Sizce bu nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba değerli arkadaşlar öncelikle herkese selam ederim.. Konum şu resimde görülen şişlik ?
en baştan olayı anlatıyım.. bir takım aldım baya oluyor kuş benim kümesime geldikten sonra yaklasık 1 ay sonra gözde akıntı başladı. içinde bir et parçası büyümeye başladı ve üstü sarı bir kabuk gibi oldu.. tam kabuk değil tabi yumusak bir şey.. şimdi kuş baya kötü durumda bu ur mudur ve bu kuş yavruladı yavruların tekinde bu şişlik meydana geldi anneden dolayı oldu değilmi ?

Ekli dosyalar

• 19072010787.webp
    19072010787.webp
    461.2 KB · Görüntüleme: 1,685
  • 19072010788.webp
    19072010788.webp
    400.3 KB · Görüntüleme: 1,695
  • 19072010790.webp
    19072010790.webp
    432.9 KB · Görüntüleme: 1,746
UR DEĞİL.. GÖZÜ İLTİHAP TOPLAMIŞ.. GEÇMİŞ OLSUN..

bu ur veya iltihapda değil bulaşıcı bir akciğer hastalıgı net adını bilmiyorum ama eminim burda bilen arkadaşlar vardır aynı sorun bended var kuş pazarından gresyagı gibi bir ilaç verdiler isim falan yazmıyor ama çok etkili 3 günde görünüşte tertemiz yaptı bu hafta tam adını öğrenir yazarım

ayrıca çok bulaşıcı bir hastılık hemen ayırmanı tavsiye ederim

Hemen diğer kuşlarından ayırmanı öneririm,göz etrafını iyice temiz bir bez veya pamukla kalıntı bırakmayacak şekilde temizle.. ilaç isimleri yabancı olduğu için akılda kalmıyor bir isim veremiyorum lakin kuşçular da veya pazarlarda iltihap kurutucu merhemler var.. Hatta sen sanırım İstanbul dasın edirnekapı kuş pazarında girişin ilerisinde kuş ilaçları satan mavi gözlü kravatlı bir adam var onda büyük ihtimal vardır kuşu da yanında götür ki, görsün sana yanlış bilgi vermeyelim.. Tekrar geçmiş olsun..

arkadaşım monodox 100 al eczaneden. birde kuşun ağzını gözünü temiz bi bez parçasını ıslatıp ıslatıp temizle. monodox tek dozda keser. kesmezse bi kapsül daha yuttur. bi şeyi kalmaz. o kuşu galiba kendi elinizde büyütmüşsünüz. kuşa enfeksiyon kaptırmışsınız.

kuscu6477' Alıntı:
arkadaşım monodox 100 al eczaneden. birde kuşun ağzını gözünü temiz bi bez parçasını ıslatıp ıslatıp temizle. monodox tek dozda keser. kesmezse bi kapsül daha yuttur. bi şeyi kalmaz. o kuşu galiba kendi elinizde büyütmüşsünüz. kuşa enfeksiyon kaptırmışsınız.

yok annesi babası baktı elimizi sürmedik ama annenin gözde ufak bir sorun vardı şimdi büyük bir sorun oldu.. büyük ihtimalle ondan kaptı hastalıgı..

tedavisinin 14 gün tetrasiklin içerikli antibiyotik olduğunu düşünüyorum..GEÇMİŞ OLSUN ..

ya arkadaşlar bu hayvan çiçek hastalığına yakalanmış allah aşkına biraz araştırmacı olun.öncelikle yara üzerine ve göze rahatca bulabileceğin gentamisin kullan sabah akşam 2 gün boyunca.ve bayağı etkili olan carnidazole eğer bulamazsan flagy şurup eczaneden ekonomiktir.3 litre suya 3 kapak 15 gün etkilidir yada oral olarak sabah öğle akşam 3 er damla ver.ikinci gün ise hazırlanan içme suyu 15 gün.bu hastalıgın adı pox çiçek geçmiş olsun saygılar yozgatlı osman

Geri