan varmı ? internette en ufak bir bilgi, resim dahi bulamadım, selamlar.

S.a bahsettiğin kuş yöreden yöreye değişik ad koyuyorlar tabut-göde-tahtalı güvercin diyenler var fakat bu dediğin güvercin yabani güvercindir ve insana yaklaşmazlar ,yumurtayada bakmazlar yabani bi hayvanın yeri doğadır.

resmide bu

Ekli dosyalar

• yeşillikler-arasında-tahtalı-güvercin-b11079.webp
    yeşillikler-arasında-tahtalı-güvercin-b11079.webp
    221 KB · Görüntüleme: 2,606
Teşekkürler, evet dediğim kuş bu olmalı. Ben yumurta meselesini yanlış ifade ettim heralde bu kuşun yumurtasını kendi kuşumun altına sürüp yavru alıp evcilleştirmekten bahsetmiştim. Böyle bir kuşu beslemeyi çok isterim.

tahtalı güvercini bunun adı.izmir pazarında temmuz ağustos aylarında bulabilirsin

BEN YAVRUDAN EVCİLLEŞTİRDİM VE UÇURDUM.

DÜNYA GÜZELİ KUŞLAR. ÇOK DA AKILLILAR.KESİNLİKLE GÖRÜLMEYE DEĞER.

BEN UYSAL VE AĞIR BAŞLI OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.

YETER Kİ GÜVENDE OLSUNLAR.LÜTFEN ONLARI AVLAMAYIN , ANLAYIN..!

Ne yazıkki en çok avlanan kuşlardan birtanesiymiş bende yeni öğrendim insanımız cahil 2 gram et için, zevk için cana kıyıyorlar hadi eskiden olurmuş insanlar yiyecek için avlanırmış şimdi tamamen zevk için yapıyorlar bu işi birde marifetmiş gibi resimlerini koymuşlar.

scaled.php

Hiç denemedim ama bu kuşun evcilleşecğini sanmıyorum ki önermemde evcilleştirilmeye çalışılmasını .

20 SENE KADAR ÖNCE KÜÇÜK YAVRU OLARAK GELMİŞTİ.

ZOR YEM YİYİYORDU..ALIŞTI KÜMESE KENDİSİ GİBİ YAVRULARIMDA VARDI ONLARLA ARKADAŞ OLDU HİÇ ELİME ALMADIM. 3-5 AY SONRA EŞ İSTEDİ SANIRIM .DAĞLARA DOĞRU GİTTİ.HİÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMADIM..

ÇOK GÜZEL DE UÇUP GELİYORDU..40 CM DEN UZUNDU VÜCUDU , ÖLÇMÜŞTÜM.

DÜNYA GÜZELİ OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.ZATEN NESİLLERİ AZALMAKTA AVLANMASINI İSTEMEM .

4 aydır aklıma takılan sorunun cevabını burada buldum.ben kıbrıstayım askerliğimi yapıyorum.bu kuslardan burada çok sayıda var.birkaç kere de yakından görme fırsatım oldu.gerçekten çok asil ve ağırbaşlı kuşlar.nasıl bulabilirim de türkiyeye götürürüm diye düşünüyordum.yazılanlara göre bizim pazarda satılıyormuş.dönünce kesin alacağım.boyu posu endamı yeter.millet kuş görsün...

Bu kuşlar normal güvercinden çook fazla büyükler renkleride oldukça güzel .Fakat bu güvercinlerden milyonlarca var ve çok sayıda yaban güvercini bir araya gelip grup oluşturarak bu şekilde hareket ederler.. Bence bunu avlamanın önüne geçilemez,nasıl güvercin beslemek bir hobi ise av da bir hobi .Av serbest olabilir ama avda limit denen konu göz önünde tutulup bu kuşlardan fazla sayıda avlanmazsa ne soyu tükenir ne de avcı zevkinden geri kalır..

Geri