SİZ HANGİ YOLU İZLİYORSUNUZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

maskeler

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
İlgi Alanı
Kediler
MERHABA...
kendimi bildim bilelei rüyalarımın değişmez hayvanlarıydı güvercinler belki en büyük tutkum fakat gerçek anlamda bu işe emek vermeye başlayalı 1.5 oldu . güvercin denilen her konuya kulak kabarttım herkesle dostr olmaya çalıştım her ortama girmeye çalıştım ne kadar yabancı görünsenmde top sakalım ve uzun saçlarımla :) tek amacım tutkunu olduğum bu uğraşımda birşeyler öğrenmek birşeyler kapmak ne beslediğimin ne besleyeceğimin farkında olmaktı . sağolsunlar kendimden yaşça büyük insanlarla dost oldum benle kuşlerını tecrübelerini paylaştılar . bu site sayesinde de dostluklar kurduğuma inanıyorum. ve ben öğrenmeye açım çünkü bu hobiyi gerçekten çok seviyorum ve siz büyüklerin ya da ne biliyim küçük de olsa tecrübe sahibi insanlrrdan bilgilerini paylaşmalarını istiyorum . her türlü konuda bilgilerini paylaşacak kişilere şimdiden teşekkür ederim . bi konu sınırlaması yapmak istemiyorum sadece kendi tecrübe ettiğiğniz bilgileri birikimleri paylaşmanızı istiyorum . benmim özellikle merak etttğim taraf şu: yavruyu hhazırlarken teke düşürürken yatırırken eşe atarken neler yapmalı hangi kaideler göz önünde bulundurulmalı . kırgınlıkla gevşemeyle yığılmayla karşılaşıldığında tüğe girdiğinde ne yapılmalı.
bu işe gönül verenlere gençlere değer verenlere saygılar...

Merhaba güvercin beslemek dışardan gerçekten çok kolay gözüküyor ama asıl yetiştiriciler bilir ki güvercin beslemek çok zor bir iştir. Onların yemini suyunu verip arada bir uçurmak yetmez, gününüzün belli bir kısmını onlara ayırmak, hergün ilgilenmek gerekir. Benim tecrümeme göre yavru almak beklemek büyütmek ve bir kuş haline getirmek çok zordur. Genellikle benim için değerli olan yavrular o kadar ilgilenmeme rahmen herhangi bir nedenden dolayı ölürler. Ama vasıfsız yavrularım yaşarlar. Şimdiye kadar hep böyle oldu , tabi istisnalar kaideyi bozmanz. Artık vasıflı güvercinlerimin yumurtalarını vasıfsız ama yavrularını büyütebilen kuşlarıma baktırıyorum : )

Saygılarımla ...

Hüseyin Dizlek

eskiden yavru büyütmek için damızlık-bakıcı ayrımı yapıyordum,yani pahalı kuşların yavrularını ucuz ama iyi yavru bakan kuşlara baktırıyordum. ama üstteki arkadaşında dediği gibi hep güzel yavrular ölüyor, diğer yavrular büyüyordu. artık kuşların doğallığına karışmamaya karar verdim. yani bakıcıları sattım ,artık her kuş kendi yavrusuna bakıyor. daha önceki sahiplerinde hiç yavru bakmamış,yumurtaları hep başka kuşlara baktırılmış kuşlar hariç müthiş bir performans gördüm. özellikle daha önce tembelliğe alışmayan yavru kızmasıyken aldığım bir çift kırmızıbozalıdan bir yılda 10 tane yavru aldım,bir çift yerli hünkariden 12 yavru aldım.hepsinede kendileri baktılar. böylece bakıcılara ayıracağım kümeside başka güzel kuşlara ayırdım. yavru bakmayanları başkalarına satmak yerine uçuruyorum,bir işe yarıyorlar. bakıcı kullanan arkadaşlarıda anlıyorum ama ben onu beceremedim. herkes kendi kafasına yatanı yapar.

yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum...
ayrıyetten çook özür dilerim can alıcı kelimelleri unutmuşum
saim ustanın damarı nooldu elektirikçi şeref amcanın kuşları vello dayının arapları şunun kuşu bunun efsanesi . oldu mu artık yorum yazar mısınız ?....

