Sizce Tünek mi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurbey33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

onurbey33

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar ben bizim burda bi halden 1 çift kuş aldım kuşlar 2 gündür bende sabah öğlen akşam olmak üzere 3 kere çıkardım yemliyom felan güzelce yiyolar fakat erkeğin gözü hep dışarda dişi olmasına rağmen kanadın bantlı olmasına rağmen kaçmaya çalışıyor,ayağında felan takımlar var ben tünek olmasından korkuyorum,sizce kuş tünek midir tünek kuşu kendime alıştıramam mı

Onur kardeş kuşların ırkından biraz bahsedersen daha kolay yardımcı oluruz.Eğer kaçırmak istemiyorsan salma 1 ay yavrusunu al öyle salarsın.Saygılar...

kardeşim o tünek değil tülektir...Tülek kuşların yaz ayı başlarında ve kış aylarına girerken tüy değişimidir...Bu aralar kuşları fazla hırpalamamak ve uçurmamak gerekir...Saten fazlada uçmaz oyun bırakır...

Saygılar...

emre1450' Alıntı:
kardeşim o tünek değil tülektir...Tülek kuşların yaz ayı başlarında ve kış aylarına girerken tüy değişimidir...Bu aralar kuşları fazla hırpalamamak ve uçurmamak gerekir...Saten fazlada uçmaz oyun bırakır...

Saygılar...

Emre bey arkadaşın bahsettiği tünek o manada bişey değil sanıyorum.Tünek kuş dediği sanırım bu doğuda bakılan karışım kuşlarına deniyor.Bağdat,Adana vb. güvercinlerinin genel adı sanırım.Arkadaş o manada demiş olabilir.

arkadaslar ustu komple catılı evım var 3 tarafı orulu bır kosede 5.e 5 metre acıklık var 7 kusum vardı hedıye geldı yavru alıstı dısısı olan erkek alıstı 2 tanesını kacırdım.catıya cıkmıslardı ınmedıler bıdaha ustunden kumesını goremıyorlarmı acaba cokmu acele ettım yada 7 gundur bendeydı kuslar:(uzuldum kacmalarına hangı ırkları beslemelıyım bu catıda ben kumesım salmalıklı orta buyuklukte

timsah_brs' Alıntı:
arkadaslar ustu komple catılı evım var 3 tarafı orulu bır kosede 5.e 5 metre acıklık var 7 kusum vardı hedıye geldı yavru alıstı dısısı olan erkek alıstı 2 tanesını kacırdım.catıya cıkmıslardı ınmedıler bıdaha ustunden kumesını goremıyorlarmı acaba cokmu acele ettım yada 7 gundur bendeydı kuslar:(uzuldum kacmalarına hangı ırkları beslemelıyım bu catıda ben kumesım salmalıklı orta buyuklukte

Selamlar fatih bey.Eğer bulabilirseniz baska tarzı kuşlarla başlayabilirsiniz alıştırması kolay olur.Aldığınız kuşları 2 hafta kadar bantll tutun ondan sonra ilk önce yavaş yavaş erkekleri salmaya başlayın.Ama sakın kuşları uçsunlar diye kovalamayın kendileri girip çıksınlar kümese.Böyle devam ederek 1 ay içinde kuşlarınızı alıştırabilirsiniz.Saygılar...

arkadaşlar kusura bakmayın bizim burda tüneğe alışık kuş(yane sahibine alışık kuş) deniyor.o manada dedim

Bazı yörelerde damar kuş denir dikkatli olun çok sevdiyeseniz ve ilk tecrübenizse tek kanatlarını makaslayınve yavrulatın uzun süreli bant kuşun kanatlarında sorun oluşturur kanatları tutulur bilginize

tskler hangı ırkı beslıyecegıme buradakı butun arkadaslar ortak bır karar alır herhalde

kuş tülekse evine bahsettiğn gibi makasla ben 1 tane adanada zırhlı sattım 3 sene sonra geldi içinde varsa kuş gider yuvayı sevdirmen lazım kuşları aç bırak akşamları yemle uçurduğun zaman baktın gidiyo yem kovasını al iner hemen iyi günler

eyer sefer kuşu istiyosan farklı ama sahibine düşkün çok tatlı hünkari eyer taklacı fln istiyosan fak etmes ama kuşun kosutmu güzle olsun diyosan hünkari kelebek fln bakblrisn

Saygılar....

Geri