sizce mavi bozalı ırkından nasıl bir model seçemeliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
selamın aleyküm saygı değer kuşçu üstatlarım arkadaşlarım ve ağbilerim...

ben şuan beslemekte olduğum taklacılarımı ve hediye gelen bangoları atmaca saldırılarından yıldığım için satıyorum,zaten babam başından beri istemiyordu kuş bakmamı bide neredeyse hergün kuşların sayısında eksilme oluyor babamda sen yapamıcan bu işi sat falan baskı yapıyor. bende o yüzden çoğu insanda gördüğüm gibi mavi bozalı üretip satmaya karar verdim bu sayede hem babam kuşların bana gelir sağladığını görüp kuş bakamama müsade edecek, hemde ben güvercinlere duyduğum olağandışı sevgimi bü şekilde bastırmış olcam yani bende zevkimi alcam. şimdi benim size sormak istediğim konu şu ben 2 çift mavi bozalı 1 çiftte bakıcı posta ile başlayıp işi büyültmek istiyorum ama hangi tür mavi bozalı alsam daha iyi olur hangisinin müşterisi çok olur, buz mavi çift 150 den başlıyormuş fiyatlar alıcısı olacağını sanmıyorum olur diyorsanız alabilirim,lekeli mavi yani kafa kuyruk olmayanlar bizim burda çifti 40-50 civarı gidiyor, bildiğiniz ve önerdiğiniz ve alıcı bulabileceğim bir mavi bozalı türü biliyorsanız yazmanız benim için çok önemli,

cevap yazan veya kağle alıpta okuyan dostlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
atmacasız şahinsiz bol oyunlu kuşlar ve günler dikerim, saygılarımla...

Sadece mavi bozalı lara takılma. Bozalılarda göz rengi çakır olmalı. gaga uzun ve beyaz olmalı.(gagada siyahlık sadece ön tarafında olmalı), paçalar sayalar, kelebekler gibi olmalı. Bozalıların kafa kesmeleri oval olmalı, gaga üstünde,alında, kafanın diğer yerlerinde, kulak altında girintili beyazlar olmamalı, kuyruk teleklerinde ve kuyruk kapağında beyaz olmamalıdır. Bozalıların içinde en makbul olanı kafa kuyruk olanlarıdır. Fakat komple olsun kırlangıç olsun önemli olan kusursuz kuş üretmektir.Bu kuşlara birde karşıya sağlı-sollu oynayan ve damar yönünden sağlam kuşlar üretebilirsen paraya para demezsin.

Birde yok kafa kuyruklardan gelme, yok mavi komplelerden, kırlangıçlardan gelme, araplara, mavi pallara, süt beyaz satan çakallara da inanma. Bu saydığım kuşların anne ve babalarını görmeden sakın alıp, emeğini heba etme. dediğim özelliklere sahip 1 çift kuş al, bakıcıların altına sür sana 1 yıl içinde, her ay 2 takım yumurta verir.

çok sağolasın ağbi yardımın için ama ben sadece mavi bozalı beslemek istiyorum ve alıırken fiyat durumu nasıl olur sence ağbi çok maliyetli olurmu bu kuşlar 2 çift kafa kuyruk ve alıp ürettiğimde nasıl müşteri bulabilirim kuş satan yerlere götürsem para yaparmı yani alırlarmı? bu arada çok saol ağbi verdiğin bilgiler çok gerekliydi benim için nasıl seçeceğimi iyi ve kötü nasıl anlıcağamı bilmiyodum sayende öğrenmiş oldum çok sağol ağbi.
iyi akşamlar saygılarımla...

satarken iyi paraya satmak istiyorsan, alırkende iyiparaya alacağına eminim. fakat acil olarak kuşlarını satmak isteyenlerden kıstırabilirsen uygun fiyata alabilirsin. bu uygun fiyat alıcı ile satıcı arasında oluşan bir fiyattır. Sen Bozalı ların yatağındasın. Manisa merkezde, Akhisar da, Saruhanlı da, Manisa Muradiyede, İzmir de rahatlıkla bulabilirsin. Fakat şunu unutma güzel kuş güzel para. her zaman için Şu 3 özelliği olan kuşları araştırıp bulmaya bak. sayalarda: oynaklık, Kostüm ve sağlam damarlılık.:heyo:

gayet iyi anladım ağbi sağolasın fedakarlık yapmadan iyi sonuç alamıcaz, :heyo: dediğiniz gibi ben saruhanlının bir kasabasında yaşıyorum ve burda bozalılara çok talep var benimde hoşuma gidiyorlar, 4 sağlam çift için 400 lira civarı bir maliyeti dün gözden çıkardım dün söylediğiniz özelliklere göre güvercin seçip bu işe başlıyacağım çok saol ağbi.
iyi akşamlar saygılarımla...

Geri