SELAM SİNAN KARDEŞ;

SİTENİNDE BENCE ÇOK HAKLISIN.AMA HER ORTAMA GİRİP ÇIKTIĞINI YAZMIŞSIN ARTIK ÖĞRENMİŞ OLMAN LAZIM;BU İŞTE BİRAZ DEVRECİLİK VE RÜTBECİLİK VARDIR.KOMİK AMA GERÇEK BU.SEN BAZI İNSANLARA KENDİNİ KABUL ETTİREBİLMEN İÇİN YA İYİ KUŞ BESLEYİP UÇURMAN YADA ÇOK PARANIN OLMASI GEREKİR.ÇÜNKÜ SEN O ZAMA KİMİNE GÖRE POTANSİYEL ALICI OLACAKSIN.ASLINDA KİMSENİN KİMSEYE BİRŞEYLER ÖĞRETMEYE YADA ANLATMAYA ÇALIŞTIĞINI ZANNETMİYORUM.HERKES KENDİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR BU ORTAMDA.KİMİSİ;ELİNDEKİ USTA KUŞLARI İLE KİMİSİ;ÇENESİ VE BİRAZCIK BİLGİSİ İLE KENDİNİ TATMİN EDİYOR BU SİTEDE.EEE YAŞAMDA HERŞEY EGONUN BASTIRILMASI DEĞİLMİ?AMA ŞUNUDA SÖYLEMEK İSTERİM YAZILARINI BÜYÜK KEYİFLE OKUDUĞUM,HÜMANİST,BU İŞİ GERÇEKTEN SOSYAL BİR PAYLAŞIM HALİNE GETİRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARDA VAR.ONLARA SAYGI VE SEVGİMİ SUNUYORUM.

ASLINDA AÇTIĞIN KONU MURAT ARKADŞIN KONUSU İLE ÇOK İÇİÇE.KUŞÇULUĞUN VE KUŞÇULARIN GELİŞİMİ KONUSU.BEN KUŞÇULUĞU BİR HOBİ OLARAK GÖRMÜYORUM.HOBİ BOŞ ZAMANI,HOŞ ZAMAN ÇEVİRMEK İÇİN YAPILAN FAALİYET AMA OYUN KUŞU BESLEME,BAKIM VE UÇUMU İÇİN ZORUNLU BİR ŞEKİLDE HAYATININ BİR PARÇASINI AYIRMAN GEREKİYOR.YANİ BİR SORUMLULUK OLUYOR HAYATINDA.KUŞ İŞİ SEVGİ İŞİ.KİMİSİ GİBİ SANA ZEVK VERECEK BİR META OLARAK GÖRÜYORSAN, YOL YAKINKEN DÖN DERİM.GERÇEK KUŞÇUNUN KUŞLARI AİLSİNDEN BİR PARÇA GİBİDİR.BUNU HİSSETİĞİN ZAMAN İYİ KUŞÇU OLMUŞSUNDUR DEMEKTİR.ELİNE HER ZAMAN İYİ KUŞ GEÇER.BAZEN 10 YAŞINDA ÇOCUĞUN DAHİ ELİNE GEÇEBİLİYOR BİR ŞEKİLDE.EĞER O KUŞA DEĞER VERİP,İŞLEYE BİLİYORSAN KUŞÇU OLURSUN.ÇEVRENDEKİ KUŞÇULARI İYİ GÖZLEMLERSEN ANLAYACAKSIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ.İYİ BİR KUŞÇU OLMAK İSTİYORSAN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMAN GEREKİYOR.HEM KUŞLARINA KARŞI,HEMDE HAYATA KARŞI.KARAKTERİN YANSIMASI BU İŞ İÇİNDE GEÇERLİ.

OKUYAN BİR ARKADAŞSIN,BİLİMLE UĞRAŞAN.NE MUTLU SANA.ÖĞRENİMDE GÖRDÜĞÜN BAŞARIYI ÖZVERİ İLE KUŞÇULUKTADA YAŞAYACAĞINA EMİNİM.

OYUN KUŞU BESLEME,EŞLEME ,UÇURMA HAKKINDA SİTEDE ARKADAŞLAR GÜZEL KONULAR PAYLAŞİMIŞLAR.BENCE BİR GÖZ AT KONULARA.TABİ HERKESİN FİKRİ AYNI OLMAYA BİLİYOR.OLSUN EN AZINDAN TECRÜBE OLUR.

SANA YALNIZCA BİR TAVSİYEDE BULUNA BİLİRİM;EĞER KÜMESİNDEKİ KUŞLARI YETERSİZ GÖRÜYORSAN İYİ BİR USTADAN YARDIM AL.

