Sizce Nasıl ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN_BaKıR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

CaN_BaKıR

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Can BAKIR
Meslek
Dövmeci + Müzisyen
İlgi Alanı
Kuşlar
Kısa süre önce elime bir kelebek geçti ve güvercin merakı başgösterdi..

O kuşun öncelikle bana nasıl geldiğini anlatayım. Güvercin besleyen bir arkadaşım benim hep güvercin besleme merakım olduğundan haberdar olduğu için elinde tek olan bu yavruyu bana hediye etti.. Buna bir eş bul ve balkonda beslemeye başla işte dedi..

Balkondan ziyade kısmetse ben onu ve temin edeceğim diğer kuşları yapacağım kümeste besleyeceğim... Tabi öncelikli olarak bu kerataya eş bulacağım ve ilk amacım kendi yavrularımı almak olacak. Sanırım satın alacağım kuşlardan daha mantıklı olacaktır kendi yavrularımdan oluşan bir kümes kurmak..

Forumda da ilan verdim bakalım kısmetse bir eş bulacağız bu delikanlıya :buyrun:

İşte güvercin beslemeye başlamama neden olan delikanlı budur...

img1448640x480.jpg

Ona balkonda besleyebileceğim bir kafes hazırladım...

İşte kafes ve meraklı kızım bu ne işe yarayacak diye bakıyor :pilot: :p

68439361.jpg

Kafesi taşıma ve uçurma sandıklarını inceleyip o mantıkla imal ettim..
Eski bir mutfak köşe takımının tekli koltuğunu parçalayarak yaptım..

Örnek köşe takımı: http://img200.imageshack.us/img200/6159 ... kimlar.jpg

Koltuğun oturma kısmı açılıp kapanabiliyor.. Bu kısmın içini çerçeve gibi kesip nalburdan aldığım kafes teli ile kapladım..

Kapı kısmı koltuğun oturma bölümüdür.. Yine menteşelerini takıp açılır kapanır halde kapı olarak kullanıyorum..

Koltuğun yan kısımları da yine kafesin yan kısımları olarak görev yapıyorlar... Boş kısımlarına tel çektim...

Arka bölümüne gerekirse iç kısımdan bir bölme yapacağım. Balkonda panjur var ama belli olmaz belki çok soğuk olur ise hayvanlar üşümesin...

İç kısımdan manzaralar..
Arkadaş hemen yerini benimsedi koyar koymaz yemliğe hucum etti (:

57688707.jpg

34957986.jpg

81493395.jpg

Şimdilik tek kuş olduğu için üşümesin diye balkona koymadım evin içinde duruyor. Eş bulunca balkona alacağım. Eşi olursa birbirlerine sokulup ısınmaları kolay olur..

Arada evde salıyorum. Antreman yapıyor (:

Ah birde her çıkarttığımda başka yer yokmuş gibi inatla gidip yatağımın üzerine pislemese çok daha güzel olacak :hayir:

96838725.jpg

85400248.jpg

Bu arada kuş biraz agresif.. Kafese el sokturmuyor. Direk sağlı sollu kanat darbeleri ile boksör gibi girişiyor. Gaga atıyor, ısırıyor.. Hadi kafeste böyle dedim ama dışarıda da yapıyor aynısını tutmak istediğimde garip garip sesler çıkartıp kanat darbeleri atıyor ve kaçıyor. Sonra üstüne gidince oda üstüme saldırıyor. Sanki kediyle boğuşuyormuş gibi boğuşuyorum resmen kuşla.

Eskiden papağan beslemiştim ve papağanımla böyle oynardım. Güvercin mi papağnmı belli değil mübarek :hhh:

Öncelikle kümesiniz ve kuşunuz güzel kelebek ırkını tercih etmeniz yeni başlayan biri için iyi bir tercih ayrıca kuşunuzu uçurcaksınız balkonda etrafı iyice tanımaları için salın gezinler bende şu an balkonda beslediğim 5 çift var 3 hafta kanatları bantlı duruyor sonra uçursunuz ve geri gelip kümeslerine girerler sağlıklı yavrular almanız dileiyle!

aramıza hoş geldin kuşun ve yaptığın yuva güzel kuşa elini fazla göstermeden ani hamleyle tutmayı dene güvercin kanat vurmayı yapmaz ozaman sen kuşa elini gösterirsen o kuş çok kavgacı olur bide içerde tutma dışarda üşümez balkonda rüzgar yememesine dikkat et gerekirse korkuluklara bıranda çek rüzgarı keser

Merhaba. Öncelikle hoşgeldin diyelim. Hayırlı olsun hobimize bi kişi daha katıldı diyebiliriz o zaman. Tolga beyin ve Eşref beyin tavsiyelerine uymalısınız. Rüzgar (ceryan) görmediği sürece dışarda durmasında bir sakınca yok.
Birde kuşun önüne çok fazla yem koymuşsunuz, şu anda uçurmadığınıza göre sabah, öğle, akşam üç öğün olmak üzere azar azar yem vermeniz kafi. Bu kadar yem durmasın önünde, ziyan olur.

