Sizce ne yapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Aleyküm.

Değerli üstadlarım geçtiğimiz kurban bayramı öncesinde mavi taklacı çiftim 2 yumurta yaptı. Yaklaşık 10 gün sonra baktığımda yumurtalardan biri çok kötü ezilmişti. Bende ezik yumurtayı alıp mavilerin sağlam yumurtasının yanına arkadaştan aldığım 1 tane şebap arap yumurtası çektim. Kuşlar normal bir şekilde yatmaya devam etti. Bu gün mavilerin kendi yumurtasının 20. günü olmasına rağmen yavru çıkmadı, 3 gün daha bekleyeceğim fakat yumurtanın ortası koyu renkte üstünde mercimek kadar siyah halka gibi bir leke var. Leke kabuğun altında sizce yumurta çürümüşmü? Kuşlar hiç ara vermeden değişmeli olarak 20 gündür yatıyor. Ayrıca yumurtanın sivri ucu daha açık renkte, diğer ucu ise neredeyse beyaz. Arkadaştan aldığım yumurtanın rengi normal gibi onun daha 17-18. günü. Sizce kuşlarımın kendi yumurtası ( leke olan ) çürümüş müdür ? Kendi Kuşlarımın ilk yumurtası olduğu için çok merak ediyorum lütfen yardım edin konuyu kilitlemeyin :(

Ekli dosyalar

• IMG_20131022_154230.webp
    IMG_20131022_154230.webp
    132.4 KB · Görüntüleme: 763
  • IMG_20131022_154439.jpg
    IMG_20131022_154439.jpg
    168 KB · Görüntüleme: 788
LAMBAYA(IŞIĞA ) TUT BAK ..EN KOLAYI OLUR .SENİN İÇİN..İÇİNİ GÖRECEKSİN..HAYIRLISI..

Normal olarak 18 günde yavruların yumurtadan çıkmaları gerekir. 20 gün geçti ise sanırım bir sorun var. Kuşları kendi hallerine bırakmanı ve beklemeni tavsiye ederim. Herşeyin hayırlısı bu kez yavru doğmazsa birdahakine doğar inşallah.

Üstadlarım İlgilendiğiniz için , değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bu arada Türker abicim ışığa tutuyorum ama pek birşey göremiyorum şimdi gidip karanlıkta bir kez daha bakayım. Sizce kaçıncı güne kadar beklemeliyim ? Bu gün 19 ya da 20 gün :hayir:

19 GÜNLÜK YUMURTA KIPIRDAR .... IŞIKTA BOZUK OLAN * SU * GÖRÜNÜR ...YA DA İÇİNDE ÖLEN HAREKETSİZDİR..

Üstadlarım bahsettiğim leke bu görüntü iyi geğil ama belli oluyor. Bu aradabu gün de çıkmadı yavrular. Kendi kuşlarımın 21,
altlarına çektiğim yumutanın 19. günü acaba havalar soğuk olduğundan 22-24 günde çıkma ihtimalleri var mı?
Zaten pek yavru hevesim kalmadı. :hayir: :hayir:

Ekli dosyalar

• IMG_20131103_131007.jpg
    IMG_20131103_131007.jpg
    275.3 KB · Görüntüleme: 737
  • IMG_20131103_131023.webp
    IMG_20131103_131023.webp
    179 KB · Görüntüleme: 740
KARDEŞİM BENİMDE ÖYLE OLDU AYNEN 23 GÜN FALAN OLDU, AYNEN BÖYLE LEKELİ VE YARISI BOŞ GİBİ GÖRÜNÜYORDU YUMURTAYI KIRDIM KIRMAZ OLAYDIM YUMURTADAN KAN GELDİ SAPASAĞLAM YAVRUYU ATTMIŞ OLDUN BEKLE DERİM Bİ KAÇGÜN :(

Sağol abicim dediğin gibi bekleyeceğim inşallah çıkar

inşallah ya ben yumurtayı kırarak hayal kırıklığına uğradım bari sen hayal kırıklığına uğrama

4 gün daha bekledim yumurtalar morarmaya başladı 25 günlük oldular. Bu gün hafifçe açtım yumurtaları içleri su dolu çok üzüldüm onca emek boşa gitti...

18-19 gün sonra yavrular yumurtadan çıkmaz ise büyük bir olasılıkla problem vardır. Yani ya yumurtalar döllenmemiş yada yavru yumurtadan çıkamayıp ölmüştür. Bu kadar dert etme. Bu doğal bazen bunlar olur. Sana tavsiyem biraz kendi hallerine bırak onları. Göreceksin herşey daha yolunda gidecektir.

Geri