KUŞ EŞLERKEN OYUN STİLLERİNİ AYNI VE TAMAMLAYICI OLMASINA DİKKAT ET.
YAKIN KAN KUŞLARI BİR BİRLERİ İLE EŞLEME.
KUŞLARININ ÖNCE SAĞLIĞINI DÜŞÜN.
SABIRLI OL.
BİLDİĞİN KUŞUN EN AZ 3 ÇİFT YAVRUSUNU DENE.
KÜMESİN MÜSAİTSE TUTMUŞ DAHİ OLSA EŞ DEĞİŞTİRMEKTEN KORKMA.
İYİ BİLDİĞİN KUŞA ÇALIŞ,ANGARYA KUŞLA UĞRAŞMA.
YAVRU KUŞU YÜKSEK UÇURMAKTAN KORKMA.
OYUNA YENİ GİRERKEN KUŞLARI OYUN KATEGORŞİLERİNE GÖRE GRUP UÇUR.
HAVADA OYUNU SERTLEŞTİREK KUŞU EN AZ İKİ HAFTA KUŞ GÖSTERMEDEN TEK UÇUR.OYUNU İYİCE SERTLEŞTİRSİN.
YAVRU KUŞUN ALTINA UÇARKEN FAZLA KUŞ DÖKME.
HER GELENE KUŞ KALDIRMA,TOK KUŞU UÇURMA.
TÜY ZAMANINDA ZORUNLU OLMADIKÇA KUŞLARI ZORLAMA.
KUŞLARINA HER AY 1 HAFTA ANTİBİYOTİK VER.
DIŞARIDAN KÜMESİNE KUŞ SOKMA.
BİLMEDİĞİN KUŞU KUŞLARINLA KIRMA.

SİNAN KARDEŞ BUNLAR AKLIMA GELEN ANA BAŞLIKLAR.BUNLARI YAAR İYİDE BİR MALZEME BULURSAN,HERŞEY KENDİLİĞİNDEN OLACAKTIR EMİN OL.

..............SAYGILAR.................

s.a. Hüseyin abi vermiş olduğun bilgiler için teşşekkürler keşke bu sitedeki diğer abilerimizde sizin gibi duyarlı olsa da biz genç kardeşlere yapıcı bilgiler aktarsa tecrübelerini paylaşsa bizlerde iyi bi oyun kuşu uçurucusu olsak ama nerde hep bir birleri ile atışmalar sürtüşmeler.
tabi bunlar herkes için geçerli değil.
yardımcı olmaya çalışan tecrübelerini aktaran herkesten allah razı olsun
hayırlı akşamlar.........

malesef herkes bu konuda şikayetçi aslında
herkesin istediği en iyi kuşlar benim olsun kimsenin kuşları benim gibi iyi olmasın kimse benden kuş istemesin
en yakın örneği karşımda samimi komşumuz. yılların kuşçusu çokta güzel kuşları var kuş beslemeye geri döndüğümde içimdende hani bi çift verse diyede geçirmişimdir. sağolsun ben kimseye kuş vermiyorum demesiyle anlaşıldı mesajı. çok şükür muhtaç değilim ama komşu ilişkisi değilde hedef kuşçuluk dersek 30 dan fazla kuşu olan kuşçu kendinden başkasını düşünse zaten bu şekilde davranmaz destekler. ama niye desteklesinki amaç sadece kendisini geliştirmek. yani ustalarımızın anlattığı kuşçuluk eskiden şöyleydi böyleydi lafları onlarında dediği gibi eskide kalmış. ben eskiden beslediğimdede hevesle gelen çocuklara kuş verirdim kuşlarımı çoğalttığımda yine vericem ben kuş vermekle kaybetmem aksine kazanırım

hüseyin turan' Alıntı:
SELAM SİNAN KARDEŞ;

