SİZCE KÜMESİM VE KUŞLARIM İYİMİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ntoan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

ntoan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
doğankaramemet
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü018.webp
    Görüntü018.webp
    233.9 KB · Görüntüleme: 1,967
  • Görüntü024.webp
    Görüntü024.webp
    238.2 KB · Görüntüleme: 1,938
  • Görüntü020.webp
    Görüntü020.webp
    198.4 KB · Görüntüleme: 1,958
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü026.webp
    Görüntü026.webp
    187.9 KB · Görüntüleme: 1,964
  • Görüntü032.webp
    Görüntü032.webp
    221.1 KB · Görüntüleme: 1,959
  • Görüntü035.webp
    Görüntü035.webp
    281.3 KB · Görüntüleme: 1,968
[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü037.webp
    Görüntü037.webp
    62.8 KB · Görüntüleme: 1,939
  • Görüntü039.webp
    Görüntü039.webp
    213.5 KB · Görüntüleme: 1,953
  • Görüntü059.webp
    Görüntü059.webp
    182.4 KB · Görüntüleme: 1,913
Selamlar..

arkadaşlar kümesi kuralı çok olmadı daha yeni sayılır sizlerle paylaşmamın sebebi herhangi bi eksik varsa öğrenmek ve mümkün olduğunca eksiklerimi gidermek yorumlarınızı bekliyorum şimdiden hepinize teşekürederim...

merhaba , kümesiniz hayırlı olsun guzel yapmışsınız , nacizane birşey önereceğim.Sanırım Folluklar yok.Kuşlar nereye yumurtlucak ? Limon kasası alarak sorunu çözebilirsiniz.Onun dışında gayet guzel ve sağlıklı

Saygılarımla

abi bana biraz kuş sayısı fazla gibi geldi.daha dogrusu yaptıgın folluk sayısı diyeyim.bence 10-15 çift civarı beslesen senin için ideal olur.tabi 20 de beslnir ama bence saglıklı olmayabilir.onun dıında guzel bence de.ayrıca tünek olarak kullandıgın kornejler de yaratıcı.ben ilk defa burda gördüm :D.kuşlarının da maşallahı var güle güle besle

Merhaba bence bu kümes daha kullanışlı bir hale gelebilir. Ben olsam önce bütün tünekleri sökerim. Ardından kümesin içine sıva yaparım. Bu kümese nerden baksan 15-20 tane limon kasası sığar. Sağ ve Sol taraflara limon kasası döşerim. Camın Altınada bi kaç tane tünek koyatım. Mümkünse ışığı yukardan verırım.

Saygılar

Pardon sol taraftaki kasaları göremedim kusura bakmayın. Sol taraf için sölediklerimi unutun geri kalan bütün önerilerim geçerlidir :)

Devoloper' Alıntı:
merhaba , kümesiniz hayırlı olsun guzel yapmışsınız , nacizane birşey önereceğim.Sanırım Folluklar yok.Kuşlar nereye yumurtlucak ? Limon kasası alarak sorunu çözebilirsiniz.Onun dışında gayet guzel ve sağlıklı

Saygılarımla

yorumunuz için çok teşekürederim fakat folluk tüm kasaların içinde mevcut fakat fotarafta belli olmamışlar kümes biraz karanlık kalıyo o yüzden belli olmamış fotoraflarda...

brtysl' Alıntı:
abi bana biraz kuş sayısı fazla gibi geldi.daha dogrusu yaptıgın folluk sayısı diyeyim.bence 10-15 çift civarı beslesen senin için ideal olur.tabi 20 de beslnir ama bence saglıklı olmayabilir.onun dıında guzel bence de.ayrıca tünek olarak kullandıgın kornejler de yaratıcı.ben ilk defa burda gördüm :D.kuşlarının da maşallahı var güle güle besle

öncelikle yorumunuz için teşekürederim, folluk sayısı dediğin gibi biraz fazla ama görüntü olarak hoş bişey çıktı kuş sayısı olarakta bnde 15 20 çiftten fazla kuş beslemem bu kümeste zaten ileride diğer kümesimide kurduktan sonra trakya yerlilerini oraya geçiricem burada bitek hünkari ve bakıcı kuşlar olucak, kornejlere gelirsek babamın fikriydı bana kalsa tahtadan yapıcaktım ama böylede iyi oldu ortaya farklı bişi çıkmış oldu....

uumuut' Alıntı:
Merhaba bence bu kümes daha kullanışlı bir hale gelebilir. Ben olsam önce bütün tünekleri sökerim. Ardından kümesin içine sıva yaparım. Bu kümese nerden baksan 15-20 tane limon kasası sığar. Sağ ve Sol taraflara limon kasası döşerim. Camın Altınada bi kaç tane tünek koyatım. Mümkünse ışığı yukardan verırım.

Saygılar

yorumun için teşekürederim dediğiniz gibi kümes sıva olması gerekirdi fakat kümes ileride yıkılcak ve yeni ve daha geniş teras katı yapılıcak o yüzden sıva yapmayı düşünmedim yeni yer yapıldığında kuşlar için daha geniş ve daha fazla ışık alan biyer olucak, ışık işine gelirsek ışık gerçekten yetersiz, kümesimde en büyük sorun ışık ama dediğin gibi ışıkğı yukarıdan vericem ve daha iyi olucana eminim....

Hayırlı olsun. Ben diğer arkadaşlardan farklı olarak suluk ve yemliğinizin pislik girmesine engel olacak şekilde olmasını öneririm.
Hastalıksız kümesler dilerim.

ögrencisiniz ve sıfır gaga güvercinle ugrasabiliyorsunuz:)tebrik ederim kümes ve kuslar cok güzel....ısıgı yukardan verip içeride sıva atarsanız güzel olur...ayrıca köpükleme şansınız varsa iyi olur

:hayir: Havalandırma iyi olmalı.uçabilmeleri için genişlık önemli. aydınlatma ve izolasyon ileride sağlanmalı. BURSADAN SEVGİLERİMLE..

bu kümeste kullanılan folluklar limon deil ama pilastik portakal kasaları ve cırtla birbirine bağlanmış çok güzel ve pıratiktir dışarı çıkarıp hortumla su tututgunda pislikler hemen gider güzel kümes güle güle besle

selamlar.ışıklandırma ve havalandırma güvercinler için olmazsa olmazlardandır.bu ögelerin standartlarda olması gerekir enazından.temiz hava ve güneş çok önemlidir.hem yetiştirici hemde güvercin sağlığı açısından şarttır.güneş girmeyen kümesde pire ve bit çok çabuk ürer.hastalık yapıcı mikroorganizmalar v.s. solunum yolu enfeksiyonları havalandırması ve doğal ışıklandırması iyi olmayan kümeslerde başedilemez hale gelir.unutmayalım ki hastalıkları engellemek daha sonra onlarla uğraşmaktan çok daha kolaydır.

canım kardeşim herşey çok güzel ama birşeyide açıklığa kavuşturmak gerekli.kümesinde tek şey eksik. "IŞIK" Kümesinde ışık yok.ışık kuşlar için en önemli kaynak.sağlıklı kuşlar için kümesini biraz ışığa kavuştur.geri kalan herşey iyi gibi duruyor.kuşlarının cinsleri hk. Bilgim olmadığından yorum yapmak istemem.güle güle besle.

Geri