SİZCE NASIL KUŞCUSUNUZ. BUNU ACIKCA YALANSIZ ANLATABİLİRMİSİNİZ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
BENCE SANMIYORUM.ANLATIRIM DİYE BİLEN VARMI?

tengelli' Alıntı:
BENCE SANMIYORUM.ANLATIRIM DİYE BİLEN VARMI?
benim bildiğim bu işin dili ırkı varmı . bir aşk bu içinde olan merhamet duygusu bir nevi babalık duygusu onların hal ve harketine rengine değil yaradandan dolayı aşıksan kuşçusun o açken sen huzursuzsan kuşun sağlıklıysa kuşçusun maden sen bu işin kitabını yazmışsın bana getir ben sana ciltlerim saygılarımla

ii bir cevap ama bu şiirsel olmuş teşekürler güzel eğer böyle düşünüp böyle besliyorsanız eminim ki iyi kuşcusunuz.

Selamlar,

Güvercin beslemek bence hobidir. Hobide insanı mutlu eden insanı bir nebzede olsa başka bir dünyaya taşıyan rahatlatan yaptığı işden haz almasını sağlayan olgudur. Bak sen sabah erken saatte kalıyorsan kuşlarına yem vermek için, onların sağlıkları ile ilgileniyorsan, geçenin bir yarısı aniden bastıran bir fırtına ve arkasından gelen sağnak yagmurda sıcacık yatağından fırlayarak salmanın su girebileceğini düşündüğün yerlerini kapatmaya çalışıyorsan hobi partnerinin üşümemesi için, bir yumurtadan bir can çıkaran ve sana üretme duygusunu damarlarında hissetmene imkan veren hobi arkadaşına iyi bakıyorsan bence iyi bir kuşcusundur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bu iş nasıl anlatır bilmem ama uzun uzun açıklamak zordur. Ancak kuş beslemek benim için hayatın olmazsa olmazlarının başında gelir. Karşısına ne koysanız kıyas götürmez. Ama yaşamı da dengede tutmak gerekir. Sonuçta işimiz var, eşimiz var, çocuklarımız var, var da var yani. Ama kısaca açıklanacaksa ben part -time kuşçuyum. Çünkü yazları bu hobimizi daha yoğun şekilde yapıyor ve zaman ayırabiliyoruz.

bence de dısardan bi hobi gibi gözüksede aslında içine girdiğinde vazgeçilmesi güç bi hal alıyor ama kimse yanlıs anlamasın bende su anda kendimi bu işn stajeri olarak görüyorum
daha doğrusu ii bi stajer olmak için uğrasıyorum

dili yok derdini anlatamaz insan değil konuşamaz tutki babasın evladın var konuşmasını bilmiyor bir ana baba çocuğunla nasıl ilgilenir nasıl üzerine titrerse nasıl hasatalıkta canını dişine takar iyileştirmek için uğraşırsa ve sen kuşlarını işte bu duygu ve düşüncelerle besliyor ve geliştiriyorsan işte o zaman kuşçusun derim ben sana hobi,kolleksiyon,boş vakitleri değerlendirma değil bence kuşçuluk

Ben daha 17 yaşında olmama rağmen 3 kere aralıklarla kuş besledim bu yazın başında okullar kapanmadan tekrar beslemeye başlıcam inş bi daha bırakmıcam bence bu vazgeçilmez bir aşk,bir tutku ne diyimki ne desem boş yaşayan anlar bunu güvercin beslemek bende bırakılmayacak bir bağımlılık hastalık derim.Bu hastalık bana babamdan geçtiğini düşünüyorum çünki babamda küçükken kuşçuymuş.tabiki sözlerimi büyük kuşçulara bırakıyorum gzl bir konu yakşamlar.