SİTENİNDE BENCE ÇOK HAKLISIN.AMA HER ORTAMA GİRİP ÇIKTIĞINI YAZMIŞSIN ARTIK ÖĞRENMİŞ OLMAN LAZIM;BU İŞTE BİRAZ DEVRECİLİK VE RÜTBECİLİK VARDIR.KOMİK AMA GERÇEK BU.SEN BAZI İNSANLARA KENDİNİ KABUL ETTİREBİLMEN İÇİN YA İYİ KUŞ BESLEYİP UÇURMAN YADA ÇOK PARANIN OLMASI GEREKİR.ÇÜNKÜ SEN O ZAMA KİMİNE GÖRE POTANSİYEL ALICI OLACAKSIN.ASLINDA KİMSENİN KİMSEYE BİRŞEYLER ÖĞRETMEYE YADA ANLATMAYA ÇALIŞTIĞINI ZANNETMİYORUM.HERKES KENDİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR BU ORTAMDA.KİMİSİ;ELİNDEKİ USTA KUŞLARI İLE KİMİSİ;ÇENESİ VE BİRAZCIK BİLGİSİ İLE KENDİNİ TATMİN EDİYOR BU SİTEDE.EEE YAŞAMDA HERŞEY EGONUN BASTIRILMASI DEĞİLMİ?AMA ŞUNUDA SÖYLEMEK İSTERİM YAZILARINI BÜYÜK KEYİFLE OKUDUĞUM,HÜMANİST,BU İŞİ GERÇEKTEN SOSYAL BİR PAYLAŞIM HALİNE GETİRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARDA VAR.ONLARA SAYGI VE SEVGİMİ SUNUYORUM.

ASLINDA AÇTIĞIN KONU MURAT ARKADŞIN KONUSU İLE ÇOK İÇİÇE.KUŞÇULUĞUN VE KUŞÇULARIN GELİŞİMİ KONUSU.BEN KUŞÇULUĞU BİR HOBİ OLARAK GÖRMÜYORUM.HOBİ BOŞ ZAMANI,HOŞ ZAMAN ÇEVİRMEK İÇİN YAPILAN FAALİYET AMA OYUN KUŞU BESLEME,BAKIM VE UÇUMU İÇİN ZORUNLU BİR ŞEKİLDE HAYATININ BİR PARÇASINI AYIRMAN GEREKİYOR.YANİ BİR SORUMLULUK OLUYOR HAYATINDA.KUŞ İŞİ SEVGİ İŞİ.KİMİSİ GİBİ SANA ZEVK VERECEK BİR META OLARAK GÖRÜYORSAN, YOL YAKINKEN DÖN DERİM.GERÇEK KUŞÇUNUN KUŞLARI AİLSİNDEN BİR PARÇA GİBİDİR.BUNU HİSSETİĞİN ZAMAN İYİ KUŞÇU OLMUŞSUNDUR DEMEKTİR.ELİNE HER ZAMAN İYİ KUŞ GEÇER.BAZEN 10 YAŞINDA ÇOCUĞUN DAHİ ELİNE GEÇEBİLİYOR BİR ŞEKİLDE.EĞER O KUŞA DEĞER VERİP,İŞLEYE BİLİYORSAN KUŞÇU OLURSUN.ÇEVRENDEKİ KUŞÇULARI İYİ GÖZLEMLERSEN ANLAYACAKSIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ.İYİ BİR KUŞÇU OLMAK İSTİYORSAN ÖNCE İYİ BİR İNSAN OLMAN GEREKİYOR.HEM KUŞLARINA KARŞI,HEMDE HAYATA KARŞI.KARAKTERİN YANSIMASI BU İŞ İÇİNDE GEÇERLİ.

OKUYAN BİR ARKADAŞSIN,BİLİMLE UĞRAŞAN.NE MUTLU SANA.ÖĞRENİMDE GÖRDÜĞÜN BAŞARIYI ÖZVERİ İLE KUŞÇULUKTADA YAŞAYACAĞINA EMİNİM.

OYUN KUŞU BESLEME,EŞLEME ,UÇURMA HAKKINDA SİTEDE ARKADAŞLAR GÜZEL KONULAR PAYLAŞİMIŞLAR.BENCE BİR GÖZ AT KONULARA.TABİ HERKESİN FİKRİ AYNI OLMAYA BİLİYOR.OLSUN EN AZINDAN TECRÜBE OLUR.

SANA YALNIZCA BİR TAVSİYEDE BULUNA BİLİRİM;EĞER KÜMESİNDEKİ KUŞLARI YETERSİZ GÖRÜYORSAN İYİ BİR USTADAN YARDIM AL.