Öncelikle hoş geldiniz bu işe yeni başladiginiz belli yaptiginiz kafeste guzel olmus bir sorum olcak o yemler muhabbete kusu yemi galiba onlar hayvanin sagligini bozar bu yuzden sadece bugday vermeniz yeterli.

Herkese teşekkürler.. Haftaya müsatakbel eşide geliyor kısmetse.. Yalnız kalmayacak :)

kanazon' Alıntı:
Öncelikle hoş geldiniz bu işe yeni başladiginiz belli yaptiginiz kafeste guzel olmus bir sorum olcak o yemler muhabbete kusu yemi galiba onlar hayvanin sagligini bozar bu yuzden sadece bugday vermeniz yeterli.

Evet yemler muhabbet yemi.. Geçici olarak bir süre muhabbet yemi verdim... Aç kalmasından iyidir dedim ve önüne o yemi koydum.. Yalnız muhabbet yemi "akdarı"dır ve güvercinlerin besin kaynakları arasında yer alır. Neden sağlığını bozsun.. Onu anlayabilmiş değilim..

Aşağıdaki tabloda da güvercine erilebilecek besinler arasında yer almaktadır..
yeme.jpg

Tek tip beslenme her canlı için sakıncalıdır. Sürekli akdarı da verilse, buğday da verilse ben o kuşun çok sağlıklı olacağına inanmıyorum.. Sindirim sisteminin tek düze çalışması obeziteden tutun, kısırlığa kadar birçok sorun yaratabilir..

Şuan verdiğim yem karışım bir yem...
Soya fasülyesi, Akdarı, Bakla, Arpa, Buğday, Pirinç, Mısır, Kenevir Tohumu, Keten Tohumu, Mercimek, Yulaf, Ay Çekirdeği

Bunların hepsini karıştırdım ve yem olarak bu karışımı veriyorum...

Ekli dosyalar

• Fotoraf-0288.webp
    Fotoraf-0288.webp
    87.2 KB · Görüntüleme: 2,337
  • yem1.webp
    yem1.webp
    72.3 KB · Görüntüleme: 2,206
Akdari Muhabbet kuslarinda genelde ishale yol aciyor bu güvercine verilince ayni etkiyi gosteriyor ben güvercinlere yalniz bugday veririm arada havalar sogudugunda burcak isitmasi icin.Kuslarim toprak ve cesitli bitkilerden yedikleri icin diger yemlere gerek kalmiyor toprak bir güvercin icin en onemli kaynaktir dari verdigim oldu yavrularda gursaklarda kuruma yaptigi icin onuda cikardim listeden bugday az burcak ve toprak güvercin icin idealdir baska birseye gerek yok.

Sizin verdiginiz kafes kuslari icin olan ak dari güvercinlere verilen biraz buyuk yonetecinin koydugundandir bir yanlislik olmus.

Hüseyin bey'in ilk eklediğiresimdeki akdarı işte..

Benim eklediğim fotoğrafta o tasın içinde fotoğrafta görülen yem akdarı ile arpa karışımıdır..

Yıllardır muhabbet kuşu beslerim (üretirim) akdarının ishale sebep verdiğini ilk defa duyuyorum sizden... Muhabbet kuşu için vazgeçilmez bir yemdir akdarı.. Hep kullandım hiç yem yüzünden ishal görmedim. Hep boncuk gibi dışkıları vardı...

Yulaf şuan kullandığım yemin içinde var. Ayrıca kuşa ısınması amacı ile yem olarak kenevir tohumu da veriyorum ben...

Bu arada belirtmeyi unuttum daha önce. Ben 20 seneyi aşkın zamandır akvaryum balıkları ile uğraşıyorum ve akvaryum balığı üretimhanem var... Yıllardır muhabbet kuşu, kanarya, saka gibi kuşlar besledim ve üretimini yaptım. Evimde her daim kedi-köpek olmuştur... Ömrüm hayvanlar ile iç içe geçiyor... Ayrıca bitkilerle de ilgiliyimdir.. Amatör olarak Doğal Alanları, Canlıları Araştırır ve Gözlem yaparım sürekli.. Arkadaşlarla gider doğal alanları gezer kamplar yaparız, fotoğraflar çekeriz... Abim de veteriner hekimdir.. Bende hep veteriner olmak istedim ama olamadım.. Neyse 1 eve 1 veteriner yeter (:

