Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu evde kiracı olarak oturmaktayım ama ev sahibi açısından hiçbir sorun yok. Yorumların %80 in olumsuz olacağını tahmin ediyorum fakat sadece bir ümit sormak istedim. Burda 4-5 tane düz güvercin beslemek istiyorum. Kümes işi kolay sayı az olduğu için; fakat bu balkonda bu çevrede apartmanlar arasında bu sevda gerçekleşebilir mi, yoksa vaz mı geçmeliyim Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle foruma hoşgeldin abi.Benimde senin gibi çatı sorunum var yer sorunum var.Seninkinden kötü balkonum var.Birçokkez küçüklükten beri farklı yerlerde alıp kaçırdım.Evde besledik filan gene kaçırdık.Balkonum seninkinden kötü olmasına rağmen 3 hafta once güvercin almıştım.2 gündür salıyorum ama kuşlar sökük değil kuşları burada uçurabilirsin.Tabi daha çok tecrübesi olanlar daha iyi cevap verir.
Buradada buldum sizi sayın hocam Bende resimlerinizi bekliyordum. Vallahi hocam görüldüğü kadarı ile balkonunuz bayağı uzun.Şahsi fikrim olarakda burada ben olsam başka çarem olmasa kuşumu beslerim Etrafdaki binalara aldırış etmeyin bence.Burada rahatça uçabilecek ve buraya rahatça inebilecek bir çok tür güvercin mevcut.Güvercini ürkütmedikten sonra güvercin için yuvasından başka sevdiği ve konmak istediği başka yer yoktur.Eğer mümkünse dediğiniz gibi 2 çift kuş alarak bir deneme yapmanızı tavsiye ederim.Heleki güvercinlere bu kadar sene hasret kalmışken
Valla hasrette kelimemi tam 20 senedir bekliyorum. Ben 3. katta oturuyorum yukarıda 2 aşağıda 2 daire var. Balkonun bir tarafı açık gibi görünüyor ama işte ne bilem en üst olsa kendime güveneceğim ama ne bilem işte ilk denemede olmazsa heralde ölene kadar deneyemem heralde. Önceden çok azimliydim fakat hayal kırıklığından artık korkar oldum 2-3 folluklu yumuşak zeminli taşınabilir bir kümes, ve mesleğim icabı onlarla ilgilenmemi hesaba katarsak fazla bir pislikleri olacağını düşünmüyorum, fakat dilimde kelimeler düğümleniyor
Valla hocam hoşgeldiniz bence 3. resimde en köşeye yuvanızı yapmanız bence 1 takım daha uçmamış bango baska posta kelebek vs. alabilirsiniz onlar zaten üriyeceklerdir 2 takım olursa yavrular felen hemen çoğalır gider bi arkadaşıma kanarya için salma yapmıştık belki sizede örnek olabilir 80x60 ölçüleri vardır. şuan ben kullanıyorum kuşları eşe sokmak için saygıla sevgiler...balkon kümesi olarak kullanılabilir
Gerçekten güzel salma. Bir yerden başlayıp denemek lazım galiba. Köşe gerçekten de uygun. Peki böyle bir kümesi yaptık soğuktan korumak için kapattık üstünü felan. Havalandırma zor olmaz mı? Hava için yer bıraksak çok soğuk olmaz mı bu sefer de?
Ben burada sizin kuş uçurabilmeniz için bir aksaklık veya bir sorun göremiyorum.Mardin gibi havaya oyun yapan güvercinler yerine düz uçabilen aşağıya oyun yapan güvercinler rahatlıklar beslenebilir düşüncesindeyim.Hiç bir şey için imkansızlık yoktur
Kümes olduktan sonra soğuk olayı sorun bile değil Etrafını güzelce kalın muşamba ile kaplayarak rüzgar almasını önleyebilirsin.Önünde de güzel bir havalandırma yeri bırakarak işin içinden rahatlıkla çıkabilirsin.Havasızlık sorunu soğukluk sorunundan daha kötüdür
vala kuşların rüzgar (ceyran) görmemelerini sağlayın öyle oda sıcaklığı falan da istemez güvercinler üşümez ama ceyranda kalmamalıdırlar çok aşırı soğuk kuşlar için sorun teşkil etmez yavrular hariç
gidip bi marangozla konuşam en iyisi görünümü kareye benzer boyutlarını daha hesaplamadım balkonda hoş görünümlü 3-4 folluklu felan bi şey ayarlayayım en iyisi
tabi bu kanarya salması ev için yapıldı siz marangozda daha güzel daha dayanıklı birşey yaptırabilirsiniz sağı solu kapalı alt kısım çekmeceli yaptırın eğer marangoz bulabilirse buzdolabı arkasındakı ızgaralardan taban kısmına döşettirin altıda çekmeceli olacağı pislikleri pratik bir şekilde temizliyebilirsiniz saygılar sevgiler
Hmm pislik olayı da önemli gerçekten. Bu konuyu detaylı olarak konuşmak gerekli. Şimdilik bu bilgiler yeter. Eğer dediğiniz tar örnek bir resim varsa link verirseniz süper olacak. Yarın mesaja bakarım. Teşekkür ederim ve zamanınızı aldım özür.
Belki kiracı olduğunuz için balkonda böyle bir imalat yapmanız mümkün olmayabilir.
Ancak, istendiği zaman nelerin mümkün olduğunu göstermesi açısından internette bulduğum Ankara'dan Fehmi Bey'in kümesini paylaşmak istiyorum.
Bu arada ırk seçimi konusunda ben olsaydım görselliği ve uçumu için yerli Hünkari+Kelebek düşünürdüm.
İnşallah biraz olsun fikir verebilmişimdir.
resimleri göremedim sanki. fikirlerinizi gerçekten önemsiyorum. Haklı olabilirsiniz fakat işte laf geçirmek zor kalbe Belki de başlamamalıyım. Yazık hayvanlara