BEN İYİ BİR KUŞCUYUM. BU YÜZDEN İYİ BİR BABA DEĞİLİM.BEN EN GÜZEL ŞEKİLDE KUŞLARIN HAKKINI VE HAK ETTİĞİNİ ELİMDEN GELDİĞİNDEN FAZLA VERİYORUM AMA İYİ BİR KUŞÇU OLMAK AYNİ ZAMANDA AİLENDEN ÇALINAN BOLCA VAKİT DEĞİL Mİ? HER AKŞAM YAVRULARA KUŞLAR BİR KEZ DAHA FAZLA KUSSUN DİYE HAVA KARARDIKTAN İKİ SAAT SONRA KÜMESİN IŞIĞINI AÇIP HAYVANLARIN YEMLENİP YAVRULARA KUSMALARINA YETECEK KADAR ZAMAN ONLARI BEKLİYORUM BU KÜMESTE YAVRU ÇOK OLDUĞU HER ZAMAN BÖYLE DEVAM EDİYOR YANİ HER AKŞAM BİR SAAT AMA COCUKLARIM HADİ BABA OYNAYALIM DEDİĞİNDE ANCAK ON DAKİKA HAFTA SONU VE SABAHLARI KUŞLARA AYIRDIĞIM ZAMANDAN BAHSETMİYORUM BİLE.NE OLUR OLMAZ İŞTEN CIKARIRSALAR AMAN 6 AYLIK YEMİM HAZIR OLSUN DİYE HEP TOPTAN ALIYORUM YEMİMİ COK SEVDİĞİM BİR KAÇINI SATMAK ZORUNDA KALMAYAYIM DİYE BENCE KUŞÇULUK NE TUTKU NE AŞK BENCE İHTİRASIN EN BÜYÜĞÜ EN İYİSİ BENDE OLSUN DİYE VE HEP VAZGEÇİLEMEYEN BİR OLĞU SANKİ HAVA GİBİ SU GİBİ BİR KEZ AŞILANDINMI HİÇ BİR TÜRLÜ İÇİNDE BU HEVES BU HİS BİTMEYEN .BİTTİ DEDİĞİN BİR GÜN TEKRAR BAŞLAYAN.SONSUZ BİR İHTİRAS.
YİNEDE HER ŞEKİLDE BEN BİR KUŞÇUYUM NE ANLIYORSUN BUNU BESLEMEKTEN DESELERDE GİT BAŞKA ŞEYLERE YOR KAFANI ZAMANINI DAHA İYİ DEĞERLENDİR DESELERDE BEN BİR KUŞÇUYUM.BU YÜZDEN BENİ SEVMESELERDE BEN KUŞÇUYUM.GÖNLÜMÜN BİR KENARINDA KANATLANMIŞ UÇMAK İSTEYEN HAYELLERİMİ GÜVERCİNLERİMLE GÖKYÜZÜNE SALAN ONLARLA YAŞAYAN BEN BİR KUŞCUYUM.

SENINKIDE FELSEFE OLMUS BILADER AMA GUZEL ;)

tengelli' Alıntı:
BEN İYİ BİR KUŞCUYUM. BU YÜZDEN İYİ BİR BABA DEĞİLİM.BEN EN GÜZEL ŞEKİLDE KUŞLARIN HAKKINI VE HAK ETTİĞİNİ ELİMDEN GELDİĞİNDEN FAZLA VERİYORUM AMA İYİ BİR KUŞÇU OLMAK AYNİ ZAMANDA AİLENDEN ÇALINAN BOLCA VAKİT DEĞİL Mİ? HER AKŞAM YAVRULARA KUŞLAR BİR KEZ DAHA FAZLA KUSSUN DİYE HAVA KARARDIKTAN İKİ SAAT SONRA KÜMESİN IŞIĞINI AÇIP HAYVANLARIN YEMLENİP YAVRULARA KUSMALARINA YETECEK KADAR ZAMAN ONLARI BEKLİYORUM BU KÜMESTE YAVRU ÇOK OLDUĞU HER ZAMAN BÖYLE DEVAM EDİYOR YANİ HER AKŞAM BİR SAAT AMA COCUKLARIM HADİ BABA OYNAYALIM DEDİĞİNDE ANCAK ON DAKİKA HAFTA SONU VE SABAHLARI KUŞLARA AYIRDIĞIM ZAMANDAN BAHSETMİYORUM BİLE.NE OLUR OLMAZ İŞTEN CIKARIRSALAR AMAN 6 AYLIK YEMİM HAZIR OLSUN DİYE HEP TOPTAN ALIYORUM YEMİMİ COK SEVDİĞİM BİR KAÇINI SATMAK ZORUNDA KALMAYAYIM DİYE BENCE KUŞÇULUK NE TUTKU NE AŞK BENCE İHTİRASIN EN BÜYÜĞÜ EN İYİSİ BENDE OLSUN DİYE VE HEP VAZGEÇİLEMEYEN BİR OLĞU SANKİ HAVA GİBİ SU GİBİ BİR KEZ AŞILANDINMI HİÇ BİR TÜRLÜ İÇİNDE BU HEVES BU HİS BİTMEYEN .BİTTİ DEDİĞİN BİR GÜN TEKRAR BAŞLAYAN.SONSUZ BİR İHTİRAS.
YİNEDE HER ŞEKİLDE BEN BİR KUŞÇUYUM NE ANLIYORSUN BUNU BESLEMEKTEN DESELERDE GİT BAŞKA ŞEYLERE YOR KAFANI ZAMANINI DAHA İYİ DEĞERLENDİR DESELERDE BEN BİR KUŞÇUYUM.BU YÜZDEN BENİ SEVMESELERDE BEN KUŞÇUYUM.GÖNLÜMÜN BİR KENARINDA KANATLANMIŞ UÇMAK İSTEYEN HAYELLERİMİ GÜVERCİNLERİMLE GÖKYÜZÜNE SALAN ONLARLA YAŞAYAN BEN BİR KUŞCUYUM.
dostum ne kadar kuşçu olursan ol nekadar ihtirası kuşlarda görsen de yemeyip içirsende babasın ve evladınla da vakit geçirmek senin görevin ben bunların ikisinide yaparsam eyer kuşçuyum sende yap kuşların havada seni karadada evladın temsil edicek unutma saygılarımla

zevk ve keyif.

