Size Göre Güvercin ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan delicem46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

delicem46

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Cem Pakaydın
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar size göre en çok uçabilen güvercin cinsi hangisidir ?

Genelde posta diye bilinir ama bence TİP...

........SİNAN ÖZTEKİN...........

Tipplerların bazılarının yurt dışında uzun gün yarışlarında 20 saatin üzerinde havada kalabildiklerini okumuştum.
Türkiye de Bursada Günay Bey'in uçurduğu genç grubun da 16.03 ile Türkiye rekorunu kırdıklarını biliyorum.
Bence kastınız uçabilmek (havada kalabilmekse) cevabı tipplerdır.
Selamlar.
Khalid

Tipller havada lamba gibi asılı kalıyolar.

Irk olarak ele alırsak en uzun tippler uçar.Tabi kuşçununda yetiştiremesine bağlı.

peki arkadaşlar kelebek denen cins uçan kuş deilmi ? yani uçar ama bunun kadar ucmaz dıosanız o ayrı bi konu

evet ucar ama tiplerin havada kaldıgı surenin 4/1 i kadar oda performansına bağlı hergün ucurmanlazım yoksa 10 dk ucar iner

eser' Alıntı:
evet ucar ama tiplerin havada kaldıgı surenin 4/1 i kadar oda performansına bağlı hergün ucurmanlazım yoksa 10 dk ucar iner

bende var kelebek ama uyuz oldum ucmuyolar nedenı nedır acaba hergun cıkartıyorum acaba aralarında taklacılar var onlar hemen inyo die onların yanına mı konmak istyolar ? sadece kelebeklerımı salmam lazım aynı anda anlamadımkı ? yardımcı olurmusun biraz acemıyım bu konuda

bana göre uçucu kuş yani havada kalan kuş tipler dir çünkü genelleme bu ırkı kullanır,alman ırkı ise ev etrafında uçmaları yoktur tabi bunlar alıştırmaya bağlı.

taklacılarla kelebekleri aynı anda uçurma taklacılar alçaktan uçar ama kelebek yüksek uçucudur ve taklacılar alçakta oldugu için ya onlarla uçar yada yükselir aynı anda kelebekle taklacı kuşunu uçurma ilk önce kelebekleri uçur daha sonra taklacıları uçur sakın birlikte uçurma

bence saat çıkartma 1 günde 1 kere çıkart ve yerden birşey salla inmesin biraz biraz alışırlar sonra uçarlar.
...............saygılar...............batuhan sarıoğlu

evet arkadaşlar yok mu daha yazan ? sizce en çok hangi güvercin uçuyor ya da kümesinizde en çok uçan güvercin hangisi ya da hangileri ?

benim kümesimimnhepsi kelebek ve hepsi ucuyor 5-6 sn içinde havada kayboluyorlar en az yarım saat hatta indirmek istediğimde yorulmadan indiremediklerim var en son saate baktık 45 dk sonra inen oldu bunun sebebi kuslarımın hepsi genç bu senenin yavruları ve hergun antrenman yapmaları yatık olanları açmak istiyorsan ruzgarlı havada ucur ama kuslarına ve kendine güveniyorsan yoksa yarısı geriye gelmez
kelbek kusun özelliği yerde konuk kus yada alçak ucan kus olursa inerler önce en çok ucanları sal ineceklerine yakın az ucanları sal birdah yukselt göreceksin her geçen gun daha çok ucacaklar zamana ihtiyaçları var

Geri