Selamlar Davut abi , bu Arap konusunda sanırım çok derin bilgi ve tecrübeye sahip değiliz , en azından bu konu ya olan kısıtlı katılımdan ben bu çıkarımı yaptım ..
Kendim acizane bu konuya bir kaç kelime ile katılmak isterim , Arap kuş taklacıda oyun yapan kuşlar içindedir -zil arap olanlar- ,silikler ,- lekeli araplar- , çikolata -ararp soyu olan- silik arap olmayıp çok zifir de olmayan araplar -kalıplı uzun paçalı doğu arapları- Paçası beyazlar- duman syu olanlar - ak kuyruklar - tabak güllüler - vs ..
Arapkuşta ben silik arapları daha çok seviyorum renk olarak çok çekiçi olmasada oyun özelllikleri bana göre daha iyi istikrarlı kuşlar .. Şuan elimde doğu kökenli uzun paçalı bir erkek arap var oda fena sayılmaz , zamanında çikolata ve arap soyu olan oyunlu kuşlarda baktım , üç beş tanede zifir fındık arapta uçurdum kırıkkalede .. Arap rengin genel olarak oyun beklenecek kuşlar olduğunu söyleye bilirim ..
Ama son yıllarda masa kuşu arayışı ie araplar da kırıldı daha koyu olan başka ırklarla paçalı ve gösterişli araplar üretildi ak kuyruklar güllüler gibi.... Yüzüne bakınca ayıramayacağınız çok değişik araplar var şimdi ..
Öyle dönek araplar varki ilk bakışta taklacı sanılır ..
YANİ BU BAKIMDANDA ARAPKUŞ ARTIK ÇOK SAF DEĞİL .. Sizin de bu konuda ki deneyim ve fikirlerinizi burada paylaşmanız faydalı olur sanırım , en azından benim bu konudaki farklı bakış açılarına karşı merakım var .. selamlarŞEREF