kuş konusunda biraz maymun iştahlıyım,kuşlarımdan herzaman fazlasını isterim,bunu isterkende onlara bu şartlara hazırlarım.herzaman arkadaşlarımla tatlı bir rekabet isterim.benim açımdan rekabet olmayınca olmaz.kuşu uçurupda koltuğuma oturup gururla ve keyifle bir bardak çay birde sigara içiyorsam.offf deymeyin kayfime.

ben kuşsuz yaşayamam gibi bişey bu çünkü biyerde bile fazla kalamıyorum gece bile inip kuşlara bakıyorum kuşları illa uçcan diye sıkıştırmıyorum

Evet gerçekten güzel bir konu tüm yazılan iletileri dikkatlice okudum tümünde kendimden birşeyler gördüm .AKLIMA GELE BİLECEK BİRÇOKŞEY ZATEN MÜŞTEREK OLMUŞ.
Tabi soruyu nasıl kuşçusunuz diye sormuşlar .
Yani kendimizi anlatmamız istenmiş ,ben nasıl kuşçu almak istiyorum veya nasıl kuşçu olmalıyız 'a kendimce yanıt vermeye çalışacağım.
BU hobi ye veya bağımlılık da diyebiliriz çok küçük yaşlarda yakalandım 10 veya 12 neyse nasıl oldu nesine aşık oldum bugün hatırlamıyorum, bildiğim o günlerden bu güne hiç bağımızı koparamadık.
34 yaşındayım kaç yıl olmuş ise ,işte hep hayatımın bir yerinde oldu yatılı okuduğum yıllarda bile ailem benim için baktı , evlendiğimde 1 yıl biraktım olamadı başaramadım tekrar başladım .
Meslek icabı yerdeğiştirmem icap etti kuşlarımı bırakacak yer bulamadım ,ziyan oldular çoğu zaman BU HEZEYANLA HEP BIRAKMAYIDA DÜŞÜNDÜM ama yinede terk edemedim .
Peki bana ne kattı ? onu sormak lazım, kimi yerde iyi dostlar kazandım hoşça vakit geçirdim, belkide çoğuzaman vaktimi zai ettim emeğim boşa çıktı belki beni kötü alışkanlıklardan korudu . hayatın hızlı ve hırslı akışı içinde günlük kovalamacaların ve kalpçarpıntılarının içinden alıp tekrar ruhuma farmat atan bir mala arası olarak belkide terapi oldu bana .
Bazende diğer sorumluluk larımın önüne geçerek beni zor durumlarda bıraktı denge ve doz ayarını yapmakta zorlandığım anlar da elbette oldu .
Peki bütün bunların yanında beklentim ne bu uğraştan ; ?...
Evet bunun adını iyi koymak lazım ki' terazinin kefesi aleyhimize şaşmasın .
Benim beklentilerim şunlar diye bilirim ;
istediğin kıstaslarda azami yakın hayvanlara sahip olmak ,ve bu hayvancık larla geçirdiğim zamanlardan hazalmak ,bu hazı çevremdeki dost larla payşalmak maddi değerinin bana göre olmadığı ,ancak manevi kıymetinin de ölçümünün zor olduğu bu iki kanat ve bir kuyruk tan ibaret canlılarla hayatımı daha yaşanılır ve zevkli hale getirmek . Bilmiyorum birçırpıda kısaca böyle sıralayabilirim beklentilerimi . selamlar ŞEREF

Hiçbir kuşçu kendini tarif edemezki yani kuş beslemek çok güzel deişik bir duygudur.Bizlerde bu duyguyu tadan kişileriz işte.

Herşey yumurtayla başlar,çıkan yavru tüylenir,yuvadan atlar,yem yer ve su içer.İlk uçuşu,ilk takla çabası,odane takla attı,takla serseminde eyvah başka bir yere atacak ,sinekte atmaca kapacak pırıltı ver,alçalttı yere oyuna gelmeye başladı,Vayyy bizimki ötmeye,kur yapma başlamış. :kalp: Eşiyle yuva yapmaya başlamış.OOOO yumurtlamış.herşey bu heyecan için değilmi nedersiniz.bunları rahatlıkla yapabilirseniz benceiyi kuşcusunuzdur. çok para verip iyi kuş alıp kuşlar kaçacak diye KORKMAK benim için kuşculuğun yeniden başlaması oldu.(çok para derken benim için ) :hungur:

Bu tutkulu hobiyi anlatmak oldukça zor bence birde içine insanın kendisini anlatması eklenince işler daha çok zorlaşıyor. Sabah aynaya baktığımızda kendimize 1-2 dakika ayırıp aynanın karşısında kendimize bu soruyu soralım herkez o zaman doğruyu bulacaktır bence sevgiyle kalın...

Geri