SİZCE BURAYA İNERMİİ ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmt06060
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ahmt06060

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet doğan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Taklacı güvercin beslemekteyim foruma yeni katıldım sizce buraya kuşlar rahat inebilirmi ?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    37.8 KB · Görüntüleme: 1,209
  • Ekran Alıntısı1.webp
    Ekran Alıntısı1.webp
    44.4 KB · Görüntüleme: 1,212
  • Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    66.8 KB · Görüntüleme: 1,222
  • Ekran Alıntısı4.webp
    Ekran Alıntısı4.webp
    57.3 KB · Görüntüleme: 1,253
ahmt06060' Alıntı:
Taklacı güvercin beslemekteyim foruma yeni katıldım sizce buraya kuşlar rahat inebilirmi ?
KONU ; RAHAT İNEBİLİR Mİ?
RAHAT İNEMEZ.. AMA İNER KANAATINDAYIM. SIKINTILI BİR YER TAKLACI İÇİN .BOL AĞAÇLIK .ÖNÜ ,GELİŞİ İNİŞİ TEL ÖRGÜ.
BRANŞI OLAN ARKADAŞLARIM DAHA İYİ DEĞERLENDİRME YAPACAKTIR!

yakınına iner telörgünün oraya delik yap dışardan içeri doğru sürer içeri alırsın bence

ankara kuşcusu' Alıntı:
yakınına iner telörgünün oraya delik yap dışardan içeri doğru sürer içeri alırsın bence
TEL ÖRGÜ DE BİR KAPI OLSA .DIŞ KISIM BOŞ ARSA GİBİ.EVET. :tamam:

İner yahu niye inemesin hem şunu unutmuyalımki taklacı kuş zoru seven kuştur ben çok şahit oldum şehir merkezlerinde koca koca binaların arasından kademe kademe pencerelerden inen kuşları buraya cok rahat inerler hatta buraya sefere bile gelirler kanatindeyim abilerinde dediği gibi teli kesip yada o telden ufak bi kapı yaparak kuşları yandaki arsaya alıştırırsan uçurduğun kuşları hem daha iyi izleme avantajı hem dam çatı sıkıntın olmaz uçurduğun kuşları direk yere indirir , telden bahceye sürüp kapatırsın imkan varsa yandaki araziye sal yoksa kendi alanını kullan

İLYAS ; RENKLİ YAZILARI ÖZEL VURGULAR HARİCİNDE , DÜZ YAZIDA KULLANMA YASAĞI VAR .HATTA BENİM GİBİ
BÜYÜK HARFLE YAZMAK DA YASAK DA
GÖZLERİM SEÇMİYOR BENİM OKURKEN..SAĞOLSUNLAR UYARMIYORLAR .HATIRLATMAM ,HERKESİN BİLMESİ GEREKTİĞİNDENDİR.
YORUMUNDA GÜZEL İLYAS ; ARKADAŞIMIZIN BAHÇESİ DE YAZIN ÖZELİKLE ÇOK KEYİFLİ OLACAKTIR.ALLAH UÇURMAK NASİP ETSİN İNŞLH.

Hepinize teşekkür ederim. Kuşculuğa daha yeni başladım yani 5 ay felan oldu. Daha çok amatörüm ama zamanla daha çok şey öğreneceğim kanaatindeyim. Öncelikle bu hedefin olduğu yerde çardak vardı o yüzden sizin dediğiniz gibi kuşu karşıda duran kesik kavak ağaçlarının orda uçuruyordum. Ama kuşlar oraya uçarak felan gidiyolardı bazılarıda kalkıyorlardı. Sonra bahçeden çardağı kaldırıp başka yere aldık. Abilerde kuşu bahçenin içinden uçur uğraşma dışarıya sürmeye felan dediler.Buraya kuşlar daha iyi oynar dediler. Benim için daha iyi oldu kümesim bahçemde olduğu için. Şimdi uçurduğum kuşlarda boş taklasız inen kuşlar rahat iniyor. Seferli uçurduğum kuşda zor iniyor hep başka yerlere iniyor. Kuşu yeni uçurmaya başladım belkide ondan olabilir. 1 2 kere direk gelip hedefe inmişliği var. O önde görülen 2 kavak ağacıda yazın kesilcek. Sizce bunun bir faydası olurmu ?

Benim tahminimce oyunlu olan kuş oraya inmesi çok zor kuşun oynayacağı yer o ilerdeki boş yer olsa yukarıda abilerinde dediği gibi
Eğer oradan bir delik açarsan, kuşları birkaç gün o açtığın delikten sür zaten kendileri alışır .
Benim beslediğim yerde hemen hemen böyle biraz ileride bomboş bi alan var kuşları oraya süre süre alıştırdım ve şimdi kümesin kapısını açar açmaz hemen oraya uçuyorlar.Altlarınada beyaz pirketlerden hedef yaptım (çünkü zeminle tuğlanın rengi hemen hemen aynı) çok güzel seyir keyfi alıyorum denemeni tavsiye ederim imkanın varsa
iyi forumlar.

2 kavak kesildiğinde daha rahat inemezlermi yani faydası olurmu ?

agaçları gözden cıkarman lazım bazılarını kes bazılarını buda ,ondan sonra görelim

Bakalım bi deneyelim rahat inemezlerse aşağı araziden uçururum

Geri