Yani anlayacağınız bir güverin kalmıştı beslemediğim ona da bir el atayım dedim... :buyrun:

Sağolsun bir arkadaş Aydın'dan elinde tutak bir dişi kuş olduğunu. Bana verebileceğini söyledi.. Şimdi önümüzdeki hafta o kuş da gelecek. Bizim kerata ile umarım anlaşır ve eş tutarlar. Tek korkum gelecek kuşun yaşça büyük olması. Ama bizim kerata da biraz agresif sanırım dişi kuş ondan yaşça büyük olsa da baskınlığı vermez ... Zaten palazlanacağı kadar palazlanmış bizim kerata da (:

Sevgili Can Bey Oncelikle Aramıza hosgeldiniz, Bizlere resimini yolladiginiz Kelebek irki Güvercinininiz şu an Eş alacak durumda degil, yawruluktan yeni cikmis, bunu goz bebeklerindende anlarsiniz, yanina bir kus getirdiginizde, neden es olmuyorlar diye dusunebilirsiniz, ama elinizdeki kusun su an tahminlerime gore es alabilmesi icin 1 ay suresi var, Ama ne Olursa olsun, güvercinler tek basina yasamayi sevmeyen varliklardir, bu yuzden yaninda cinsinden bir canli olmasi onun biraz daha uysallasmasina ve psikolojisinin duzelip stresten uzaklasmasina yardimci olucaktir.
Bu yeni hobinizde basarilar dilerim.

onur bey öncelikle güvercininiz hayırlı olsun ona en kısa sürede eş almanız lazım tek olmaz çünkü ayrıca ak darı yada sarı darı yerine bugday ağırlıklı karışık yem vermenizi öneririm kanatlı hayvanların beslenme tarzları farklıdır tıpkı sindirim sistemelerinin farklı olması gibi özellikle ak darı sade ve sürekli verildiğinde kuşu rahatsız edebilir siz en iyisi diyer arkadaşların belirttiği gibi buğday agırlıklı karışık yem alın

Kuşçu Eşref' Alıntı:
Can bey dişininzi merak ediyorum paylaşın resminide görelim

Beklediğim dişi gelmedi. Dişiyi verecek arkadaştan ses çıkmayınca bende başka dişi temin ettim..

Geçen hafta sonu Buca'da kuş ihalesi olduğu duydum ve arkadaşla oraya gittik. Oradan bir dişi saya buldum ve aldım. Bakalım hayırlısı ile eş tutarlar inşallah. Şimdilik biraz soğuklar birbirlerine karşı ama yavaş yavaş ısınacaklarını umuyorum. İlk geldiği gün fena kavga ettiler ama şimdi sakin sakin takılıyorlar. Alıştılar birbirlerine..

Bu arada ihaleye aslında tesadüfen gittik. Başka amaçla Buca'ya gitmiştik ve arkadaşın kardeşi ile abisinin ihalede olduğunu öğrendik. Ne ihalesi bu dedim. Güvercin dediler. Yürü gidiyoruz durumu oldu tabi direk olarak... (:
İlk defa böyle bir ortama girdim ve gerçekten çok hoşuma gitti. 3 liradan 5 liradan açılan kuşlar açık arttırma ile yer yer hak ettikleri değeri buldu bazen de değerinin çok altına satıldı ama alan herkesin meraklı olduğunu düşününce güzel bir alışveriş olmuş oldu tabiki..

Arkadaşla bekledik sabrettik ve ihale sonuna doğru bir dişi saya bulduk. Benim kuşa göre kostümünde biraz siyahı fazla ama olsun.. Yalnız kalmasından iyidir :p

İşte fotoğrafları..

img2007small.jpg

img2002small.jpg

img2005small.jpg

img2006small.jpg

Saygılarımla..

Can bey, dişi kuşta geldiğine göre yakında kuşlarınız eş olmaya başlar.Kümese plastik taban ızgarası kullanmanızı tavsiye ederim, temizliği hem rahat olur ,hemde kuşların ayakları kirlenmez.

Kuşçu Eşref' Alıntı:
Aklıma geldi kuşlarınız oyunlu mu?
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim Eşref Bey
Açıkcası oyunlu olup olmadıklarını bilmiyorum..

gökay' Alıntı:
Can bey, dişi kuşta geldiğine göre yakında kuşlarınız eş olmaya başlar.Kümese plastik taban ızgarası kullanmanızı tavsiye ederim, temizliği hem rahat olur ,hemde kuşların ayakları kirlenmez.
İnşallah.. Taban ızgarası aklımda zaten ama bir türlü temin edemedim.. İlk fırsatta temin edeceğim inşallah...

Geri