KUŞ EŞLERKEN OYUN STİLLERİNİ AYNI VE TAMAMLAYICI OLMASINA DİKKAT ET.
YAKIN KAN KUŞLARI BİR BİRLERİ İLE EŞLEME.
KUŞLARININ ÖNCE SAĞLIĞINI DÜŞÜN.
SABIRLI OL.
BİLDİĞİN KUŞUN EN AZ 3 ÇİFT YAVRUSUNU DENE.
KÜMESİN MÜSAİTSE TUTMUŞ DAHİ OLSA EŞ DEĞİŞTİRMEKTEN KORKMA.
İYİ BİLDİĞİN KUŞA ÇALIŞ,ANGARYA KUŞLA UĞRAŞMA.
YAVRU KUŞU YÜKSEK UÇURMAKTAN KORKMA.
OYUNA YENİ GİRERKEN KUŞLARI OYUN KATEGORŞİLERİNE GÖRE GRUP UÇUR.
HAVADA OYUNU SERTLEŞTİREK KUŞU EN AZ İKİ HAFTA KUŞ GÖSTERMEDEN TEK UÇUR.OYUNU İYİCE SERTLEŞTİRSİN.
YAVRU KUŞUN ALTINA UÇARKEN FAZLA KUŞ DÖKME.
HER GELENE KUŞ KALDIRMA,TOK KUŞU UÇURMA.
TÜY ZAMANINDA ZORUNLU OLMADIKÇA KUŞLARI ZORLAMA.
KUŞLARINA HER AY 1 HAFTA ANTİBİYOTİK VER.
DIŞARIDAN KÜMESİNE KUŞ SOKMA.
BİLMEDİĞİN KUŞU KUŞLARINLA KIRMA.

SİNAN KARDEŞ BUNLAR AKLIMA GELEN ANA BAŞLIKLAR.BUNLARI YAAR İYİDE BİR MALZEME BULURSAN,HERŞEY KENDİLİĞİNDEN OLACAKTIR EMİN OL.

..............SAYGILAR.................
hüseyin abi saygılar bizden
öncelikle cevap yazmaya değer gördüğün için teşekkür ederim
birçok konuda haklısın . şunu anlamam lazım insanları yorum yapmıyolar ya da x konulara yorum yapıyorlar diye eleştirmek hakkım fakat burda dile getirmem harcım değil . dediğin gibi söze değil bu camiada icraata bakıyorlar ki o da olacak inşallah buna inanıyorum . iyi insan olma konusunda da çok haklısın . hayata ne veriyorsan o da sana illaki senden birşeyler veriyo . yani demek istediğim ne ekersen onu biçersin ve bu yolda insanlık namına doğru adımlar attığıma inanıyorum.
sorduğum soruya verdiğin başlıklar konusunda da teşekkür ederim.
verdiğin bilgileri az buçuk yapmaya çalışıyoruz ama şimdi daha emin bi şekilde tecrübe etmeye çalışacağım

.......saygılar...

