Sizce bu kuş bangomu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaslar bır cıft kus edındım bango diye kumesımde bangoda olsun istedım hıc anlamam bangodan ama renkleri hosuma gıttı, erkegı kaybettım, elımde bır dısı kaldı bu kus hakkında yorumlarınızı alabılırmıyım? bangomu bu kus? burdakı resımlere bakında bangoların gagaları ve kaf yapıları benımkınden farklı oldugunu gordum o yuzden muallakta kaldım.

Tesk ederım sımdıden...

1006079ig0.jpg

:heyo:

1006080ve0.jpg

:oley: :oley: :oley:

1006078tu1.jpg

Biraz arastırma yapınca aslında bu kusun bir azmana daha cok benzedıgıne karar verdım sızce?

Baska ırkıyla bir kan bağının olduğu gayet açık.Bu tür kuşlar çok güzel yavru bakarlar,her zaman kümesimde bakıcı olarak bu tip kşlardan bir kaç çift bulundurmuşumdur.

bilgiler için teşekkürler kuşuma eş buldum bu arada :)

resimlerini paylaşıyım uyarmı sizce :)

1006091vo2.jpg

:hayir:
1006096mb9.jpg

:kalp:
1006090kz6.jpg

çok güzel özgür abimaşallah

kusların azman mavi kanat, kara kanat

Bango Değil.Arkadaşın Dediği Gibi Bangoyla Baska Kırması Olabilir.

EFKARLI_ÇOCUK

kafa kısmı baskaya benziyo bana göre ama yanlışta olabilir bildigimn kadarını söyledim! saglıklı bol yavrular

Resimdeki verdiğiniz kuş izmir bölgesinde ÇAM KANAT PİÇMISIRİ diye geçer..

bu kus kirma arkadaslarin dedigi gibi bende bango ve baskaciydim eskiden taki yurt disina tasinana kadar bu kuslarin ucusu ve bakiciligi cok iyidir kusun guzel buldugun erkek de ona denk bi kus iyi yavru bakarlar ...

pic misiri benim resimde gordùgùm kadariyla

piç mısırı arkadasım kuşun

tecrübelerime göre herhangi bir cinsle bango kırması

efkarlı_cocuk' Alıntı:
Bango Değil.Arkadaşın Dediği Gibi Bangoyla Baska Kırması Olabilir.

EFKARLI_ÇOCUK[/selamlar öncelikler ne baskaile kırma nede azman orjinal bulgar bangosu kıymetini bil arkadaşım

karseş sen bu kuşları kes bunlar kümese sokulcak kuşlar deyil bu kuşlar azman kırıgı yani azman bile deyiller
oyüzden sen bunları kess besliceksen ya gercek bankoları bul yada gel bana ben sana bir civt kara guyruk denizli azmanı vereyim hediyem olsun

Kes at gibi kelimeler umarım elinden çıkar manasındadır ..! İlk resimdeki bango - baska kırması kesinlikle .. Buna benzer bir yavrum vardı daha açık bir kahverengi tonunda çikolata diyebiliriz .. Çalındı maalesef . görünce duygulandım vallahi :)

adnan KARDEŞ,
ilgi alaka ve tavsiyen için teşekkür ederim fakat, ben kuş beslerken eğer oyun kuşu değilse ve bir performans beklemiyorsam, sadece gozume hoş gelen beğendiğim kuşu beslemeye gayret ediyorum, bunlarıda beğendim satıcı bango dedi ki sonradan biraz sağa sola bakınca kırık olduğunu bende anladım, kümesimde duruyor kesmeye atmaya yada herhangi birşey yapmaya niyetim yok :) derlerya en iyi kuş kümesindeki kuştur diye, bu da o misal en iyi kuşlardır :=) :oley:

bu kuş dönekle azmandan gelme dönek kırıgı arkadasım ama kuşun gusel kuşun filo kuşu

bu kuş mısiri kırığı.neticede kırma olan her kuş yozdur.yavru baktırma amaçlı beslenebilir.güzelde uçarlar.yuvalarınada sağdıktır.

ah be abiler ne çok kuş çıktı bu kustan : ) duymadıgım ırkları bıle duydum :D Yorumlarınız ıcın cok tesekkurler :)

kardeşim bu kuş bango-baska kırması. Ama kuşun duruşu güsel zaten iyide uçar...

özgr abi eğer istnbldysn kuşunun kaçan eşi erkek bango şuan bnde desem yeridir msnde gösterrm sana resmini xD

slm arkadaşım mesajları okudum sorunla alkalı fakat cevaplar yanlış elindeki kuş orjinal balık esir bangosu yerli bango da denilir yani kırma değildir saygılar

son yorum yazan arkadasım ege bolgesınden herhalde bızım buralarda piç mısırı denır...azman mıs bangomus hıc bırı deqıl..!!

Ne kuşlarmıs arkadas boyle :D

leeyukeen arkadaşımın dediği gibi bu kuş azman ayrıca denizli bangosu olarak bilinirler...

usta bu kuş kırma bango dediyin biraz daha deyişik olurmu ama bu kuş kırma dediyim gibi

Geri