SİYAHLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OFFICER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

OFFICER

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Davut GÜÇLÜ
Meslek
Polis
İlgi Alanı
Kediler
Selam ve saygılar...Kac cesıt siyah (ARAP) güvercin vardır?..farkları nelerdır?..Siz hangisini tutuyorsunuz?..(fark var diyorsanız ve bunun bir etken oldugunu dusunuyorsanız şayet) Mümkünse katılım gosteren arkadaslar resım de koysunlar...

arap derken cins yokmu yoksa cins farketmeyip sadice siyah lup nekadar cins olabiliceğinimi mera kediyon?
kostümü siyah olupda su cinsler olabilir mardin-kelebek-oynar-fındık-muradiye-selanik-alaman-tekirdağ yerlisi-YOZ-filibe-demkeş-aklıma gelenler bukadar. bu türlerin siyah kostümlüleride bulunmakdadır.

sn ekrem . merak ettıgımden dolayı bu konuyu acmadım.beyın fırtınası cıksın dıye actım. :) konumuz oyun kusu oldugundan dolayı bu sınıfa mensup siyah kusların ırkları; mahrecleri uzerıne yazısalım ıstıyorum.dumanlıdan gelen sıyah,kahverengıden gelen sıyah yada zumrut gıbı...ısteyen beyazdan gelen sıyahlarıda konu edebılır tabı :)
yanı sıyah guvercın nereden gelmelıdır nereden gelmemelıdır,nereye gıtmelıdır melezleme anlamında vs. sanırım konu konuyu acar...selam ve saygılar..

anladım arap mardın turleri gibi bişi soruyosun senn

guzel soru..cevaplar gelecektır kardesım bekle bıraz..

Gercekten cok farklı araplar var, gaga goz tırnak nasl olmalı araplarda once onu konusmak lazım.
Arap dedıgın zumrut olmalı bence.

arap dediğin kırmızı göz siyah gaga olcak =)

karacakmaklıya bende katılıyorum arap adı üstünde koyu olmalı bendende bi soru bazı araplar mar bazı araplar yesil yansıyor sizce hangisi makbul veya üstün veya fark edermi?

Sabuniyle, Arapı eş vurunca ayna kuyruk arap verebiliyomuş doğrumu?

melihdnr' Alıntı:
Okadar kolay olsaydı herkeste ayna kuyruk arap kaynardı herhalde :)

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
melihdnr' Alıntı:

Vala duyduğumu söyledim ben =) Her yavruyu ayna kuyruk arap vercek die bişey yok tabide .... =))

bende arap dediğin kömür gibi kapkara olucak gözler bembeyaz gaga-tırnak beyaz üstüne zifirli olucak birde 1/1 akkuyrugu olursaa hım birde gül perçimi olursa kendi odamda beslerim vallaa:D:D

melihdnr' Alıntı:
Bir arbı iki kuşak yukardan bir beyazla eşleştirdiginizde cıkan torunları renk cogunluguna göre arap_beyaz eşleştirmesi yaptıgınızda büyük ıhtımalle aynalıyı yakalayabılıyorsunuz..Bunu Kara çakmaklıda Susamide denedim tam düz yakaladım..

Arap kap kara olacak. uzaktan bakıldıgında kül rengını andıracak parlaklıgı olacak..Gözler cevresi etli yuvarlak başlı uzun boylu beyaz gagalı olacak..Tabi duruşundanda kendini yansıtacaktır böyle özellıkler tasıyorsa sayet..

melihdnr' Alıntı:
KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
melihdnr' Alıntı:

Vala duyduğumu söyledim ben =) Her yavruyu ayna kuyruk arap vercek die bişey yok tabide .... =))
Genelde böyle eşleştirmelerde ılk yavrularda düzensiz saz oluyor hiç hoş bir görüntü vermıyor..aynı yavruları farklı renge vurmaya devam edıldıgınde renkler kendını topluyor...Tabi baba arap olmak şartıyla..

yorumlarınız için tsekrler arkadaslar ancak laf ve soz den ıbaret kalmasın;deneyımlerınızın ve kusculugunuzun semerelerınıde gormek ısterız.Yanı resım koyan yokmu ? herkes hayallerını mı yazıyor...
saygı ve sevgıler...

[No message]

Ekli dosyalar

• DSC01328.webp
    DSC01328.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,185
  • DSC01512.JPG
    DSC01512.JPG
    3.2 MB · Görüntüleme: 1,191
  • DSC01515.webp
    DSC01515.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,190
maşaallah.çok güzeller.emeğinize sağlık.

