Sizce kuşçuluk nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan feyzikaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Sizce kuşçuluk nedir?

• yavru alıp kuş çoğaltmak mı?

Oy: 4 3.0%
  • iyi damar kuş beslemek mi?

Oy: 47 35.3%
  • para kaynağı mı?

Oy: 4 3.0%
  • zevk için yapılan bir hobi mi?

Oy: 78 58.6%

• Kullanılan toplam oy
    133

feyzikaya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Feyzi KAYA
Meslek
elektrik teknikeri
İlgi Alanı
Sizce kuşçuluk nedir?

Re: sizce önemli olan ne?

d :D hiç biri sadece kendi çapında beslemek yeter

ben hobı ıcın yapıorum baskalarının karga dedıklerını beslesem ne olcak beslemesem ne olcak :) en ıı damar kumesınızdekıdır :)

Valla Reis Bence İİ damar kus beslemek sonucta bi emek veriosun madem bu işe girdim gusel kuslar beslemek daha ii bana gore

benim düşüncem,,, güzellikleri paylaşmak ve bu güzel hayvanlar sayesinde sıcak ve kalıcı dostluklar kazanmak,

Kuş beslemek bir sanattır. :buyrun:

Her cins insanı bir araya toplayan bir merak.

Kuşçuluk bu siteye üye olmak, gecenin bir yarısı mesajlar yazmaktır...

Biraz reklam yapalım di mi :heyo:

Bence kuşçuluk,

Toplumdaki tüm önyargılara rağmen direnmektir bu zamanda... Bu önyargılar yıkılana kadar devam etmektir.

Kuş besleme nedeniniz nedir,önce onu belirleyin.Yoksa kimse kuşculuğa en iyi damarlarla başlayamaz.Bence kuş beslemek boş vaktimi değerlendireceğim en iyi hobim(çocuklarımdan sonra)kuş beslemek bir sanattır ,herkesin kendine göre bir stili vardır çünkü ,Tabiki herkes eniyisine ulaşmak için bir arayış içinde buda bence çok güzel herkese :slm:

kuş beslemek en büyük zevk baba, kuş beslemek bir yaşam biçimidir vesselam

kuş beslemek artık bizim bi yaşam biçimimiz olmus ama besliyeceksende en iyisini en damarlısını beslemek lazım bence en iyi performansı aldıgım kuşları beslerim saygılarımla....

kuş beslemek bir sevdadır. sonra da sevdiğin özellikler göre en iyi damarı oluşturmak istersin ama bu bir süreçtir ve asla sonu yoktur. bunu baştan kabul etmek lazım, iyinin sonu yok. profesyonelce, her yönden mükemmel taklacılar ortaya koymak için 20 yıldan fazla bir süredir bu sevdayı sürdürüyorum ve Allah uzun-sağlıklı ömür verirse ölene kadarda beslemek isterim.

kuş beslemek bir sanat, bir hobi ,ticaret ne derseniz deyin herkese göre değişen bir kavramdır bu
bence kuş beslemek bir sanat ve bir hobidir
sanat diyorum çünkü nasıl sanatçılar bir sanat eserini oluşturmak için emek veriyorsa kuşçularda besledikleri kuşları eğiterek güzel şeyler meydana getiriyoorlar emek veriyorlar sonuçta
hobidir çünkü bu iş bol zaman ister insanlarda hobilerini yaparken boş zamanlarını kullanırlar :evet:
benim düşüncelirm bu yönde

saygılar
emre kalender

öyle değil arkadaşlar kuş beslerken hiç birinin ırkını bozmaya hakkımız yok hatta onların soyunu korumalıyız.

ya bu sitede poliyannacılık oynamaya gerek yok hobi desem değil boş zamanın olmasa işin olsa bile işini erteleyip çatıda kalan yavrusu yumurtası olan kuşunu indirmeye çalışırsın, iyi damar beslemek desem değil çünkü iyi damar tutturdummu satmak zorundasın (çoğalınca dağıtırım demeyin eğer dağıtırsanız dağıttığınız kişiler satar bunu sizde biliyosunuz başıma geldi :D )emeğinin karşılığını yetişirdiğin eserin kıymetli olduğunu anlamak için satmalısın, yavru alıp çoğaltmak konusu zaten söylediklerimle bir bütün,ha para kaynağı konusuna gelelim bir yere kadar size getiri yapar ama daha iyisi üretilince tekrar masraf çıkarır daha iyisini üretmeye çalışacağınız için ama al satçıysanız para kaynağı olabilir eğer öyleyseniz zaten kuşçu değilsinizdir ;))

