Sizce bu mümkünmü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kerim.c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kerim.c

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerimcan demirkan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selam size bir sorum olacaktı benim şu anda kümesimde çorum ırkı kuşum var bu kuşu çok seviyorum ama nedense kuş kendi ırkını yavrulara geçiremiyor buda beni çok üzüyor eşi dişi baska ile şu ana kadar 5 yavru aldım hiçbiri çorum ırkı olmadı hepsi baska yavrulara tek kendi rengini geçiriyor bunun nedenini merak ediyorum birde çorum ırkı yavrular olması için ne yapmalıyım cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Birde arkadaşlar çorum ırkı dedeğim kuşum arap bende arap mardin kuşu istiyorum bu yuvamdada süt beyaz güzel oyunlu mardinim var sizce ikisini eşlesem nasıl yavru alırım birde dediğim gibi çorum ırkı güvercinim yavrulara tek kendi rengini verdiği için arkadaşlara soruyorum güzel arap mardin alırsın diyorlar sizce bu mümkünmü şimdiden teşekkürler....

kerimcan kardesim çorum çıplagı pacasız ama taklacıdırlar es yaptıgın kusda çorum cıplagı ise pacasız çıplak verirler yok taklacı pacalı kusa es yaptıysan paçalıda verirler çıplakda verirler ama es yapılan hangi kusun genleri baskın geliyorsa o tarafını daha çok verirler renkleri aynı vercek diye bir durum söz konusu degil kuslarıyın neslinde hangi renk varsa hepsinden de verirler çorum ırkı yavrular alabilmen için kırılmamıs saf çorum çıplakları olması gerek ayrıca çorum cıplagını taklacılara es edip çok çok güzel yavrular alındıgı görülmüşdür olabilirligi fazladır iyi yavrular çıkabilir

saygılar

oyunlu kuşları(taklacı,dolapçı,dönek vs) azman türü ırklarla eşlettiğinde azman özelliği olanın geni hep baskın olur.

ırk ırk esle kuslarını arkadasım macera arayıp neslıde bozma genelde dısı genı ustun gelıyor ılk yavrularda gorulur erkek ustun gelıyorsa hep erkek ustundur ese es yapkırma kusları

mardinlere göre diger paçasız kısa gagalıların genleri daha dominant oluyor...5 agızdır cıplak vermiyorsa yavrularını cıplakla vurup alabilirsin ama dikkat etmen gereken bir şey var akraba eşlemelerinde insanalrdada oldugu gibi çekinik genler birbiriyle eşlenip sakat hasta vs. yavrular atabiliyor tercih senin

Geri