S A SİNAN KARDEŞİM Bu kuşçuluk esasen eski usta ve yetiştiricilerin çogunun senin gibi nasıl iyi kuşçu olurum diye düşündügünü pek sanmıyorum zaten bir dalda bir branş ta kişi kendine bir hedef koydugunda o hedefe yaklaşması ve başarabilmesi istedigi arzuladıgı gibi olmayabiliyor ama kişi nin kendini yetiştirme de ki çabası bazen yetmeyebiliyor senin amacın ideallerin olabilir ama bunu başarabilmen en çok sana baglı peki ne yapman lazım ne aradıgını ne istedigini şu an elinde ne oldugu şu ana kadar neyi nasıl yaptıgın ne anlayabildigin de önemli buralardan ustalar yetiştiriciler sana herşeyi anlatabilir yol gösterebilir yada çok kişi yanlış anlatıp sen dogru algılıyabilirsin bu durumları çözebilmen gözlemleyebilmen bir şeyler çıkarabilmen de çok önemli eşin dostun sana kuşlar verebilir şun da iyi kuşlar var al diyebilir kim sana nasıl kuş derse desin ne kadar met ederse etsin senin için bir önem ifade etmesin neden onların demeleri anlatmaları degil senin o met edilen kuşlarda ne gördügün ne algıladıgın ne farkettigin önemli olmalıdır kuşculuk ta iyi kuşcu olmak kadar iyi gözlemci olmak da çok önemlidi pek çok usta yetiştirici bir kuşçunun kuşunda kuş sahibinin fark edemedigini görebilir usta o kuşta baglayıcı bir hareket de fark edebilir buda çok önemlidir her şeyden önce yapmış oldugun işi çok sevmen zaman ayırman en önemlisi de SABIR gerektirir az çok belli bir kuşa çalışırsın ugraşırsın begenmez elinden çıkarırsın gittigi yerde patlayı verir dizlerini döversin yapmak istedigin işte zamanı sevgiyi sabrı göstermezsen hiç bir şey olmaz kendi hayatını ıdame ettirmek için ne yapıyor isen kuşlar için gerkenleri de eksiksiz yapman gerek çünkü kuş senin zamanını varını yogunu keyfin olup olmadıgını bilemez ama hep iyi bakılmayı düzenli antramanını yayılmayı temizligi dahada önemlisi senin onları hep sevmeni bekler bunların bir veya ikisini uygulama bir şey bulamazsın düzenli uçurup seyrettigin güzel bir kuşu vakitsiz saatin de uçurman bile kuşu etkiler strese girer kuşculuk da sabır düzenli antreman bakım sevgi önemlidir senin keyfine göre degil kuşun düzenine uyman gerek kendin için besleyip toplumun takdirini alman gerek bu da güzel ahlak tamahkar olmamak kendin için istedigini herkes için .isteyebilmek saygı sevgi kuralları için de olabilmek ten geçer kendine bir prensip edinip disiplinli olup kuş da olması olmaması gerekenlere önem verip bir damızlık oluşturup onları daha da ileriye götürme gayretini taşıyarak kendini yetiştirmek kalıcı egitici paylaşımcı olabilmende gerek yavru kuş gözleri dönmeye başlayıp bir iki fek attıktan sonra biraz daha aklı başında uçurulması evini yer hakimiyeti saglanıp taklayı iki, üç iki üç yaptıktan sonra kalan degiştirecegi kanatları kesilip ekeleşip kanatlarını kuş kendi atana kadar bekleyip eş ve kanat sorunu kalmayınca takrar uçurulmaya başlanmalı kuşu bir kere beklemek gerek sonra kuş bildigin bir kuş ise sorun suz olarak sana içinde ne varsa onu verir burada seyislik önem taşır düzenli uçumunu saglayıp bakımını yapmak gözlemlemek sabırlı olmak gerek damızlık veya bildigin kuşlara kuş katabilmek iyisini de aramak elindeki bildigine de sahip olman gerekir herkesin dedigin den etkilenmemek kendi bilgi ve gözlemlerinide göz önün de bulundurman etrafında ki kuşçularıda gözlemlemen kuş uçuruşları olsun bilgi paylaşımı olsun usta ve yetiştiricilerin arasındada bulunabilmen onlardan tecrübe edinebilmen de sana katkı saglar kuş eşlemelerde renge renk eşlemelerinin bir önemi yoktur önem kuşun içindekidir hangi kuşu hangi renge eş edersen et kuş neslinde ne renk varsa onu verir bu durum eş ettigin kuşların performansı için de geçerlidir yapman gereken önemli bir durum ise kuş ve kuşçulugun makbul görmedigi hataları seninde kabul etmemen den geçer kuşdaki hatalara olumsuzlıklara tahammül etmek senin aradıgını bulamamanın tek sebebidir seni sadece geri götürür SAYGILAR SİNAN KARDEŞİM