Ben Kuşçuluğa ilk okul çağlarında merak saldım, hep benden yaşça büyük abilerimin kümeslerindeki kuşları izleyerek görerek heves ettim, ailemde hayvanlara aşırı derecede ilgi duyan bir tek ben olduğum için uzun zaman bu hevesim sadece heves olarak kaldı, sonralarında ki azmimle bir kümes yapıp 14 yaşında kuş beslemeye başladım yaklaşık 4 sene boyunca yani 18 yaşına gelene kadar da kuş beslemeye devam ettim ailem okumuyosun demesin die de elimden geldiğince okulumu aksatmadım onlara prim vermem demek kuşçuluğumun sonu demekti çünkü, ve sonrasında başka semte taşınınca mecburen kuşçuluğu bırakmak mecburiyetinde kaldım yerim olmadığı için ve orda da kuş beslemek için büyük uğraş gösterdim ve çatıya bir kümes yaptım yalnız bu semtte hırsızlar rahat vermediğinden dolayı kuşçuluğu mecburen bırakmak zorunda kaldım, çünkü her defasında alıştırıp uçurduğum ve severek beslediğim kuşlarım çalınıyordu ve üzülüyordum ve mecburen bırakmak zorunda kaldım. yaklaşık 7 seneden bu yana kuş beslemıyordum evlendik çoluk çoçuk sahibi olduk anne baba baskısı yuzunden de besleyemedım en sonunda gözüme kestirdigim bir teras katını kiraladım ve kiralamadan önce de ev sahibine söledim ben bu daireyi tutmak istiyorum sadece ve sadece kuş beslemek için eğer sizin için masuru yoksa tutmak istiyorum yoksa başka bir daire bakabilirim dedim ve ev sahibiyle anlaştım, yaklasık 4 aydır da kuş beslıyorum ve her gun mutlaka kuşlara vakit ayırıyorum çunku kuşlarla geçirdiğim zamanda tüm yorgunluğumu sitresimi derdimi kederimi unutuyorum, benım için kuş beslemek bir hobi gibi görünsede benim için bir yaşam sitili haline gelmiş durumda ve elimden geldiğince profosyonelce bu uğraşımı sürdürüp istediğim damarı elde edip tek bir soy besleyene kadar bu uğraşa devam edicem benim begenmediğim hoşuma gitmeyen güvercin yoktur, mardin kuşu besliyorum ama baskasından bangosuna postasından bursasına kelebeğinden döneğine tüm kuşlara ayrı bir ilgim var şuan elimde mardin ve kelebek kuşları mevcut bunları üreterek hoşuma gidenleri ömrümün sonuna kadar beslemeyi düşünüyorum. Bir gün kendi evim olursa da formda gördüğüm bir balkon kümesi vardı çok hoşuma giden onun bir benzerinide ben yaptırıcam...
GÜVERCİN BESLEMEK BENİM İÇİN BAMBAŞKA BİR DUYGU...
Saygılarımla;
Ebubekir GÜMÜŞ.

arkadaslar herkesin sevme tarzı nasıl ki farklı ise kusculuk ta öyledir bu işin yanlız ticaretini yapanlar asla kuscu degildr olamazda saygılar
:tamam:

öncelikle yaşam biçimi.. sadık bir dost ve gökyüzünün güzellikleridir..

Kuşculuk babamdan bize geçen bişey çocukluğumuz babamın bize anlattığı burgucu diye tabir ettiği ( 35-40 yıl önceden bahsediyorum ) onların hikayeleriyle geçti cok heves ettik ama beslicek yerimiz olmadı lojmanda vs oturduğumuzdan abim 14 15 yasındaydı bende 10 yaslarında ilk bi çift kuş almıştık git gide sayıları arttı bi gün baya bi kuşumuz çalınmıstı cok üzülmüştük sonrası hep kuşculukla geçti çalındı sansar girdi telef etti vs ama hala catıdan inemeyen kus peşinde geziyoruz. Bence hem hobi hem yavru alıp cogaltmak hem para kaynagı cünkü eş alıyoruz eş veriyoruz parayla alıyoruz satıyoruz cogaldıgında bi denge sağlıyoruz yuvada ve inkar edilemez ki kötüde kazandırmayan bir hobi.

kuş beslemek bir sanattır ve elinizdeki değerleri başkalarıyla paylaşmaktır.

merhabalar;

