sizce nasıl yapabilirim ve başarabilirmiyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FiLoZoF-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

FiLoZoF-

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan çalışkan
Meslek
güvercin üreticisi
İlgi Alanı
Kuşlar
herkese merhaba. ben şuan mardin besliyorum çatıda 7 taneler ama artık atmaca yüzünden posta beslemeye başlayacağım, evimizn 2. katı inşaat halinde sıva ve kapı pencereler yok, ben postalarımı burda beslemek istiyorum, başlangıç olarak 5 çift alacağım, sizce posta güvercinlerinin kümesi nasıl olmalıdır, girip çıkabilecekleri ufak bir göz yapmayı düşünüyorum bizim burası tarlalık alan yayılmaya gitmeleri için sabah açıp akşam kapatırım, fakat beni düşündüren mesele şu herşey tamam oldu bitti kümes yapıldı, kuşlar yerleşti, kümese alıştılar 2 hafta kadar bir sürede ama dışarıya yani uçmaya nasıl alışacaklar nereden girip çıkacaklarını nasıl öğretebilirim cevaplarınız benim için çok önemli herkese atmacasız günler dilerim iyi günler...

Ekli dosyalar

• Görünt001.webp
    Görünt001.webp
    50.8 KB · Görüntüleme: 1,173
  • Görünt002.webp
    Görünt002.webp
    55.6 KB · Görüntüleme: 1,168
  • Görünt003.webp
    Görünt003.webp
    50.4 KB · Görüntüleme: 1,199
  • Görünt005.webp
    Görünt005.webp
    43.9 KB · Görüntüleme: 1,200
Dediğin gibi 2 hafta bi alışma süresi olsa 2 haftada sadece kümes içine değil kümesin etrafna da alışırlar.Sen arada kuşları dışarı cıkar kümesn erafına ucurmadn yerde dursunlar kuşlar 1-2 sefer kuşları kümese doğru girdirip cıkarttır.Zaten zamnla görecksn kndileri girip cıkamaya başlayacklardır.

Merhaba Atakan,
Pencereni ikiye bölüp bir kısmını dışarıya açılır rampayı düzenlemek için diğer kısmını da rampayı yerleştirmek için kullanabilirsin.
Daha fazla bilgi için posta güvercini kümeslerini bir aratırsan çok daha fazla bilgiye ulaşırsın.
Kolay gelsin
Benim bulabildiğim 1-2 örnek :
5d8f9cfc-8638-55fb-8982-55a3fff01914_image.jpg

tyson-pigeons-16.jpg

Kardeşim postalar yuvalarına aşırı derecede sadık kuşlardır sen yaşadıgın şehirden posta güvercini alırsan onları 15 gün sonra kanatlarını açtıgın gibi solugu eski damlarında alırlar arkalarına bile bakmazlar bu sadece 15 gün degil istersen 1 2 yıl bantla kanatlarını açtıgın gibi pırr arkalarına bakmazlar onun için garip denilen yani başka şehirden gelme postalar lazım sana senin şehrinde hiç uçmamış kuş olması lazım pazarlarda filan postaları hep garip diye satarlar ama %80'ı yerli kuştur uçurdugun an bastırır gider ona göre iyi düşün garip postaların taneside biraz tuzlu olur bu arada posta ucurmak istiyorsan çift olmamaları gerekıyor hepsi erkek olmalı aksi taktirde damın etrafında 2 tur atıp hemen yerlerine gelirler..

oğuzhan kardeş yardımcı olmaya çalıştığını biliyorum fakat şöle bi durum var ki yapıcağım kümes 2.katta 1 oda apartmanları hayal et, katlarda odanın içi hariç dolaşabileceğin bir yer yok dimi, işte buda aynı hesap kuşların girip çıkacakları yer pencere, evin çatısı gibi veya bahçesi gibi dolaşabilecekleri düz bir zemin yok, o yüzden kuşlara etrafı kanatları bantlı olarak salıp tanıtma imkanım yok bu kümeste kuşlar pencere bölümünden girip çıkacaklar. Ve ayrıca mehmet kardeşim dediğin gibi postalar evine çok sadıktır bu yüzden yeni yeme düşmüş dünyaya geldiği yuvada hiç uçuş yapmamış yavrular alacağım saldığımda evin yolunu tutmasınlar diye zaten kuşların sahibiyle şehir diğil aynı kasabadanız evlerimizin arası 1.5 km kadar onuda düşündüm :heyo: saolun cevaplarınız için yinede. kadir abi fotoğraflardakine benzer bir sistem yaptırmam çok zor babam zaten zar zor izin veriyor kuş beslememe, birde evin en belirgin yerine öle bi çıkıntı yapacak olursam kuşları keser yer kümeside bozar benide asar :hayir: . daha başka bir fikri olan varmı kuş severler ve ustalar arasında fikirleriniz bana yön verecek birer rüzgar :haha: iyi akşamlar herkese...

Pencereye seki yapman lazım yani pencereden bişe uzatman lazım kuslar oraya konması lazım ne kadar geniş ve büyük olursa o kadar iyi olur kuşların konması için o şart.

Kardeş Bende Pencereden girişli bi yuvada besliyorum kolay kuşlar bıraz ıceriyi tanısın alışsınlar sonra aç bırak dıgerlerını yere koy 1rını camın oraya koy yere yem dök gelir sonra hepsinde uygula , yemlendir alışırlar dışarıyıda görürler yawru alıştırması daha da kolay olur

benim yuva eskiden bi etrafı pimapenle kaplı odadan bi içerki odaya alıştırdım

çok saol dostum aradığı cevap buymuş saolasın demekki anca yemle alıştırcaz :heyo:

Geri