SİZCE EN İYİ DÖNEN CİNS HANGİSİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
DEĞERL KUŞÇULAR YAKLAŞIK 20 YILDIR KUŞ BESLİYORUM.GENELDE HEP DÖNEK BESLEDİM.ANCAK DÖNÜŞ YANINDA KAFA OLARAK SAĞLAM Bİ KUŞ BİLİYOR MUSUNUZ?YANİ DÖNEK GİBİ DÖNECEK SAĞA SOLA YIKMAYACAK...YENİ YENİ KELEBEKLER İLGİMİ ÇEKMEYE BAŞLADI AMA ONLARIN DÖÜŞÜ NASIL?İYİ DÖNERLER MİBİLEN VARSA Bİ YAZSIN ÇÜNKÜ BU DÖNEKLERİN SALKLIKLARINDAN BIKTIM KAYBETTİM KUŞ SAYISI NERE VARDI BİLMEMM YAVRU YUMURTALI KUŞLAR BİLE BAZEN SAĞA SOLA YIKIYOO...

Kardeşim Dönek, Dönen kuş dedin mi akla tek cins gelir "Paçalı dönek" Dünya da sadece dönüş zenginliği olarak bir numaradır.Ama , Paçalı dönek beslemen için şehir dışında çevrede kimselerin olmaması lazım.Hem kuşun kafasının rahat olması hemde pırıltıyı çok zamanında atmak için çevrenin boş olması lazım.Akıl olarakta çok kafalı değildirler kafalısıda en damarlı kuşu bozabilir ayrı konu.Ama totalde şehir merkezinde alıştırma şansın %10 yani 100 tane uçurucanda 10 tane alışıcak o 10 taneden dönen çıkarıcan mümkünatı yok =]
Ama aradığın kriterlerdeki hem dönüş hem akıl olarak tek güvercin Dolapçı diyebilirim.Akıl yönündende çok üstün dönüş olarakta insanı çok tatmin edicek niteliktedir.Uzun lafın kısası tek kelime ile Dolapçı alıp uçurman.Bir daha kolay kolay başka kuşa bakmazsın seni temin ederim..

Bir dönek yetiştiricisi olarak sana tavsiyem dolapçıdır.Çok kafalı hayvanlar gerçekten bende dönekleri azaltıp dolapçıları çoğaltıyorum. Neden dersen pazar günü başımdan geçen bi olayı anlatayım.
Öğlen saatlerine doğru bütün kümeslerin kapılarını açtım banyo yapmaları için kuşlar banyo yaparken bi süreliğine eve indim aradan bir saat gibi zaman geçtikten sonra tekrar kuşların yanına çıktım.Bütün dolapçılar kümesin üzerinde dolapçılar geleli daha 10 gün anca oldu ve çoğunun kanatları çekik hemen onları yere indirdim kümese girdiler bi baktım bir tane erkek beyaz yok dedim belki diğer kümeslere girmiştir.Aradım taradım kuş yok dedim kesin atlatı kedi kaptı diye üzülürken üstümden bi şey geçti herkez kuş kaldırdı,bir baktım benim kanatsız dolapçı uçuyor.Yaklaşık 300 tane kadar kuşun içimden çıktı geldi direk kümese girdi.Ben adeta dondum kaldım.Ki mi zaman o kadar kuşun içinden benim azmanlar çıkamıyo yıkılıyor ama bu kuş o kanatla geldi ya favorim oldular bu yüzden. Benim de sana tavsiyem iyi dolapçılar edinip herkez kuş kaldırdığında dolapçılarını salıp altında keyifle çayını yudumlaman.

Saygılar

Uğur GENÇ

uğur kardeşim izmirin neresinde uçuruyorsun dolapçılarını..

esenderede yeşilyurtun altında

bana en yakın dolapçı besleyen sensin de birden sordum nerden satın aldın kuşları nasıl temin ettin..

ali aydemir diye birisinden nevşehirden gönderdi gerçekten güvenilir birisi sözünün eri gelen kuşlar gayet yapılı ve sağlıklı istersen özelden numarasını veririm sana

Benim de bu hayvanları izlemişliğim var, iyileri gerçekten çok iyi bunların.

Kardeşim ben kaç seneden beri selanik bakıyorum böyle bir hayvan görmedim benden sana tavsiye selanik besle zevkini çıkar kurşun gibi dönüşüyle seni büyüler bende bir demir kümes 2 tane beton kümes war hepsi selanik dolu hepsinide uçurup gördüm yani yerde para etmeyen kuş ama ilk bahçede beslemen lazım sonra çobanlık için 5-10 sırp yüksek uçucusu yada tipp yeter. (:

Geri