kuscu_marik' Alıntı:
S A SİNAN KARDEŞİM Bu kuşçuluk esasen eski usta ve yetiştiricilerin çogunun senin gibi nasıl iyi kuşçu olurum diye düşündügünü pek sanmıyorum zaten bir dalda bir branş ta kişi kendine bir hedef koydugunda o hedefe yaklaşması ve başarabilmesi istedigi arzuladıgı gibi olmayabiliyor ama kişi nin kendini yetiştirme de ki çabası bazen yetmeyebiliyor senin amacın ideallerin olabilir ama bunu başarabilmen en çok sana baglı peki ne yapman lazım ne aradıgını ne istedigini şu an elinde ne oldugu şu ana kadar neyi nasıl yaptıgın ne anlayabildigin de önemli buralardan ustalar yetiştiriciler sana herşeyi anlatabilir yol gösterebilir yada çok kişi yanlış anlatıp sen dogru algılıyabilirsin bu durumları çözebilmen gözlemleyebilmen bir şeyler çıkarabilmen de çok önemli eşin dostun sana kuşlar verebilir şun da iyi kuşlar var al diyebilir kim sana nasıl kuş derse desin ne kadar met ederse etsin senin için bir önem ifade etmesin neden onların demeleri anlatmaları degil senin o met edilen kuşlarda ne gördügün ne algıladıgın ne farkettigin önemli olmalıdır kuşculuk ta iyi kuşcu olmak kadar iyi gözlemci olmak da çok önemlidi pek çok usta yetiştirici bir kuşçunun kuşunda kuş sahibinin fark edemedigini görebilir usta o kuşta baglayıcı bir hareket de fark edebilir buda çok önemlidir her şeyden önce yapmış oldugun işi çok sevmen zaman ayırman en önemlisi de SABIR gerektirir az çok belli bir kuşa çalışırsın ugraşırsın begenmez elinden çıkarırsın gittigi yerde patlayı verir dizlerini döversin yapmak istedigin işte zamanı sevgiyi sabrı göstermezsen hiç bir şey olmaz kendi hayatını ıdame ettirmek için ne yapıyor isen kuşlar için gerkenleri de eksiksiz yapman gerek çünkü kuş senin zamanını varını yogunu keyfin olup olmadıgını bilemez ama hep iyi bakılmayı düzenli antramanını yayılmayı temizligi dahada önemlisi senin onları hep sevmeni bekler bunların bir veya ikisini uygulama bir şey bulamazsın düzenli uçurup seyrettigin güzel bir kuşu vakitsiz saatin de uçurman bile kuşu etkiler strese girer kuşculuk da sabır düzenli antreman bakım sevgi önemlidir senin keyfine göre degil kuşun düzenine uyman gerek kendin için besleyip toplumun takdirini alman gerek bu da güzel ahlak tamahkar olmamak kendin için istedigini herkes için .isteyebilmek saygı sevgi kuralları için de olabilmek ten geçer kendine bir prensip edinip disiplinli olup kuş da olması olmaması gerekenlere önem verip bir damızlık oluşturup onları daha da ileriye götürme gayretini taşıyarak kendini yetiştirmek kalıcı egitici paylaşımcı olabilmende gerek yavru kuş gözleri dönmeye başlayıp bir iki fek attıktan sonra biraz daha aklı başında uçurulması evini yer hakimiyeti saglanıp taklayı iki, üç iki üç yaptıktan sonra kalan degiştirecegi kanatları kesilip ekeleşip kanatlarını kuş kendi atana kadar bekleyip eş ve kanat sorunu kalmayınca takrar uçurulmaya başlanmalı kuşu bir kere beklemek gerek sonra kuş bildigin bir kuş ise sorun suz olarak sana içinde ne varsa onu verir burada seyislik önem taşır düzenli uçumunu saglayıp bakımını yapmak gözlemlemek sabırlı olmak gerek damızlık veya bildigin kuşlara kuş katabilmek iyisini de aramak elindeki bildigine de sahip olman gerekir herkesin dedigin den etkilenmemek kendi bilgi ve gözlemlerinide göz önün de bulundurman etrafında ki kuşçularıda gözlemlemen kuş uçuruşları olsun bilgi paylaşımı olsun usta ve yetiştiricilerin arasındada bulunabilmen onlardan tecrübe edinebilmen de sana katkı saglar kuş eşlemelerde renge renk eşlemelerinin bir önemi yoktur önem kuşun içindekidir hangi kuşu hangi renge eş edersen et kuş neslinde ne renk varsa onu verir bu durum eş ettigin kuşların performansı için de geçerlidir yapman gereken önemli bir durum ise kuş ve kuşçulugun makbul görmedigi hataları seninde kabul etmemen den geçer kuşdaki hatalara olumsuzlıklara tahammül etmek senin aradıgını bulamamanın tek sebebidir seni sadece geri götürür SAYGILAR SİNAN KARDEŞİM
A S muharrem abi saygılar bizden
teşekkür ederim değerli görüşlerin için. emin olun anlattıklarınızdan çok şey öğreniyoruz . sizlerin bizi muhattap alıp görüşlerinizi paylaymanız bizleri bu yolda yüreklendiriyo. bir filozof sözü vardır "bildiğim birşey varsa o da hiçbirşey bilmediğimdir".ben şu an bildiklerimi değil bilmediklerimi önemsiyorum öğrenmek için çabalıyorum . insanın kuşu kendinin gözlemleyip değerlendirmesi ve sonunda doğru birşeyer yapması çok önemli. birşeyle öğrenmek için çabalıyoruz usta sohbetlerinde pür dikkat kesilip dinliyoruz birşeyler kapmak için. şu an bize verilenlerle yapmamızı söylediklerini yapmaya çalışıyoruz. umarım ne yapmak gerektiğini bilir ve kendi kendimizi eğitir hale geliriz
muharrem abi herşey gönlünüzce olsun saygılar.....