Selamlar Davut abi , bu Arap konusunda sanırım çok derin bilgi ve tecrübeye sahip değiliz , en azından bu konu ya olan kısıtlı katılımdan ben bu çıkarımı yaptım ..
Kendim acizane bu konuya bir kaç kelime ile katılmak isterim , Arap kuş taklacıda oyun yapan kuşlar içindedir -zil arap olanlar- ,silikler ,- lekeli araplar- , çikolata -ararp soyu olan- silik arap olmayıp çok zifir de olmayan araplar -kalıplı uzun paçalı doğu arapları- Paçası beyazlar- duman syu olanlar - ak kuyruklar - tabak güllüler - vs ..
Arapkuşta ben silik arapları daha çok seviyorum renk olarak çok çekiçi olmasada oyun özelllikleri bana göre daha iyi istikrarlı kuşlar .. Şuan elimde doğu kökenli uzun paçalı bir erkek arap var oda fena sayılmaz , zamanında çikolata ve arap soyu olan oyunlu kuşlarda baktım , üç beş tanede zifir fındık arapta uçurdum kırıkkalede .. Arap rengin genel olarak oyun beklenecek kuşlar olduğunu söyleye bilirim ..
Ama son yıllarda masa kuşu arayışı ie araplar da kırıldı daha koyu olan başka ırklarla paçalı ve gösterişli araplar üretildi ak kuyruklar güllüler gibi.... Yüzüne bakınca ayıramayacağınız çok değişik araplar var şimdi ..
Öyle dönek araplar varki ilk bakışta taklacı sanılır ..
YANİ BU BAKIMDANDA ARAPKUŞ ARTIK ÇOK SAF DEĞİL .. Sizin de bu konuda ki deneyim ve fikirlerinizi burada paylaşmanız faydalı olur sanırım , en azından benim bu konudaki farklı bakış açılarına karşı merakım var .. selamlarŞEREF

sayın serafettin karaöz degerlı yorumunuz ıcın mutesekkırım...kırık araplar konusunda sıze katılıyorum.Silik Arapların ve zümrüt arapların uzerınde onemle durulması gereken kuslar olduguna bende ınanıyorum. ozellıkle bu ıkı tur uzerınde yogunlastımı ;caba sarfettıgımı belırtmek ısterım.ılgınc olan bırsey var belkı bırcok arkadas temkınlı yaklasacaklar bu fıkrme ancak,belırtmek ısterımkı bu kusların ari olanlarını bulabılmek hala mumkun.keske bunlara bır standart koyan,koydurtan gercek bır federasyonumuz olsaydı.hatta korunması gereken turler sınıfına nakşedılmesı gerekır dıye de dusunuyorum :) ılerleyen zamanlarda bu ıkı soyla ılgılı daha detaylı bır munazaraya gırmek ısterım sayet katılım devam ederse.tekrar gorustugumuze memnun oldum.selam ve saygılar...

arap rengi güvercilerde aranmsı gereken nitelik pek cok her kuşta oldugu gibi rengi yapısı oyunu v.s örn:ankara yöresi arabı acık oldur bildigim kdarıyla cok görselligi yoktur lakin iyi oynar bildigim ırak a ait araplr vrdır bunlara
zil arabı diorlar onlrında oyunlrının müthiş oldugu hatta neredeyse simdi yok denecek kdar as olduklrı biliniyor
arap renginin nerden geldgi sorulmuş büyükler bütün kuşlr kır dan gelme derler (gök) de denilir .ama o rengin arapla ilgisini ben cösemedim bence arap kuşu kendisi bi ırktır safkan bi kuştur tabi bu benim düşüncemdir.Kendimde arap beslemekteyim ayna kuyruk bu renk kuşları nerden elde edebiliris dersenis
beyaz ve arap en kuvvetli ihtimaldir..diger kuşlrdn da eş edildiginde elde etme şansı vrdır.
önemli olan bu gusel kuşlrın yaşatılmsı cok kırılmaması soyunun dvm ettirilmesidir.selametle :tamam:

aslına bakılırsa bu kırlmalarda elınde sadece saglam tek bir kus bulunanlardan gelıyor..bir sohbette şahit oldum. Gittigim dernekte ustanın biri ( 40_45 yaşlarında ) dernek sahıbıne bir arabım var dedi ve cok saglam yerden geldıgını ızah ettı ona göre bir guzel arap arıyorum saglam yavrular elde edecegım dedı..İlk söyledıgınde dernek sahıbının pek dıkkatını cekmemıstı..Ama sohbet devam ederken kuşun fiziksel özellıklerınden bahsedınce dernek sahıbının bırden gözleri açıldı :).Çıkardı bir arap bende bu var bakın dedi anlattıgınız özellıktekı arabınız dıkkatımı cekti dedi..Adam kuşu aldı ınceledı evırdı cevırdı..Benzerlık pek yok dedı....Dernek sahıbı ise istersenız eş vurabılır yavrular alabılırz dıyordu..Sözün kısası yalnız güzel kuşu olanların arayışlarıda kuştakı kırılmalara sebeb oluyor..Bunları sadece acemi caylak kuşcular yapıyor dersek yalan olur ..Yanılıyormuyum ?

sondaki tam olarak izah etmek istediğim fızıksel yapıya sahıp arap :) Maşallah Allah bizede nasip eder İnşallah..

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
sondaki tam olarak izah etmek istediğim fızıksel yapıya sahıp arap :) Maşallah Allah bizede nasip eder İnşallah..
selamunaleykum
insallah gonlunuzden geceni besler gonluzce ucurursunuz
saygilarla ferhat

arap beyaz gaga kılıc paça tırnak ustu olmayanı vede pacalarda beyaz olmayanı makbuldur renkde zümrüt siyahı vede ayna kuyruk olursa dahada guzel olur benım elımdekıler tek soy vede 100den fazla arabımım vargenelı 14.15 kuyruk vede hepsı oyunlu,tepelıdır.

Ekli dosyalar

• 100_0022.webp
    100_0022.webp
    996.5 KB · Görüntüleme: 1,053
Geri