Arkadaşlar bence kuş beslemek önce merakla başlayan ve ileri safhasında bir hastalıktır, bağımlılıktır.
örneğin;
içkiye bağımlı, atyarışı, kumara bağımlı, uyuşturucuya bağımlı,sigaraya bağımlı, kara ve denız avına bağımlı v.s bir kişi bu bağımlılıklarından hastalıklarından kurtulamıyorsa, Bu merakları için imkanı olsa dünyanın öbür ucuna gitmeyi göze alıyorsa, bunun için kendinden, ailesinden ödün veriyorsa ve bu gibi bağımlılıklar için doktor yardımı alınıyorsa bu bir hastalık değilde nedir...
Gelelim güvercin beslemeye; küçük yaşlarda başlayanlar arada bıraksada tekrar, tekrar bu merağına dönüyorsa, herzaman daha iyisini bulmak için imkanları doğrultusunda zamanını, parasını harcıyorsa ve zaman zaman ailesiyle sorunlar yaşasa bile vaz geçemiyorsa ve oluşan kuş ticareti girdabına rağmen hala merağında direniyorsa sizce bunun adı nedir.....
Diyeceksinizki; fazla abartmadan dozunda zevkimize bakalım, teraziyi dengede tutablene sözüm yok ancak terazinin bir kefesi ağır masmaya başladımı işin dozu kaçıyor. artı buna hırs (sende yok bende daha iyisi var), (sanada uçar onada kaçar v.s) artı rant karışmaya başlayınca olay meydanda......etrafınıza bakın bunlardan çok var...

BENCE KUSCULUK BİRDİR KUSCU ÇESİT ÇESİTTİR

KUS BESLEYEN SADECE KUŞ UÇURAN

KUSA İYİ BAKAN

KUSU İYİ OYNATABİLEN

İYİ KUS BESLEYEN VS VS

AMA KUSCULUK BİR SANATTIR YAZILANLA SÖYLENENLE ÖGRENİLENLE YAPILABİLECEK BİR SEY DEGİLDİR

İYİ KUŞU BULABİLMEK TARİFLE SÖYLEMLE OLACAK SEY DEGİLDİR GÖZLEMLE SABIRLA HİZMETLE DÜZENLİ UÇUM VE ANTREMANINI VERMEYLE AZİMLE KAVUSULABİLİNİR İYİ KUŞCU İSE ETRAFINDA BIRAKABİLDİGİ İYİ İNTİBA İLE ÜRETEN OLMAKLA YETİŞTİRİCİ OLABİLMEYLE YETİŞTİRDİGİ KUŞLARDA DEVAMLILIGI SAGLAYABİLMEKLE İZ BIRAKMAKLA ANLATILIR OLMAKLA ÖRNEK OLABİLMEKLE PAYLASABİLEN DENEYİM VE TECRÜBELERİNİ AKTARABİLEN KENDİSİNİN YOLUNDAN GİDEBİLECEK AHLAKLI DÜRÜST SEYİS YETİŞTİREBİLEN KARSINDAKİNİ VE İYİYİ TAKDİR EDEBİLEN DEMEK BU SEKİLDE KENDİMİZİ YETİŞTİREBİLİRSEK KARSILIKLI BİRBİRİMİZİ ANLAYABİLİRSEK İYİYİ TAKDİR EDEBİLİR HAKKINI VEREBİLİRSEK ÇEKEMEMEZLİGİ FESATLIGI DÜŞÜNMEZSEK ŞU AN İÇİNDE BULUNDUGUMUZ TOPALLAYA TOPALLAYA YÜRÜYEN BU UGRASIMIZA HIZ KAZANDIRABİLİP DAHA YUKARILARA ÇEKEBİLİRSEK
BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YASASIN SÖZÜNDEN VAZ GEÇİP DOKUNULANIN YERİNE KENDİMİZİ KOYABİLİRSEK EMEKLERİ ZAYİ EDİLENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ PAYLASABİLİP DESTEK OLABİLİRSEK

KUSLARIMIZDA

KUSCULUGUMUZDA
DOSTLUGUMUZDA

PAYLASIMIMIZDA

KARSILIKLI SAYGI SEVGİMİZDE ARTAR HER SEY İSTENİLEN GİBİ OLABİLİR AMAAAA

OLABİLMESİ İÇİN BEN SEN O ONLAR DEGİLDE

BİZ DİYEBİLİRSEK ÇOK SEY BASARIR DAHA KAZANÇLI OLABİLİRİZ

SAYGILAR

kuş beslemek kelimelerle ifade edilemez.

başkalarına göre manyaklık,boş gezen işi,aylak adam işi,bize göre olmaza olmaz hayatımızın olmazı....

sevdadır bence
ilk sevdam galatasaraydır ama bazen kur degişir kuş agır basar

Onları her sabah her akşam görmek bana huzur verir ve her birinin nasıl davranacağını biliyor olmam beni mutlu eder. Bir aile gibiyiz, anlayacağınız.

Geri