SİNAN KARDESİMİZ GÜZEL BİR KONUYA DEGİNMİS BU UGRASDA ARANILANA ULASMANIN DAHA KISA DEGİŞİK BİR YOLU VARMIDIR VAR İSE NELERDİR NELER YAPABİLİRİZ ÖGRENMENİN SONU YOK DERLER

SAYGILAR

genel olarak oyun kuşu eşleşmesinden bahsedilmiş şimdiye kadar.peki ben de bir soru sorayım değerli abilerime ve kardeşlerime.diğer ırk kuşlarda eşleşmeler nasıl olmalıdır.yani mesela bango kuşunda nasıl eşleştirmeler yapmalıyız.tamamen görüntüye mi önem vermeliyiz.bu kadar kolay mı diğer ırk eşleştirmeleri.örneğin gagası çok kısa olan bir kuşla biraz daha uzun olan bir kuşu eşleştirirsek yavrularda gaga uzaması kaçınılmaz mıdır.bunun gibi birçok soru var kafamda.bilgili abilerimden yanıt bekliyorum teşekkürler.

evet arkadaslar sizler hangi yolu izliyorsunuz yoksa yollar aynı yolda sürücüler yani şöförlermi farklı yapılması gerekenler nelerdir paylasalım bilgilenelim

saygılar

Benimde bir sorum olcak.
Ben 2 yavru uçuyorum şuanda baş almaya başladılar.Fakat iki yavruyu uçurunca pek yükselmiyorlar ve 5-10dk içinde iniyorlar.Aralarına yüksek uçucu tippleride atınca iyice yükseliyolar ve 15-30 dk arası uçuyorlar.Aslında nefes açmaları için iyi oluyor.Fakat oyunlarını bozarmı onu bilmiyorum bu konu hakkındaki görüşlerinizi söylerseniz çok sevinirim.Bu yavrular ne zaman teke düşer?Tavsiyeleriniz var mı?

hakanfiliz' Alıntı:
Benimde bir sorum olcak.
Ben 2 yavru uçuyorum şuanda baş almaya başladılar.Fakat iki yavruyu uçurunca pek yükselmiyorlar ve 5-10dk içinde iniyorlar.Aralarına yüksek uçucu tippleride atınca iyice yükseliyolar ve 15-30 dk arası uçuyorlar.Aslında nefes açmaları için iyi oluyor.Fakat oyunlarını bozarmı onu bilmiyorum bu konu hakkındaki görüşlerinizi söylerseniz çok sevinirim.Bu yavrular ne zaman teke düşer?Tavsiyeleriniz var mı?
kuşlrın önce uçmalılar yanlarına yüksek uçan kuşlarla uçurman iyi olur hava da iyi gözlemle teke alman için bekle bir saaati doldyrsynlar havada iyice kendilerini pişirsinler teke almak için acele etme zaten kendilerini belli ederler. hava oyununu bitirmesini bekle

maskeler' Alıntı:
hakanfiliz' Alıntı:
Benimde bir sorum olcak.
kuşlrın önce uçmalılar yanlarına yüksek uçan kuşlarla uçurman iyi olur hava da iyi gözlemle teke alman için bekle bir saaati doldyrsynlar havada iyice kendilerini pişirsinler teke almak için acele etme zaten kendilerini belli ederler. hava oyununu bitirmesini bekle
Teşekkürler abi.Öyleyse tipplerle birlikte uçurayım.Yavrular bazen baş yapmadan ard arda 4-5 tane takla atıyor bazende baş yapıyolar.Tipplerle uçurmamda bir sakınca yoksa iyice nefeslenirler.

ŞÖYLE BAKTIM DA EPEY ZAMAN OLMUŞ. MADEM MUHARREM ABİ TEKRAR GÜNDEME GETİRMİŞ BEN DE BİR ŞEYLER YAZAYIM.
İLK HALİMİ DÜŞÜNÜYORUM DA YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYEM YUKARDA HÜSEYİİN VE MUHARREM ABİLERİN YAZDIĞI YAZILARI İYİ OKUSUNLAR NE DEMEK İSTEDİKLERİNİ BENİM GİBİ BELLİ BİR ZAMAN GEÇTİĞİNDE DAHA İYİ ANLAYACAKLARDIR

Konuyu tek tek okudum hepınızın elıne gönlüne sağlık...

Geri