Sizce Yerim Taklacı kuşlar İçin Müsait mi [Video]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 900
A

Anonymous

Misafir
abilerim ve arkadaşlarım ben şuan kümesimde 8 taklacı güvercin besliyorum ve bu güvercinler çok fazla oyun yapan güvercin deiller ...aklımdaki soru şu ben bu kümeste çok oyunlu yavrular vs. alınca bu güvercinler bu yerime yer yapabilirmi ? ağaçların uzunlugundan bahsederseniz önlerden azıcık budamayı düşünüyorum... saygılarımla...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PGw8l0NA61w[/youtube]

Videodaki yere oyunlu kuş iner fakat inemediği zamanlar çatılarda yatarlar veya inmeye çalışırken ağaçlara takılırlar. 4 çift kuşun varsa bu ortama bağlı sağlıkta 8 yavru güvercin demek. Yavru kovalamanı tavsiye ederim Oğuzhan :slm:

ağaçlara takılmamaları için budayacağım ve fikrinizi paylaştıgınız için tşkkrler

ağaçları budaman tam çözüm olmaz iniş için, sonuçta ağaçlar yine yerlerinde var olacaklar. Bana sorarsan uzun bir direk dik (ağaçların üst seviyesinde kalacak şekilde) direğin tepesine de 1 mt x 1 mt şeklinde osb den bir platform çakıp sabitle, çok oyunlu kuşların yorulunca sağa sola uzak yerlere kendilerini atmak yerine bu platforma inerler, aşağıya inemeseler bile senin gözünün önünde olmuş olurlar.

FeLix_' Alıntı:
ağaçları budaman tam çözüm olmaz iniş için, sonuçta ağaçlar yine yerlerinde var olacaklar. Bana sorarsan uzun bir direk dik (ağaçların üst seviyesinde kalacak şekilde) direğin tepesine de 1 mt x 1 mt şeklinde osb den bir platform çakıp sabitle, çok oyunlu kuşların yorulunca sağa sola uzak yerlere kendilerini atmak yerine bu platforma inerler, aşağıya inemeseler bile senin gözünün önünde olmuş olurlar.

bu platform oyunlu kuşların bahçeye oynamasına engel olurmu sizce ?

valla kardeşim terasta besliyorum etrafımda ne bir tel ne bir ağaç var ama yinede senin yerini tercih ederim yerde beslemek ne olursa olsun bence daha güzel. ayrıca mardin kuşu zoru sever seferli kuşsa bi şekilde sefer yapıcağı yeride bulur ineceği yeride hiç sıkıntı yapma yeterki iyi bi şekilde düzenli bi şekilde bak

emrepit' Alıntı:
valla kardeşim terasta besliyorum etrafımda ne bir tel ne bir ağaç var ama yinede senin yerini tercih ederim yerde beslemek ne olursa olsun bence daha güzel. ayrıca mardin kuşu zoru sever seferli kuşsa bi şekilde sefer yapıcağı yeride bulur ineceği yeride hiç sıkıntı yapma yeterki iyi bi şekilde düzenli bi şekilde bak

eyvallah saol abicim..

Geri